"11.000 prima do 37.000 RSD, plate vrede 20% manje"

Samostalni sindikat poštanskih radnika zatražio je od poslovodstva i Vlade Srbije da neraspoređena dobit iz 2017. godine bude isplaćena zaposlenima.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

14:09

Taj sindikat saopštava da će u sredu, sa početkom u 15 sati održati protest ispred sedišta Pošte Srbije u Beogradu nezadovoljni svojim statusom i platama koje su, kako navode, nominalno na nivou od pre šest godina a relano manje za 20 odsto.

"Nijedan procenat od otetih 10 odsto, zaposlenima u „Pošti Srbije“ nije vraćen. Redovne zarade za oko 11.000 zaposlenih kreću se u rasponu od 32.000 do 37.000 dinara. Ovo su samo neke od činjenica koje ukazuju koliko su zaposlenima u Pošti Srbije zarade bedne i obezvređene", upozorava sindikat.

Kako navode, zarada iz dobiti je "slamka spasa“ za većinu zaposlenih. "Samostalni sindikat poštanskih radnika se zalaže pre svega za pristojnu osnovnu zaradu u skladu sa rezultatima poslovanja ali ako smo ostvarili dobit onda zahtevamo i njenu podelu".

Svim sindikatima koji deluju u "Pošti Srbije“ upućen je zvaničan poziv da uzmu učešće u protestu jer je isplata neraspoređenog dela dobiti od opšteg interesa za sve poštanske radnike bez obzira na sindikalnu pripadnost i angažovanost, piše u saopštenju.

Protest je uredno prijavljen policiji, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, te će policija, pored redara, obezbeđivati skup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: