- Komentari -

Srbiji potrebni moderni stadioni

Beograd -- Sportski klubovi u Srbiji imaju rok do kraja godine da donesu plan višenamenskog korišćenja postojećih objekata.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Stvarno je neverovatno neznanje ljudi koji ovo komentarisu, pazite, svuda u svetu se grade sportski objekti koji su dizajnirani da ne zvrje prazni 11 meseci, vec da zaposljavaju ljude u komercijalnim sadrzajima tokom cele godine, cak i kada nema utakmica. I u ovome neko nalazi nesto negativno. Samo jos Severna Koreja ima stadione koji sluze samo sportu i sletovima voljenom vodji. Svi ostali grade multifunkcionalne stadione, a kod nas to ide tesko zato sto bi uvodjenjem komercijalnih sadrzaja uz stadione, kolateralno ostali bez monopola u maloprodaji, sto naravno nikako ne sme da se dozvoli. Dakle, investitori placaju, klubovi dobijaju stadione za dz, investicija se isplacuje iz komercijalnih objekata, i svima dobro, osim domacim tajkunima.
  (Realno, 1. jun 2011 10:06)

  # Link komentara

 2. Sadašnji stadion FK "Crvena zvezda" ("Marakana") građen je 1960-63. Da li znate koju i koliku industriju je Beograd u to vreme imao i koliki društveni proizvod po glavi stanovnika je ta industrija ostvarivala? A danas? I još se predlaže da se renoviranje i rekonstrukcija sportskih stadiona upotpuni izgradnjom dodatnih trgovačkih i uslužnih delatnosti! Od toga zaradu mogu da imaju samo banke koje će "dati" kredite, kao i građevinska mafija koja će da na tenderima "dobije" ove poslove. Krajnje je vreme da profesionalni sport počne da se tretira isključivo kao privredna delatnost (biznis), a da država, putem resornog ministarstva ulaže i razvija isključivo amaterski, masovni sport i rekreaciju građana svih uzrasta, uz prioritet dece i omladine.
  (Cost-benefit, 1. jun 2011 01:07)

  # Link komentara

 3. Srbiji potrebni moderni stadioni>>>

  P.S. Kakav je ovo naslov, šta će srbiji moderni stadioni, valjda takvi trebaju klubovima ?
  Država je namerno opstruirala donošenje zakona o sportu, ne bi li bila u koaliciji za mafijašima i mešetarima u tom istom sportu. To je jasno ko beli dan
  Država i njena ministarstva su u rukama mafije to vam je kao jedan na jedan tako, da nije tako, zakon o sportu bi bio donešen 2001/03/03 bar,a nije trebalo PUTIN da dodje i da nam to naredi pre neki mesec.
  Dakle, stadioni veliki, moderni, funkcionalni ne trebaju Srbiji no vlasnicima klubova, ako to nije problem u Srbiji, a jeste vidimo.
  Samo u srbiji marksizam, samoupravljanje, drušvena svojina i radnički saveti nisu ukinuti. Šta mislite zašto ? Ako vam kažem zašto, moraću da vas u....m
  (Milutin Mladjenović, 31. maj 2011 20:58)

  # Link komentara