Grade restoran, a dogodine ga ruše

Nedavno otvoreno gradilište između "Lastine" stanice i reke Save i dalje obavijeno velom misterije, pišu Novosti.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.08.2014.

17:16

Default images

Gradska opština Savski venac izdala je rešenje za zauzeće javne površine do 30. jula 2015.

Na prostoru između reke Save i "Lastine" stanice treba da se postavi štand, a tamo se grade izložbeni paviljon i restoran koji će za godinu dana biti srušeni.

U Opštini Savski venac, na pitanje da li su izdali građevinsku dozvolu za ovaj objekat, odgovorili su da su 30. jula izdali rešenje za zauzeće javne površine radi postavljanja štanda za prezentaciju projekta "Beograd na vodi". Ono je izdato na godinu dana i važi do 30. jula 2015. Budući "štand" trebalo bi da zauzme površinu od 670 kvadrata.

U Opštini navode da su rešenje izdali prema tehničkoj dokumentaciji na koju su saglasnost dali Zavod za zaštitu spomenika kulture, "Zelenilo" i "Beograd vode". To rešenje je, kako kažu, izdato u skladu sa odlukom o komunalnom redu sa obavezom organizatora manifestacije da po isteku roka, o svom trošku ukloni postavljene objekte i javnu površinu dovede u prvobitno stanje.

Prema rečima gradonačelnika Siniše Malog, na tom mestu kraj savskog šetališta gradi se privremeni objekat u kojem će biti izložbeni paviljon i restoran. Novac je obezbeđen od donacije firme iz UAE. Malo je nelogično, ipak, da neko ulaže novac u objekat koji će za godinu dana biti srušen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: