Protest u svih sedam rudnika u BiH

U svih sedam rudnika uglja koji posluju u sklopu Koncerna Elektroprivreda Bosne i Hercegovine jutros je prekinuta proizvodnja.

Region

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.03.2023.

09:38

Protest u svih sedam rudnika u BiH
Ilustracija: Shutterstock/E.Kryzhanivskyi

Održali su jednosatni štrajk upozorenja iz solidarnosti s rudarima iz zeničkih rudnika.

Zenički rudari su proizvodnju obustavili u petak poslepodne, a potom je deo rudara stupio u štrajk glađu zbog neisplaćene zarade za februar.

Da je proizvodnja zaustavljena u svih sedam rudnika potvrdio je za Fenu predsednik Sindikata pogona “Raspotočje” Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica Nedžad Dizdarević.

Rekao je i da 15-ak članova Sindikata ZDRMU Zenica nastavlja štrajk glađu u prostoru Doma rudara, a rudari ni jutros neće sići u jame te obnoviti proizvodnju u pogonima “Raspotočje” i “Stara jama”.

Predsednik Sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić juče je na protest pred Gradskom upravom Grada Zenica, koja je pre dve sedmice blokirala račun zeničkog rudnika, najavio mogućnost organizovanja i generalnog štrajka u svim rudnicima iz Koncerna EPBiH te da neće ostaviti “na cedilu zeničke rudare”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: