SAD šalju oružje na Balkan: Komšije ulažu 700 miliona za obnovu armije

U narednih deset godina će biti potrošeno 700 miliona evra za modernizaciju oružanih snaga Severne Makedonije, prenosi TV21.

Region

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2019.

12:13

SAD šalju oružje na Balkan: Komšije ulažu 700 miliona za obnovu armije
Foto: Ilustracija, Depositphotos, blinow61

Ovo se odnosi na modernizaciju lake pešadije, uključujući i nabavku oklopnih transportera.

SAD će modernizovati vojsku Severne Makedonije, i uskoro će biti potpisan sporazum o nabavci transpotera, navodi ovaj izvor. Planirana je, kako se dodaje, i nabavka višenamenskih helikoptera. Planirana je i kupovina više helikoptera, jer se oni u vlasništvu Armije Republike Severne Makedonije (ARM) već smatraju zastarelim jer im upotreba ističe 2024. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: