Rajaner ukida letove na liniji Stokholm-Niš

Niskotarifni avio-prevoznik Rajaner prekinuće da leti između Stokholma i Niša početkom letnje sezone 2020, tačnije krajem marta.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2019.

14:05

Rajaner ukida letove na liniji Stokholm-Niš
Foto: Epa/ARMANDO BABANI

"Ruta Niš-Stokholm ukida se od aprila 2020, međutim, i dalje ćemo imati najniže cene na letovima iz Niša ka Berlinu, Bratislavi, Malti i Bergamu narednog leta", saopšteno je iz kompanije portalu Exyuaviation.

U saopštenju se između ostalog objašnjava da kompanija kontinuirano prati svaku od svojih 2.100 ruta i sastavlja raspored na osnovu mnogih faktora među kojima su tražnja, dostupnost i uspešnost poslovanja na toj ruti.

Poslednji let između aerodroma Skavsta i Niša zakazan je za 28. mart.

Prošle nedelje Rajaner je premestio planiranu rutu Han-Niš u Banjaluku nakon što nije mogao da dobije dozvolu.

Akcije Rajanera danas su skočile sedam procenata nakon što je taj "loukost" prevoznik prijavio bolje od očekivanih rezultate za prvu polovinu fiskalne 2020. godine.

Kompanija je saopštila da su njeni prihodi u tom šestomesečnom periodu povećani za 11 odsto na 5,39 milijardi evra a zarada po akciji tri odsto u odnosu na isti period prošle godine na 1,02 evra. Osim toga, promet kompanije povećan je za 11 odsto na 86 miliona putnika u prvoj polovini godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: