- Komentari -

Ništa od boljeg poslovnog ambijenta

Drugi kvartal 2014. nije doneo očekivane efekte poboljšanja uslova za poslovanje u Srbiji, jer započete reforme nisu okončane.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Pa nije ni loš taj izraz palijativne jer te mere rade baš to, ublažavaju simptome a ne rešavaju uzroke. Isto rade i u Hrvatskoj. Mislim da su u pravu oni koji smatraju da su porezi već previsoki porezi i da borbu protiv "sive" ekonomije treba olabaviti. Siva ekonomije je spas za sirotinju i samo država koja može da reši kroz (što puniju) zaposlenost probleme svoje sirotinje može da insistira na nultoj sivoj ekonomiji. Visoki porezi su znak da je potrošnja države prevelika i nema druge nego smanjivati plate svih zaposlenih u državnim i javnim službama. To će dovesti do smanjenja BDP ali druge nema. Ljudi se moraju "naterati" da rade nešto isplativo i korisno, to je zapravo strukturna reforma. Ako se insistira na strogoj poreskoj disciplini i nultoj "sivoj" ekonomiji time se samo pare uzimaju najvećoj sirotinji i kroz porez usmeravaju onima kojima je ionako već dobro (radnici u državnoj i javnoj službi). Dodatni (i najveći) problem je što našim biznismenima (kod kojih su trenutno naše pare) ne pada na pamet da ulažu i da se muče sa visokim tehnolgijama i komplikovanim proizvodima jer jednostavno jedino znaju da kupe jeftinije i prodaju skuplje. I kad im još omogućite lak uvoz, odoše naše pare na đinđuve i ogledalca (a usput i oni napune džepove). A još gore je što vlasti koje treba da održe ovaj okvir za restrukturiranje su već debelo povezane sa uvoznicima "perli i ogledalaca". I šta ćemo sad? Ništa, to je propast nacionalne države, novi svetski poredak...
  (Branimir, 9. avgust 2014 18:54)

  # Link komentara

 2. ... to se desilo samo u pred izbornom obećanju volfa i ništa više sad je samo ... strpite se ... dokad?
   (voša, 9. avgust 2014 08:55)

  # Link komentara

 3. NALED, udruzenje "poslodavaca"! Nisu ni u sta ulozili ni dinar svoga novca, vec su nas prvo opljackali, pa se bogatlili, a sada kada je frka, nista im nije dovoljno. I ne zuljaju njih "reforme", mnogo im se svidja Zakon o radu. Sta njima smeta? POREZI! Pa, gospodo,da ima reformskog potencijala u ovoj vladi, dobili biste PROGRESIVAN porez. I dobro bi bilo da neko poslusa sta govore mali preduzetnici, jer od "velikih", izgleda da vajde nema.
  (mira, 9. avgust 2014 08:53)

  # Link komentara

 4. a što mu Boga ti? ... tako se Sloba vadio na sankcije i da nas ceo svet mrzi, demokrate da su preuzeli ratom razorenu državu, ex - radikali da su dobili krađom razorenu državu... ako ima neko ko će da dobije izbore zato što je dobar, a ne zato što su oni drugi loši
   (Brutus, 9. avgust 2014 08:35)

  # Link komentara

 5. @Tit Sok,

  Palijativno lecenje je ono koje ublazava simptome, umesto da leci uzrok, da bi se npr. olaksalo onima koji pate od neizlecivih bolesti.

  A ko god je tu rec upotrebio u saopstenju za javnost je ******.
  (M.R., 9. avgust 2014 00:36)

  # Link komentara

 6. Odlicno, svom snagom u propast... Nije Milosevic kriv mi smo.....
   (Gale, 8. avgust 2014 23:11)

  # Link komentara

 7. Sebe ne smatram neobrazovanim ali stvarno ne znam sta znaci "palijativna mera". Ukoliko neko zna zamolio bih da prevede.
  (Tit Sok, 8. avgust 2014 22:35)

  # Link komentara

 8. Započete reforme nisu ni ZAPOČETE!
  TO JE PROBLEM I TO JE ISTINA!
  (SMEDEREVAC, 8. avgust 2014 22:26)

  # Link komentara

 9. Nema boljeg poslovnog ambijenta dokle god su nestrucni, nevaspitani i nesposobni naprednjaci na vlasti!
  Toga nije svestan ni gospodin Vucic, jer je covek vrlo malo obilazio svet tako da ni sam ne zna gde se nalazi u tom svetu!
  Zalosna istina koja ce drzavu skupo kostati!
  (crni domino, 8. avgust 2014 22:17)

  # Link komentara