Vesti -

Zainteresovani za BH Erlajns

Sarajevo -- Dve velike svetske kompanije, "Tarhan & Tower Airlines" iz Istanbula te malezijska firma "AirAsia" zainteresovane su za kupovinu udela u "BH Erlajnsu"

Izvor: Tanjug
Podeli

Narednih dana njihovi predstavnici biće pozvani na konkretne pregovore, potvrdio je ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Enver Bijedić.

"TT Airlines" je kompanija koja se u poslednje vreme brzo razvija i koja je uspostavila linije širom Evrope. Oni su poslali pismo namere za preuzimanje paketa vlasništva u aviokompaniji BiH, a ponudili su i veoma dobre uslove. Oni bi odmah u "BH Airlines" uneli dva aviona "mcdonnell douglas MD-82". Osim toga, nabavili bi još deset aviona, tipa "boing" ili "airbas". Uspostavili bi putničke i linije za prevoz robe te čarter-letove, kazao je Bijedić. S druge strane, kompanija "AirAsia" vodeća je niskobudžetna aviokompanija u Aziji. Oni su zatražili informacije o "BH Arlinesu" putem Ministarstva spoljnih poslova BiH. Ta kompanija zainteresovana je za uspostavljanje regionalnog centra za Evropu, s tim što im aerodrom u Sarajevu ne odgovara zbog vremenskih uslova.
" Oni su naročito zainteresovani za aerodrom u Mostaru, izmedju ostalog zbog blizine Medjugorja. Dakle, oni bi tamo pravili svoj regionalni centar, ali bi u BiH ušli preko 'Eirlajnsa'", rekao je Bijedić. Ministar Bijedić kaže da očekuje da konkretni razgovori s predstavnicima ovih kompanija počnu veoma brzo. Napominje da je stav Vlade da zadrži 51 odsto vlasništva, dok ostatak od 49 odsto nudi partnerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.