Premijerka o noćnim klubovima i barovima: Država razmatra još jedan vid pomoći

Beograd -- Država razmatra još jedan vid sektorske pomoći, u nastojanju da pomogne noćnim klubovima i barovima, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, Rade Prelic
Foto: Tanjug, Rade Prelic

Ona je ocenila da klubovi i barovi spadaju među najpogođenije pandemijom.

Premijerka je predsedavala sastanku Radne grupe za rešavanje problema barova i noćnih klubova nastalih usled pandemije koronavirusa, saopštila je Vlada.

S obzirom na to da noćni klubovi i barovi nemaju jedinstvenu šifru delatnosti, na sastanku je dogovoreno da se do sledećeg sastanka izradi predlog po kome bi noćni klubovi i barovi na pravedan i jedinstven način mogli biti identifikovani.

Sastanku je prisustvovala i direktorka Poreske uprave Dragana Marković, predstavnici Ministarstva finansija i predstavnici Udruženja barova i noćnih klubova (NOB).

Premijerka Brnabić je istakla da je svesna ekonomskih posledica koje je pandemija korona virusa već donela noćnim klubovima i barovima, kao i da su Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić posvećeni traženju najboljeg, ali ujedno i najpravednijeg rešenja ovog problema.

Svi učesnici sastanka saglasili su se da je učešće predstavnika NOB u radnoj grupi ubedljivo najbolji način za iznalaženje rešenja različitih problema i da se ta praksa nastavi i u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu