Al Dahra: Stigao prvi kontigent novih mašina vredan više od šest miliona evra

Poljoprivredna kompanija Al Dahra Srbija objavila je da je stigao prvi kontingent novih mašina za ovu godinu u vrednosti većoj od šest miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2023.

17:22

Al Dahra: Stigao prvi kontigent novih mašina vredan više od šest miliona evra
Foto: shutterstock, Baloncici

Istakli su i da uskoro stiže nova oprema za stočarske farme u vrednosti oko milion evra.

Al Dahra Srbija, koja je pre nekoliko godina kupila imovinu nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), ušla je u zonu profita uz projektovan stabilan rast i najavu novih investicija, saopštila je kompanija.

Kako je navedeno, nabavljena su i dva nova vatrogasna vozila čime su potpuno obnovljene mašine i oprema u sopstvenoj vatrogasnoj službi. Moderne mašine bi značajno unapredile proizvodnju tako što bi uštedeli vreme i ubrzale radne procese, a sve to sa manjim utroškom goriva i uticajem na životnu sredinu.

Prošle godine, povećana je i proizvodnja sirovog mleka, za oko pola litara više po kravi. Nove poljoprivredne kulture se uzgajaju na oko 500 hektara obradivih površina, a sve u cilju proširenja i diverzifikacije proizvodnje u dinamičnom okruženju domaćeg i međunarodnog tržišta.

Kontinuiranim ulaganjem u unapređenje proizvodnje podrazumeva i novu mehanizaciju, poput traktora, kombajna, prskalica i sejalica, za koje će, do kraja godine kompanija uložiti dodatnih osam miliona evra.

Nakon višedecenijskog negativnog poslovanja bivšeg PKB-a, Al Dahra posluje profitabilno, čime je rezultirala kapitalnim ulaganjima, obnovi infrastrukture, kupovini novih mašina i optimizaciji radnih procesa koji bi imali za cilj da se uspostave čvrste osnove za dalji razvoj, navedeno je u saopštenju.

"Uprkos brojnim nasleđenim izazovima, uspeli smo da postavimo zdrave temelje budućeg poslovanja i podignemo standarde u celokupnom agro-sektoru. Nakon četiri godine investiranja i sistematske reorganizacije proizvodnje, postigli smo izvanredne rezultate, nadmašivši sva očekivanja, prevashodno u jeku brojnih globalnih poteškoća i suša koje su pogodile Evropu", rekao je generalni direktor kompanije Al Dahra Srbija Dušan Radičević.

Kompanija ističe da planira da nastavi sa ulaganjima i implementacijom pametnih tehnologija, a posebnu pažnju žele da posvete mladim ljudima, budućem ekspertima u agronomiji. Uspešni poslovni rezultati uticali su i na rast plata tako da je kompanija nedavno isplatila i bonuse svim zaposlenima u visini jedne mesečne plate.

Od kada Al Dahra posluje u Srbiji, uloženo je više od 85 miliona evra u obnovu postojećih i izgradnju novih proizvodnih kapaciteta. Kompanija navodi da planira da nastavi sa kapitalnim investicijama, unapređenjem uslova rada i implementiranjem najmodernijih tehnologija i koncepata u poljoprivredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: