Najpopularniji državni sajt - RGZ

Beograd -- Građane Srbije na internetu najviše zanima pitanje imovine i njenog statusa.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Depositphotos, lucidwaters
Foto: Depositphotos, lucidwaters

Od svih državnih institucija, prema podacima kompanije "Aleksa", svetskog statističkog alata za sve internet domene, najposećeniji je sajt Republičkog geodetskog zavoda.

Na nedavnoj listi ove firme, koja meri popularnost internet prezentacija, RGZ je zauzeo 27. mesto u Srbiji, a prvo među zvaničnim državnim institucijama, pišu Novosti.

Ubedljivo najposećenija stranica među građanima Srbije je, ipak, Gugl, a slede Jutjub i Fejsbuk.

Posle vlasnika nepokretnosti, među kompjuterašima po brojnosti slede akademci. Univerzitet u Beogradu i njegovi fakulteti su drugi među zvaničnim institucijama, a 67. na ukupnoj listi popularnosti.

Brojne nedoumice iz biznisa rešavaju se posetom prezentaciji Agencije za privredne registre. Ona je treća među državnim, a 77. na ukupnoj listi.

Sledi Narodna banka Srbije, koja je 98.

Pitanje vremenske prognoze intrigira dovoljan broj posetilaca interneta, tako da je Hidormeteorološki zavod na 142. poziciji. A 17 pozicija niže je ponovo Republički geodetski zavod, ali ovog puta sa platformom Geosrbija.

Broj onih zainteresovanih za put svoje pošiljke je nešto manje, jer je "Pošta Srbije" zauzela 169. mesto.

Građani Srbije, zakazivanjem termina u državnim institucijama i rešavanjem administrativnih problema, sajt eUprave su smestili na 223. mesto.

strana 1 od 169 idi na stranu