Ponedeljak, 28.04.2014.

13:16

BG: Mamama 20.000 RSD umesto 50.000

U Beogradu od petka, 25. aprila, važi nova Odluka o oblicima zaštite porodilja, kojom je naknada za prvo dete smanjena sa 50.000 na 20.000 dinara.

Izvor: Blic

BG: Mamama 20.000 RSD umesto 50.000 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

136 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandra

pre 9 godina

Izgleda da su beogradska deca lepsa i bolja od dece iz ostalih gradova Srbije, posto u ostatku Srbije porodilje odavno dobijaju manju cifru

Perke

pre 9 godina

Eto glasovi opet uzalodno odletese za " bolje sutra" Ma mamicu vam j...m na krevetu tetkinom ste zaradili pa sad zajebavaj te narod svaka vam cas novo oformljena drzavo!!!!!

Bojana

pre 9 godina

Ovo je toliko strasno da strasnije ne moze biti. Umesto da nam je prioritet u drzavi podsticanje radjanja dece, mi se bavimo diskriminacijom gej populacije i legalizacijom marihuane. Kao da sami sebe zelimo da istrebimo. Kad su vec nezaposleni prepusteni sami sebi, bar da omoguce neku socijalnu pomoc za nezaposlene majke i trudnice. Drzavo, bedna li si!

mikicar

pre 9 godina

Ovo je verovatno jedna od milion odluka i kategorija stednje. Nego sto su deca u pitanju pa su svi odmah zajaukali. Smatram da treba biti dosledan u stednji na svim mogucim nivoima pa i na ovom. Ispravna odluka.

A buduce mame ako ce da odustanu od radjanja dece zato sto ce dobiti samo 25 000 din umesto 50 000 din onda bolje nemojte ni da radjate.

dangiela13

pre 9 godina

Ma bitno je da imamo dva ministra bez portfelja, jedan ni manje ni više no Velja Ilić koji idu na grbaču naroda i u okviru su budžeta, a ništa ne rade a ministarske plate...i da oni imaju hranu i piće ali skoro pa za džabe....i tako.

Мама из Војводине

pre 9 godina

Срамота! Читам коментаре како се ван Београда породиљама не исплаћуј е ништа, и хоћу да се зна да то није истина! Ја сам из једне војвођанске општине недалеко од Београда, и годинама уназад наше породиље за прво дете добијају више него Београђатнке! Нек' се зна!

Истина, тако је било до ове нове срамотне власти :-(

mrzim politicare

pre 9 godina

Umesto sto ukidaju taj novac,neka smanje poslanicima dnevnice i neka im ukinu sluzbene automobile.a narawno i nek im povecaju cene obroka,jer je 200 din priznacete smesno,a mi za te pare jedva kupimo hleb i mleko.ako sve ovo sprovedu bice para i za nassve a ne samo za njih.

Silver Surfer

pre 9 godina

@ Lila
Hrana u vrticima u Beogradu nije bog zna kakva ni sada. Ako su hleb i krem sir, hleb, puter i dzem ili nesto sto se formalno zove med, popara, kacamak, nekakavi namazi koji su mesavina pavlake, margarina, jaja i ko zna cega jos, kvalitetni dorucak onda ne znam sta nekvalitetnije moze od ovoga.
Da ne govorim o proizvodima proizvodjaca za koje nikad nisam cuo. Hrana je nutritivno losa, iako oborke sastavljaju nutricionisti.
A uzimajuci u obzir da ovi koji su dosli na vlast nikad nista ozbiljno nisu radili normalno je da ce sve usluge biti losije. A verovatno i skluplje.

illuminatikiller

pre 9 godina

само улица србију спасава, доста је било господо политичари! ваше време тече полако

Aleksandar

pre 9 godina

Prvo pa na bebe! Kako ih nije bre sramota! Lopovi jedni naprednjacki. Dok se i ovi nakradu i nauzimaju za sebe...strasno! Toliko sam besan i pred tackom pucanja sam...dosta je bilo politicari, dosta!!

tokamak

pre 9 godina

Svi ste vi da date nesto nekome samo da nije iz vaseg dzepa.Svi ste vi velikodusni sa tudjim prama. DA neko daje od vasih para 50000 ne biste takon pricali.Ali ako teba da zaduziti sinove,unuke praunuke svi ste za.
Jadna je ta vasa solidarnost.
Deca su u istoriji Srbije prezivlajvala i sa mnogo manje ali su imali ko da ih vaspita. To vaspitanje ce im faliti mnogo vise nego tih 50000 din.
A da je glupo uzimati prvo od trudnica, glupo je .

S

pre 9 godina

@Vanja
Broj dece koja pohađaju osnovnu školu i koriste javni prevoz je sasvim sigurno zanemarljiv u odnosu na ukupan broj osnovaca, pošto se osnovna škola upisuje po teritorijalnom principu, i verujem da najveći broj dece može vrlo brzo i peške da stigne u svoju školu. Po meni je davanje besplatnih markica osnovcima bio vrlo jeftin (finansijski jeftin) populistički potez bez prave vrednosti za korisnike.

Zemunac, al svejedno...

pre 9 godina

"U Beogradu ne treba davati nikakvu pomoc porodiljama... Svu pomoc treba duplirati i preneti u unutrasnjost. Beogradjani imaju i suvise drzavnih ustanova i gradskih velike plate,nista ne proizvode, samo ugostiteljstvo,trgovina,banke i svrckanje po ceo dan u gradu u toku radnog vremena. (Voja3, 28. april)"

"Samo" ugostiteljstvo, trgovina i banke - čuo nekad za Švajcarsku, prijatelju? Treba da pooremo Terazije ili posadimo 'šenicu na Slaviji? Treba da se ljutimo što nam je predsednik iz Bajčetine, a ne sa Dorćola, iako Dorćolaca ima daleko više? Većina srpskih ministara je Beograd pre studija videla tek na slici (ili pre početka bavljenja politikom) - zašto nisu ostali u rodnom kraju, kad smo mi ovde tako gadni? Beograd je najveći tranzicioni gubitnik; broj zatvorenih firmi i otpuštenih radnika je daleko veći od proseka u Srbiji - od IMT-a, IMR-a, Galenike... to su sve firme koje su imale po nekoliko hiljada zaposlenih; radnička Rakovica je nestala dok smo mi namirivali vaše lokalne gubitaše. Beograđani više ne prave traktore ili lekove, ali proizvode pare - i u tome su bolji od vaše proizvodnje gubitaka (od Železare u Smederevu, preko Simpa, ili i danas dotirane Zastave promenjenog imena) - sve pare dobijete zarad socijalnog mira, a sad Beograđanima treba uskratiti pomoć jer se "švrćkaju po kafićima i ništa ne proizvode"? Još da nam kažeš šta se to proizvodi u Vašingtonu, Berlinu, Madridu, Moskvi, Parizu... Eto - dobio si dva Bambija za najgluplji komentar dana. Srećan?

Voja3

pre 9 godina

U Beogradu ne treba davati nikakvu pomoc porodiljama, trudnicama i mladim bracnim parovima. Svu pomoc treba duplirati i preneti u unutrasnjost. Beogradjani imaju i suvise drzavnih ustanova i gradskih velike plate,nista ne proizvode, samo ugostiteljstvo,trgovina,banke i svrckanje po ceo dan u gradu u toku radnog vremena. A onda dug od preko milijardu evra. Ni dinar im ne sme biti poklonjen.

Kladovo

pre 9 godina

U Beogradu ne treba davati nikakvu pomoc porodiljama, trudnicama i mladim bracnim parovima. Svu pomoc treba duplirati i preneti u unutrasnjost. Beogradjani imaju i suvise drzavnih ustanova i gradskih velike plate,nista ne proizvode, samo ugostiteljstvo,trgovina,banke i svrckanje po ceo dan u gradu u toku radnog vremena. A onda dug od preko milijardu evra. Ni dinar im ne sme biti poklonjen.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Voja3, 28. april 2014 16:04)

Svaka čast za komentar! Odavno bolji i tačniji nisam pročitao.

tačno

pre 9 godina

"U Beogradu ne treba davati nikakvu pomoc porodiljama, trudnicama i mladim bracnim parovima. Svu pomoc treba duplirati i preneti u unutrasnjost. Beogradjani imaju i suvise drzavnih ustanova i gradskih velike plate,nista ne proizvode, samo ugostiteljstvo,trgovina,banke i svrckanje po ceo dan u gradu u toku radnog vremena. A onda dug od preko milijardu evra. Ni dinar im ne sme biti poklonjen.
(Voja3, 28. april 2014 16:04)"

Tačno Vojo! Mada verovatno samo ložiš, evo da dodam da je isto i van Beograda: kad odem u selo, seljaci ništa ne rade, gule neku brlju, samo od stola do stola. Imaju neki krompir, maline i jabuke, ali im to raste samo od sebe, a oni - ništa! Sede i opijaju se. Takvo je moje iskustvo, a tvoje?

Srećom, vidim, van Beograda ne nedostaje Androida...

Dragče

pre 9 godina

A toliko se dece rodi u našoj Srbiji svaki dan da će to biti strašna ušteda!!!!
Nije ni čudno da svaka žena koja može da se porodi u inostranstvu iskoristi to svoje pravo, a verujem da većina zna kakve su beneficije za porodice u drugim (normalnim) zemljama radi podizanja nataliteta.
Sramota, tuga, čemer, jad,..... bedno

Coco Bill

pre 9 godina

Meni je strašno što se uopšte delilo po 50.000 za radjanje deteta.

Socijalistički mentalni sklop, sve očekuju od Države... Dražava treba ovo, Država mora ono... još kad bi Država i supružnike mogla da im nadje/smuva...

I dok je najveći problem čovečanstva upravo nekontrolisani prirodni priraštaj, ovde recitujemo o nekakvoj "beloj kugi".

Nije vam država pravila decu da vam ih i finansira.

Dok umeš da se razmnožavaš, trebalo bi da umeš i da snosiš konsekvence i preuzimaš odgovornost.
(X, 28. april 2014 15:47)

Pa interesantno je da taj "socijalistički mentalni sklop" postoji u Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, a o Danskoj, Švedskoj i ostalim Nordijskim zemljama da i ne govorim. Svojevremeno jedan prijatelj koji radi u Austiji, kad mu se rodila ćerka prijavio je kao Austrijsku državljanku i imao je pravo. Prvo zbog svega onoga što je dobio od države za nju, a drugo što Austijancima ni na kraj pameti nije bilo da komentarišu tako nešta kako vi komentarišete. Još da dodam, izgleda da Mali ne da ni penzionerima. Čuh od tetke da nije dobila dodatak na penziju koji je davao grad onima ko ima malu penziju. Dakle dobili ste to što ste tražili

Ivan Novkovic

pre 9 godina

Uzas! Dajte neka se izvrsi neki veci pritisak da se ovo sredi... Ja sam mali, al nisam sinisa da bi imao moc sa sredim situaciju.

Max

pre 9 godina

iskreno, ne mislim da porodilje treba da imaju naknadu, a ako nisu u stanju da obezbede svoje dete, onda ne treba ni da rađaju, ali bi rezovi trebalo da počnu od otpuštanja armije beskorisnih državnih službenika koji jedu i vozikaju se i dnevnice dobijaju od naših poreza, pa tek onda da dodju na red i porodilje.
(pravednica, 28. april 2014 14:36)


Pa ti nisi pravednica nego - JADNICA.
Sta da kaze zena kojoj je istekao Ugovor o radu zato sto je otisla na trudnicko bolovanje. Tu je zakon ne stiti, a mali milion je takvih kojoj daju Ugovor na 3,6 i11 meseci, pa nakon isteka daju im novi Ugovor i tako godinama.

Hmh...

pre 9 godina

Botovi su mislili da, kad se kaže "bolne odluke, teški rezovi, stezanje kaiša", to se odnosi na nekog drugog, a da će oni ostati netaknuti. Danas, samo dan nakon nove vlade (namerno malim slovom) već pričamo o smanjenju plata u javnom sektoru za 10%, a trudnicama smo već oteli 60%. Jedva čekam nastavak sage - sa jedne strane panegirici Velikom Vođi, a sa druge realni život koji sa njime ima veze koliko i mi sa Švajcarskom. Samo kao info - pametniji i sposobniji će se svakako snaći, nego vi koji ste glasali u želji da se navalite državi na jasle, zavedeni pričom o "borbi protiv korupcije" i "sad će lopovi da odgovaraju", za vas brinem. U stvari, ne brinem - kako ste glasali, tako ćete i proći. Nikako.

ljilja

pre 9 godina

"Plate idu dole, penzije takođe.....od čega li će ovaj narod da živi da mi je znati???? (hmm, 28. april 2014 15:35)

Ovo je smisljeni pomor i zatiranje srpskog naroda.

Marko

pre 9 godina

Mislim da bi drzava jos vise profitirala ako bi naplacivala 50000 po rodjenoj bebi. Ili jos bolje - neka ih zabrane. Ionako se previse trosi na skolstvo i decu koja nikome ne trebaju.

da mi je da jednog uzmem na zub

pre 9 godina

Jel mogu ja da napravim rez po porezima i po doprinosima, pa da se smanje plate narodnih poslanika, direktora javnih preduzeca, ministata i ostalih?! Evo ja radim u privatnom sektoru, u politici ne bih uspela, jer nisam poslusnik i znam da radim. Za koga idu moji doprinusi? Sve vise zelim i ja ovim " nazovi politicarima" da smanjim plate, ali ne znam jos kako.

Vlada

pre 9 godina

Ma treba im naplati neku mandatnu kaznu što su se uopšte drznule da stvaraju gladna usta kad ni sa ovima ne znamo šta ćemo.
Naši političari zadnjih godina kao oprobani recept za rešavanje nezaposlenosti izabrali su uvećanje mortaliteta i smanjenje nataliteta. Zato smo narod koji najbrže nestaje u evropi. Međutim "kilavi Radovani" koji nas vode i u situaciji kad ostanu 2 Srbina imaće nezaposlenost 50% jer će jedan biti nezaposlen.
Sramota!

Bole

pre 9 godina

Eto vam vaš Vučić i njegov tim za Beograd, ovce jedne!!!!! Ovo je sramno šta rade, a vi koji ste glasali za njih i kojima je izlazak na izbore ispod časti sad gledajte ovo. Svaka mlada porodica je ovim oštećena za oko 3000 evra. To je briga o natalitetu?

sale nacionale

pre 9 godina

Drzava na odlican nacin stimulise buduce roditelje. Zasto bi smanjili dnevnice narodnim poslanicima? Bolje udari po buducim roditeljima. Koja smo mi Severna Koreja...

Ja a

pre 9 godina

Takođe se šuška (a očigledno je da gde ima dima ima i vatre) da će se podići cena boravka dece u vrtićima i da će se izuzetno pooštriti uslovi regresiranja troškova vrtića (ne zaboravite da je ukupna cena u Beogradu nešto niža od 10 hiljada dinara). U Novom Sadu je drastično opao kvalitet ishrane u vrtićima u poslednje dve godine, pa se i to isto očekuje u Beogradu.
(Lila, 28. april 2014 16:07)

Znam ljude koji voze skupa kola a placaju obdaniste 2-3000 din, zato sto su prijavljeni na minimalac. Treba sve to procesljati, i oformiti timove za borbu protiv takvih ljudi koji imaju para da plate punu cenu obdanista a placaju kao da su soc slucajevi.

Bajke i samo bajke

pre 9 godina

U provincijama nikada porodilje nisu ni primale toliku pomoć ni za prvo niti za sledeće dete ..... Niti nam je grad dodavao 35 % za trudničko bolovanje....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY (Ffghhj, 28. april 2014 15:29)

Pa i nećete jer ste tako glasali za nesposobneeee !!!!. Eto sad smo i mi tako glasali pa nećemo uskoro dobijati ni mi. Pa se vi i dalje oduševljavajte "praznim" pričama, hapšenjima i "vođinom" veličinom

grešni tata dvoje dece

pre 9 godina

Posle ovoga trebalo bi se dosetiti još jednog načina za punjenje budžeta. Oporezovati seks, a onda jednako oporezovati i odsustvo seksa. Po istom aršinu. Jer kako god okreneš, jedini ko će smeti da j**e je vlast, ali u mozak, sve nas.

Lila

pre 9 godina

Takođe se šuška (a očigledno je da gde ima dima ima i vatre) da će se podići cena boravka dece u vrtićima i da će se izuzetno pooštriti uslovi regresiranja troškova vrtića (ne zaboravite da je ukupna cena u Beogradu nešto niža od 10 hiljada dinara). U Novom Sadu je drastično opao kvalitet ishrane u vrtićima u poslednje dve godine, pa se i to isto očekuje u Beogradu.

Vanja

pre 9 godina

Pa nezaposleni gradjani bez dinara prihoda od grada dobijaju 0 dinara pa ne kukaju. Trudnice ce ipak dobiti nesto 20000 dinara umesto 50000 a one koje su bile zaposlene ce sve dok su na porodiljskom primati naknadu koju placa drzava a razliku do 100 % dotira opet grada Beograd. Grad treba da donese odluku i da se npr 13 ta penzija isplacuje opet samo onima koji imaju npr penzije do 15000 umesot 20000 dianra i da se ta naknada smanji na 16000 umesto 20000 dinara u 4 rate. Uz to treba uvesti i da samo npr penzioneir do 15000 dinara penzije se mogu voziti za 407 dinara godisnje a da oni preko 15000 dinara penzije placaju mesecno 1120 dinara kao sto placaju svi nezaposleni koji nemaju ni dinar prihoda jer je prevoz za nezaposlene 1120 dinara mesecno tj na godisnjem nivou 33 puta skuplje od penzionera nezaposleni placaju prevoz. Uz to uvesti isto i za osnovce da se ne voze dzabe 8 godina, nego da se uvede neki cenzus po clanu domacinsva ako je nekom cenzus po clanu domacistva 25000 dinara da placaju prevoz 407 dinara godisnje,ako je cenzus preko 25000 dinara da roditleji placaju deci osnoviima prevoz 1120 dinara mesecno kao sto ga placaju i nezaposleni. Uz to optusiti sve viskove u gradskim opstinama,preduzecima i ustanovama i skresati plate 10 % kao sto ce uradiiti republiak u javnom sektoru u drzavnom vlasnistvu.

lale

pre 9 godina

I ovako imamo belu kugu tako da je potpuno logicno da se smanji pomoc trudnicama!!!
Da bi dali plate desetinama hiljada botova koji su zaposleni u zadnje dve godine , oni moraju da uzmu nekome!

Sir Giles

pre 9 godina

Nije stvar u štednji, nije stvar u ekonomiji, nije ni stvar u tome da je zemlju upropastila DS. Pa nije DS 2000. došla na vlast u Švedskoj nego u satrtoj Srbiji, i ti koji su je satrli ponovo nas jašu. Kad se fokusirate samo na ekonomiju SNS priče pa ni ova ne izgledaju prazno. A šta se krije iza toga? Oni su tu samo radi vlasti. Prodaju vam maglu i okružuju se svojim poltronima. Nema kritike. Ko se ne usaglasi sa SNSaborstvom taj je izdajnik i napada lik i delo velikog vođe. Neko je juče pomenuo portrete kako će da mu kače. Još da napiše MOJA BORBA pa da mi preostali normalni tražimo da se iselimo na Madagaskar.

Goran

pre 9 godina

E Mali, Mali, nadam se da ces malo i ostati na toj funkciji kako si poceo... Sramota i bruka kako se vi borite protiv bele kuge.
Vazno da se vi i dalje vozite u Audijima i BMWima i da si ti obezbedio sebi nekoliko stanova...

bachi

pre 9 godina

Kakav placanje za decu?Pa ne pravite decu zbog para valjda?Treba ukinuti skroz
(Sasha bg, 28. april 2014 14:41)

Idi gledaj u sunce ili tako nešto!

Joca

pre 9 godina

Šta zna dete šta je razlika između 50000 i 20000 dinara? A ionako je juče ustoličen novi veliki vođa, tako da će odmah sve da nam krene nabolje, pa će i sve cene da odu nadole za bar 60%, i biće sve u redu.
Samo polako, biće i hleba za 3 dinara, i zejtina za 15. Pa zar se ne sećate, nije ovo prvi put?

Luuudiloooo

pre 9 godina

Ostavio bih komentar al su mnogi vec rekli sve. Blago onima koji su glasali za Sns. Al je njima lepooo. Pa oni i zmajeve u kuhinji vide.

dejavu

pre 9 godina

Đilas kao predsednik DS je puno brljao i verovatno nije najpogodniji za tu funkciju.
Ali je što se tiče upravljanja velikim sistemima, svetlosnim godinama ispred Malija i Vesića,što se vidi već na prvom koraku.
I nije samo o menadžerskim sposobnistima reč.Ovde je radi o porodici i bebama,o našim potomcima koji sutra treba da nastave život za nama.
Ljudski ološ je zaista jedina ljudska reč koja može adekvatno da opiše ovakvo ponašanje.

nj

pre 9 godina

pa da li je moguce....u kakvim politickim odlukama mi zivimo......ovde prvo da secete....sram vas bilo....a i nas ako cutke ovo prodje.....U Parizu bi sad ljudi vec organozovali neki protest.....

new order

pre 9 godina

Obozavam naprednjake i njihove simpatizere. Sjajni su. Pa ni neprijatelj ne moze da zavuce Srbima kao sto to oni rade sami sebi. Napred naprednjaci :-P

dno....mulj, kupujem cizme, beograd na vodi.....

pre 9 godina

Druže Djilas, ti si "krao" ali si barem nesto dao, ovi otimaju, ali........!!!!????
Šalu na stranu, veoma žalosna odluka, pa gde bas prvo tu da režete? Nije trebalo da dodju na vlast, ali sta je tu je, pamet u glavu na sledecim izborima.

kiwi

pre 9 godina

Jos malo pa ce da donesu zakon da zene cim zatrudne mogu da dobiju otkaz. A danas u GAK-u pun hol trudnica,verovatno misle da ce i od ovog premijera da dobiju za rodjenje deteta paket pelena i potrpstina za bebu.

Voland

pre 9 godina

Mali je gotov, ne zato što mi to hoćemo nego zato što ga veliki vođa ne podnosi.
Mali će biti odgovoran i za neuspeh Beograda na vodi. Mali je žrtveno jagnje, samo još nije svestan toga.


Mali probudi se.

bole

pre 9 godina

Ovaj MAli juče izgleda nije pažljivo slušao expoze novoga nam premijera, jer se bavio maratonom??? Ili se meni pričinilo "da će socijalna davanja za majke i decu u tom expozeu biti povećana"??? Zlotvori bezdušni!

X

pre 9 godina

Meni je strašno što se uopšte delilo po 50.000 za radjanje deteta.

Socijalistički mentalni sklop, sve očekuju od Države... Dražava treba ovo, Država mora ono... još kad bi Država i supružnike mogla da im nadje/smuva...

I dok je najveći problem čovečanstva upravo nekontrolisani prirodni priraštaj, ovde recitujemo o nekakvoj "beloj kugi".

Nije vam država pravila decu da vam ih i finansira.

Dok umeš da se razmnožavaš, trebalo bi da umeš i da snosiš konsekvence i preuzimaš odgovornost.

PatriJota

pre 9 godina

Ha,ha,ha...to Vucko majstore! U prvom koraku "stednje" napravi sinoc gala proslavu sa sampanjcem i kavijarom u Skupstini, jer si postao Kalif umesto Kalifa, a danas udri po majkama, za sto bolju realizaciju povecanja nataliteta u Srbiji????
Nemoj slucajno da bi diraom vozne parkove sa Meckama, Audijima, BMW.-ima i ostalim limunzinama sa plus rotacijom gde se voze tvoja i ostala g....???
Nisi ni poceo a vec si zavrsio, samo sto ti to od zakrvavljenih radikalskih ociju to jos ne vidis??? Letecete vam perje uskoro sirom Srbije!!!

lale

pre 9 godina

ja se potpuno slazem sa ovom odlukom, da sam na njegovom mestu ja bih uveo porez na bebe! Ko hoce bebu mora prvo da plati 100 000 din!

Treba bezati momentalno iz ove rupetine od drzave

pre 9 godina

Opet ce sve porodilje za cetiri godina dva dana pred naredne izbore glasati opet te iste koje glasaju unazad 25+ godina koji su im dali i tih 20 hiljada dinara da im slucajno ne smanje na 5 hiljada 2018-e godine.

Bolje i tih 20 hiljada nego li 2 hiljada.

Ma ovaj bre narod samo treba lagati varati i pricati bajke i basne ne dati mu da zivi ni dva posto bolje od ovoga sto sada zivi. Jer onda ce dobiti pamet i nece glasati te koje glasa unazad 25+ godina.

Neki novi u pocepanim patikama

pre 9 godina

I sada ce da bude smanjen i porez na imovunu da bi se poreski obveznici rasteretili ! Zar ne ? Ako nije tako gde onda ide ova usteda ?

novosadjanin

pre 9 godina

Sabani prodajte prvo te Audije kojima ste doleteli u moj grad, pa onda uskracujte majkama. Nemam jednu lepu rec za vas lihvare i lopuze. Znaci, majke su najveci problem Srbije, nije problem sto se vi vozikate iz BG u NS da glumite ludilo a? E da bog da vasoj zeni bude falilo tih novaca da vidite kako je.

Zika

pre 9 godina

Eto, sada vidite za koga ste glasali.
Prvo nisu smeli da kazu ko ce da bude kandidat za gradonacelnika, sve vreme izmisljaju cifre o dugu Beograda, hteli su da ukinu davamnja porodiljama, sada smanjuju davanja za decu, najavuili su prodaju imovine (zgrade, zemljista) kao da je njihovo...
Nista ne umeju da stvore, samo trose tudje,stetocine i pljaskasi.

bp

pre 9 godina

Političari, pokažite da mislite o narodu i odrecite se svih dodataka javno u skupštini!!! Ako bebi ne treba za hranu, pelene i ostalu opremu makar malo jednokratne pomoći, ne trebaju ni vama putni troškovi,dnevnice i kojekakve izmišljene beneficije!

Perko

pre 9 godina

Imali ste Djilasa u BG-u. na Na zalost mi u provinciji ko god bio i sada je na vlasti (cita Nis), navikli smo se vec da ni udarne rupe ne mogu da skrpe, a kamoli pomoc trudnicama, sport,kultura, itd.

Ffghhj

pre 9 godina

U provincijama nikada porodilje nisu ni primale toliku pomoć ni za prvo niti za sledeće dete ..... Niti nam je grad dodavao 35 % za trudničko bolovanje....

Nije Sloba kriv... Mi smo g....

pre 9 godina

E pa lepo zdravstvo, prosveta, porodilje.. sve nebitne stvari na udaru.. Bitno da javni aparat nista ne radi a prima pare..

A ti narode trpi, cuti dok oni rekonstruisu vladu i jasu narod, pa kad budu bili izbori opet glasajte ovako.

White

pre 9 godina

Nemam nista protiv da se mamama placa za radjanje. Lepo i korisno. ALI jesu li deca i mame Beograda vrednija od mama i dece iz ostatka SRBIJE????
Odakle Beogradu novac za takvu akciju pored ovolikog duga glavnog grada? Drzavu treba da je sramota sto ne uspostavi podjednake uslove za sve gradove u Srbiji.

Cica maca

pre 9 godina

Strucnjaci, imamo 31000 sluzbenih vozila, ej 31000, pod hitno prodati 30000, eto brdo miliona, ne sme se zakidati na ovakvim stvarima, resenje uvek postoji, ali dzabe kada nam zemlju vode dunsteri.
Tuga, tuga, tuga ...

Lik

pre 9 godina

Hajde sad da sačekamo pa da vidimo šta će Vučić povodom ovoga da preduzme. Svaki dan zakasnele reakcije računamo mu kao negativan poen, ako pozitivno reaguje onda svaka čast. Novinari mi tu mogli puno da pomognu, da mu šalju takvo jedno pitanje svaki dan dok ne odgovori pa onda taj odgovor u javnost pa da vidimo reakciju.

БОТ Пјонгјанг

pre 9 godina

Овако би ботови из СНС-а сад реаговали:
"Нова градска власт је затекла пустош у каси. Непопуларна мера јесте смањење помоћи трдуницама. Али, морамо да се помучимо, да би нам сутра било свима боље."
"Подршка градноначелнику за одлучне резове које воде у боље сутра!"
"Коначно морамо да се суочимо са резултатима у деструктивној политици коју је водила досадашња власт! Непопуларне мере су неопходне на путу оздрављења градског буџета и боље будућности за све нас"

Mama

pre 9 godina

Da li moze neki pravnik da nam kaze da li porodilje koje su se porodile pre ove promene iznosa isplate pomoci, mogu da traze stari iznos, ukoliko do sada nisu jos podnele zahtev? To je koliko ja kapiram retroaktivna primena novousvojene odluke. Samo jos fali da onima kojima su isplatili vise, sad traze povracaj dela iznosa. U svakom slucaju je ovo skandalozna odluka, prva usteda pa po trudnicama i porodiljama.

Bravo gradonacelnice, bravo!

Raso

pre 9 godina

Jos jedan od nacina kako se vlast bori protiv bele kuge. Podsticaji na svakom koraku. Bebi oprema nikad jeftinija. Da li je moguce da u zemlji sa ovakvim problemom sa natalitetom zemlja stedi po 300 evra po detetu. Pa dragi moji treba da se rodi milion dece u godini pa da bi vi imali ustedu neku. Mi kao da imamo problem sa prenaseljenoscu a ne bele kuge. Jesmo li toliko glupi i ludi da mogu da nam donesu bilo koji zakon i mi se necemo buniti ni za sta ?

Izgleda da je tako. Ovo ce biti kao kad je ciga ucio konja da ne jede i taman kad ga je naucio konj crkao. Isto nam se sprema sa ovakvim nacinom razmisljanja.

Maja

pre 9 godina

Ja ne verujem sta citam!!! Da li je ovo moguce ??? Kako se niste setili da bahatim politicarima nesto zakinete ili smanjite, nego bas na majke i bebe, pa jos 60 %. Ludilo mozga. ali mozda tako i treba , ko zna !!!

mikism

pre 9 godina

Interesuje me da li je ovo genocid nad narodom koji živi u Srbiji?
Da li ima neki pravnik ovde da da tačnu definiciju genocida?Direktan udar na bebe,male bebe,bebice,ej bre,alo majstori.I onda vidim Maju Gojković u skupštini i prevrne mi se želudac.

NN

pre 9 godina

Nisam glasao za DS na drzavnom nivou. I za to sam imao milion razloga. Medjutim jesam na gradskom....grad je funkcionisao kako treba...

Sad polako moze da se vidi kako ce biti na dalje. Stednja po cenu humanosti. Dobicemo neki bus munus umesto bus plusa...tu ce fakticki sve biti isto ako ne gore. Realno mislim da je korektna gradska vlast zamenjena za ocajnu i to cemo tek da osetimo....samo polako. Treba vremena da se dobre stvari sruse.

Nekad su gradjeni presiroki putevi na novom Beogradu...a sad se 40 godina kasnije vidi koliko je to bilo pametno. Isto mislim i za most - tek cemo osetiti koliko je to vazna stavka... jer dodatan most sa jakom mrezom pristupih saobracajnica je nesto sto ce Beograd da oseca narednih pedeset godina.

Setite se one dve petlje kod Arene. Zvrjale su prazne. Svi ih pljuvali.... a pogledajte ih danas narocito u vreme spica poslepodnevnog.

Ponovicu: grad je funkcionisao odlicno, i to narod nije nagradio. Zato ce sad polako sve da se urusi i sve cemo da pljujemo ....

Zasluzujemo li bolje od ovoga sto smo dobili? 'Ajte iskreno

xitam

pre 9 godina

Al' je nasao gde ce da pristedi... Pokazuju pravo lice, polako. Oni koji su ih izglasali ce ih i kazniti. Ne na izborima. Nego u agoniji.

Ceca

pre 9 godina

1. Nadoknade koje stižu trudnicama i porodiljama kasne.
2. Kada nadoknade napokon stignu, ukoliko je isplata za više meseci odjednom, obračunava se neustavni solidarni porez na celokupan iznos.
3. Smanjuje se naknada za prvo dete.

Koliko nadoknada za prvo dete može da se isplati samo od Bajatovićeve i Tabakovićkine plate?

Ana

pre 9 godina

Prvi radni dan, prva odluka. Kakva sramota! Zar da nam i novorodjenu decu oporezujete?
Ko je glasao za ovaj sljam, njemu neka oduzimaju od dece, od plate, od zivota!

Saša

pre 9 godina

Prvo deci iz usta oteti, svaka čast!!!
Eto vam naprednjaka, Đilas vam nije valjao, smetali su vam platani ali šta vas briga, imaćete Beograd na vodi!

Majka Mara

pre 9 godina

Prosto fenomenalno. Oduševljena sam kako ova naša božanstvena država podržava bobu protiv bele kuge, kako se samo istrajno i snažno bori za to da pomogne majkama, porodicama, da ih nagradi za to što ne odustaju, što rađaju i gaje nalsednike u ovim divotnim uslovima koje nam država kroji.. Nikada do sada, za sve ove grozne godine muke i jada u ovoj tužnoj zemlji, nisam sebi dozvoljavala da pomislim da treba otići iz ove zemlje. Ovo je MOJA ZEMLJA, smatrala sam, ovde je MOJ DOM, ovde želim da živim.. a sada.. Gajim sama svoju decu, razapinjem se na krst da pokrpim sve što našoj maloj porodici treba, i davim se u nemogućnosti da još budem uvek nasmejana i srećna mama svojim sinovima.. MLADE BUDUĆE MAME I TATE.. BEŽITE ODAVDE DOK JOŠ MOŽETE. GLAVOM BEZ OBZIRA.

Zoro

pre 9 godina

Bog te mazo. Prvo, pa udar na porodilje. Umesto da smanje plate dangubama u javnim preduzecima oni otimaju od novorodjene dece. Jadna deca, i ovo malo sto se radja navikavaju od malih nogu na otimacinu drzave/grada. Od ove vesti mi je muka, ako se po jutru dan poznaje ovi ce nam doci glave.

Pešić

pre 9 godina

Vidim pocelo se sa konkretnim podsticajima u cilju povecanja nataliteta u zemlji... Ili mozda Beograd nije deo te iste zemlje, pa on nece uticati na povecanje broja novorodjenih?! Jadno...

pravednica

pre 9 godina

iskreno, ne mislim da porodilje treba da imaju naknadu, a ako nisu u stanju da obezbede svoje dete, onda ne treba ni da rađaju, ali bi rezovi trebalo da počnu od otpuštanja armije beskorisnih državnih službenika koji jedu i vozikaju se i dnevnice dobijaju od naših poreza, pa tek onda da dodju na red i porodilje.

Vaske

pre 9 godina

Vazno da za gradske odbornike ima po 20k plus svaki put dnevnica ok 2000din. Sram Vas da Vas je sram. Mali i veliki.
Tako pomazemo majke i porodice.

neko

pre 9 godina

Samo da dodam da zaposlene porodilje u Beogradu nisu primale nadoknadu osim ako nisu iz porodica sa veoma niskim primanjima.

Cisto da i ovi iz ostalih gradova cuju kako je i sta je.

Znam da se u mnogim gradovima SVIM zenama uplacuje jednokratna pomoc. U Beogradu to nikad nije bio slucaj, a sada vidimo da ce i ovo sto je postojalo umanjiti, sto je sramotno.

Sada vidimo kako ce Mali i Vesic stedeti. Na deci i porodiljama. To im je prvi potez.

Od Srbije nikad i nista nece biti. Jeste kritizer sam i cinik. Priznajem!

Ali radim po 12h dnevno EFEKTIVNO. Ne znam u koju grupu iz ekspozea spadam.

imeime

pre 9 godina

Tako podstičemo natalitet? Pa ljudi, nestaćemo za 30 godina. Pod hitno nešto mora da se smisli.
Ako treba štedeti, ovo je poslednje mesto gde treba stezati kaiš. Iskreno, ne vidim da ima spasa našoj zemlji.

imeime

pre 9 godina

Tako podstičemo natalitet? Pa ljudi, nestaćemo za 30 godina. Pod hitno nešto mora da se smisli.
Ako treba štedeti, ovo je poslednje mesto gde treba stezati kaiš. Iskreno, ne vidim da ima spasa našoj zemlji.

neko

pre 9 godina

Samo da dodam da zaposlene porodilje u Beogradu nisu primale nadoknadu osim ako nisu iz porodica sa veoma niskim primanjima.

Cisto da i ovi iz ostalih gradova cuju kako je i sta je.

Znam da se u mnogim gradovima SVIM zenama uplacuje jednokratna pomoc. U Beogradu to nikad nije bio slucaj, a sada vidimo da ce i ovo sto je postojalo umanjiti, sto je sramotno.

Sada vidimo kako ce Mali i Vesic stedeti. Na deci i porodiljama. To im je prvi potez.

Od Srbije nikad i nista nece biti. Jeste kritizer sam i cinik. Priznajem!

Ali radim po 12h dnevno EFEKTIVNO. Ne znam u koju grupu iz ekspozea spadam.

NN

pre 9 godina

Nisam glasao za DS na drzavnom nivou. I za to sam imao milion razloga. Medjutim jesam na gradskom....grad je funkcionisao kako treba...

Sad polako moze da se vidi kako ce biti na dalje. Stednja po cenu humanosti. Dobicemo neki bus munus umesto bus plusa...tu ce fakticki sve biti isto ako ne gore. Realno mislim da je korektna gradska vlast zamenjena za ocajnu i to cemo tek da osetimo....samo polako. Treba vremena da se dobre stvari sruse.

Nekad su gradjeni presiroki putevi na novom Beogradu...a sad se 40 godina kasnije vidi koliko je to bilo pametno. Isto mislim i za most - tek cemo osetiti koliko je to vazna stavka... jer dodatan most sa jakom mrezom pristupih saobracajnica je nesto sto ce Beograd da oseca narednih pedeset godina.

Setite se one dve petlje kod Arene. Zvrjale su prazne. Svi ih pljuvali.... a pogledajte ih danas narocito u vreme spica poslepodnevnog.

Ponovicu: grad je funkcionisao odlicno, i to narod nije nagradio. Zato ce sad polako sve da se urusi i sve cemo da pljujemo ....

Zasluzujemo li bolje od ovoga sto smo dobili? 'Ajte iskreno

Zoro

pre 9 godina

Bog te mazo. Prvo, pa udar na porodilje. Umesto da smanje plate dangubama u javnim preduzecima oni otimaju od novorodjene dece. Jadna deca, i ovo malo sto se radja navikavaju od malih nogu na otimacinu drzave/grada. Od ove vesti mi je muka, ako se po jutru dan poznaje ovi ce nam doci glave.

Majka Mara

pre 9 godina

Prosto fenomenalno. Oduševljena sam kako ova naša božanstvena država podržava bobu protiv bele kuge, kako se samo istrajno i snažno bori za to da pomogne majkama, porodicama, da ih nagradi za to što ne odustaju, što rađaju i gaje nalsednike u ovim divotnim uslovima koje nam država kroji.. Nikada do sada, za sve ove grozne godine muke i jada u ovoj tužnoj zemlji, nisam sebi dozvoljavala da pomislim da treba otići iz ove zemlje. Ovo je MOJA ZEMLJA, smatrala sam, ovde je MOJ DOM, ovde želim da živim.. a sada.. Gajim sama svoju decu, razapinjem se na krst da pokrpim sve što našoj maloj porodici treba, i davim se u nemogućnosti da još budem uvek nasmejana i srećna mama svojim sinovima.. MLADE BUDUĆE MAME I TATE.. BEŽITE ODAVDE DOK JOŠ MOŽETE. GLAVOM BEZ OBZIRA.

Ceca

pre 9 godina

1. Nadoknade koje stižu trudnicama i porodiljama kasne.
2. Kada nadoknade napokon stignu, ukoliko je isplata za više meseci odjednom, obračunava se neustavni solidarni porez na celokupan iznos.
3. Smanjuje se naknada za prvo dete.

Koliko nadoknada za prvo dete može da se isplati samo od Bajatovićeve i Tabakovićkine plate?

Zika

pre 9 godina

Eto, sada vidite za koga ste glasali.
Prvo nisu smeli da kazu ko ce da bude kandidat za gradonacelnika, sve vreme izmisljaju cifre o dugu Beograda, hteli su da ukinu davamnja porodiljama, sada smanjuju davanja za decu, najavuili su prodaju imovine (zgrade, zemljista) kao da je njihovo...
Nista ne umeju da stvore, samo trose tudje,stetocine i pljaskasi.

Saša

pre 9 godina

Prvo deci iz usta oteti, svaka čast!!!
Eto vam naprednjaka, Đilas vam nije valjao, smetali su vam platani ali šta vas briga, imaćete Beograd na vodi!

Maja

pre 9 godina

Ja ne verujem sta citam!!! Da li je ovo moguce ??? Kako se niste setili da bahatim politicarima nesto zakinete ili smanjite, nego bas na majke i bebe, pa jos 60 %. Ludilo mozga. ali mozda tako i treba , ko zna !!!

mikism

pre 9 godina

Interesuje me da li je ovo genocid nad narodom koji živi u Srbiji?
Da li ima neki pravnik ovde da da tačnu definiciju genocida?Direktan udar na bebe,male bebe,bebice,ej bre,alo majstori.I onda vidim Maju Gojković u skupštini i prevrne mi se želudac.

БОТ Пјонгјанг

pre 9 godina

Овако би ботови из СНС-а сад реаговали:
"Нова градска власт је затекла пустош у каси. Непопуларна мера јесте смањење помоћи трдуницама. Али, морамо да се помучимо, да би нам сутра било свима боље."
"Подршка градноначелнику за одлучне резове које воде у боље сутра!"
"Коначно морамо да се суочимо са резултатима у деструктивној политици коју је водила досадашња власт! Непопуларне мере су неопходне на путу оздрављења градског буџета и боље будућности за све нас"

Cica maca

pre 9 godina

Strucnjaci, imamo 31000 sluzbenih vozila, ej 31000, pod hitno prodati 30000, eto brdo miliona, ne sme se zakidati na ovakvim stvarima, resenje uvek postoji, ali dzabe kada nam zemlju vode dunsteri.
Tuga, tuga, tuga ...

Ana

pre 9 godina

Prvi radni dan, prva odluka. Kakva sramota! Zar da nam i novorodjenu decu oporezujete?
Ko je glasao za ovaj sljam, njemu neka oduzimaju od dece, od plate, od zivota!

Raso

pre 9 godina

Jos jedan od nacina kako se vlast bori protiv bele kuge. Podsticaji na svakom koraku. Bebi oprema nikad jeftinija. Da li je moguce da u zemlji sa ovakvim problemom sa natalitetom zemlja stedi po 300 evra po detetu. Pa dragi moji treba da se rodi milion dece u godini pa da bi vi imali ustedu neku. Mi kao da imamo problem sa prenaseljenoscu a ne bele kuge. Jesmo li toliko glupi i ludi da mogu da nam donesu bilo koji zakon i mi se necemo buniti ni za sta ?

Izgleda da je tako. Ovo ce biti kao kad je ciga ucio konja da ne jede i taman kad ga je naucio konj crkao. Isto nam se sprema sa ovakvim nacinom razmisljanja.

PatriJota

pre 9 godina

Ha,ha,ha...to Vucko majstore! U prvom koraku "stednje" napravi sinoc gala proslavu sa sampanjcem i kavijarom u Skupstini, jer si postao Kalif umesto Kalifa, a danas udri po majkama, za sto bolju realizaciju povecanja nataliteta u Srbiji????
Nemoj slucajno da bi diraom vozne parkove sa Meckama, Audijima, BMW.-ima i ostalim limunzinama sa plus rotacijom gde se voze tvoja i ostala g....???
Nisi ni poceo a vec si zavrsio, samo sto ti to od zakrvavljenih radikalskih ociju to jos ne vidis??? Letecete vam perje uskoro sirom Srbije!!!

Vaske

pre 9 godina

Vazno da za gradske odbornike ima po 20k plus svaki put dnevnica ok 2000din. Sram Vas da Vas je sram. Mali i veliki.
Tako pomazemo majke i porodice.

new order

pre 9 godina

Obozavam naprednjake i njihove simpatizere. Sjajni su. Pa ni neprijatelj ne moze da zavuce Srbima kao sto to oni rade sami sebi. Napred naprednjaci :-P

Luuudiloooo

pre 9 godina

Ostavio bih komentar al su mnogi vec rekli sve. Blago onima koji su glasali za Sns. Al je njima lepooo. Pa oni i zmajeve u kuhinji vide.

lale

pre 9 godina

I ovako imamo belu kugu tako da je potpuno logicno da se smanji pomoc trudnicama!!!
Da bi dali plate desetinama hiljada botova koji su zaposleni u zadnje dve godine , oni moraju da uzmu nekome!

Mama

pre 9 godina

Da li moze neki pravnik da nam kaze da li porodilje koje su se porodile pre ove promene iznosa isplate pomoci, mogu da traze stari iznos, ukoliko do sada nisu jos podnele zahtev? To je koliko ja kapiram retroaktivna primena novousvojene odluke. Samo jos fali da onima kojima su isplatili vise, sad traze povracaj dela iznosa. U svakom slucaju je ovo skandalozna odluka, prva usteda pa po trudnicama i porodiljama.

Bravo gradonacelnice, bravo!

Pešić

pre 9 godina

Vidim pocelo se sa konkretnim podsticajima u cilju povecanja nataliteta u zemlji... Ili mozda Beograd nije deo te iste zemlje, pa on nece uticati na povecanje broja novorodjenih?! Jadno...

xitam

pre 9 godina

Al' je nasao gde ce da pristedi... Pokazuju pravo lice, polako. Oni koji su ih izglasali ce ih i kazniti. Ne na izborima. Nego u agoniji.

nj

pre 9 godina

pa da li je moguce....u kakvim politickim odlukama mi zivimo......ovde prvo da secete....sram vas bilo....a i nas ako cutke ovo prodje.....U Parizu bi sad ljudi vec organozovali neki protest.....

kiwi

pre 9 godina

Jos malo pa ce da donesu zakon da zene cim zatrudne mogu da dobiju otkaz. A danas u GAK-u pun hol trudnica,verovatno misle da ce i od ovog premijera da dobiju za rodjenje deteta paket pelena i potrpstina za bebu.

dejavu

pre 9 godina

Đilas kao predsednik DS je puno brljao i verovatno nije najpogodniji za tu funkciju.
Ali je što se tiče upravljanja velikim sistemima, svetlosnim godinama ispred Malija i Vesića,što se vidi već na prvom koraku.
I nije samo o menadžerskim sposobnistima reč.Ovde je radi o porodici i bebama,o našim potomcima koji sutra treba da nastave život za nama.
Ljudski ološ je zaista jedina ljudska reč koja može adekvatno da opiše ovakvo ponašanje.

Zemunac, al svejedno...

pre 9 godina

"U Beogradu ne treba davati nikakvu pomoc porodiljama... Svu pomoc treba duplirati i preneti u unutrasnjost. Beogradjani imaju i suvise drzavnih ustanova i gradskih velike plate,nista ne proizvode, samo ugostiteljstvo,trgovina,banke i svrckanje po ceo dan u gradu u toku radnog vremena. (Voja3, 28. april)"

"Samo" ugostiteljstvo, trgovina i banke - čuo nekad za Švajcarsku, prijatelju? Treba da pooremo Terazije ili posadimo 'šenicu na Slaviji? Treba da se ljutimo što nam je predsednik iz Bajčetine, a ne sa Dorćola, iako Dorćolaca ima daleko više? Većina srpskih ministara je Beograd pre studija videla tek na slici (ili pre početka bavljenja politikom) - zašto nisu ostali u rodnom kraju, kad smo mi ovde tako gadni? Beograd je najveći tranzicioni gubitnik; broj zatvorenih firmi i otpuštenih radnika je daleko veći od proseka u Srbiji - od IMT-a, IMR-a, Galenike... to su sve firme koje su imale po nekoliko hiljada zaposlenih; radnička Rakovica je nestala dok smo mi namirivali vaše lokalne gubitaše. Beograđani više ne prave traktore ili lekove, ali proizvode pare - i u tome su bolji od vaše proizvodnje gubitaka (od Železare u Smederevu, preko Simpa, ili i danas dotirane Zastave promenjenog imena) - sve pare dobijete zarad socijalnog mira, a sad Beograđanima treba uskratiti pomoć jer se "švrćkaju po kafićima i ništa ne proizvode"? Još da nam kažeš šta se to proizvodi u Vašingtonu, Berlinu, Madridu, Moskvi, Parizu... Eto - dobio si dva Bambija za najgluplji komentar dana. Srećan?

bole

pre 9 godina

Ovaj MAli juče izgleda nije pažljivo slušao expoze novoga nam premijera, jer se bavio maratonom??? Ili se meni pričinilo "da će socijalna davanja za majke i decu u tom expozeu biti povećana"??? Zlotvori bezdušni!

Nije Sloba kriv... Mi smo g....

pre 9 godina

E pa lepo zdravstvo, prosveta, porodilje.. sve nebitne stvari na udaru.. Bitno da javni aparat nista ne radi a prima pare..

A ti narode trpi, cuti dok oni rekonstruisu vladu i jasu narod, pa kad budu bili izbori opet glasajte ovako.

bp

pre 9 godina

Političari, pokažite da mislite o narodu i odrecite se svih dodataka javno u skupštini!!! Ako bebi ne treba za hranu, pelene i ostalu opremu makar malo jednokratne pomoći, ne trebaju ni vama putni troškovi,dnevnice i kojekakve izmišljene beneficije!

Voland

pre 9 godina

Mali je gotov, ne zato što mi to hoćemo nego zato što ga veliki vođa ne podnosi.
Mali će biti odgovoran i za neuspeh Beograda na vodi. Mali je žrtveno jagnje, samo još nije svestan toga.


Mali probudi se.

novosadjanin

pre 9 godina

Sabani prodajte prvo te Audije kojima ste doleteli u moj grad, pa onda uskracujte majkama. Nemam jednu lepu rec za vas lihvare i lopuze. Znaci, majke su najveci problem Srbije, nije problem sto se vi vozikate iz BG u NS da glumite ludilo a? E da bog da vasoj zeni bude falilo tih novaca da vidite kako je.

Coco Bill

pre 9 godina

Meni je strašno što se uopšte delilo po 50.000 za radjanje deteta.

Socijalistički mentalni sklop, sve očekuju od Države... Dražava treba ovo, Država mora ono... još kad bi Država i supružnike mogla da im nadje/smuva...

I dok je najveći problem čovečanstva upravo nekontrolisani prirodni priraštaj, ovde recitujemo o nekakvoj "beloj kugi".

Nije vam država pravila decu da vam ih i finansira.

Dok umeš da se razmnožavaš, trebalo bi da umeš i da snosiš konsekvence i preuzimaš odgovornost.
(X, 28. april 2014 15:47)

Pa interesantno je da taj "socijalistički mentalni sklop" postoji u Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, a o Danskoj, Švedskoj i ostalim Nordijskim zemljama da i ne govorim. Svojevremeno jedan prijatelj koji radi u Austiji, kad mu se rodila ćerka prijavio je kao Austrijsku državljanku i imao je pravo. Prvo zbog svega onoga što je dobio od države za nju, a drugo što Austijancima ni na kraj pameti nije bilo da komentarišu tako nešta kako vi komentarišete. Još da dodam, izgleda da Mali ne da ni penzionerima. Čuh od tetke da nije dobila dodatak na penziju koji je davao grad onima ko ima malu penziju. Dakle dobili ste to što ste tražili

Lik

pre 9 godina

Hajde sad da sačekamo pa da vidimo šta će Vučić povodom ovoga da preduzme. Svaki dan zakasnele reakcije računamo mu kao negativan poen, ako pozitivno reaguje onda svaka čast. Novinari mi tu mogli puno da pomognu, da mu šalju takvo jedno pitanje svaki dan dok ne odgovori pa onda taj odgovor u javnost pa da vidimo reakciju.

sale nacionale

pre 9 godina

Drzava na odlican nacin stimulise buduce roditelje. Zasto bi smanjili dnevnice narodnim poslanicima? Bolje udari po buducim roditeljima. Koja smo mi Severna Koreja...

Bole

pre 9 godina

Eto vam vaš Vučić i njegov tim za Beograd, ovce jedne!!!!! Ovo je sramno šta rade, a vi koji ste glasali za njih i kojima je izlazak na izbore ispod časti sad gledajte ovo. Svaka mlada porodica je ovim oštećena za oko 3000 evra. To je briga o natalitetu?

tačno

pre 9 godina

"U Beogradu ne treba davati nikakvu pomoc porodiljama, trudnicama i mladim bracnim parovima. Svu pomoc treba duplirati i preneti u unutrasnjost. Beogradjani imaju i suvise drzavnih ustanova i gradskih velike plate,nista ne proizvode, samo ugostiteljstvo,trgovina,banke i svrckanje po ceo dan u gradu u toku radnog vremena. A onda dug od preko milijardu evra. Ni dinar im ne sme biti poklonjen.
(Voja3, 28. april 2014 16:04)"

Tačno Vojo! Mada verovatno samo ložiš, evo da dodam da je isto i van Beograda: kad odem u selo, seljaci ništa ne rade, gule neku brlju, samo od stola do stola. Imaju neki krompir, maline i jabuke, ali im to raste samo od sebe, a oni - ništa! Sede i opijaju se. Takvo je moje iskustvo, a tvoje?

Srećom, vidim, van Beograda ne nedostaje Androida...

Bajke i samo bajke

pre 9 godina

U provincijama nikada porodilje nisu ni primale toliku pomoć ni za prvo niti za sledeće dete ..... Niti nam je grad dodavao 35 % za trudničko bolovanje....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY (Ffghhj, 28. april 2014 15:29)

Pa i nećete jer ste tako glasali za nesposobneeee !!!!. Eto sad smo i mi tako glasali pa nećemo uskoro dobijati ni mi. Pa se vi i dalje oduševljavajte "praznim" pričama, hapšenjima i "vođinom" veličinom

Hmh...

pre 9 godina

Botovi su mislili da, kad se kaže "bolne odluke, teški rezovi, stezanje kaiša", to se odnosi na nekog drugog, a da će oni ostati netaknuti. Danas, samo dan nakon nove vlade (namerno malim slovom) već pričamo o smanjenju plata u javnom sektoru za 10%, a trudnicama smo već oteli 60%. Jedva čekam nastavak sage - sa jedne strane panegirici Velikom Vođi, a sa druge realni život koji sa njime ima veze koliko i mi sa Švajcarskom. Samo kao info - pametniji i sposobniji će se svakako snaći, nego vi koji ste glasali u želji da se navalite državi na jasle, zavedeni pričom o "borbi protiv korupcije" i "sad će lopovi da odgovaraju", za vas brinem. U stvari, ne brinem - kako ste glasali, tako ćete i proći. Nikako.

Vlada

pre 9 godina

Ma treba im naplati neku mandatnu kaznu što su se uopšte drznule da stvaraju gladna usta kad ni sa ovima ne znamo šta ćemo.
Naši političari zadnjih godina kao oprobani recept za rešavanje nezaposlenosti izabrali su uvećanje mortaliteta i smanjenje nataliteta. Zato smo narod koji najbrže nestaje u evropi. Međutim "kilavi Radovani" koji nas vode i u situaciji kad ostanu 2 Srbina imaće nezaposlenost 50% jer će jedan biti nezaposlen.
Sramota!

Marko

pre 9 godina

Mislim da bi drzava jos vise profitirala ako bi naplacivala 50000 po rodjenoj bebi. Ili jos bolje - neka ih zabrane. Ionako se previse trosi na skolstvo i decu koja nikome ne trebaju.

Aleksandar

pre 9 godina

Prvo pa na bebe! Kako ih nije bre sramota! Lopovi jedni naprednjacki. Dok se i ovi nakradu i nauzimaju za sebe...strasno! Toliko sam besan i pred tackom pucanja sam...dosta je bilo politicari, dosta!!

bachi

pre 9 godina

Kakav placanje za decu?Pa ne pravite decu zbog para valjda?Treba ukinuti skroz
(Sasha bg, 28. april 2014 14:41)

Idi gledaj u sunce ili tako nešto!

Joca

pre 9 godina

Šta zna dete šta je razlika između 50000 i 20000 dinara? A ionako je juče ustoličen novi veliki vođa, tako da će odmah sve da nam krene nabolje, pa će i sve cene da odu nadole za bar 60%, i biće sve u redu.
Samo polako, biće i hleba za 3 dinara, i zejtina za 15. Pa zar se ne sećate, nije ovo prvi put?

lale

pre 9 godina

ja se potpuno slazem sa ovom odlukom, da sam na njegovom mestu ja bih uveo porez na bebe! Ko hoce bebu mora prvo da plati 100 000 din!

Neki novi u pocepanim patikama

pre 9 godina

I sada ce da bude smanjen i porez na imovunu da bi se poreski obveznici rasteretili ! Zar ne ? Ako nije tako gde onda ide ova usteda ?

da mi je da jednog uzmem na zub

pre 9 godina

Jel mogu ja da napravim rez po porezima i po doprinosima, pa da se smanje plate narodnih poslanika, direktora javnih preduzeca, ministata i ostalih?! Evo ja radim u privatnom sektoru, u politici ne bih uspela, jer nisam poslusnik i znam da radim. Za koga idu moji doprinusi? Sve vise zelim i ja ovim " nazovi politicarima" da smanjim plate, ali ne znam jos kako.

grešni tata dvoje dece

pre 9 godina

Posle ovoga trebalo bi se dosetiti još jednog načina za punjenje budžeta. Oporezovati seks, a onda jednako oporezovati i odsustvo seksa. Po istom aršinu. Jer kako god okreneš, jedini ko će smeti da j**e je vlast, ali u mozak, sve nas.

Goran

pre 9 godina

E Mali, Mali, nadam se da ces malo i ostati na toj funkciji kako si poceo... Sramota i bruka kako se vi borite protiv bele kuge.
Vazno da se vi i dalje vozite u Audijima i BMWima i da si ti obezbedio sebi nekoliko stanova...

dno....mulj, kupujem cizme, beograd na vodi.....

pre 9 godina

Druže Djilas, ti si "krao" ali si barem nesto dao, ovi otimaju, ali........!!!!????
Šalu na stranu, veoma žalosna odluka, pa gde bas prvo tu da režete? Nije trebalo da dodju na vlast, ali sta je tu je, pamet u glavu na sledecim izborima.

Treba bezati momentalno iz ove rupetine od drzave

pre 9 godina

Opet ce sve porodilje za cetiri godina dva dana pred naredne izbore glasati opet te iste koje glasaju unazad 25+ godina koji su im dali i tih 20 hiljada dinara da im slucajno ne smanje na 5 hiljada 2018-e godine.

Bolje i tih 20 hiljada nego li 2 hiljada.

Ma ovaj bre narod samo treba lagati varati i pricati bajke i basne ne dati mu da zivi ni dva posto bolje od ovoga sto sada zivi. Jer onda ce dobiti pamet i nece glasati te koje glasa unazad 25+ godina.

Dragče

pre 9 godina

A toliko se dece rodi u našoj Srbiji svaki dan da će to biti strašna ušteda!!!!
Nije ni čudno da svaka žena koja može da se porodi u inostranstvu iskoristi to svoje pravo, a verujem da većina zna kakve su beneficije za porodice u drugim (normalnim) zemljama radi podizanja nataliteta.
Sramota, tuga, čemer, jad,..... bedno

Lila

pre 9 godina

Takođe se šuška (a očigledno je da gde ima dima ima i vatre) da će se podići cena boravka dece u vrtićima i da će se izuzetno pooštriti uslovi regresiranja troškova vrtića (ne zaboravite da je ukupna cena u Beogradu nešto niža od 10 hiljada dinara). U Novom Sadu je drastično opao kvalitet ishrane u vrtićima u poslednje dve godine, pa se i to isto očekuje u Beogradu.

Max

pre 9 godina

iskreno, ne mislim da porodilje treba da imaju naknadu, a ako nisu u stanju da obezbede svoje dete, onda ne treba ni da rađaju, ali bi rezovi trebalo da počnu od otpuštanja armije beskorisnih državnih službenika koji jedu i vozikaju se i dnevnice dobijaju od naših poreza, pa tek onda da dodju na red i porodilje.
(pravednica, 28. april 2014 14:36)


Pa ti nisi pravednica nego - JADNICA.
Sta da kaze zena kojoj je istekao Ugovor o radu zato sto je otisla na trudnicko bolovanje. Tu je zakon ne stiti, a mali milion je takvih kojoj daju Ugovor na 3,6 i11 meseci, pa nakon isteka daju im novi Ugovor i tako godinama.

Perko

pre 9 godina

Imali ste Djilasa u BG-u. na Na zalost mi u provinciji ko god bio i sada je na vlasti (cita Nis), navikli smo se vec da ni udarne rupe ne mogu da skrpe, a kamoli pomoc trudnicama, sport,kultura, itd.

Ja a

pre 9 godina

Takođe se šuška (a očigledno je da gde ima dima ima i vatre) da će se podići cena boravka dece u vrtićima i da će se izuzetno pooštriti uslovi regresiranja troškova vrtića (ne zaboravite da je ukupna cena u Beogradu nešto niža od 10 hiljada dinara). U Novom Sadu je drastično opao kvalitet ishrane u vrtićima u poslednje dve godine, pa se i to isto očekuje u Beogradu.
(Lila, 28. april 2014 16:07)

Znam ljude koji voze skupa kola a placaju obdaniste 2-3000 din, zato sto su prijavljeni na minimalac. Treba sve to procesljati, i oformiti timove za borbu protiv takvih ljudi koji imaju para da plate punu cenu obdanista a placaju kao da su soc slucajevi.

pravednica

pre 9 godina

iskreno, ne mislim da porodilje treba da imaju naknadu, a ako nisu u stanju da obezbede svoje dete, onda ne treba ni da rađaju, ali bi rezovi trebalo da počnu od otpuštanja armije beskorisnih državnih službenika koji jedu i vozikaju se i dnevnice dobijaju od naših poreza, pa tek onda da dodju na red i porodilje.

mrzim politicare

pre 9 godina

Umesto sto ukidaju taj novac,neka smanje poslanicima dnevnice i neka im ukinu sluzbene automobile.a narawno i nek im povecaju cene obroka,jer je 200 din priznacete smesno,a mi za te pare jedva kupimo hleb i mleko.ako sve ovo sprovedu bice para i za nassve a ne samo za njih.

illuminatikiller

pre 9 godina

само улица србију спасава, доста је било господо политичари! ваше време тече полако

Sir Giles

pre 9 godina

Nije stvar u štednji, nije stvar u ekonomiji, nije ni stvar u tome da je zemlju upropastila DS. Pa nije DS 2000. došla na vlast u Švedskoj nego u satrtoj Srbiji, i ti koji su je satrli ponovo nas jašu. Kad se fokusirate samo na ekonomiju SNS priče pa ni ova ne izgledaju prazno. A šta se krije iza toga? Oni su tu samo radi vlasti. Prodaju vam maglu i okružuju se svojim poltronima. Nema kritike. Ko se ne usaglasi sa SNSaborstvom taj je izdajnik i napada lik i delo velikog vođe. Neko je juče pomenuo portrete kako će da mu kače. Još da napiše MOJA BORBA pa da mi preostali normalni tražimo da se iselimo na Madagaskar.

ljilja

pre 9 godina

"Plate idu dole, penzije takođe.....od čega li će ovaj narod da živi da mi je znati???? (hmm, 28. april 2014 15:35)

Ovo je smisljeni pomor i zatiranje srpskog naroda.

Silver Surfer

pre 9 godina

@ Lila
Hrana u vrticima u Beogradu nije bog zna kakva ni sada. Ako su hleb i krem sir, hleb, puter i dzem ili nesto sto se formalno zove med, popara, kacamak, nekakavi namazi koji su mesavina pavlake, margarina, jaja i ko zna cega jos, kvalitetni dorucak onda ne znam sta nekvalitetnije moze od ovoga.
Da ne govorim o proizvodima proizvodjaca za koje nikad nisam cuo. Hrana je nutritivno losa, iako oborke sastavljaju nutricionisti.
A uzimajuci u obzir da ovi koji su dosli na vlast nikad nista ozbiljno nisu radili normalno je da ce sve usluge biti losije. A verovatno i skluplje.

S

pre 9 godina

@Vanja
Broj dece koja pohađaju osnovnu školu i koriste javni prevoz je sasvim sigurno zanemarljiv u odnosu na ukupan broj osnovaca, pošto se osnovna škola upisuje po teritorijalnom principu, i verujem da najveći broj dece može vrlo brzo i peške da stigne u svoju školu. Po meni je davanje besplatnih markica osnovcima bio vrlo jeftin (finansijski jeftin) populistički potez bez prave vrednosti za korisnike.

White

pre 9 godina

Nemam nista protiv da se mamama placa za radjanje. Lepo i korisno. ALI jesu li deca i mame Beograda vrednija od mama i dece iz ostatka SRBIJE????
Odakle Beogradu novac za takvu akciju pored ovolikog duga glavnog grada? Drzavu treba da je sramota sto ne uspostavi podjednake uslove za sve gradove u Srbiji.

X

pre 9 godina

Meni je strašno što se uopšte delilo po 50.000 za radjanje deteta.

Socijalistički mentalni sklop, sve očekuju od Države... Dražava treba ovo, Država mora ono... još kad bi Država i supružnike mogla da im nadje/smuva...

I dok je najveći problem čovečanstva upravo nekontrolisani prirodni priraštaj, ovde recitujemo o nekakvoj "beloj kugi".

Nije vam država pravila decu da vam ih i finansira.

Dok umeš da se razmnožavaš, trebalo bi da umeš i da snosiš konsekvence i preuzimaš odgovornost.

Voja3

pre 9 godina

U Beogradu ne treba davati nikakvu pomoc porodiljama, trudnicama i mladim bracnim parovima. Svu pomoc treba duplirati i preneti u unutrasnjost. Beogradjani imaju i suvise drzavnih ustanova i gradskih velike plate,nista ne proizvode, samo ugostiteljstvo,trgovina,banke i svrckanje po ceo dan u gradu u toku radnog vremena. A onda dug od preko milijardu evra. Ni dinar im ne sme biti poklonjen.

Ivan Novkovic

pre 9 godina

Uzas! Dajte neka se izvrsi neki veci pritisak da se ovo sredi... Ja sam mali, al nisam sinisa da bi imao moc sa sredim situaciju.

Ffghhj

pre 9 godina

U provincijama nikada porodilje nisu ni primale toliku pomoć ni za prvo niti za sledeće dete ..... Niti nam je grad dodavao 35 % za trudničko bolovanje....

tokamak

pre 9 godina

Svi ste vi da date nesto nekome samo da nije iz vaseg dzepa.Svi ste vi velikodusni sa tudjim prama. DA neko daje od vasih para 50000 ne biste takon pricali.Ali ako teba da zaduziti sinove,unuke praunuke svi ste za.
Jadna je ta vasa solidarnost.
Deca su u istoriji Srbije prezivlajvala i sa mnogo manje ali su imali ko da ih vaspita. To vaspitanje ce im faliti mnogo vise nego tih 50000 din.
A da je glupo uzimati prvo od trudnica, glupo je .

Мама из Војводине

pre 9 godina

Срамота! Читам коментаре како се ван Београда породиљама не исплаћуј е ништа, и хоћу да се зна да то није истина! Ја сам из једне војвођанске општине недалеко од Београда, и годинама уназад наше породиље за прво дете добијају више него Београђатнке! Нек' се зна!

Истина, тако је било до ове нове срамотне власти :-(

dangiela13

pre 9 godina

Ma bitno je da imamo dva ministra bez portfelja, jedan ni manje ni više no Velja Ilić koji idu na grbaču naroda i u okviru su budžeta, a ništa ne rade a ministarske plate...i da oni imaju hranu i piće ali skoro pa za džabe....i tako.

Kladovo

pre 9 godina

U Beogradu ne treba davati nikakvu pomoc porodiljama, trudnicama i mladim bracnim parovima. Svu pomoc treba duplirati i preneti u unutrasnjost. Beogradjani imaju i suvise drzavnih ustanova i gradskih velike plate,nista ne proizvode, samo ugostiteljstvo,trgovina,banke i svrckanje po ceo dan u gradu u toku radnog vremena. A onda dug od preko milijardu evra. Ni dinar im ne sme biti poklonjen.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Voja3, 28. april 2014 16:04)

Svaka čast za komentar! Odavno bolji i tačniji nisam pročitao.

Bojana

pre 9 godina

Ovo je toliko strasno da strasnije ne moze biti. Umesto da nam je prioritet u drzavi podsticanje radjanja dece, mi se bavimo diskriminacijom gej populacije i legalizacijom marihuane. Kao da sami sebe zelimo da istrebimo. Kad su vec nezaposleni prepusteni sami sebi, bar da omoguce neku socijalnu pomoc za nezaposlene majke i trudnice. Drzavo, bedna li si!

Vanja

pre 9 godina

Pa nezaposleni gradjani bez dinara prihoda od grada dobijaju 0 dinara pa ne kukaju. Trudnice ce ipak dobiti nesto 20000 dinara umesto 50000 a one koje su bile zaposlene ce sve dok su na porodiljskom primati naknadu koju placa drzava a razliku do 100 % dotira opet grada Beograd. Grad treba da donese odluku i da se npr 13 ta penzija isplacuje opet samo onima koji imaju npr penzije do 15000 umesot 20000 dianra i da se ta naknada smanji na 16000 umesto 20000 dinara u 4 rate. Uz to treba uvesti i da samo npr penzioneir do 15000 dinara penzije se mogu voziti za 407 dinara godisnje a da oni preko 15000 dinara penzije placaju mesecno 1120 dinara kao sto placaju svi nezaposleni koji nemaju ni dinar prihoda jer je prevoz za nezaposlene 1120 dinara mesecno tj na godisnjem nivou 33 puta skuplje od penzionera nezaposleni placaju prevoz. Uz to uvesti isto i za osnovce da se ne voze dzabe 8 godina, nego da se uvede neki cenzus po clanu domacinsva ako je nekom cenzus po clanu domacistva 25000 dinara da placaju prevoz 407 dinara godisnje,ako je cenzus preko 25000 dinara da roditleji placaju deci osnoviima prevoz 1120 dinara mesecno kao sto ga placaju i nezaposleni. Uz to optusiti sve viskove u gradskim opstinama,preduzecima i ustanovama i skresati plate 10 % kao sto ce uradiiti republiak u javnom sektoru u drzavnom vlasnistvu.

mikicar

pre 9 godina

Ovo je verovatno jedna od milion odluka i kategorija stednje. Nego sto su deca u pitanju pa su svi odmah zajaukali. Smatram da treba biti dosledan u stednji na svim mogucim nivoima pa i na ovom. Ispravna odluka.

A buduce mame ako ce da odustanu od radjanja dece zato sto ce dobiti samo 25 000 din umesto 50 000 din onda bolje nemojte ni da radjate.

Perke

pre 9 godina

Eto glasovi opet uzalodno odletese za " bolje sutra" Ma mamicu vam j...m na krevetu tetkinom ste zaradili pa sad zajebavaj te narod svaka vam cas novo oformljena drzavo!!!!!

Aleksandra

pre 9 godina

Izgleda da su beogradska deca lepsa i bolja od dece iz ostalih gradova Srbije, posto u ostatku Srbije porodilje odavno dobijaju manju cifru

pravednica

pre 9 godina

iskreno, ne mislim da porodilje treba da imaju naknadu, a ako nisu u stanju da obezbede svoje dete, onda ne treba ni da rađaju, ali bi rezovi trebalo da počnu od otpuštanja armije beskorisnih državnih službenika koji jedu i vozikaju se i dnevnice dobijaju od naših poreza, pa tek onda da dodju na red i porodilje.

X

pre 9 godina

Meni je strašno što se uopšte delilo po 50.000 za radjanje deteta.

Socijalistički mentalni sklop, sve očekuju od Države... Dražava treba ovo, Država mora ono... još kad bi Država i supružnike mogla da im nadje/smuva...

I dok je najveći problem čovečanstva upravo nekontrolisani prirodni priraštaj, ovde recitujemo o nekakvoj "beloj kugi".

Nije vam država pravila decu da vam ih i finansira.

Dok umeš da se razmnožavaš, trebalo bi da umeš i da snosiš konsekvence i preuzimaš odgovornost.

Voja3

pre 9 godina

U Beogradu ne treba davati nikakvu pomoc porodiljama, trudnicama i mladim bracnim parovima. Svu pomoc treba duplirati i preneti u unutrasnjost. Beogradjani imaju i suvise drzavnih ustanova i gradskih velike plate,nista ne proizvode, samo ugostiteljstvo,trgovina,banke i svrckanje po ceo dan u gradu u toku radnog vremena. A onda dug od preko milijardu evra. Ni dinar im ne sme biti poklonjen.

Kladovo

pre 9 godina

U Beogradu ne treba davati nikakvu pomoc porodiljama, trudnicama i mladim bracnim parovima. Svu pomoc treba duplirati i preneti u unutrasnjost. Beogradjani imaju i suvise drzavnih ustanova i gradskih velike plate,nista ne proizvode, samo ugostiteljstvo,trgovina,banke i svrckanje po ceo dan u gradu u toku radnog vremena. A onda dug od preko milijardu evra. Ni dinar im ne sme biti poklonjen.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Voja3, 28. april 2014 16:04)

Svaka čast za komentar! Odavno bolji i tačniji nisam pročitao.

Vanja

pre 9 godina

Pa nezaposleni gradjani bez dinara prihoda od grada dobijaju 0 dinara pa ne kukaju. Trudnice ce ipak dobiti nesto 20000 dinara umesto 50000 a one koje su bile zaposlene ce sve dok su na porodiljskom primati naknadu koju placa drzava a razliku do 100 % dotira opet grada Beograd. Grad treba da donese odluku i da se npr 13 ta penzija isplacuje opet samo onima koji imaju npr penzije do 15000 umesot 20000 dianra i da se ta naknada smanji na 16000 umesto 20000 dinara u 4 rate. Uz to treba uvesti i da samo npr penzioneir do 15000 dinara penzije se mogu voziti za 407 dinara godisnje a da oni preko 15000 dinara penzije placaju mesecno 1120 dinara kao sto placaju svi nezaposleni koji nemaju ni dinar prihoda jer je prevoz za nezaposlene 1120 dinara mesecno tj na godisnjem nivou 33 puta skuplje od penzionera nezaposleni placaju prevoz. Uz to uvesti isto i za osnovce da se ne voze dzabe 8 godina, nego da se uvede neki cenzus po clanu domacinsva ako je nekom cenzus po clanu domacistva 25000 dinara da placaju prevoz 407 dinara godisnje,ako je cenzus preko 25000 dinara da roditleji placaju deci osnoviima prevoz 1120 dinara mesecno kao sto ga placaju i nezaposleni. Uz to optusiti sve viskove u gradskim opstinama,preduzecima i ustanovama i skresati plate 10 % kao sto ce uradiiti republiak u javnom sektoru u drzavnom vlasnistvu.

tokamak

pre 9 godina

Svi ste vi da date nesto nekome samo da nije iz vaseg dzepa.Svi ste vi velikodusni sa tudjim prama. DA neko daje od vasih para 50000 ne biste takon pricali.Ali ako teba da zaduziti sinove,unuke praunuke svi ste za.
Jadna je ta vasa solidarnost.
Deca su u istoriji Srbije prezivlajvala i sa mnogo manje ali su imali ko da ih vaspita. To vaspitanje ce im faliti mnogo vise nego tih 50000 din.
A da je glupo uzimati prvo od trudnica, glupo je .

White

pre 9 godina

Nemam nista protiv da se mamama placa za radjanje. Lepo i korisno. ALI jesu li deca i mame Beograda vrednija od mama i dece iz ostatka SRBIJE????
Odakle Beogradu novac za takvu akciju pored ovolikog duga glavnog grada? Drzavu treba da je sramota sto ne uspostavi podjednake uslove za sve gradove u Srbiji.

mikicar

pre 9 godina

Ovo je verovatno jedna od milion odluka i kategorija stednje. Nego sto su deca u pitanju pa su svi odmah zajaukali. Smatram da treba biti dosledan u stednji na svim mogucim nivoima pa i na ovom. Ispravna odluka.

A buduce mame ako ce da odustanu od radjanja dece zato sto ce dobiti samo 25 000 din umesto 50 000 din onda bolje nemojte ni da radjate.

Ffghhj

pre 9 godina

U provincijama nikada porodilje nisu ni primale toliku pomoć ni za prvo niti za sledeće dete ..... Niti nam je grad dodavao 35 % za trudničko bolovanje....

Zemunac, al svejedno...

pre 9 godina

"U Beogradu ne treba davati nikakvu pomoc porodiljama... Svu pomoc treba duplirati i preneti u unutrasnjost. Beogradjani imaju i suvise drzavnih ustanova i gradskih velike plate,nista ne proizvode, samo ugostiteljstvo,trgovina,banke i svrckanje po ceo dan u gradu u toku radnog vremena. (Voja3, 28. april)"

"Samo" ugostiteljstvo, trgovina i banke - čuo nekad za Švajcarsku, prijatelju? Treba da pooremo Terazije ili posadimo 'šenicu na Slaviji? Treba da se ljutimo što nam je predsednik iz Bajčetine, a ne sa Dorćola, iako Dorćolaca ima daleko više? Većina srpskih ministara je Beograd pre studija videla tek na slici (ili pre početka bavljenja politikom) - zašto nisu ostali u rodnom kraju, kad smo mi ovde tako gadni? Beograd je najveći tranzicioni gubitnik; broj zatvorenih firmi i otpuštenih radnika je daleko veći od proseka u Srbiji - od IMT-a, IMR-a, Galenike... to su sve firme koje su imale po nekoliko hiljada zaposlenih; radnička Rakovica je nestala dok smo mi namirivali vaše lokalne gubitaše. Beograđani više ne prave traktore ili lekove, ali proizvode pare - i u tome su bolji od vaše proizvodnje gubitaka (od Železare u Smederevu, preko Simpa, ili i danas dotirane Zastave promenjenog imena) - sve pare dobijete zarad socijalnog mira, a sad Beograđanima treba uskratiti pomoć jer se "švrćkaju po kafićima i ništa ne proizvode"? Još da nam kažeš šta se to proizvodi u Vašingtonu, Berlinu, Madridu, Moskvi, Parizu... Eto - dobio si dva Bambija za najgluplji komentar dana. Srećan?

imeime

pre 9 godina

Tako podstičemo natalitet? Pa ljudi, nestaćemo za 30 godina. Pod hitno nešto mora da se smisli.
Ako treba štedeti, ovo je poslednje mesto gde treba stezati kaiš. Iskreno, ne vidim da ima spasa našoj zemlji.

S

pre 9 godina

@Vanja
Broj dece koja pohađaju osnovnu školu i koriste javni prevoz je sasvim sigurno zanemarljiv u odnosu na ukupan broj osnovaca, pošto se osnovna škola upisuje po teritorijalnom principu, i verujem da najveći broj dece može vrlo brzo i peške da stigne u svoju školu. Po meni je davanje besplatnih markica osnovcima bio vrlo jeftin (finansijski jeftin) populistički potez bez prave vrednosti za korisnike.

Majka Mara

pre 9 godina

Prosto fenomenalno. Oduševljena sam kako ova naša božanstvena država podržava bobu protiv bele kuge, kako se samo istrajno i snažno bori za to da pomogne majkama, porodicama, da ih nagradi za to što ne odustaju, što rađaju i gaje nalsednike u ovim divotnim uslovima koje nam država kroji.. Nikada do sada, za sve ove grozne godine muke i jada u ovoj tužnoj zemlji, nisam sebi dozvoljavala da pomislim da treba otići iz ove zemlje. Ovo je MOJA ZEMLJA, smatrala sam, ovde je MOJ DOM, ovde želim da živim.. a sada.. Gajim sama svoju decu, razapinjem se na krst da pokrpim sve što našoj maloj porodici treba, i davim se u nemogućnosti da još budem uvek nasmejana i srećna mama svojim sinovima.. MLADE BUDUĆE MAME I TATE.. BEŽITE ODAVDE DOK JOŠ MOŽETE. GLAVOM BEZ OBZIRA.

neko

pre 9 godina

Samo da dodam da zaposlene porodilje u Beogradu nisu primale nadoknadu osim ako nisu iz porodica sa veoma niskim primanjima.

Cisto da i ovi iz ostalih gradova cuju kako je i sta je.

Znam da se u mnogim gradovima SVIM zenama uplacuje jednokratna pomoc. U Beogradu to nikad nije bio slucaj, a sada vidimo da ce i ovo sto je postojalo umanjiti, sto je sramotno.

Sada vidimo kako ce Mali i Vesic stedeti. Na deci i porodiljama. To im je prvi potez.

Od Srbije nikad i nista nece biti. Jeste kritizer sam i cinik. Priznajem!

Ali radim po 12h dnevno EFEKTIVNO. Ne znam u koju grupu iz ekspozea spadam.

Zoro

pre 9 godina

Bog te mazo. Prvo, pa udar na porodilje. Umesto da smanje plate dangubama u javnim preduzecima oni otimaju od novorodjene dece. Jadna deca, i ovo malo sto se radja navikavaju od malih nogu na otimacinu drzave/grada. Od ove vesti mi je muka, ako se po jutru dan poznaje ovi ce nam doci glave.

mikism

pre 9 godina

Interesuje me da li je ovo genocid nad narodom koji živi u Srbiji?
Da li ima neki pravnik ovde da da tačnu definiciju genocida?Direktan udar na bebe,male bebe,bebice,ej bre,alo majstori.I onda vidim Maju Gojković u skupštini i prevrne mi se želudac.

bachi

pre 9 godina

Kakav placanje za decu?Pa ne pravite decu zbog para valjda?Treba ukinuti skroz
(Sasha bg, 28. april 2014 14:41)

Idi gledaj u sunce ili tako nešto!

Coco Bill

pre 9 godina

Meni je strašno što se uopšte delilo po 50.000 za radjanje deteta.

Socijalistički mentalni sklop, sve očekuju od Države... Dražava treba ovo, Država mora ono... još kad bi Država i supružnike mogla da im nadje/smuva...

I dok je najveći problem čovečanstva upravo nekontrolisani prirodni priraštaj, ovde recitujemo o nekakvoj "beloj kugi".

Nije vam država pravila decu da vam ih i finansira.

Dok umeš da se razmnožavaš, trebalo bi da umeš i da snosiš konsekvence i preuzimaš odgovornost.
(X, 28. april 2014 15:47)

Pa interesantno je da taj "socijalistički mentalni sklop" postoji u Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, a o Danskoj, Švedskoj i ostalim Nordijskim zemljama da i ne govorim. Svojevremeno jedan prijatelj koji radi u Austiji, kad mu se rodila ćerka prijavio je kao Austrijsku državljanku i imao je pravo. Prvo zbog svega onoga što je dobio od države za nju, a drugo što Austijancima ni na kraj pameti nije bilo da komentarišu tako nešta kako vi komentarišete. Još da dodam, izgleda da Mali ne da ni penzionerima. Čuh od tetke da nije dobila dodatak na penziju koji je davao grad onima ko ima malu penziju. Dakle dobili ste to što ste tražili

Lik

pre 9 godina

Hajde sad da sačekamo pa da vidimo šta će Vučić povodom ovoga da preduzme. Svaki dan zakasnele reakcije računamo mu kao negativan poen, ako pozitivno reaguje onda svaka čast. Novinari mi tu mogli puno da pomognu, da mu šalju takvo jedno pitanje svaki dan dok ne odgovori pa onda taj odgovor u javnost pa da vidimo reakciju.

Ana

pre 9 godina

Prvi radni dan, prva odluka. Kakva sramota! Zar da nam i novorodjenu decu oporezujete?
Ko je glasao za ovaj sljam, njemu neka oduzimaju od dece, od plate, od zivota!

Pešić

pre 9 godina

Vidim pocelo se sa konkretnim podsticajima u cilju povecanja nataliteta u zemlji... Ili mozda Beograd nije deo te iste zemlje, pa on nece uticati na povecanje broja novorodjenih?! Jadno...

NN

pre 9 godina

Nisam glasao za DS na drzavnom nivou. I za to sam imao milion razloga. Medjutim jesam na gradskom....grad je funkcionisao kako treba...

Sad polako moze da se vidi kako ce biti na dalje. Stednja po cenu humanosti. Dobicemo neki bus munus umesto bus plusa...tu ce fakticki sve biti isto ako ne gore. Realno mislim da je korektna gradska vlast zamenjena za ocajnu i to cemo tek da osetimo....samo polako. Treba vremena da se dobre stvari sruse.

Nekad su gradjeni presiroki putevi na novom Beogradu...a sad se 40 godina kasnije vidi koliko je to bilo pametno. Isto mislim i za most - tek cemo osetiti koliko je to vazna stavka... jer dodatan most sa jakom mrezom pristupih saobracajnica je nesto sto ce Beograd da oseca narednih pedeset godina.

Setite se one dve petlje kod Arene. Zvrjale su prazne. Svi ih pljuvali.... a pogledajte ih danas narocito u vreme spica poslepodnevnog.

Ponovicu: grad je funkcionisao odlicno, i to narod nije nagradio. Zato ce sad polako sve da se urusi i sve cemo da pljujemo ....

Zasluzujemo li bolje od ovoga sto smo dobili? 'Ajte iskreno

xitam

pre 9 godina

Al' je nasao gde ce da pristedi... Pokazuju pravo lice, polako. Oni koji su ih izglasali ce ih i kazniti. Ne na izborima. Nego u agoniji.

Saša

pre 9 godina

Prvo deci iz usta oteti, svaka čast!!!
Eto vam naprednjaka, Đilas vam nije valjao, smetali su vam platani ali šta vas briga, imaćete Beograd na vodi!

nj

pre 9 godina

pa da li je moguce....u kakvim politickim odlukama mi zivimo......ovde prvo da secete....sram vas bilo....a i nas ako cutke ovo prodje.....U Parizu bi sad ljudi vec organozovali neki protest.....

lale

pre 9 godina

I ovako imamo belu kugu tako da je potpuno logicno da se smanji pomoc trudnicama!!!
Da bi dali plate desetinama hiljada botova koji su zaposleni u zadnje dve godine , oni moraju da uzmu nekome!

Zika

pre 9 godina

Eto, sada vidite za koga ste glasali.
Prvo nisu smeli da kazu ko ce da bude kandidat za gradonacelnika, sve vreme izmisljaju cifre o dugu Beograda, hteli su da ukinu davamnja porodiljama, sada smanjuju davanja za decu, najavuili su prodaju imovine (zgrade, zemljista) kao da je njihovo...
Nista ne umeju da stvore, samo trose tudje,stetocine i pljaskasi.

tačno

pre 9 godina

"U Beogradu ne treba davati nikakvu pomoc porodiljama, trudnicama i mladim bracnim parovima. Svu pomoc treba duplirati i preneti u unutrasnjost. Beogradjani imaju i suvise drzavnih ustanova i gradskih velike plate,nista ne proizvode, samo ugostiteljstvo,trgovina,banke i svrckanje po ceo dan u gradu u toku radnog vremena. A onda dug od preko milijardu evra. Ni dinar im ne sme biti poklonjen.
(Voja3, 28. april 2014 16:04)"

Tačno Vojo! Mada verovatno samo ložiš, evo da dodam da je isto i van Beograda: kad odem u selo, seljaci ništa ne rade, gule neku brlju, samo od stola do stola. Imaju neki krompir, maline i jabuke, ali im to raste samo od sebe, a oni - ništa! Sede i opijaju se. Takvo je moje iskustvo, a tvoje?

Srećom, vidim, van Beograda ne nedostaje Androida...

Ja a

pre 9 godina

Takođe se šuška (a očigledno je da gde ima dima ima i vatre) da će se podići cena boravka dece u vrtićima i da će se izuzetno pooštriti uslovi regresiranja troškova vrtića (ne zaboravite da je ukupna cena u Beogradu nešto niža od 10 hiljada dinara). U Novom Sadu je drastično opao kvalitet ishrane u vrtićima u poslednje dve godine, pa se i to isto očekuje u Beogradu.
(Lila, 28. april 2014 16:07)

Znam ljude koji voze skupa kola a placaju obdaniste 2-3000 din, zato sto su prijavljeni na minimalac. Treba sve to procesljati, i oformiti timove za borbu protiv takvih ljudi koji imaju para da plate punu cenu obdanista a placaju kao da su soc slucajevi.

Mama

pre 9 godina

Da li moze neki pravnik da nam kaze da li porodilje koje su se porodile pre ove promene iznosa isplate pomoci, mogu da traze stari iznos, ukoliko do sada nisu jos podnele zahtev? To je koliko ja kapiram retroaktivna primena novousvojene odluke. Samo jos fali da onima kojima su isplatili vise, sad traze povracaj dela iznosa. U svakom slucaju je ovo skandalozna odluka, prva usteda pa po trudnicama i porodiljama.

Bravo gradonacelnice, bravo!

Raso

pre 9 godina

Jos jedan od nacina kako se vlast bori protiv bele kuge. Podsticaji na svakom koraku. Bebi oprema nikad jeftinija. Da li je moguce da u zemlji sa ovakvim problemom sa natalitetom zemlja stedi po 300 evra po detetu. Pa dragi moji treba da se rodi milion dece u godini pa da bi vi imali ustedu neku. Mi kao da imamo problem sa prenaseljenoscu a ne bele kuge. Jesmo li toliko glupi i ludi da mogu da nam donesu bilo koji zakon i mi se necemo buniti ni za sta ?

Izgleda da je tako. Ovo ce biti kao kad je ciga ucio konja da ne jede i taman kad ga je naucio konj crkao. Isto nam se sprema sa ovakvim nacinom razmisljanja.

Maja

pre 9 godina

Ja ne verujem sta citam!!! Da li je ovo moguce ??? Kako se niste setili da bahatim politicarima nesto zakinete ili smanjite, nego bas na majke i bebe, pa jos 60 %. Ludilo mozga. ali mozda tako i treba , ko zna !!!

БОТ Пјонгјанг

pre 9 godina

Овако би ботови из СНС-а сад реаговали:
"Нова градска власт је затекла пустош у каси. Непопуларна мера јесте смањење помоћи трдуницама. Али, морамо да се помучимо, да би нам сутра било свима боље."
"Подршка градноначелнику за одлучне резове које воде у боље сутра!"
"Коначно морамо да се суочимо са резултатима у деструктивној политици коју је водила досадашња власт! Непопуларне мере су неопходне на путу оздрављења градског буџета и боље будућности за све нас"

Cica maca

pre 9 godina

Strucnjaci, imamo 31000 sluzbenih vozila, ej 31000, pod hitno prodati 30000, eto brdo miliona, ne sme se zakidati na ovakvim stvarima, resenje uvek postoji, ali dzabe kada nam zemlju vode dunsteri.
Tuga, tuga, tuga ...

dejavu

pre 9 godina

Đilas kao predsednik DS je puno brljao i verovatno nije najpogodniji za tu funkciju.
Ali je što se tiče upravljanja velikim sistemima, svetlosnim godinama ispred Malija i Vesića,što se vidi već na prvom koraku.
I nije samo o menadžerskim sposobnistima reč.Ovde je radi o porodici i bebama,o našim potomcima koji sutra treba da nastave život za nama.
Ljudski ološ je zaista jedina ljudska reč koja može adekvatno da opiše ovakvo ponašanje.

bole

pre 9 godina

Ovaj MAli juče izgleda nije pažljivo slušao expoze novoga nam premijera, jer se bavio maratonom??? Ili se meni pričinilo "da će socijalna davanja za majke i decu u tom expozeu biti povećana"??? Zlotvori bezdušni!

new order

pre 9 godina

Obozavam naprednjake i njihove simpatizere. Sjajni su. Pa ni neprijatelj ne moze da zavuce Srbima kao sto to oni rade sami sebi. Napred naprednjaci :-P

dno....mulj, kupujem cizme, beograd na vodi.....

pre 9 godina

Druže Djilas, ti si "krao" ali si barem nesto dao, ovi otimaju, ali........!!!!????
Šalu na stranu, veoma žalosna odluka, pa gde bas prvo tu da režete? Nije trebalo da dodju na vlast, ali sta je tu je, pamet u glavu na sledecim izborima.

Max

pre 9 godina

iskreno, ne mislim da porodilje treba da imaju naknadu, a ako nisu u stanju da obezbede svoje dete, onda ne treba ni da rađaju, ali bi rezovi trebalo da počnu od otpuštanja armije beskorisnih državnih službenika koji jedu i vozikaju se i dnevnice dobijaju od naših poreza, pa tek onda da dodju na red i porodilje.
(pravednica, 28. april 2014 14:36)


Pa ti nisi pravednica nego - JADNICA.
Sta da kaze zena kojoj je istekao Ugovor o radu zato sto je otisla na trudnicko bolovanje. Tu je zakon ne stiti, a mali milion je takvih kojoj daju Ugovor na 3,6 i11 meseci, pa nakon isteka daju im novi Ugovor i tako godinama.

Bajke i samo bajke

pre 9 godina

U provincijama nikada porodilje nisu ni primale toliku pomoć ni za prvo niti za sledeće dete ..... Niti nam je grad dodavao 35 % za trudničko bolovanje....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY (Ffghhj, 28. april 2014 15:29)

Pa i nećete jer ste tako glasali za nesposobneeee !!!!. Eto sad smo i mi tako glasali pa nećemo uskoro dobijati ni mi. Pa se vi i dalje oduševljavajte "praznim" pričama, hapšenjima i "vođinom" veličinom

Dragče

pre 9 godina

A toliko se dece rodi u našoj Srbiji svaki dan da će to biti strašna ušteda!!!!
Nije ni čudno da svaka žena koja može da se porodi u inostranstvu iskoristi to svoje pravo, a verujem da većina zna kakve su beneficije za porodice u drugim (normalnim) zemljama radi podizanja nataliteta.
Sramota, tuga, čemer, jad,..... bedno

Bole

pre 9 godina

Eto vam vaš Vučić i njegov tim za Beograd, ovce jedne!!!!! Ovo je sramno šta rade, a vi koji ste glasali za njih i kojima je izlazak na izbore ispod časti sad gledajte ovo. Svaka mlada porodica je ovim oštećena za oko 3000 evra. To je briga o natalitetu?

Ivan Novkovic

pre 9 godina

Uzas! Dajte neka se izvrsi neki veci pritisak da se ovo sredi... Ja sam mali, al nisam sinisa da bi imao moc sa sredim situaciju.

illuminatikiller

pre 9 godina

само улица србију спасава, доста је било господо политичари! ваше време тече полако

Мама из Војводине

pre 9 godina

Срамота! Читам коментаре како се ван Београда породиљама не исплаћуј е ништа, и хоћу да се зна да то није истина! Ја сам из једне војвођанске општине недалеко од Београда, и годинама уназад наше породиље за прво дете добијају више него Београђатнке! Нек' се зна!

Истина, тако је било до ове нове срамотне власти :-(

kiwi

pre 9 godina

Jos malo pa ce da donesu zakon da zene cim zatrudne mogu da dobiju otkaz. A danas u GAK-u pun hol trudnica,verovatno misle da ce i od ovog premijera da dobiju za rodjenje deteta paket pelena i potrpstina za bebu.

Nije Sloba kriv... Mi smo g....

pre 9 godina

E pa lepo zdravstvo, prosveta, porodilje.. sve nebitne stvari na udaru.. Bitno da javni aparat nista ne radi a prima pare..

A ti narode trpi, cuti dok oni rekonstruisu vladu i jasu narod, pa kad budu bili izbori opet glasajte ovako.

Perko

pre 9 godina

Imali ste Djilasa u BG-u. na Na zalost mi u provinciji ko god bio i sada je na vlasti (cita Nis), navikli smo se vec da ni udarne rupe ne mogu da skrpe, a kamoli pomoc trudnicama, sport,kultura, itd.

bp

pre 9 godina

Političari, pokažite da mislite o narodu i odrecite se svih dodataka javno u skupštini!!! Ako bebi ne treba za hranu, pelene i ostalu opremu makar malo jednokratne pomoći, ne trebaju ni vama putni troškovi,dnevnice i kojekakve izmišljene beneficije!

Voland

pre 9 godina

Mali je gotov, ne zato što mi to hoćemo nego zato što ga veliki vođa ne podnosi.
Mali će biti odgovoran i za neuspeh Beograda na vodi. Mali je žrtveno jagnje, samo još nije svestan toga.


Mali probudi se.

PatriJota

pre 9 godina

Ha,ha,ha...to Vucko majstore! U prvom koraku "stednje" napravi sinoc gala proslavu sa sampanjcem i kavijarom u Skupstini, jer si postao Kalif umesto Kalifa, a danas udri po majkama, za sto bolju realizaciju povecanja nataliteta u Srbiji????
Nemoj slucajno da bi diraom vozne parkove sa Meckama, Audijima, BMW.-ima i ostalim limunzinama sa plus rotacijom gde se voze tvoja i ostala g....???
Nisi ni poceo a vec si zavrsio, samo sto ti to od zakrvavljenih radikalskih ociju to jos ne vidis??? Letecete vam perje uskoro sirom Srbije!!!

lale

pre 9 godina

ja se potpuno slazem sa ovom odlukom, da sam na njegovom mestu ja bih uveo porez na bebe! Ko hoce bebu mora prvo da plati 100 000 din!

Treba bezati momentalno iz ove rupetine od drzave

pre 9 godina

Opet ce sve porodilje za cetiri godina dva dana pred naredne izbore glasati opet te iste koje glasaju unazad 25+ godina koji su im dali i tih 20 hiljada dinara da im slucajno ne smanje na 5 hiljada 2018-e godine.

Bolje i tih 20 hiljada nego li 2 hiljada.

Ma ovaj bre narod samo treba lagati varati i pricati bajke i basne ne dati mu da zivi ni dva posto bolje od ovoga sto sada zivi. Jer onda ce dobiti pamet i nece glasati te koje glasa unazad 25+ godina.

da mi je da jednog uzmem na zub

pre 9 godina

Jel mogu ja da napravim rez po porezima i po doprinosima, pa da se smanje plate narodnih poslanika, direktora javnih preduzeca, ministata i ostalih?! Evo ja radim u privatnom sektoru, u politici ne bih uspela, jer nisam poslusnik i znam da radim. Za koga idu moji doprinusi? Sve vise zelim i ja ovim " nazovi politicarima" da smanjim plate, ali ne znam jos kako.

Lila

pre 9 godina

Takođe se šuška (a očigledno je da gde ima dima ima i vatre) da će se podići cena boravka dece u vrtićima i da će se izuzetno pooštriti uslovi regresiranja troškova vrtića (ne zaboravite da je ukupna cena u Beogradu nešto niža od 10 hiljada dinara). U Novom Sadu je drastično opao kvalitet ishrane u vrtićima u poslednje dve godine, pa se i to isto očekuje u Beogradu.

Marko

pre 9 godina

Mislim da bi drzava jos vise profitirala ako bi naplacivala 50000 po rodjenoj bebi. Ili jos bolje - neka ih zabrane. Ionako se previse trosi na skolstvo i decu koja nikome ne trebaju.

grešni tata dvoje dece

pre 9 godina

Posle ovoga trebalo bi se dosetiti još jednog načina za punjenje budžeta. Oporezovati seks, a onda jednako oporezovati i odsustvo seksa. Po istom aršinu. Jer kako god okreneš, jedini ko će smeti da j**e je vlast, ali u mozak, sve nas.

Aleksandar

pre 9 godina

Prvo pa na bebe! Kako ih nije bre sramota! Lopovi jedni naprednjacki. Dok se i ovi nakradu i nauzimaju za sebe...strasno! Toliko sam besan i pred tackom pucanja sam...dosta je bilo politicari, dosta!!

Ceca

pre 9 godina

1. Nadoknade koje stižu trudnicama i porodiljama kasne.
2. Kada nadoknade napokon stignu, ukoliko je isplata za više meseci odjednom, obračunava se neustavni solidarni porez na celokupan iznos.
3. Smanjuje se naknada za prvo dete.

Koliko nadoknada za prvo dete može da se isplati samo od Bajatovićeve i Tabakovićkine plate?

Vaske

pre 9 godina

Vazno da za gradske odbornike ima po 20k plus svaki put dnevnica ok 2000din. Sram Vas da Vas je sram. Mali i veliki.
Tako pomazemo majke i porodice.

Luuudiloooo

pre 9 godina

Ostavio bih komentar al su mnogi vec rekli sve. Blago onima koji su glasali za Sns. Al je njima lepooo. Pa oni i zmajeve u kuhinji vide.

Sir Giles

pre 9 godina

Nije stvar u štednji, nije stvar u ekonomiji, nije ni stvar u tome da je zemlju upropastila DS. Pa nije DS 2000. došla na vlast u Švedskoj nego u satrtoj Srbiji, i ti koji su je satrli ponovo nas jašu. Kad se fokusirate samo na ekonomiju SNS priče pa ni ova ne izgledaju prazno. A šta se krije iza toga? Oni su tu samo radi vlasti. Prodaju vam maglu i okružuju se svojim poltronima. Nema kritike. Ko se ne usaglasi sa SNSaborstvom taj je izdajnik i napada lik i delo velikog vođe. Neko je juče pomenuo portrete kako će da mu kače. Još da napiše MOJA BORBA pa da mi preostali normalni tražimo da se iselimo na Madagaskar.

Joca

pre 9 godina

Šta zna dete šta je razlika između 50000 i 20000 dinara? A ionako je juče ustoličen novi veliki vođa, tako da će odmah sve da nam krene nabolje, pa će i sve cene da odu nadole za bar 60%, i biće sve u redu.
Samo polako, biće i hleba za 3 dinara, i zejtina za 15. Pa zar se ne sećate, nije ovo prvi put?

Goran

pre 9 godina

E Mali, Mali, nadam se da ces malo i ostati na toj funkciji kako si poceo... Sramota i bruka kako se vi borite protiv bele kuge.
Vazno da se vi i dalje vozite u Audijima i BMWima i da si ti obezbedio sebi nekoliko stanova...

Neki novi u pocepanim patikama

pre 9 godina

I sada ce da bude smanjen i porez na imovunu da bi se poreski obveznici rasteretili ! Zar ne ? Ako nije tako gde onda ide ova usteda ?

novosadjanin

pre 9 godina

Sabani prodajte prvo te Audije kojima ste doleteli u moj grad, pa onda uskracujte majkama. Nemam jednu lepu rec za vas lihvare i lopuze. Znaci, majke su najveci problem Srbije, nije problem sto se vi vozikate iz BG u NS da glumite ludilo a? E da bog da vasoj zeni bude falilo tih novaca da vidite kako je.

Vlada

pre 9 godina

Ma treba im naplati neku mandatnu kaznu što su se uopšte drznule da stvaraju gladna usta kad ni sa ovima ne znamo šta ćemo.
Naši političari zadnjih godina kao oprobani recept za rešavanje nezaposlenosti izabrali su uvećanje mortaliteta i smanjenje nataliteta. Zato smo narod koji najbrže nestaje u evropi. Međutim "kilavi Radovani" koji nas vode i u situaciji kad ostanu 2 Srbina imaće nezaposlenost 50% jer će jedan biti nezaposlen.
Sramota!

ljilja

pre 9 godina

"Plate idu dole, penzije takođe.....od čega li će ovaj narod da živi da mi je znati???? (hmm, 28. april 2014 15:35)

Ovo je smisljeni pomor i zatiranje srpskog naroda.

Hmh...

pre 9 godina

Botovi su mislili da, kad se kaže "bolne odluke, teški rezovi, stezanje kaiša", to se odnosi na nekog drugog, a da će oni ostati netaknuti. Danas, samo dan nakon nove vlade (namerno malim slovom) već pričamo o smanjenju plata u javnom sektoru za 10%, a trudnicama smo već oteli 60%. Jedva čekam nastavak sage - sa jedne strane panegirici Velikom Vođi, a sa druge realni život koji sa njime ima veze koliko i mi sa Švajcarskom. Samo kao info - pametniji i sposobniji će se svakako snaći, nego vi koji ste glasali u želji da se navalite državi na jasle, zavedeni pričom o "borbi protiv korupcije" i "sad će lopovi da odgovaraju", za vas brinem. U stvari, ne brinem - kako ste glasali, tako ćete i proći. Nikako.

sale nacionale

pre 9 godina

Drzava na odlican nacin stimulise buduce roditelje. Zasto bi smanjili dnevnice narodnim poslanicima? Bolje udari po buducim roditeljima. Koja smo mi Severna Koreja...

Silver Surfer

pre 9 godina

@ Lila
Hrana u vrticima u Beogradu nije bog zna kakva ni sada. Ako su hleb i krem sir, hleb, puter i dzem ili nesto sto se formalno zove med, popara, kacamak, nekakavi namazi koji su mesavina pavlake, margarina, jaja i ko zna cega jos, kvalitetni dorucak onda ne znam sta nekvalitetnije moze od ovoga.
Da ne govorim o proizvodima proizvodjaca za koje nikad nisam cuo. Hrana je nutritivno losa, iako oborke sastavljaju nutricionisti.
A uzimajuci u obzir da ovi koji su dosli na vlast nikad nista ozbiljno nisu radili normalno je da ce sve usluge biti losije. A verovatno i skluplje.

mrzim politicare

pre 9 godina

Umesto sto ukidaju taj novac,neka smanje poslanicima dnevnice i neka im ukinu sluzbene automobile.a narawno i nek im povecaju cene obroka,jer je 200 din priznacete smesno,a mi za te pare jedva kupimo hleb i mleko.ako sve ovo sprovedu bice para i za nassve a ne samo za njih.

dangiela13

pre 9 godina

Ma bitno je da imamo dva ministra bez portfelja, jedan ni manje ni više no Velja Ilić koji idu na grbaču naroda i u okviru su budžeta, a ništa ne rade a ministarske plate...i da oni imaju hranu i piće ali skoro pa za džabe....i tako.

Bojana

pre 9 godina

Ovo je toliko strasno da strasnije ne moze biti. Umesto da nam je prioritet u drzavi podsticanje radjanja dece, mi se bavimo diskriminacijom gej populacije i legalizacijom marihuane. Kao da sami sebe zelimo da istrebimo. Kad su vec nezaposleni prepusteni sami sebi, bar da omoguce neku socijalnu pomoc za nezaposlene majke i trudnice. Drzavo, bedna li si!

Perke

pre 9 godina

Eto glasovi opet uzalodno odletese za " bolje sutra" Ma mamicu vam j...m na krevetu tetkinom ste zaradili pa sad zajebavaj te narod svaka vam cas novo oformljena drzavo!!!!!

Aleksandra

pre 9 godina

Izgleda da su beogradska deca lepsa i bolja od dece iz ostalih gradova Srbije, posto u ostatku Srbije porodilje odavno dobijaju manju cifru