Hrana, piće i odeća pojeftinili prošlog meseca u BiH

Cene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, merene indeksom potrošačkih cena, u julu ove godine u proseku su pale za 0,6 odsto.

Region

Izvor: B92

Subota, 24.08.2019.

16:48

Hrana, piće i odeća pojeftinili prošlog meseca u BiH
FOTO: Depositphotos/Thomaspajot

Nivo je meren u odnosu na prošli mesec.

Hrana i bezalkohoholna pića u proseku su bili jeftiniji za 1,4 odsto, odeća i obuća za 4,5 odsto, nameštaj i aparati za domaćinstvo za 0,1 odsto, prevoz za 0,2 odsto, a ostala dobra i usluge za 0,4 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U odnosu na juni, u julu ove godine u proseku su poskupeli alkoholna pića i duvan za 1,8 odsto, stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti za 0,2 odsto, te zdravstvo za 0,1 odsto.

Nivo cena u julu u odnosu na isti mesec prošle godine viši je za 0,5 odsto.

Hrana i bezalkoholna pića u proseku su bili skuplji za 1,2 odsto, alkoholna pića i duvan za šest, a stanovanje i režijski troškovi za 3,2 odsto, zdravstvo za 0,7, te prevoz za 0,1 odsto.

Odeća i obuća, u julu u odnosu na isti mesec prošle godine, u proseku su bili jeftiniji za 10,3 odsto, a nameštaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće, te komunikacije za po 0,7 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: