Otišli u stečaj: Beogradskom vlasniku dužni više od milion evra

Okružni sud u Bijeljini otvorio je stečaj u firmi "Monus-eksport" koja se bavila trgovinom na veliko duvanskim proizvodima.

Region

Izvor: B92

Sreda, 01.12.2021.

11:18

Otišli u stečaj: Beogradskom vlasniku dužni više od milion evra
Ilustracija: Depositphotos, selensergen

Razlog za to je što svom vlasniku beogradskom "Monusu" duguje dva miliona konvertibilnih maraka (više od milion evra), objavio je danas portal Capital.ba.

Stečaj je uveden na predlog Monusa, a Biljana Cacanović, sada stečajna, a do sada privremena upravnica Monus-eksporta, ranije je navela da su poremećaji na tržištu dovelii do nelikvidnosti i nemogućnosti nastavka rada.

"Dužnik je prezadužen i nelikvidan, platežno nesposoban jer mu je žiro-račun blokiran skoro godinu dana", navela je ona.

Cacanović je rekla da se ovo preduzeće bavilo prodajom duvana i cigareta koje proizvodi njen osnivač, ali da firma već tri godine ne radi, objavio je Capital.

"Razlog za to je crno tržište duvana, ali i sve veći nameti koje država propisuje na duvanske proizvode, odnosno povećanje akciza na duvan i duvanske proizvode, zbog čega oni nisu mogli da posluju profitabilno", rekla je ona.

Firma iz Bijeljine bila je uvoznik i distributer cigareta Fast i Monus za Republiku Srpsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: