- Komentari -

Cene nekretnina skočile više od 10 odsto

U proteklih nekoliko godina tržište nekretina u Srbili beleži rast. Potražnja za stanovima, zemljištem i poslovnim prostorima je sve veća, što diktira i cenu koja konstantno raste.

Izvor: B92.net / K.K.
Pošaljite komentar
 1. Sadašnje cene su prenaduvane i nerealne, koriste zlu situaciju svi koji mogu.. ali, to garantuje veliki pad cena za dve godine već. Zašto, zato što ljudi nisu budale kad su dugoročne investicije u pitanju. Retko ko zapravo jeste. Inflacija obećava rat.
  (Iiiipak, 5. februar 2023 19:32)

  # Link komentara

 2. U USA i EU cene padaju jer se tamo kupuje na kredit. U Srbiji se 90% kupuje za kes. Cene ce ici samo gore, mora kes da se sacuva od inflacije. Banke daju 2,5 kamate na stedju a inflacija 10%.
  (br, 4. februar 2023 00:35)

  # Link komentara

 3. To su sve simbolicni padovi. Ne moze da pada znacajno cena (mozda do 10%) jer je inflacija ogromna. Prodavace samo onaj ko je u nuzdi, ali to ne moze da bude vise od 5-10% ukupne ponude.
  (Eto, 3. februar 2023 17:49)

  # Link komentara

 4. Još koji dan. Od ovolike inflacije, prodavaće ih jeftino, da mogu da se prehrane.
  (EU nema alternativu, 3. februar 2023 16:01)

  Ma da, gladuju svi, pogotovo investitori milioneri i ovi sto imaju po 10-ak nekretnina, pola ce da daju na dobos samo za hleb...
  (Bajke su u suterenu, 3. februar 2023 17:26)

  # Link komentara

 5. @EU nema alternativu

  Jos jedan genijalac koji priziva krah i vezuje pad cena sa rastucom inflacijom. :)

  Znaci novac gubi vrednost i postaje bezvredni papir, a ti verujes da ce zbog toga nekretnine (nesto opipljivo i cvrsto) da gubi na ceni...

  Presmesno.
  (Zika, 3. februar 2023 17:16)

  # Link komentara

 6. Još koji dan. Od ovolike inflacije, prodavaće ih jeftino, da mogu da se prehrane.
  (EU nema alternativu, 3. februar 2023 16:01)

  # Link komentara

 7. Nikad mi ovde nismo bili bas normalni, tako da je ovo sve "stanje redovno".
  (Nuklearni mravojed, 3. februar 2023 15:56)

  # Link komentara

 8. @zmuj, da li bi mozda razmislio da je prodas pod sledecim okolnostima: ostanes bez posla, nemas dovoljno za hranu, krediti izlaze iz okvira budzeta, skolujes dete u drugom gradu, ili svi drugi troskovi koji lako nastanu u ovakvom periodu?
  Nekretnina je investicija koja uvek moze da izgubi vrednost ako se investitori povuku ili nadju druge instrumente investiranja.
  (Realno, 3. februar 2023 15:53)

  # Link komentara

 9. Kupio sam kucu po ovom suludim cenama i ne pada mi na pamet da je prodam ni za kintu manje no sto sam je kupio. Verujem da tako rezonuje svako ko je ista pazario. A pritom - cene hrane i troskovi zivota otisli gore troduplo.
  (zmuj, 3. februar 2023 15:00)

  # Link komentara

 10. Cene nekretnina u SAD padaju. U EU stagniraju. Malo sutra će Srbija ostati van svetskih dešavanja i samo u Srbiji nastaviti da rastu.
  Ko ima para vratiće štednju u bankama. Kamate su sve veće. A ko misli da kupuje stan na kredit, to će teško ići jer su i te kamate mnogo veće.
  Biće neko vreme stagnacija cena pa kad ne bude bilo potražnje, a treba skupi keš, prodavaće se nekretnine i po manjim cenama nego se kupovalo.
  (poznato je, 3. februar 2023 14:41)

  # Link komentara

 11. Cene nekretnina rastu i neće padati u skorije vreme.Stanovi se kupuju i prodaju po sadašnjim prejakim cenama. Pa ko god misli da proda prodaće po sadašnjim cenama , prodavac će držati cenu jer je neki njegov prijatelj, poznanik ili neko u zgradi dobio iznos po toj velikoj ceni pa ga neće ni prodavati po manjoj ceni, osim ako ne mora.Rešenje je u novogradnji koja je slabijeg kvaliteta od relativno starijih stanova ali niko od investitora ni sad ne zna po kojoj ceni da prodaje kvadrate a da će mu se isplatiti na kraju i zato gradi jaku cenu.Dugo će trebati da se cene stabilizuju ali po ovim jačim cenama, jer ni staru gradnju ni novogradnju niko neće prodavati po cenama koje su bile. Potrajaće da padnu 10-15% maksimalno.
  (Pad cena 10-15 % ali pitanje kad, 3. februar 2023 13:21)

  # Link komentara