Pregovori u toku: Japanci spremni da ulože skoro dve milijarde $ u Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa predstavnicima firme Nidek, koja planira ulaganje od skoro 2 milijarde dolara u Novi Sad.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

16:34

Pregovori u toku: Japanci spremni da ulože skoro dve milijarde $ u Novi Sad
Foto: Depositphotos, boggy22

"Danas sam imao zadovoljstvo da se sastanem sa predstavnicima renomirane japanske firme Nidek, koja planira ulaganje od skoro 2 milijarde dolara u grad Novi Sad", naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram nalogu.

"O ovoj investiciji je pisao i čuveni japanski biznis časopis Nikei, koji navodi da je u planu proizvodni centar za izgradnju fabrike motora za električna vozila u Srbiji. Pogon u Srbiji postaće jedan od najvećih proizvodnih centara japanske kompanije u Evropi, gde će biti godišnja proizvodnja između 200.000 i 300.000 jedinica do 2023. godine. Lokalna samouprava će učiniti sve da japanskim investitorima u Novom Sadu ponudi najbolje uslove kako bi vojvođanska prestonica tako imala neke od najvećih kompanija, jer se već sada tu nalaze ruski Gaspromnjeft, američki Lir, britanski Aptiv koji zapošljava oko 4.000 ljudi, kao i nemački Benu koji je koncesionar apoteka", naveo je gradonačelnik Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: