- Komentari -

MMF: Višak u prosveti i zdravstvu

Beograd -- Ideja o racionalizaciji državne uprave potekla je od Vlade Srbije a ne od samog MMF-a, a odgovorni treba da predlože kako bi reforma mogla da se sprovede.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Bruto plata na ruke, pa da vidimo da li će onda država imati za toliku javnu potrošnju! I ovako se plaćaju privatni časovi deci, jer nastavnici ne rade svoj posao, a da ne kažem koliko traže po bolnicama za porođaj, operacie, a tek koliko te izmuzu ako neko u porodici ima kancer. Glomaznu administraciju koja igra igrice na poslu treba prvo dovesti u red. STRAŠNO!
  (Bruto platu na ruke!, 13. april 2011 11:42)

  # Link komentara

 2. Možda u prosveti i zdravstvu ima tu i tamo neki višak,ali najveći višak je u državnoj administraciji.To niko ne pominje...
  (i dalje se ubacuju..., 13. april 2011 08:47)

  # Link komentara

 3. U manjim sredinama racionalizacija je pocel aodavno.Svake godine se izgubi po neko odeljenje,automatski ucitleji pstaju bez posla,nastavnicima se smanjuje norma,time i plata.Za Beograd ne znam.Samo sam videla da u jednoj skoli kada su hteli da stope 3 odeljenja petog razreda u dva odeljenja,pobunili se roditelji,djaci i gradonacelnik obrisao suzize velegradske decice,a nasi u provinciji to dozivljavaju svake godine,pa nikom nista.
  (Nije da nije, 13. april 2011 08:20)

  # Link komentara

 4. Restrikcije (kresanje budžeta) u prosveti i zdravstvu se uvode samo u demokratskim društvima koja su zasnovana na najperfidnijoj strategiji da "običan" narod ne bi trebalo da se školuje i leči, jer je to skupo i štetno...
  Deca gospode Dulića, Vučića, Trivanke, Jovanovića, Đilasa i ostalih će da budu zdrava i jaka, obrazovana i pametna... A naša deca... jeftina, ne baš zdrava i loše obrazovana radna snaga, koja će kasnije da rađa isto takve, pa će kroz nekoliko generacija (Darwin) da se izdiferenciraju rasa upravljača i šljakatora... A onda šljakatori (to znamo iz istorije) uzmu batine u ruke. Da li da čekamo da prođu generacije ili da sada, bez batine, rešavamno stvar?
  (Posmatrač, 13. april 2011 07:59)

  # Link komentara

 5. Jos jedan dokaz da nama drzavu koze da uredi samo prinudna uprava sa strane. naprimer Eulex. Pa Kosovo ce za 10 godina da bude prostor gde ce mo bezati za poslom.
  Ovde jos samo nepokretni i nepismeni neznaju koliko je ovaj covek u pravu.U ovim sektorima imaju duplo vece plate od zaradjenih. Zato sto pola njih bas radi, a druga polovina landra. NAJMANJE POLOVINA!
  A deca nam idu na dopunske casove i iz fizickog.
  RESENJE: Plate u bruto iznosu na ruke, a mi znamo koga ce mo da platimo da nas leci i skoluje nam decu. I ovako sve to dodatno placamo.
  (Lala, 13. april 2011 07:34)

  # Link komentara

 6. SDK, hahahaha... Eto primera da je skolstvo zakazalo
  (M, 13. april 2011 06:11)

  # Link komentara

 7. Dosledno ovoj poruci MMF, u dogledno vreme će se obrazovati i lečiti samo oni koji za to budu imali novca, to jest kapitala. Nakon toga, za kapitaliste će rmbati samo sirotinja raja, neobrazovana i bolesna, te će da propadnu i izumru i jedni i drugi. Ostaće samo političari, koji će se na kraju pokrviti oko sve manjih i manjih mrvica sa praznog stola, te će i njih nestati. E, onda će MMF da kaže kako im nekadašnja Srbija duguje silne milijarde, kako im nekadašnja država XY duguje još više,..., tako da će i oni da propadnu i nestanu.
  (Konsekventno, 13. april 2011 02:38)

  # Link komentara

 8. Samo kad nema viska zaposlenih po kojekakvim upravnim odborima, nema viska ni ministarstava, ni savetnika, ni zamenika, ni cata u istim...Sve ce nas pustiti niz vodu nasi mediokritetski politicari, ali NIKAD nece dozvoliti da njima dinar zafali iz dzepa! Nema granice osim one koju gradjani postave, a nesto mi se cini da gradjani ovih dana nece da se mesaju u sopstveni zivot.
  (Vedrana, 13. april 2011 02:04)

  # Link komentara

 9. Samo kad nema viska zaposlenih po kojekakvim upravnim odborima, nema viska ni ministarstava, ni savetnika, ni zamenika, ni cata u istim...Sve ce nas pustiti niz vodu nasi mediokritetski politicari, ali NIKAD nece dozvoliti da njima dinar zafali iz dzepa! Nema granice osim one koju gradjani postave, a nesto mi se cini da gradjani ovih dana nece da se mesaju u sopstveni zivot.
  (Vedrana, 13. april 2011 02:03)

  # Link komentara

 10. Kako visak u zdravstvu? Dulic se lako zaposlio.
  (DrLaki, 13. april 2011 01:13)

  # Link komentara

 11. Vidi se da ovaj MMF-ovac zna znanje. On i ostali, zvani i nezvani, dodju u Srbiju i za sve imaju preporuke i resenja, samo je jos ostalo da nam kazu kako prasetu da ispravimo rep.
  (Znanje M, 13. april 2011 00:52)

  # Link komentara

 12. Ovi zuti u dosluhu sa MMF-om resili da nas nacisto uniste...
  I materijalno i moralno. Da nema pametnog Srbina i da nema ko da nas leci... Samo njihovi poltroni-da preostanu. Sad da prodaju Telekom, dobiju izbore, prodaju EPS, dozvole prodaju poljoprivrednog zemljista strancima nakon sto sa Miskovic&Co maznu pare od pretpristupnih fondova, a onda da se razbeze kao pacovi... A nas posle toga ima da ostane za pod krusku...
  (Milan, 13. april 2011 00:13)

  # Link komentara

 13. Ako zelite da unistite neku zemlju, unistite joj prosvetu i zdravstvo. Buduce generacije ce da budu glupe, neobrazovane i bolesne.
  Mislim da nije pitanje koliko para trose nasa prosveta i zdravstvo, cini mi se da su vise nego skromni. Pravo pitanje je nacin na koji se pune budzeti iz kojih se finansira javna potrosnja i ko je privilegovan i postedjen poreza.
  Sami prosvetari i medicinari nose izvesnu odgovornost, jer cute i ne cuvaju dostojanstvo profesije...odnosno, motivi strajkova su prebijanja oko neke crkavice i gotovo uvek su instrument pritiska beskorisnih ljudi koji sa zdravstvom i prosvetom nemaju nikakve veze.
  (Milan, 13. april 2011 00:06)

  # Link komentara

 14. (MMF je visak, 12. april 2011 18:31), ко даје паре на зајам, тај командује. Немојте да узимате паре, не могу да вам командују. Међутим, видим да се уопште не буните што Јапан даје и ПОКЛАЊА све и свашта. Такви вам одговарају, али вам не одговарају ови што дају на зајам. Стварно "није" поштено.
  (Зоран, 12. april 2011 22:15)

  # Link komentara

 15. Један рече поводом штрајка просветара да нико неће да каже једну истину, а то је да у просвети има мањак кадра. :))))

  Ало, просветари, хајде у штрајк?

  Лепо сам ја рекао да ви у просвети још не знате где живите, а све то због тога што нисте осетили чари капитализма за које сте се ВИ први бунили под Слобом. Лекари ту и тамо, знају, јер оду неки и сами у приватнике, а шта ћете ви? Да свирате по свадбама, да таксирате или да ...ШТА?
  (Зоран, 12. april 2011 22:00)

  # Link komentara

 16. @mail,MMF je visak

  Sve je to super sto vi pricate. Dajte vi meni mojih 450 evra koji se odbijaju meni i mom poslodavcu na ime moje plate svakog meseca, a ja cu placati privatnu skolu za svoju decu i privatne klinike za te pare i jos ce da mi preostane, a vi nemojte da ukidate nijedan razred. Dodajte jos dva slobodno!
  (promena sistema, 12. april 2011 20:50)

  # Link komentara

 17. Ovo je stvarno sve naopako. Prvo smo imali uređenu državu u kojoj je SDK kontrolisao uplatu poreze i doprinosa i nije se moglo omanuti. Sada kada smo sve raskantali dovodimo strance da nam objašnjavaju kako da ponovo radiomo stari posao.
  (Branko, 12. april 2011 20:37)

  # Link komentara

 18. Radim u zdravstvenoj ustanovi, kod nas je direktor visak. Da samo znate kakvu je bandu diletanata i neradnika skupio! To je strasno. Inace je i on veoma zut. A jos zida i prosiruje. Nista od svojih para, jako strucno.
  (bandere cekaju, 12. april 2011 19:35)

  # Link komentara

 19. U ovoj prici,jedini visak ima MMF i to 100 procentni.
  Raspustanje ove organizacije je jeedan od uslova da u mnogim zemljama sveta pocne borba protiv naucne i tehnoloske zaostalosti,drzavne korupcije i siromastva ljudi.
  (Branislav J. Ciric, 12. april 2011 19:10)

  # Link komentara

 20. Jedini visak u ovoj drzavi je MMF. Koga ste vi savetovali, taj je naj**'o! Argentina je svoj najveci preporod dozivela kada je najurila misiju MMF-a. Sada vise nikome nisu duzni. A sto ja ovo uopste pisem kad necete da objavite?
  (MMF je visak, 12. april 2011 18:31)

  # Link komentara

 21. Jedna skola u centru Bg, bila predvidjena da joj se smanji broj razreda. E sada, ne bi jadni nastavnici to uspeli da sprece, nego deca "imucnih" zakukala, kako nece da menjaju razred, drustvo... i da vidis, kada su se roditelji ujedinili, ovaj advokat, ovaj ima veze ovde, brate, oprlili ministarstvo za 10 dana, nijedan razred se nije razmestio na ostale.
  (mail, 12. april 2011 17:09)

  # Link komentara