- Komentari -

Poreska prepucavanja DS-a i URS-a

Beograd -- DS ocenila je da izmene poreskih zakona koje je usvojila Vlada predstavljaju pljačku građana. URS optužuje demokrate da su državu ostavili na ivici bankrota.

Pošaljite komentar
  1. Muka mi je od prepucavanja. Mlađa ne može da zaboravi i oprosti Cvetkoviću što ga je razrešio dužnosti. Ego ovog čoveka je veeeeliki problem. Prepucavanje oko praznog budžeta koje URS maže DS-u na leba je preglupo. Naš budžet je decenijama ko protočni bojler, svakog meseca se puni i prazni. Prihodi ove godine su znatno podbacili (car je go). Mlađino razduživanje je za Koraksa. Otplaćuje kredite sa niskom kamatom zadužujući se, a onda emituje hartije od vrednosti/državne obveznice i prodaje ih domaćim bankama za kamatu preko 10% godišnje, ko da peva pesmu BOLJE BITI PIJAN NEGO STAR. Bankama dobro, radile ne radile - njima svira radio. Mi iz budžeta plaćamo te kamate bankama i one stalno na dopingu i infuziji a nama KAKO BOG DA. I onda Mlađini pričaju kako su novim merama pomogli privredi i da opštinama jesu ostale pare. Kako? Tako što je neoporezivi deo plate povećan na 11.000 - i do sada su privatnici prijavljivali na minimalac, samo će nastaviti sa tim, a što time projektuju krizu penzionog sistema - BAŠ IH BRIGA. Opštine su na razlici zakinute i počinju da kukaju. Od ove mere neće biti puniji ni republički ni lokalni budžet. Čudi me da privatnici nisu shvatili da im se ukida naknada za građevinsko zemljište za nekretnine u posedu firme, i da se ubuduće primenjuje tržišna umesto knjigovodstvene vrednosti za plaćanje poreza. Ili nemaju nekretnine u vlasništvu firme ili se nadaju da će se dogovoriti sa poreznicima. Sve u svemu beda - nema tu boljitka.
    (Za dobrog Mlađu nema loše vlade, 22. maj 2013 06:46)

    # Link komentara

  2. Ako je neko bio u kontinuitetu na vlasti od 2000. godine, onda je to Dinkić, koji se predstavlja građanima Srbije da je do sada bio opozicionar i da može s pravom da kritikuje dosadašnje nosioce vlasti. DS,DSS, SPS, Nova Srbija su bili na vlasti u prekidu,dok G17+,sadašnji URS su neprekidno u vlasti ,te bi trebalo da se smatraju najvećim krivcima za propast Srbije. Što se tiče DS,oni si su uvek bili u koaliciji sa najmanje dve stranke,naravno i sa URSovcima ili G17+, te dele odgovornost za loše stanje u Srbiji.Umesto da Dinkić preuzme odgovornost i da primeni ono što je valjda naučio na greškama, on arogantno vodi ekonomiju i finansije u dublji ambis.
    (Miki, 21. maj 2013 18:51)

    # Link komentara