Kako sad do NS bez voza? Ovo je potencijalna alternativa

Zbog radova na rekonstrukciji pruge oko godinu dana neće saobraćati vozovi od Beograda do Novog Sada, rekla je ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 01.02.2019.

17:58

Kako sad do NS bez voza? Ovo je potencijalna alternativa
(Foto: Thinkstock)

Ona je novinarima rekla da Srbija realizuje projekat modernizacije pruge Beograd - Budimpešta kroz Srbiju i dodala da se radi na dve deonice od Beograda do Stare Pazove i od Stare Pazove do Novog Sada.

Rekla je da drugu deonicu realizuju Rusi i da se sada izvodi prva faza, to jest gradnja vijadukta i tunela Čortanovci i da je već završeno 40 odsto radova i položeno novih 11 km pruge.

"Da bi dalje moglo da se radi mora potpuno da se zatvori saobaćaj. To je jedini način i cele godine će biti pruga zatvorena i neće ići vozovi od Beograda do Novog Sada", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je Srbija voz dao raspored alternativnog autobuskog prevoza.

Ona je rekla da je će vozovi ići alternativnom prugom Pančevo - Orlovat - Novi Sad, pošto je ta pruga rekonstruisana.

Mihajlovićeva je naglasila da je zatvaranje pruge neminovno i istakla da je za našu zemlju veoma važno da modernizujemo prugu Beograd - Budimpešta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: