Republika Srpska odustala od prodaje starih helikoptera

Vlada Republike Srpske povukla je saglasnost koju je dala Helikopterskom servisu RS za prodaju pet helikoptera tipa "gazela".

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2019.

08:20

Republika Srpska odustala od prodaje starih helikoptera
Foto: Depositphotos/Foto-VDW

Naime, vlada je saglasnost za prodaju pet helikoptera dala u aprilu ove godine, a radi se o helikopterima tipa gazelle SA-341/342 koji su stari i po 38 godina.

"Prodaja nefinansijske imovine se vrši zbog starosti, istrošenosti, kvarova i neisplativosti odražavanja", navedeno je u aprilskoj odluci Vlade RS.

Međutim, pre nekoliko dana vlada je povukla tu saglasnost, a u odluci o tome nije obrazložila koji su razlozi odustanka od prodaje helikoptera, objavio je portal Capital.ba.

Helikopteri koji su mogli da budu prodati stari su preko 35 godina i skupi za održavanje, rezervne delove je nemoguće nabaviti, zbog čega je ranije predložena prodaja.

Helikopterski servis trenutno ima dva operativna helikoptera, a najnoviji, za koji se Vlada Republike Srpske zadužila 9,4 miliona konvertibilnih maraka (4,6 miliona evra), kupljen je prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: