Danas stižu pare: Najveća pomoć za građane do sada

Svim penzionerima u Srbiji, kojih ima gotovo 1,7 miliona, danas će na račune biti isplaćena državna pomoć u iznosu od 20.000 dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.02.2022.

08:45

Danas stižu pare: Najveća pomoć za građane do sada
Foto: Maja Marjanovic/Shutterstock

Ovo je, inače, navjeća državna pomoć koja je do sada isplaćena građanima.

Kako je ranije objašnjeno iz Fonda PIO, novac će dobiti penzioneri kojima je rešenjem o ostvarivanju prava na penziju utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022. godine bez obzira na datum donošenja rešenja.

Mali otkrio kada stiže novih 100 evra, a evo ko neće morati da se prijavljuje

Korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine, a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, pomoć će biti isplaćena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija, objasnili su iz Fonda PIO.

Mali: Penzije uvećane 5,5 odsto

"Danas će na račune 1,7 miliona penzionera biti uplaćeno 20.000 dinara, što je najveća jednokratna pomoć koja je ikada isplaćena penzionerima. Zajedno sa tim iznosom, biće im isplaćene i penzije za januar koje su veće za 5,5 odsto", rekao je danas ministar finansija Siniša Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: