Srbija

Četvrtak, 11.01.2018.

15:03

Novi šef SMATSA; "Ostajem jer sam vojnik države"

Vlada Srbije je razrešila direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Radojicu Rovčanina, a novi direktor biće Predrag Jovanović, rečeno je Tanjugu u Vladi.

Izvor: Beta, Tanjug

Novi šef SMATSA;
Radojica Rovèanin (Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ)

Rovčanin je potvrdio Tanjugu da ga je vlada razrešila sa te funkcije dodajući da mu je prošao četvorogodišnji mandat. Rovčanin je agenciji Beta rekao da još nije zvanično obavešten o razrešenju sa funkcije.

"Gde god da dođete jednog dana morate da odete. U Kontroli letenja Srbije i Crne Gore uradio sam dosta posla", kazao je Rovčanin.

Dodao je da će ostati da radi u Kontroli letenja jer je "vojnik države", ali da ne zna na kojem radnom mestu.

Vlada je predložila SMATS-i Predraga Jovanovića za novog direktora. Jovanović je radio u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije. Mediji su poslednjih godina u više navrata pisali o Rovčaninu u različitim spornim kontekstima, zbog čega je često bio u žiži javnosti.

Rovčanin je u svojstvu prvog čoveka SMATSA u sredu najavio izgradnju novog kontrolnog tornja na aerodromu “Nikola Tesla”, koji će biti visok 75 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

11 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: