Gas iz Bugarske danas stiže u Srbiju; "Veliki dan za našu zemlju"

Danas bi u Srbiju trebalo da počne da stiže gas iz Bugarske preko Balkanskog toka, do Gospođinaca kod Žablja u Vojvodini.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.12.2020.

08:32

Gas iz Bugarske danas stiže u Srbiju;
Foto: Depositphotos, Markit

To je juče najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete Zaječaru.

"Verujem da će sutra da bude sve u redu. Veliki dan za Srbiju i u ekonomskom smislu, za stanovništvo i industriju", rekao je juče Vučić.

On je rekao da se o tom projektu ćutalo, da se radilo pod pritiskom, da je bilo teško i izvođačima, koji su radili pod pritiskom poslednjih mesec dana.

"Svima sam zahvalan, svima koji su radili u najtežim uslovima da bismo ovo završili. Sad možemo gas da primamo iz više različitih pravaca, to je za Srbiju odlična stvar", rekao je Vučić i podsetio da su cevi postavljene od Vrške Čuke do granice sa Mađarskom.

"To je projekat za celu Srbiju i za Zaječar je veoma važan", kazao je Vučić.

Mora još, kaže, mnogo toga da se uradi na sekundarnom gasovodu kako bi građani imali energetsku bezbednost i sigurnost i u svojim domovima najjeftinije gorivo i sve što je potrebno.

Istakao je da je važna i sekundarna gasifikacija Srbije i da treba gas dopremiti u sve timočke gradove, kao i u borski okrug, jer je to poziv investitorima.

Vučić je rekao da će se pokušati da se u sve gradove u tom delu zemlje, ne samo u Zaječar, već i borskom okrugu, u Boljevac, Soko Banju, Knjaževac, Majdanpek, Kladovo, Bor i Negotin, dopremi gas.

Kako kaže, treba sekundarni gasovod dovesti do Vranja i Valjeva, jer to privlači investitore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: