Vesti -

Telekom Srbija donirao Pametnu klupu JP "Ada Ciganlija"

Beograd -- Kompanija Telekom Srbija poklonila je solarnu pametnu klupu JP "Ada Ciganlija".

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: mts
Foto: mts

Na njoj će brojni posetioci ove ekološke oaze Beograda moći besplatno da koriste mts Wi-Fi uslugu, da pune mobilne uređaje, kao i da dobiju informacije o vremenskoj prognozi, vlažnosti vazduha, vazdušnom pritisku, kvalitetu vazduha i nivou buke, saopšteno je iz ove kompanije.

Klupa je postavljena na pešačkoj stazi Lake front, na krajnjem nizvodnom delu Savskog jezera, nasuprot panoramske platforme, sa pogledom na gejzir.

Foto: mts
Foto: mts

Pametna klupa je svetski poznat proizvod srpske kompanije Strawberry energy. Budući da je reč o urbanom mobilijaru koji koristi održive i obnovljive resurse, ova donacija predstavlja dodatni doprinos kompanije Telekom Srbija ekološkom pristupu očuvanja prirodne sredine Ade Ciganlije i istovremeno je primer kako se savremene usluge i servisi mogu prilagoditi odgovornom odnosu prema prirodi koji je jedini način kreiranja bolje budućnosti za generacije koje dolaze.

Foto: mts
Foto: mts

Pored prirodnih bogatstava, Ada Ciganlija svojim posetiocima nudi više od 250 sportsko-rekreativnih i kulturno-zabavnih sadržaja, a pametna klupa koja se napaja solarnom energijom biće još jedan moderan dodatak bogatim sadržajima.

Foto: mts
Foto: mts

Projekat postavljanja pametne klupe realizovan je u sklopu programa "Pokrećemo pokretače", u okviru koga kompanije Telekom Srbija i Strawberry energy sarađuju više od decenije. Telekom Srbija je, kroz navedeni program, donirao pametne klupe i Gradu Novom Sadu, Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu i Domu učenika srednjih škola "Milutin Milanković" u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.