Humus proizveden u Srbiji hit na policama evropskih supermarketa

Da se nađe na policama supermarketa u zemljama Evropske unije, ravnopravan po kvalitetu i poziciji sa drugim evropskim proizvodima, pošlo je za rukom jednom domaćem prehrambenom proizvodu, i to netipičnom za naše podneblje. U pitanju je Humus, biljni namaz na bazi leblebija koji je poslednjih godina apsolutni hit i jedan od najbrže rastućih prehrambenih prizvoda na svetu.

Promo

Izvor: B92

Petak, 28.12.2018.

10:20

Humus proizveden u Srbiji hit na policama evropskih supermarketa

Ribella Hummus, koji se do sada uspešno prodavao u zemljama regiona, od ove godine se može naći i u zemljama Evropske unije – Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Sloveniji i to na policama najznačajnijih maloprodajnih lanaca, gde se uspešno bori sa evropskom konkurencijom za naklonost potrošača Ovaj domaći proizvod se izvozi i uspešno distribuira u 10 zemalja, uključujući Zapadni Balkan i Evropsku uniju. Za narednu godinu se planira širenje na tržišta Poljske, Slovačke i Austrije.

Put do pridobijanja simpatija evropskih potrošača nije nimalo jednostavan. Potrebno je ispuniti visoke kriterijume u pogledu kvaliteta i dizajna proizvoda, biti moderan i inventivan u promovisanju. Nema mnogo domaćih brendova koji te uslove ispunjavaju.

"Napravili smo proizvod koji je u rangu najkvalitetnijih evropskih proizvoda. Potrošači kada kupuju Ribella humus ne znaju da li kupuju humus proizveden u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji. Oni uzimaju sa police onaj koji im se najviše dopao po izgledu i ukusu. O RiBella brendu, kvalitetu i dizajnu naših proizvoda verovatno najbolje govori činjenica da je Ribella humus zastupljen u najvećem broju zemalja od svih humusa u regiji Centralne i Istočne Evrope.“, kaže Marko Nikolić, rukovodilac marketinga RiBella-e.

Uspeh RiBella-e pokazao je još jednu zanimljivu stranu srpske privrede – mi možemo da proizvedemo i plasiramo u svet proizvode koji će se pod sopstvenim brendom uspešno nositi sa medjunarodnom konkurencijom. To što na tržištu Centralne i Istočne Evrope nastupa preko trideset brendova humusa, nije bilo prepreka da se, kombinacijom proverene recepture i posebne tehnologije proizvodnje, kreira domaći prehrambeni proizvod koji je apsolutno konkurentan. Ribella je upravo to i dokazala sa više nego dvostrukim rastom proizvodnje i potrošnje humusa u Srbiji i Regionu u 2018. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Podeli: