Građevinci oborili rekord: U prvom tromesečju zabeležili rast od 20 odsto

Građevinski sektor u drugom tromesečju ove godine, prema podacima Narodne banke Srbije, zabeležio je rast od 20 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.08.2019.

10:11

Građevinci oborili rekord: U prvom tromesečju zabeležili rast od 20 odsto
FOTO: Depositphotos, akarelias

To je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije

Procene su da će zahvaljujući ulaganjima u putnu i železničku infrastrukturu i stanogradnju taj rast biti još veći u drugoj polovini godine.

"Danas u Srbiji ima više od 44.000 aktivnih gradilišta, što nije bio slučaj pre nekoliko godina", navodi se u saopštenju i ukazuje da se reformama koje Ministarstvo sprovodi u građevinskom sektoru, pre svega uvođenjem e-dozvola i e-katastra, ali i unapređenjem prostornih i urbanističkih planova, stvaraju temelji za dalji napredak u ovoj oblasti.

Podseća se da Srbija ove godine završava nekoliko kapitalnih infrastrukturnih projekata, pre svega Кoridor 10 i Кoridor 11, a započinje izgradnju pet novih autoputeva - Moravski koridor, autoput ka Bosni i Hercegovini od Sremske Rače do Кuzmina, zatim Ruma-Šabac i Šabac-Loznica, nastavak izgradnje Кoridora 11 od Preljine do Požege, dok će početkom naredne godine krenuti i izgradnja prve deonice autoputa Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: