Nedelja, 11.08.2013.

13:16

Nemci o dolasku Stros Kana u Srbiju

Štampa u Nemačkoj prenosi da je vlada u Srbiji ipak odlučila da angažuje bivšeg šefa MMF, Stros-Kana, kao savetnika u oblasti finansija, piše Dojče vele.

Izvor: Dojèe vele

Nemci o dolasku Stros Kana u Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Vlajko

pre 10 godina

Ovo jeste brukai sramota za Srbiju - znači li to da aktuelna ekipa priznaje da je nesposobna, onda neka se povuku i podnesu ostavke ako neki Štros Kan koji je aktuelan po nekom seks skandalima treba da nas izvede iz krize..

Vladan

pre 10 godina

Ma nama treba Dzingis Kan da:
- Razbije tajkunske monopole u privredi i oslobodi netajkunsku privredu njihovih okova koji je unistise
-Drakonski kazni tajkunski&politicki olos koji je zdruzenim delovanjem razorio Srbiju do te mere, da njihova krucijalna pljacka duza od 2 decenije ima dimenzije GENOCIDA po narod u Srbiji i VELEIZDAJE Srbije
-Da gore pomenutima konfiskuje svu imovinu u zemlji i inostranstvu
-Da sa tih 40-50 milijardi Evra otplati kredite, otpocne brzu infrastrukturnu obnovu Srbije zarad brzog privlaceja stranih investitora, te izradi socijali program spasa stanovnistva dok privreda u obnovi ne dostigne dovoljnu snagu da uposli vecinunezaposlenih i sama pocne da nosi zemlju...

E to nama treba i to koliko juce!

Ivan V

pre 10 godina

Miska za predsednika vlade. On jedini zna sta znaci poslovati u Srpskoj privredi. Kao plus mu uzimam, sto je stvorio imperiju, bio vec ranije u vladi, obrazovan, iskusan, plus bio i u pritvoru. Ima vise znanja i iskustva nego svi trenutni ministri zajedno.
(Pera, 11. avgust 2013 22:43)

Ne moze, nije prevodio Marksov 'Kapital' u pritvoru, kao Mosa Pijade.

Dejan Dikic

pre 10 godina

Ono sto nazalost treba nama je menjanje mentaliteta i radnih obaveza. Na tom putu ljudi koji mogu to da provedu uz mogucnost da kao nacija napredujemo i prezivimo bi trebalo da su dobro dosli. Posle svih problema koje je imao gospodin Khan na zapadu i podmetanja mozda ce da vidi priliku za sebe i dokaze svojim ex prijateljima da nije za staro gvozdje i da jos uvek ima mesto gde se njegovi kvaliteti postuju i cene. Pitanje je samo kako ce nasi politicari prihvatiti da im neko druugi uzme posao.

ZM

pre 10 godina

Srbiji treba 1000000(milion)radnika u proizvodnji sa minimum 500evra bruto plate,tada će početi naši problemi da se rešavaju,dok ne bude toga,Sveti Petar ne može da nam pomogne.

Gogi

pre 10 godina

Birači su očigledno protiv stranih plaćenika... zato mi se čini da će Đilas sa Đelićem lakše do preuzimanja vlasti nego što se i sam nada...

Vojvođanin

pre 10 godina

Ovde ni magija ne pomaže!Ni jedan osvajač ili okupator nije uradio Srbiji to što su joj naši politićari uradili!Razbili su Srbiju!

nacionalni sprort, kontriranje

pre 10 godina

Kada covek procita komentare, pomislio bi da mi ne zelimo da nam bude bolje.
@Amazonac
Prijatelju, pa upravo je u tome i poenta. Mnogi su se uplasili ne da ce predlozeni kandidati
nesto da upropaste, nego bas suprotno, da ce nesto pametno i da urade. Mozak prosecnog srpskog gradjanina je toliko zatrovan politikom, da prosto ne moze da podnese da neko iz suprotnog tabora uradi nesto dobro za zemlju. A ako i uradi, onda ce to da negira.
Ja nisam glasao za ovu vlast, mozda ih nikad i necu glasati, ali navijam iz sve snage da nesto naprave od ove zemlje, ne zbog njih, nego zbog mene samog. Meni ce biti bolje ako se nesto dobro uradi u ovoj zemlji.

Pera

pre 10 godina

Miska za predsednika vlade. On jedini zna sta znaci poslovati u Srpskoj privredi. Kao plus mu uzimam, sto je stvorio imperiju, bio vec ranije u vladi, obrazovan, iskusan, plus bio i u pritvoru. Ima vise znanja i iskustva nego svi trenutni ministri zajedno.

Amazonac

pre 10 godina

Hajde malo da se osvrnemo... Necemo stranca da nam vodi finansije. Kazemo da imamo nase pametne ljude. Onda najave da dovode naseg coveka iz SAD da vodi finansije. Sada nam i on ne odgovara. Mislim da smo poceli i kao narod da kontriramo. Kada covek procita komentare, pomislio bi da mi ne zelimo da nam bude bolje. Jer je lakse sedeti kod kuce, pljuvati po komentarima, nego nadati se da ce nesto da se promeni. Ja nisam politicki pristrasan. Ali zelim da nam bude bolje. Zbog nase dece. I nebitno je koja je stranka na vlasti, samo da bar deci stvorimo neku buducnost

Hogar

pre 10 godina

Ekonomiju Srbije trebalo bi da vodi penzioner....zato sto je to kategorija koja izvodi nemoguce stvari.Sa penzijom koja se moze videti samo u siromasnim zamljama Afrike ,uspevaju ono sto Stros Kan nikada nece znati-Da prezivi a ne odvede dpmacinstvo u minus.

zenon

pre 10 godina

ono što nam najmanje treba to su "isprani" likovi poput ovoga. em je proveo podosta vremena po zatvorima u SAD, te ima ogroman problem i u rođenoj zemlji, francuskoj, em je bivši direktor MMF-a, belosvetske institucije, koja do sada nikada, nikome nije pomogla, bez obzira ko je bio na čelu. do sada ni jedna, ama baš ni jedna zemlja ne može da se pohvali da joj je MMF doneo boljitak. sve su to sada ekonomskš socijalno političke ruševine. svaki ozbiljniji ekonomista će iskalkulisati da, krediti koje MMF plasira od 2-3% nisu najjeftinija opcija. to je samo osnovna kamata, ono što se krije u pozadini je mnogo ozbiljnije, a najozbiljnije je gubitak dela suvereniteta države žrtve. svi oni koji upućuju na to da treba iskoristiti domaće resurse su jedini i pravu. ne može se krenuti u oporavak zemlje ako nam kinezi prave mostove, austrijanci puteve, azerbejdžanci ko zna šta, a naša građeviska operativa pada na kolena. tu i počinje new deal, veliki projekti, sa putevima, mostovima, železnicom. tu se mogu zaposliti stotine hiljada radnika, tu se može ugraditi čelik iz smederevske železare, cement iz domaćih fabrika, i na kraju krajeva može da se radi i stiče kultura rada, gde se za život mora zaraditi, ustati i otići na posao na vreme . tu se mogu uposliti i profesori i studenti na projektima, naši ljudi, koji kad odu u inostranstvo postižu brilijantne rezultate. ne trebaju nama strani igrači, imamo mi kadrove za to samo su u dubokoj ilegali i čekaju radnu vizu za beli svet

setite se vašeg slobe i šešelja

pre 10 godina

Kako već jednom ne ukapirate da ste sami krivi za sve???
kad su sve istočne zemlje krenule u reforme i oslobadjanje od komunizma početkom devedesetih, narod je hteo komunizam i slobu i jna(ne zanima me dal je glup narod,krivica je narodna).

studente si morao da moliš da izadju na izbore, ili se pridruže demonstracijama!

samo nas 10% je bilo za kralja,zapad i evropu.čak su i mnoge opozicione stranke htele socijalistički,blago komunistički režim(ds).
mi smo se 9.marta i zubima i noktima borili da spasimo zaludni narod,povratimo naprednu monarhističku Srbiju, ali džaba.

ko vam je kriv sada..kuvajte se u svojim pomijama.

djuro

pre 10 godina

Svi znamo sta je hteo da kaze, ali obzirom da dolazi iz zemlje koja JESTE odgovorna za veliki deo problema Srbije svojim aktivnostima iz 20. veka, ovaj novinar bi trebalo bar da malo bira reci, ako mu vec nije do objektivnosti. Nisam primetio da neko iz Nemacke ovako podsmesljivo prica o Izraelu i izraelskim problemima, cak i kad Izrael to zasluzuje, jer su Nemce naucili sta su uradili Jevrejima. Izgleda da ih nisu naucili sta su uradili nama.

Pajk

pre 10 godina

@sommer: U pitanju je Saechsiche Zeitung:
http://www.sz-online.de/nachrichten/frankreichs-gefallener-politstar-soll-serbien-retten-2637375.html

paya

pre 10 godina

OK. Probajte.
Ja bih za savetnika vlade Postavio Gerharda Schrödera.
A treba nam pomoc i u sudstvu i u ...
Puno je komentara koji kazu da i mi imamo strucnjake. Imamo naravno, ali su svi vec pobegli preko. Oni koji nisu vec su korumpirani ili ce postati kad dodju na poziciju.
Ljudi, zar vam nije jasno da smo toliko duboko pali da sami nemamo sanse da stanemo na noge.

Miki

pre 10 godina

Traženje stranih stručnjaka za rešavanje problema Srbije je samo marketinški trik – Eto sve činimo za uspeh Srbije. Postoji stara narodna izreka: „Tuđa ruka svrab ne češe!“
Zato, manite se stranaca, zasucite rukave i krenite na posao, ako ste sposobni. Ako niste, recite to otvoreno i povucite se s vlasti.

Dejan

pre 10 godina

"stara srpska uteha o žrtvenom jarcu - da su za sopstvene probleme u krajnjem slučaju uvek stranci krivi"- Pa , valjda je to i stara nemačka uteha, vidite samo šta je Hitler pisao i govorio o tobožnjim jevrejskim i stranim zaverama, a većina nemaca mu slepo verovali.

Miki

pre 10 godina

Zašto ova vlast sada traži strane stručnjake? Iz istih razloga zbog kojih je uzela pripadnike ranije vlasti. Prvo, nemaju svoje stručnjake, a drugo, oni će biti optuženi za neuspeh.A naravno da će ga biti.

Pauly Ester

pre 10 godina

Srbija...svi se brinu koliku platu će dobiti neki stručnjak. A izađe npr. članak da poreski obveznici treba da finansiraju izgradnju parking garaže u Novom Sadu da bi Parking servis mogao posle da nam naplaćuje 60 din/h za te iste parkinge koje smo izgradili. I ta priča prolazi bez velike buke.

Aleksandar

pre 10 godina

Mogu i ja da vam kazem besplatno. Uzmite inzinjere i radnike, sredite bivse fabrike i pocnite sa dizajnom i pravljenjem bele tehnike, televizora, klima, ma bilo koje kucne tehnike, pocnite da pravite vozila domace proizvodnje, mobilne telefone, laptopove, kompjuterske delove i sve i svasta sto je na sceni. Ponudite dobar kvalitet uz neku cenu koja ce biti malo niza od kunkurentskih (uvek ide zarada, ne budite halapljivi), a ujedno pravite i uredjaje i masine koji su skupi koji imaju stvarno bruka kvalitet. I bez ikakvih malverzacija i "koliki je moj deo"

I eto to je to. Dobili ste besplatan savet, koji moze obnoviti drzavu. I ne treba vam nikakav Strokav Kan, jer znamo da i tim placanjem "Savetnika" trpate pare sebi u dzep. Izvucete 100 hiljada evra mesecno, od kojih on dobije 50 hiljada, a neko ebi strpa ostalih 50 u dzep. Tako, manite nas tih fora, nije on nikakav strucnjak, jer ovo gore navedeno su osnove trgovine, ponude i potraznje. To svaki ulicni prodavac zna, koji nije ni isao u ekonomske skole.

Bek

pre 10 godina

moze li neko da postavi link do teksta u zidojce cajtungu?
(sommer, 11. avgust 2013 14:09)

Zapravo, Sächsische zeitung... http://www.sz-online.de/nachrichten/frankreichs-gefallener-politstar-soll-serbien-retten-2637375.html

Dragan Jovanovic

pre 10 godina

Ima Srbija strucnjaka ali Srbin je prokleta dusa i prodaje se za pare!Kod nas vazi da gde burgija nece da vrti,oce novac!Neka proba i to Vucic jer kako god da se okrene ja i gradjani Srbije niti su imali niti ce da imaju od bilo cega.Treba prvo da smanji kadrove i da ispuni Vucicevo obecanje u vezi agencija!Uostalom sad ce Stros Kan da bude kriv a ne Vucic kad bude najurio iz drzavnih preduzeca pola kadrova iz SPS-a!Ponekad me zadive pojedini politicari svojom neinteligencijom!

svetlanast.

pre 10 godina

Srbija je kao jedna velika Jagodina.
Najbolje bi bilo privredu i finansije POVERITI DRAGANU MARKOVICU PALMI.
Premijer Dacic mu je vec ponudio mesto ministra.

Kad je mogao nepismeni Milos Obrenovic od Srbije da napravi drzavu, zasto i Dragan Markovic Palma ne bi mogao to isto, samo dva veka kasnije.
Nikako da se maknemo od pocetka.

repus

pre 10 godina

кратка нам памет али треба народ да се забавља како је прошао милан панић па деда аврам то чека и овога ако би успео за нијансу да поправи ситуацију економску народу којој нашој влад уназад сто година је одговарало да народ лепо и богато живи ниједној што сиромашнији и неписменији је сан сваке наше владе и спц када је народ бедан и прост све верује и слуша

Rudolf Djulijani..

pre 10 godina

Svetski eksperti su jedno...ali su i preskupi!Jer njihova cena je tolika, da je mi tesko mozemo platiti.A onda se postavlja i pitanje rezultata...Jer nije svaka strategija ispravna i oni su ljudi.Sto se tice dobrih i skolovanih kadrova,puna ih je Srbija ali nazalost neiskoriscenih...U Srbiji ako nisi stranacki akter i nemas neke sanse, da pokazes sta znas...Mozda bi bilo dobro izabrati stranca samo radi naseg mentaliteta...Jer je kod nas pravilo, da ono sto nije nase licno je totalno bezvredno a o odgovornosti da i ne pricamo!Sta je sa Rudolfom Djulijanijem,genijalnim gradonacelnikom Njujorka...Koji je poznat po odlucnim resavanjem problema kriminala i korupcije...To je covek koga treba sada pozvati da pomogne...Njegovo iskustvo je nemerljivo u tom delu,a koji je kod nas rak rana!!!

Milan

pre 10 godina

Po faci bi se reklo kao da kaze:kasno je braleeeeeeee.U nadi da iskrenost kod Vas nesto broji kada citam ovakve vesti presrecan sam sto 1992 donesoh odluku i napustih Srbiju i zaljubih se u truli nemacki kapitalizam.Sudbina!

student ekonije

pre 10 godina

Nemci su zaboravili da kazu da bi u Srbiji smesta trebalo zatvoriti sve ekonomske fakultete a posebno onaj u Beogradu jer skoluju nesposobne i nedorasle strucnjake. Profesore zatvoriti a studente naterati da se skoluju za nesto drugo.

Miodrag

pre 10 godina

Kad bi vlada i sport bili jedno te isto pa bi moglo. Kolko vidim u sportu nam stranci nisu doneli nista dobro,nasi sportisti igraju po izim klubovima dok se neki stranci poducavaju u sasim klubovima za koje radi celo ministarstvo sporta. Isto je i sa politikom. KAd bi cela vlada dala ostavku i preuzeli pametni ljudi koji uspesno vode firme i predaju na najboljim fakultetima bili bi kao Svajcarska po bogatstvu.

iko

pre 10 godina

Kako to izgleda na srpski način.Štros-Kan;"G-ne Dačiću,morate da napravite vladu od 15 ministara.Ukupna primanja ministara i svih savetnika i poslanika mora da budu ispod 100 000 din.Zatim otpustite 20 000 hiljda nepismenih službenika koje ste primili po partijskoj liniji itd".Dacić;"G-ne Štros,ne dolazi u obzir,vi ste ovde zbog sveta a ne da delite savete.Mi u Srbiji ovako savetujemo,veži magare de ti gazda kaže.

Igor

pre 10 godina

"... ostaje stara srpska uteha o žrtvenom jarcu - da su za sopstvene probleme u krajnjem slučaju uvek stranci krivi".

Velika istina koja amnestira narcističku domaću pamet.

Radisav

pre 10 godina

U vezi sa poslednjom recenicom, gospodo Nemci ,da krivi smo sami sebi do sada nebrojano puta bili, ali ni vi se niste potrudili da u svakom srpskom posrnucu ne budete mirodjija, bas naprotiv. Strastveno ste cekali da doprinesete srpskom raasulu, jer pobogu ( sto je i potvgrdio jucerasnji tekst) u dva svetska rata smo bili na suprotnim stranama. Da smo pametniji, kao sto nismo, odavno bi Srbija u razgovorima sa Nemackom imala aktivan pristup, a ne podanicki.

Student

pre 10 godina

Postavlja se pitanje da li ce ti strucnjaci imati podrsku vlade, tj da li ce Krkobabic i Dacic pristati da se u startu otpusti visak iz Drzavnih uprava, Telekoma i EPS-a.

Pametnjaković

pre 10 godina

Ne treba tu neka velika pamet da se shvati šta je potrebno uraditi. Ako u zemlji nema stručnjaka, onda znači da je školski i obrazovni sistem potpuno beskoristan, pa ga treba ukinuti i formirati novi koji daje rezultate. Druge zemlje su odavno shvatile značaj obrazovnog sistema, jer on predstavlja osnovu. Najbolje je resetovati sve. Sve institucije ukinuti, svima podeliti otkaze i krenuti iz početka.

Gradjanin

pre 10 godina

Vuciceva analogija sa fudbalskim klubovima bi imala smisla da Vlada ZAMENI nase "strucnjake" strancima, a ne da svi ostanu na svojim mestima, a u pomoc im dodju stranci. Kad bi klubovi radili tom analogijom imali bi 5-6 nivoa menadzera (ukupno bar 50), par hiljada neproduktivnih radnika i bar par stotina igraca "na klupi", a stranci bi bili na terenu ili na mestima menadzera.

Svi znamo da nam je skolstvo u teskoj krizi, iako niko otvoreno ne govori ko je kriv zasto iz skola i fakulteta izlaze armije "strucnjaka" koji imaju daleko manje znanja (treba li dokaz?) nego strucnjaci iz predratnog vremena (cast izuzecima). Uvek se bavimo posledicama, a o razlozima se ne govori.

квебечанин

pre 10 godina

Долази колонијални управник. Сетите се тога за пар година када се буду сводили рачуни!

USA

pre 10 godina

da budem iskren ne verujem da ce on izvuci Srbiju iz krize sem ako se raspusti cela vlada Srbije i da dodju svi stranci koji bi pritom zamenili celu administraciju koja je uglavnom zaposlena preko veze.

Student

pre 10 godina

Postavlja se pitanje da li ce ti strucnjaci imati podrsku vlade, tj da li ce Krkobabic i Dacic pristati da se u startu otpusti visak iz Drzavnih uprava, Telekoma i EPS-a.

Pametnjaković

pre 10 godina

Ne treba tu neka velika pamet da se shvati šta je potrebno uraditi. Ako u zemlji nema stručnjaka, onda znači da je školski i obrazovni sistem potpuno beskoristan, pa ga treba ukinuti i formirati novi koji daje rezultate. Druge zemlje su odavno shvatile značaj obrazovnog sistema, jer on predstavlja osnovu. Najbolje je resetovati sve. Sve institucije ukinuti, svima podeliti otkaze i krenuti iz početka.

Radisav

pre 10 godina

U vezi sa poslednjom recenicom, gospodo Nemci ,da krivi smo sami sebi do sada nebrojano puta bili, ali ni vi se niste potrudili da u svakom srpskom posrnucu ne budete mirodjija, bas naprotiv. Strastveno ste cekali da doprinesete srpskom raasulu, jer pobogu ( sto je i potvgrdio jucerasnji tekst) u dva svetska rata smo bili na suprotnim stranama. Da smo pametniji, kao sto nismo, odavno bi Srbija u razgovorima sa Nemackom imala aktivan pristup, a ne podanicki.

iko

pre 10 godina

Kako to izgleda na srpski način.Štros-Kan;"G-ne Dačiću,morate da napravite vladu od 15 ministara.Ukupna primanja ministara i svih savetnika i poslanika mora da budu ispod 100 000 din.Zatim otpustite 20 000 hiljda nepismenih službenika koje ste primili po partijskoj liniji itd".Dacić;"G-ne Štros,ne dolazi u obzir,vi ste ovde zbog sveta a ne da delite savete.Mi u Srbiji ovako savetujemo,veži magare de ti gazda kaže.

student ekonije

pre 10 godina

Nemci su zaboravili da kazu da bi u Srbiji smesta trebalo zatvoriti sve ekonomske fakultete a posebno onaj u Beogradu jer skoluju nesposobne i nedorasle strucnjake. Profesore zatvoriti a studente naterati da se skoluju za nesto drugo.

USA

pre 10 godina

da budem iskren ne verujem da ce on izvuci Srbiju iz krize sem ako se raspusti cela vlada Srbije i da dodju svi stranci koji bi pritom zamenili celu administraciju koja je uglavnom zaposlena preko veze.

Igor

pre 10 godina

"... ostaje stara srpska uteha o žrtvenom jarcu - da su za sopstvene probleme u krajnjem slučaju uvek stranci krivi".

Velika istina koja amnestira narcističku domaću pamet.

квебечанин

pre 10 godina

Долази колонијални управник. Сетите се тога за пар година када се буду сводили рачуни!

Pauly Ester

pre 10 godina

Srbija...svi se brinu koliku platu će dobiti neki stručnjak. A izađe npr. članak da poreski obveznici treba da finansiraju izgradnju parking garaže u Novom Sadu da bi Parking servis mogao posle da nam naplaćuje 60 din/h za te iste parkinge koje smo izgradili. I ta priča prolazi bez velike buke.

Gradjanin

pre 10 godina

Vuciceva analogija sa fudbalskim klubovima bi imala smisla da Vlada ZAMENI nase "strucnjake" strancima, a ne da svi ostanu na svojim mestima, a u pomoc im dodju stranci. Kad bi klubovi radili tom analogijom imali bi 5-6 nivoa menadzera (ukupno bar 50), par hiljada neproduktivnih radnika i bar par stotina igraca "na klupi", a stranci bi bili na terenu ili na mestima menadzera.

Svi znamo da nam je skolstvo u teskoj krizi, iako niko otvoreno ne govori ko je kriv zasto iz skola i fakulteta izlaze armije "strucnjaka" koji imaju daleko manje znanja (treba li dokaz?) nego strucnjaci iz predratnog vremena (cast izuzecima). Uvek se bavimo posledicama, a o razlozima se ne govori.

Dragan Jovanovic

pre 10 godina

Ima Srbija strucnjaka ali Srbin je prokleta dusa i prodaje se za pare!Kod nas vazi da gde burgija nece da vrti,oce novac!Neka proba i to Vucic jer kako god da se okrene ja i gradjani Srbije niti su imali niti ce da imaju od bilo cega.Treba prvo da smanji kadrove i da ispuni Vucicevo obecanje u vezi agencija!Uostalom sad ce Stros Kan da bude kriv a ne Vucic kad bude najurio iz drzavnih preduzeca pola kadrova iz SPS-a!Ponekad me zadive pojedini politicari svojom neinteligencijom!

Miki

pre 10 godina

Traženje stranih stručnjaka za rešavanje problema Srbije je samo marketinški trik – Eto sve činimo za uspeh Srbije. Postoji stara narodna izreka: „Tuđa ruka svrab ne češe!“
Zato, manite se stranaca, zasucite rukave i krenite na posao, ako ste sposobni. Ako niste, recite to otvoreno i povucite se s vlasti.

paya

pre 10 godina

OK. Probajte.
Ja bih za savetnika vlade Postavio Gerharda Schrödera.
A treba nam pomoc i u sudstvu i u ...
Puno je komentara koji kazu da i mi imamo strucnjake. Imamo naravno, ali su svi vec pobegli preko. Oni koji nisu vec su korumpirani ili ce postati kad dodju na poziciju.
Ljudi, zar vam nije jasno da smo toliko duboko pali da sami nemamo sanse da stanemo na noge.

Milan

pre 10 godina

Po faci bi se reklo kao da kaze:kasno je braleeeeeeee.U nadi da iskrenost kod Vas nesto broji kada citam ovakve vesti presrecan sam sto 1992 donesoh odluku i napustih Srbiju i zaljubih se u truli nemacki kapitalizam.Sudbina!

repus

pre 10 godina

кратка нам памет али треба народ да се забавља како је прошао милан панић па деда аврам то чека и овога ако би успео за нијансу да поправи ситуацију економску народу којој нашој влад уназад сто година је одговарало да народ лепо и богато живи ниједној што сиромашнији и неписменији је сан сваке наше владе и спц када је народ бедан и прост све верује и слуша

Miki

pre 10 godina

Zašto ova vlast sada traži strane stručnjake? Iz istih razloga zbog kojih je uzela pripadnike ranije vlasti. Prvo, nemaju svoje stručnjake, a drugo, oni će biti optuženi za neuspeh.A naravno da će ga biti.

Dejan

pre 10 godina

"stara srpska uteha o žrtvenom jarcu - da su za sopstvene probleme u krajnjem slučaju uvek stranci krivi"- Pa , valjda je to i stara nemačka uteha, vidite samo šta je Hitler pisao i govorio o tobožnjim jevrejskim i stranim zaverama, a većina nemaca mu slepo verovali.

setite se vašeg slobe i šešelja

pre 10 godina

Kako već jednom ne ukapirate da ste sami krivi za sve???
kad su sve istočne zemlje krenule u reforme i oslobadjanje od komunizma početkom devedesetih, narod je hteo komunizam i slobu i jna(ne zanima me dal je glup narod,krivica je narodna).

studente si morao da moliš da izadju na izbore, ili se pridruže demonstracijama!

samo nas 10% je bilo za kralja,zapad i evropu.čak su i mnoge opozicione stranke htele socijalistički,blago komunistički režim(ds).
mi smo se 9.marta i zubima i noktima borili da spasimo zaludni narod,povratimo naprednu monarhističku Srbiju, ali džaba.

ko vam je kriv sada..kuvajte se u svojim pomijama.

Vojvođanin

pre 10 godina

Ovde ni magija ne pomaže!Ni jedan osvajač ili okupator nije uradio Srbiji to što su joj naši politićari uradili!Razbili su Srbiju!

Aleksandar

pre 10 godina

Mogu i ja da vam kazem besplatno. Uzmite inzinjere i radnike, sredite bivse fabrike i pocnite sa dizajnom i pravljenjem bele tehnike, televizora, klima, ma bilo koje kucne tehnike, pocnite da pravite vozila domace proizvodnje, mobilne telefone, laptopove, kompjuterske delove i sve i svasta sto je na sceni. Ponudite dobar kvalitet uz neku cenu koja ce biti malo niza od kunkurentskih (uvek ide zarada, ne budite halapljivi), a ujedno pravite i uredjaje i masine koji su skupi koji imaju stvarno bruka kvalitet. I bez ikakvih malverzacija i "koliki je moj deo"

I eto to je to. Dobili ste besplatan savet, koji moze obnoviti drzavu. I ne treba vam nikakav Strokav Kan, jer znamo da i tim placanjem "Savetnika" trpate pare sebi u dzep. Izvucete 100 hiljada evra mesecno, od kojih on dobije 50 hiljada, a neko ebi strpa ostalih 50 u dzep. Tako, manite nas tih fora, nije on nikakav strucnjak, jer ovo gore navedeno su osnove trgovine, ponude i potraznje. To svaki ulicni prodavac zna, koji nije ni isao u ekonomske skole.

svetlanast.

pre 10 godina

Srbija je kao jedna velika Jagodina.
Najbolje bi bilo privredu i finansije POVERITI DRAGANU MARKOVICU PALMI.
Premijer Dacic mu je vec ponudio mesto ministra.

Kad je mogao nepismeni Milos Obrenovic od Srbije da napravi drzavu, zasto i Dragan Markovic Palma ne bi mogao to isto, samo dva veka kasnije.
Nikako da se maknemo od pocetka.

djuro

pre 10 godina

Svi znamo sta je hteo da kaze, ali obzirom da dolazi iz zemlje koja JESTE odgovorna za veliki deo problema Srbije svojim aktivnostima iz 20. veka, ovaj novinar bi trebalo bar da malo bira reci, ako mu vec nije do objektivnosti. Nisam primetio da neko iz Nemacke ovako podsmesljivo prica o Izraelu i izraelskim problemima, cak i kad Izrael to zasluzuje, jer su Nemce naucili sta su uradili Jevrejima. Izgleda da ih nisu naucili sta su uradili nama.

ZM

pre 10 godina

Srbiji treba 1000000(milion)radnika u proizvodnji sa minimum 500evra bruto plate,tada će početi naši problemi da se rešavaju,dok ne bude toga,Sveti Petar ne može da nam pomogne.

Miodrag

pre 10 godina

Kad bi vlada i sport bili jedno te isto pa bi moglo. Kolko vidim u sportu nam stranci nisu doneli nista dobro,nasi sportisti igraju po izim klubovima dok se neki stranci poducavaju u sasim klubovima za koje radi celo ministarstvo sporta. Isto je i sa politikom. KAd bi cela vlada dala ostavku i preuzeli pametni ljudi koji uspesno vode firme i predaju na najboljim fakultetima bili bi kao Svajcarska po bogatstvu.

Bek

pre 10 godina

moze li neko da postavi link do teksta u zidojce cajtungu?
(sommer, 11. avgust 2013 14:09)

Zapravo, Sächsische zeitung... http://www.sz-online.de/nachrichten/frankreichs-gefallener-politstar-soll-serbien-retten-2637375.html

zenon

pre 10 godina

ono što nam najmanje treba to su "isprani" likovi poput ovoga. em je proveo podosta vremena po zatvorima u SAD, te ima ogroman problem i u rođenoj zemlji, francuskoj, em je bivši direktor MMF-a, belosvetske institucije, koja do sada nikada, nikome nije pomogla, bez obzira ko je bio na čelu. do sada ni jedna, ama baš ni jedna zemlja ne može da se pohvali da joj je MMF doneo boljitak. sve su to sada ekonomskš socijalno političke ruševine. svaki ozbiljniji ekonomista će iskalkulisati da, krediti koje MMF plasira od 2-3% nisu najjeftinija opcija. to je samo osnovna kamata, ono što se krije u pozadini je mnogo ozbiljnije, a najozbiljnije je gubitak dela suvereniteta države žrtve. svi oni koji upućuju na to da treba iskoristiti domaće resurse su jedini i pravu. ne može se krenuti u oporavak zemlje ako nam kinezi prave mostove, austrijanci puteve, azerbejdžanci ko zna šta, a naša građeviska operativa pada na kolena. tu i počinje new deal, veliki projekti, sa putevima, mostovima, železnicom. tu se mogu zaposliti stotine hiljada radnika, tu se može ugraditi čelik iz smederevske železare, cement iz domaćih fabrika, i na kraju krajeva može da se radi i stiče kultura rada, gde se za život mora zaraditi, ustati i otići na posao na vreme . tu se mogu uposliti i profesori i studenti na projektima, naši ljudi, koji kad odu u inostranstvo postižu brilijantne rezultate. ne trebaju nama strani igrači, imamo mi kadrove za to samo su u dubokoj ilegali i čekaju radnu vizu za beli svet

Hogar

pre 10 godina

Ekonomiju Srbije trebalo bi da vodi penzioner....zato sto je to kategorija koja izvodi nemoguce stvari.Sa penzijom koja se moze videti samo u siromasnim zamljama Afrike ,uspevaju ono sto Stros Kan nikada nece znati-Da prezivi a ne odvede dpmacinstvo u minus.

Rudolf Djulijani..

pre 10 godina

Svetski eksperti su jedno...ali su i preskupi!Jer njihova cena je tolika, da je mi tesko mozemo platiti.A onda se postavlja i pitanje rezultata...Jer nije svaka strategija ispravna i oni su ljudi.Sto se tice dobrih i skolovanih kadrova,puna ih je Srbija ali nazalost neiskoriscenih...U Srbiji ako nisi stranacki akter i nemas neke sanse, da pokazes sta znas...Mozda bi bilo dobro izabrati stranca samo radi naseg mentaliteta...Jer je kod nas pravilo, da ono sto nije nase licno je totalno bezvredno a o odgovornosti da i ne pricamo!Sta je sa Rudolfom Djulijanijem,genijalnim gradonacelnikom Njujorka...Koji je poznat po odlucnim resavanjem problema kriminala i korupcije...To je covek koga treba sada pozvati da pomogne...Njegovo iskustvo je nemerljivo u tom delu,a koji je kod nas rak rana!!!

nacionalni sprort, kontriranje

pre 10 godina

Kada covek procita komentare, pomislio bi da mi ne zelimo da nam bude bolje.
@Amazonac
Prijatelju, pa upravo je u tome i poenta. Mnogi su se uplasili ne da ce predlozeni kandidati
nesto da upropaste, nego bas suprotno, da ce nesto pametno i da urade. Mozak prosecnog srpskog gradjanina je toliko zatrovan politikom, da prosto ne moze da podnese da neko iz suprotnog tabora uradi nesto dobro za zemlju. A ako i uradi, onda ce to da negira.
Ja nisam glasao za ovu vlast, mozda ih nikad i necu glasati, ali navijam iz sve snage da nesto naprave od ove zemlje, ne zbog njih, nego zbog mene samog. Meni ce biti bolje ako se nesto dobro uradi u ovoj zemlji.

Amazonac

pre 10 godina

Hajde malo da se osvrnemo... Necemo stranca da nam vodi finansije. Kazemo da imamo nase pametne ljude. Onda najave da dovode naseg coveka iz SAD da vodi finansije. Sada nam i on ne odgovara. Mislim da smo poceli i kao narod da kontriramo. Kada covek procita komentare, pomislio bi da mi ne zelimo da nam bude bolje. Jer je lakse sedeti kod kuce, pljuvati po komentarima, nego nadati se da ce nesto da se promeni. Ja nisam politicki pristrasan. Ali zelim da nam bude bolje. Zbog nase dece. I nebitno je koja je stranka na vlasti, samo da bar deci stvorimo neku buducnost

Pera

pre 10 godina

Miska za predsednika vlade. On jedini zna sta znaci poslovati u Srpskoj privredi. Kao plus mu uzimam, sto je stvorio imperiju, bio vec ranije u vladi, obrazovan, iskusan, plus bio i u pritvoru. Ima vise znanja i iskustva nego svi trenutni ministri zajedno.

Gogi

pre 10 godina

Birači su očigledno protiv stranih plaćenika... zato mi se čini da će Đilas sa Đelićem lakše do preuzimanja vlasti nego što se i sam nada...

Ivan V

pre 10 godina

Miska za predsednika vlade. On jedini zna sta znaci poslovati u Srpskoj privredi. Kao plus mu uzimam, sto je stvorio imperiju, bio vec ranije u vladi, obrazovan, iskusan, plus bio i u pritvoru. Ima vise znanja i iskustva nego svi trenutni ministri zajedno.
(Pera, 11. avgust 2013 22:43)

Ne moze, nije prevodio Marksov 'Kapital' u pritvoru, kao Mosa Pijade.

Pajk

pre 10 godina

@sommer: U pitanju je Saechsiche Zeitung:
http://www.sz-online.de/nachrichten/frankreichs-gefallener-politstar-soll-serbien-retten-2637375.html

Vladan

pre 10 godina

Ma nama treba Dzingis Kan da:
- Razbije tajkunske monopole u privredi i oslobodi netajkunsku privredu njihovih okova koji je unistise
-Drakonski kazni tajkunski&politicki olos koji je zdruzenim delovanjem razorio Srbiju do te mere, da njihova krucijalna pljacka duza od 2 decenije ima dimenzije GENOCIDA po narod u Srbiji i VELEIZDAJE Srbije
-Da gore pomenutima konfiskuje svu imovinu u zemlji i inostranstvu
-Da sa tih 40-50 milijardi Evra otplati kredite, otpocne brzu infrastrukturnu obnovu Srbije zarad brzog privlaceja stranih investitora, te izradi socijali program spasa stanovnistva dok privreda u obnovi ne dostigne dovoljnu snagu da uposli vecinunezaposlenih i sama pocne da nosi zemlju...

E to nama treba i to koliko juce!

Dejan Dikic

pre 10 godina

Ono sto nazalost treba nama je menjanje mentaliteta i radnih obaveza. Na tom putu ljudi koji mogu to da provedu uz mogucnost da kao nacija napredujemo i prezivimo bi trebalo da su dobro dosli. Posle svih problema koje je imao gospodin Khan na zapadu i podmetanja mozda ce da vidi priliku za sebe i dokaze svojim ex prijateljima da nije za staro gvozdje i da jos uvek ima mesto gde se njegovi kvaliteti postuju i cene. Pitanje je samo kako ce nasi politicari prihvatiti da im neko druugi uzme posao.

Vlajko

pre 10 godina

Ovo jeste brukai sramota za Srbiju - znači li to da aktuelna ekipa priznaje da je nesposobna, onda neka se povuku i podnesu ostavke ako neki Štros Kan koji je aktuelan po nekom seks skandalima treba da nas izvede iz krize..

Radisav

pre 10 godina

U vezi sa poslednjom recenicom, gospodo Nemci ,da krivi smo sami sebi do sada nebrojano puta bili, ali ni vi se niste potrudili da u svakom srpskom posrnucu ne budete mirodjija, bas naprotiv. Strastveno ste cekali da doprinesete srpskom raasulu, jer pobogu ( sto je i potvgrdio jucerasnji tekst) u dva svetska rata smo bili na suprotnim stranama. Da smo pametniji, kao sto nismo, odavno bi Srbija u razgovorima sa Nemackom imala aktivan pristup, a ne podanicki.

setite se vašeg slobe i šešelja

pre 10 godina

Kako već jednom ne ukapirate da ste sami krivi za sve???
kad su sve istočne zemlje krenule u reforme i oslobadjanje od komunizma početkom devedesetih, narod je hteo komunizam i slobu i jna(ne zanima me dal je glup narod,krivica je narodna).

studente si morao da moliš da izadju na izbore, ili se pridruže demonstracijama!

samo nas 10% je bilo za kralja,zapad i evropu.čak su i mnoge opozicione stranke htele socijalistički,blago komunistički režim(ds).
mi smo se 9.marta i zubima i noktima borili da spasimo zaludni narod,povratimo naprednu monarhističku Srbiju, ali džaba.

ko vam je kriv sada..kuvajte se u svojim pomijama.

svetlanast.

pre 10 godina

Srbija je kao jedna velika Jagodina.
Najbolje bi bilo privredu i finansije POVERITI DRAGANU MARKOVICU PALMI.
Premijer Dacic mu je vec ponudio mesto ministra.

Kad je mogao nepismeni Milos Obrenovic od Srbije da napravi drzavu, zasto i Dragan Markovic Palma ne bi mogao to isto, samo dva veka kasnije.
Nikako da se maknemo od pocetka.

квебечанин

pre 10 godina

Долази колонијални управник. Сетите се тога за пар година када се буду сводили рачуни!

djuro

pre 10 godina

Svi znamo sta je hteo da kaze, ali obzirom da dolazi iz zemlje koja JESTE odgovorna za veliki deo problema Srbije svojim aktivnostima iz 20. veka, ovaj novinar bi trebalo bar da malo bira reci, ako mu vec nije do objektivnosti. Nisam primetio da neko iz Nemacke ovako podsmesljivo prica o Izraelu i izraelskim problemima, cak i kad Izrael to zasluzuje, jer su Nemce naucili sta su uradili Jevrejima. Izgleda da ih nisu naucili sta su uradili nama.

Dejan

pre 10 godina

"stara srpska uteha o žrtvenom jarcu - da su za sopstvene probleme u krajnjem slučaju uvek stranci krivi"- Pa , valjda je to i stara nemačka uteha, vidite samo šta je Hitler pisao i govorio o tobožnjim jevrejskim i stranim zaverama, a većina nemaca mu slepo verovali.

student ekonije

pre 10 godina

Nemci su zaboravili da kazu da bi u Srbiji smesta trebalo zatvoriti sve ekonomske fakultete a posebno onaj u Beogradu jer skoluju nesposobne i nedorasle strucnjake. Profesore zatvoriti a studente naterati da se skoluju za nesto drugo.

Milan

pre 10 godina

Po faci bi se reklo kao da kaze:kasno je braleeeeeeee.U nadi da iskrenost kod Vas nesto broji kada citam ovakve vesti presrecan sam sto 1992 donesoh odluku i napustih Srbiju i zaljubih se u truli nemacki kapitalizam.Sudbina!

Igor

pre 10 godina

"... ostaje stara srpska uteha o žrtvenom jarcu - da su za sopstvene probleme u krajnjem slučaju uvek stranci krivi".

Velika istina koja amnestira narcističku domaću pamet.

Miki

pre 10 godina

Traženje stranih stručnjaka za rešavanje problema Srbije je samo marketinški trik – Eto sve činimo za uspeh Srbije. Postoji stara narodna izreka: „Tuđa ruka svrab ne češe!“
Zato, manite se stranaca, zasucite rukave i krenite na posao, ako ste sposobni. Ako niste, recite to otvoreno i povucite se s vlasti.

USA

pre 10 godina

da budem iskren ne verujem da ce on izvuci Srbiju iz krize sem ako se raspusti cela vlada Srbije i da dodju svi stranci koji bi pritom zamenili celu administraciju koja je uglavnom zaposlena preko veze.

zenon

pre 10 godina

ono što nam najmanje treba to su "isprani" likovi poput ovoga. em je proveo podosta vremena po zatvorima u SAD, te ima ogroman problem i u rođenoj zemlji, francuskoj, em je bivši direktor MMF-a, belosvetske institucije, koja do sada nikada, nikome nije pomogla, bez obzira ko je bio na čelu. do sada ni jedna, ama baš ni jedna zemlja ne može da se pohvali da joj je MMF doneo boljitak. sve su to sada ekonomskš socijalno političke ruševine. svaki ozbiljniji ekonomista će iskalkulisati da, krediti koje MMF plasira od 2-3% nisu najjeftinija opcija. to je samo osnovna kamata, ono što se krije u pozadini je mnogo ozbiljnije, a najozbiljnije je gubitak dela suvereniteta države žrtve. svi oni koji upućuju na to da treba iskoristiti domaće resurse su jedini i pravu. ne može se krenuti u oporavak zemlje ako nam kinezi prave mostove, austrijanci puteve, azerbejdžanci ko zna šta, a naša građeviska operativa pada na kolena. tu i počinje new deal, veliki projekti, sa putevima, mostovima, železnicom. tu se mogu zaposliti stotine hiljada radnika, tu se može ugraditi čelik iz smederevske železare, cement iz domaćih fabrika, i na kraju krajeva može da se radi i stiče kultura rada, gde se za život mora zaraditi, ustati i otići na posao na vreme . tu se mogu uposliti i profesori i studenti na projektima, naši ljudi, koji kad odu u inostranstvo postižu brilijantne rezultate. ne trebaju nama strani igrači, imamo mi kadrove za to samo su u dubokoj ilegali i čekaju radnu vizu za beli svet

Aleksandar

pre 10 godina

Mogu i ja da vam kazem besplatno. Uzmite inzinjere i radnike, sredite bivse fabrike i pocnite sa dizajnom i pravljenjem bele tehnike, televizora, klima, ma bilo koje kucne tehnike, pocnite da pravite vozila domace proizvodnje, mobilne telefone, laptopove, kompjuterske delove i sve i svasta sto je na sceni. Ponudite dobar kvalitet uz neku cenu koja ce biti malo niza od kunkurentskih (uvek ide zarada, ne budite halapljivi), a ujedno pravite i uredjaje i masine koji su skupi koji imaju stvarno bruka kvalitet. I bez ikakvih malverzacija i "koliki je moj deo"

I eto to je to. Dobili ste besplatan savet, koji moze obnoviti drzavu. I ne treba vam nikakav Strokav Kan, jer znamo da i tim placanjem "Savetnika" trpate pare sebi u dzep. Izvucete 100 hiljada evra mesecno, od kojih on dobije 50 hiljada, a neko ebi strpa ostalih 50 u dzep. Tako, manite nas tih fora, nije on nikakav strucnjak, jer ovo gore navedeno su osnove trgovine, ponude i potraznje. To svaki ulicni prodavac zna, koji nije ni isao u ekonomske skole.

iko

pre 10 godina

Kako to izgleda na srpski način.Štros-Kan;"G-ne Dačiću,morate da napravite vladu od 15 ministara.Ukupna primanja ministara i svih savetnika i poslanika mora da budu ispod 100 000 din.Zatim otpustite 20 000 hiljda nepismenih službenika koje ste primili po partijskoj liniji itd".Dacić;"G-ne Štros,ne dolazi u obzir,vi ste ovde zbog sveta a ne da delite savete.Mi u Srbiji ovako savetujemo,veži magare de ti gazda kaže.

Pametnjaković

pre 10 godina

Ne treba tu neka velika pamet da se shvati šta je potrebno uraditi. Ako u zemlji nema stručnjaka, onda znači da je školski i obrazovni sistem potpuno beskoristan, pa ga treba ukinuti i formirati novi koji daje rezultate. Druge zemlje su odavno shvatile značaj obrazovnog sistema, jer on predstavlja osnovu. Najbolje je resetovati sve. Sve institucije ukinuti, svima podeliti otkaze i krenuti iz početka.

repus

pre 10 godina

кратка нам памет али треба народ да се забавља како је прошао милан панић па деда аврам то чека и овога ако би успео за нијансу да поправи ситуацију економску народу којој нашој влад уназад сто година је одговарало да народ лепо и богато живи ниједној што сиромашнији и неписменији је сан сваке наше владе и спц када је народ бедан и прост све верује и слуша

Rudolf Djulijani..

pre 10 godina

Svetski eksperti su jedno...ali su i preskupi!Jer njihova cena je tolika, da je mi tesko mozemo platiti.A onda se postavlja i pitanje rezultata...Jer nije svaka strategija ispravna i oni su ljudi.Sto se tice dobrih i skolovanih kadrova,puna ih je Srbija ali nazalost neiskoriscenih...U Srbiji ako nisi stranacki akter i nemas neke sanse, da pokazes sta znas...Mozda bi bilo dobro izabrati stranca samo radi naseg mentaliteta...Jer je kod nas pravilo, da ono sto nije nase licno je totalno bezvredno a o odgovornosti da i ne pricamo!Sta je sa Rudolfom Djulijanijem,genijalnim gradonacelnikom Njujorka...Koji je poznat po odlucnim resavanjem problema kriminala i korupcije...To je covek koga treba sada pozvati da pomogne...Njegovo iskustvo je nemerljivo u tom delu,a koji je kod nas rak rana!!!

Miodrag

pre 10 godina

Kad bi vlada i sport bili jedno te isto pa bi moglo. Kolko vidim u sportu nam stranci nisu doneli nista dobro,nasi sportisti igraju po izim klubovima dok se neki stranci poducavaju u sasim klubovima za koje radi celo ministarstvo sporta. Isto je i sa politikom. KAd bi cela vlada dala ostavku i preuzeli pametni ljudi koji uspesno vode firme i predaju na najboljim fakultetima bili bi kao Svajcarska po bogatstvu.

Dragan Jovanovic

pre 10 godina

Ima Srbija strucnjaka ali Srbin je prokleta dusa i prodaje se za pare!Kod nas vazi da gde burgija nece da vrti,oce novac!Neka proba i to Vucic jer kako god da se okrene ja i gradjani Srbije niti su imali niti ce da imaju od bilo cega.Treba prvo da smanji kadrove i da ispuni Vucicevo obecanje u vezi agencija!Uostalom sad ce Stros Kan da bude kriv a ne Vucic kad bude najurio iz drzavnih preduzeca pola kadrova iz SPS-a!Ponekad me zadive pojedini politicari svojom neinteligencijom!

Miki

pre 10 godina

Zašto ova vlast sada traži strane stručnjake? Iz istih razloga zbog kojih je uzela pripadnike ranije vlasti. Prvo, nemaju svoje stručnjake, a drugo, oni će biti optuženi za neuspeh.A naravno da će ga biti.

nacionalni sprort, kontriranje

pre 10 godina

Kada covek procita komentare, pomislio bi da mi ne zelimo da nam bude bolje.
@Amazonac
Prijatelju, pa upravo je u tome i poenta. Mnogi su se uplasili ne da ce predlozeni kandidati
nesto da upropaste, nego bas suprotno, da ce nesto pametno i da urade. Mozak prosecnog srpskog gradjanina je toliko zatrovan politikom, da prosto ne moze da podnese da neko iz suprotnog tabora uradi nesto dobro za zemlju. A ako i uradi, onda ce to da negira.
Ja nisam glasao za ovu vlast, mozda ih nikad i necu glasati, ali navijam iz sve snage da nesto naprave od ove zemlje, ne zbog njih, nego zbog mene samog. Meni ce biti bolje ako se nesto dobro uradi u ovoj zemlji.

Gogi

pre 10 godina

Birači su očigledno protiv stranih plaćenika... zato mi se čini da će Đilas sa Đelićem lakše do preuzimanja vlasti nego što se i sam nada...

Student

pre 10 godina

Postavlja se pitanje da li ce ti strucnjaci imati podrsku vlade, tj da li ce Krkobabic i Dacic pristati da se u startu otpusti visak iz Drzavnih uprava, Telekoma i EPS-a.

Pera

pre 10 godina

Miska za predsednika vlade. On jedini zna sta znaci poslovati u Srpskoj privredi. Kao plus mu uzimam, sto je stvorio imperiju, bio vec ranije u vladi, obrazovan, iskusan, plus bio i u pritvoru. Ima vise znanja i iskustva nego svi trenutni ministri zajedno.

paya

pre 10 godina

OK. Probajte.
Ja bih za savetnika vlade Postavio Gerharda Schrödera.
A treba nam pomoc i u sudstvu i u ...
Puno je komentara koji kazu da i mi imamo strucnjake. Imamo naravno, ali su svi vec pobegli preko. Oni koji nisu vec su korumpirani ili ce postati kad dodju na poziciju.
Ljudi, zar vam nije jasno da smo toliko duboko pali da sami nemamo sanse da stanemo na noge.

Hogar

pre 10 godina

Ekonomiju Srbije trebalo bi da vodi penzioner....zato sto je to kategorija koja izvodi nemoguce stvari.Sa penzijom koja se moze videti samo u siromasnim zamljama Afrike ,uspevaju ono sto Stros Kan nikada nece znati-Da prezivi a ne odvede dpmacinstvo u minus.

Vlajko

pre 10 godina

Ovo jeste brukai sramota za Srbiju - znači li to da aktuelna ekipa priznaje da je nesposobna, onda neka se povuku i podnesu ostavke ako neki Štros Kan koji je aktuelan po nekom seks skandalima treba da nas izvede iz krize..

Amazonac

pre 10 godina

Hajde malo da se osvrnemo... Necemo stranca da nam vodi finansije. Kazemo da imamo nase pametne ljude. Onda najave da dovode naseg coveka iz SAD da vodi finansije. Sada nam i on ne odgovara. Mislim da smo poceli i kao narod da kontriramo. Kada covek procita komentare, pomislio bi da mi ne zelimo da nam bude bolje. Jer je lakse sedeti kod kuce, pljuvati po komentarima, nego nadati se da ce nesto da se promeni. Ja nisam politicki pristrasan. Ali zelim da nam bude bolje. Zbog nase dece. I nebitno je koja je stranka na vlasti, samo da bar deci stvorimo neku buducnost

Gradjanin

pre 10 godina

Vuciceva analogija sa fudbalskim klubovima bi imala smisla da Vlada ZAMENI nase "strucnjake" strancima, a ne da svi ostanu na svojim mestima, a u pomoc im dodju stranci. Kad bi klubovi radili tom analogijom imali bi 5-6 nivoa menadzera (ukupno bar 50), par hiljada neproduktivnih radnika i bar par stotina igraca "na klupi", a stranci bi bili na terenu ili na mestima menadzera.

Svi znamo da nam je skolstvo u teskoj krizi, iako niko otvoreno ne govori ko je kriv zasto iz skola i fakulteta izlaze armije "strucnjaka" koji imaju daleko manje znanja (treba li dokaz?) nego strucnjaci iz predratnog vremena (cast izuzecima). Uvek se bavimo posledicama, a o razlozima se ne govori.

Pauly Ester

pre 10 godina

Srbija...svi se brinu koliku platu će dobiti neki stručnjak. A izađe npr. članak da poreski obveznici treba da finansiraju izgradnju parking garaže u Novom Sadu da bi Parking servis mogao posle da nam naplaćuje 60 din/h za te iste parkinge koje smo izgradili. I ta priča prolazi bez velike buke.

Ivan V

pre 10 godina

Miska za predsednika vlade. On jedini zna sta znaci poslovati u Srpskoj privredi. Kao plus mu uzimam, sto je stvorio imperiju, bio vec ranije u vladi, obrazovan, iskusan, plus bio i u pritvoru. Ima vise znanja i iskustva nego svi trenutni ministri zajedno.
(Pera, 11. avgust 2013 22:43)

Ne moze, nije prevodio Marksov 'Kapital' u pritvoru, kao Mosa Pijade.

Vladan

pre 10 godina

Ma nama treba Dzingis Kan da:
- Razbije tajkunske monopole u privredi i oslobodi netajkunsku privredu njihovih okova koji je unistise
-Drakonski kazni tajkunski&politicki olos koji je zdruzenim delovanjem razorio Srbiju do te mere, da njihova krucijalna pljacka duza od 2 decenije ima dimenzije GENOCIDA po narod u Srbiji i VELEIZDAJE Srbije
-Da gore pomenutima konfiskuje svu imovinu u zemlji i inostranstvu
-Da sa tih 40-50 milijardi Evra otplati kredite, otpocne brzu infrastrukturnu obnovu Srbije zarad brzog privlaceja stranih investitora, te izradi socijali program spasa stanovnistva dok privreda u obnovi ne dostigne dovoljnu snagu da uposli vecinunezaposlenih i sama pocne da nosi zemlju...

E to nama treba i to koliko juce!

Bek

pre 10 godina

moze li neko da postavi link do teksta u zidojce cajtungu?
(sommer, 11. avgust 2013 14:09)

Zapravo, Sächsische zeitung... http://www.sz-online.de/nachrichten/frankreichs-gefallener-politstar-soll-serbien-retten-2637375.html

Vojvođanin

pre 10 godina

Ovde ni magija ne pomaže!Ni jedan osvajač ili okupator nije uradio Srbiji to što su joj naši politićari uradili!Razbili su Srbiju!

Pajk

pre 10 godina

@sommer: U pitanju je Saechsiche Zeitung:
http://www.sz-online.de/nachrichten/frankreichs-gefallener-politstar-soll-serbien-retten-2637375.html

ZM

pre 10 godina

Srbiji treba 1000000(milion)radnika u proizvodnji sa minimum 500evra bruto plate,tada će početi naši problemi da se rešavaju,dok ne bude toga,Sveti Petar ne može da nam pomogne.

Dejan Dikic

pre 10 godina

Ono sto nazalost treba nama je menjanje mentaliteta i radnih obaveza. Na tom putu ljudi koji mogu to da provedu uz mogucnost da kao nacija napredujemo i prezivimo bi trebalo da su dobro dosli. Posle svih problema koje je imao gospodin Khan na zapadu i podmetanja mozda ce da vidi priliku za sebe i dokaze svojim ex prijateljima da nije za staro gvozdje i da jos uvek ima mesto gde se njegovi kvaliteti postuju i cene. Pitanje je samo kako ce nasi politicari prihvatiti da im neko druugi uzme posao.