Požurite s prijavom, ovo je posao iz snova

U moru oglasa za posao pažnju privlači jedan drugačiji, a pozicija na koju se zapošljava je, ni manje ni više, nego – degustator palačinki.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

15:45

Požurite s prijavom, ovo je posao iz snova
Foto: Shutterstock/Jloginova

Oglas je objavljen na platformi PickJobs, a kako bi saznali otkuda takav nesvakidašnji oglas u njihovoj mreži sa portala Poslovni dnevnik kontaktirali su njihovu šeficu marketinga Renatu Puljiz.

Donošenje prave odluke

Kako je rekla, oglas za degustatora nije čest u Hrvatskoj, ali u inostranstvu je ta praksa normalna. Na stranim portalima se često mogu pronaći oglasi za poslove "iz snova", kao što su gledanje Netfliksa, testiranje dušeka, degustacija hrane i pića i slično.

"Baš zato što su ti oglasi retki, odlučili smo ovaj oglas da podelimo s javnošću i možemo reći da smo zabeležili veliku zainteresovanost potencijalnih zaposlenih", dodala je Puljizova.

Degustator se zapošljava u zagrebačkoj palačinkarnici Choco cafe koja trenutno ima 17 radnika na obe lokacije, one u Voltinom i na Sopotu.

"Na poziciji degustatora zapošljavamo jednu osobu, a trenutno imamo i raspisane oglase za konobare i kuhinjske radnike. Choco cafe budućim zaposlenima nudi prijatnu radnu atmosferu, redovna primanja i mogućnost napredovanja’’, objasnila je direktorka marketinga.

Kako dodaje, degustator mora biti veliki gurman, zaljubljenik u dobru hranu, osoba profinjenog nepca koja obožava palačinke u svim kombinacijama.

"Ne mora imati kvalifikacije vezane za probanje palačinki, ali mora biti odličnog zdravlja, ne bi valjalo da bude alergična na neke od sastojaka koji se mogu pronaći u kuhinji. S obzirom na broj prijava koji nam je stigao u samo par sati, očekujemo ljude različitih preferencija", dodala je Zorotović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

5 h

Podeli: