Novo radno vreme trgovinskih lanaca

Na ovom mestu možete pronaći informacije o tome koji objekti rade za vreme trajanja vanrednog stanja, kao i u koje vreme su otvoreni.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.03.2020.

12:36

Novo radno vreme trgovinskih lanaca
Foto:Depositphotos, NatahaFedorova

Na teritoriji cele Srbije je uvedeno vanredno stanje, a u skladu s tim, izmenjeno je i radno vreme prodavnica, ugostiteljskih i drugih objekata.

Tako će IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi raditi od 7 do 15 sati, svakog dana u nedelji.

Obzirom na to da su najstariji sugrađani jedna od najranjivijih grupa kada je reč u korona virusu, kompanija Mercator-S je odlučila da nedeljom, od 4 do 7 sati ujutru, 90 odabranih IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa bude na usluzi samo osobama starijim od 65 godina. O kojim tačno radnjama je reč, građani se mogu informisati putem linka na sajtu kompanije.

Prateći preporuke nadležnih državnih institucija i Vlade Republike Srbije, i kompanija Lidl Srbija od sutra uvodi izmene radnog vremena svojih prodavnica kako bi omogućili svim građanima da obave kupovinu, a svojim zaposlenima da stignu kućama pre 17 časova. Sve Lidlove prodavnice će od sutra raditi svakog dana od 07-15 časova. Kompanija apeluje na svoje potrošače da u ovakvim situacijama postupaju odgovorno, poštuju vanredne mere i savete lekara da ostanu kod kuće, kao i da u prodavnicu idu onda kada je zaista neophodno i kupuju racionalno.

Ukoliko se mere ograničenja kretanja budu menjale, može doći i do dodatnih promena radnog vremena Lidl prodavnica, a budući termini kupovine za starije od 65 godina biće posebno najavljeni, saopšteno je.
Kompanija DIS takođe saopštava kako je prilagodila radno vreme svih marketa u skladu sa novim odlukama Vlade Republike Srbije. Svi njeni marketi (31 market) širom zemlje od danas rade od 7 do 15 časova, svakog dana. Jutros (u nedelju 22.03) vrata svih njenih marketa bila su otvorena za penzionere od 4 do 7 časova.

Iz DIS-a naglašavaju kako su preduzeli sve mere u cilju zaštite kako zaposlenih, tako i potrošača u marketima. U svim marketima postavljene su specijalne podne trake - obeleživači koji dodatno pomažu u poštovanju propisane mere o rastojanju između lica u zatvorenom prostoru i postavljeni su zaštitni paneli na kasama kako bi se dodatno smanjio kontakt između zaposlenih i potrošača. Svi zaposleni dobijaju novu zaštitnu masku kada dođu na radno mesto.

Prodavnice Grupe Univerexport (Univerexport i Trgopromet) od danas rade od 7 do 15 sati, uključujući i prodavnice u okviru tržnih centara (TC Promenada Novi Sad i TC Aviv park, Zvezdara).

Grupa Univerexport je saopštila da poštuje sve odluke i uredbe Vlade Srbije i da su radi bezbednosti svojih zaposlenih i potrošača, između ostalog, napravljene zaštitne barijere na kasama.

Kako se navodi, prostor i oprema unutar prodavnica se redovno dezinfikuju, a kasiri su opremljeni maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: