Pregovori u toku: Japanci spremni da ulože skoro dve milijarde $ u Novi Sad

Novi Sad -- Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa predstavnicima firme Nidek, koja planira ulaganje od skoro 2 milijarde dolara u Novi Sad.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, boggy22
Foto: Depositphotos, boggy22

"Danas sam imao zadovoljstvo da se sastanem sa predstavnicima renomirane japanske firme Nidek, koja planira ulaganje od skoro 2 milijarde dolara u grad Novi Sad", naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram nalogu.

"O ovoj investiciji je pisao i čuveni japanski biznis časopis Nikei, koji navodi da je u planu proizvodni centar za izgradnju fabrike motora za električna vozila u Srbiji. Pogon u Srbiji postaće jedan od najvećih proizvodnih centara japanske kompanije u Evropi, gde će biti godišnja proizvodnja između 200.000 i 300.000 jedinica do 2023. godine. Lokalna samouprava će učiniti sve da japanskim investitorima u Novom Sadu ponudi najbolje uslove kako bi vojvođanska prestonica tako imala neke od najvećih kompanija, jer se već sada tu nalaze ruski Gaspromnjeft, američki Lir, britanski Aptiv koji zapošljava oko 4.000 ljudi, kao i nemački Benu koji je koncesionar apoteka", naveo je gradonačelnik Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu