Ponedeljak, 06.12.2010.

17:22

Taksisti protestuju 13. decembra

Beogradski taksisti najavili su za 13. decembar protestnu vožnju ulicama Beograda sa zahtevom da se u glavnom gradu uvede zakonitost i red u taksi prevozu.

Izvor: Beta

Taksisti protestuju 13. decembra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

i avioni i kamioni

pre 13 godina

90% njih koriste gas kao gorivo,
a benzin se koristi u prilikama do pumpe.
Takodje, ako litar goriva kosta oko 120 dinara i to benzina, da 55 din bude km.
jer 8L na 100km u gradu jeste realna potrosnja + start od 140 dinara koji uzima udruzenje, grad i koliko ostane taxisti?
ajde da vidimo listu imaju li oni ta prava na strajk ili nemaju?
Neko drpa, ali sve preko grbace naroda.I da se ukinu udruzenja i od njih napravi jedna gradska centrala koja ce imati apsolutnu kontrolu taxi prevoza i da nema nezavisnih.
A ime da bude taxi grada beograda,da nebudu insinuacije
na ono nadaleko cuveno beo sto love kod z stanice i otkidaju sve koji dodju u bgd, onako za dobrodoslicu

Zoran

pre 13 godina

Sve samo njima da valja.
Akcize,da ne vaze samo za njih??


Treba uvesti visestruke kazne u sabracaju,samo za njih.

Najgori su vozaci!
Ponasaju se kao da su putevi njihovo vlasnistvo.
Ako nesto mrzim u saobracaju,to su taksisti!

nece niko racun

pre 13 godina

Ima li ovo logike?
"Na vožnje do 250 dinara popust se ne obračunava, a ako vožnja sa popustom košta manje od 250 dinara, plaća se 250 dinara."
Taxi udruzenje koje je nekad bilo ugledno,i ako cu mu reci ime ovaj citat sa njihovog sajta govori da su pukotic totalni.
Da blokiraju ulice nemaju na to pravo, jer ni firme koje su
u mnogo vecim problemima i buli nemaju nikava prava, osim u satorima i da cekaju da se njihovi problemi rese.
a grad beograd i moze bez taxista, jer je gradski prevoz perfektno organizovan, bar tako tvrde ovi naucnici iz gradske vlasti.

bojan

pre 13 godina

Od sada cu svakog taksistu koji prolazi na crveno ili zuto da slikam sa sve tablicom i brojem udrzenja i da saljem medijima te slike.
Takodje, svakog taksistu koji staje tamo gde je to zabranjeno i upali sva cetiri svetla i misli da je to u redu, takodje cu da slikam.Pa kada bacaju opuske i smece iz kola, takodje....Ima toga jos.E moji taksisti....dosta smo vas trpeli, vas i vasu bahatu voznju po gradu, naravno i to cu slikam, u stvari to cu da snimam....
Predlazem da svi to pocnemo da radimo, pa da vidite kako cete da vozite i budete kao bubice.Naravno o prljavim i neispravnim kolima bi moglo svasta da se napise ali to je druga tema....

Milan

pre 13 godina

Stvarno preteruju.
Hoce red i zakonitost a nekako im smetaju bas fiskalne kase. A povrh svega traze i prestanak izdavanja novih dozvola. Ko su oni da odredjuju ko moze da bude taksista a ko ne? To bi bilo kao da clanovi Inzenjerske komore izadju na ulicu i traze da se vise nikome ne izdaju diplome inzenjera. Cist bezobrazluk.

Proka

pre 13 godina

Svuda u svetu prevoznici imaju svoje tablice, sta je tu lose da se odmah vidi ko legalan a ko divlji taksista, uz to uglavnom svuda u svetu su taxi vozila uvek jedne iste boje, a to sto se bune za fiskalnu kasu, pa i ti taksisti kada udju u prodavnicu traze fiskalni racun, ako im drzava popusti stvarno neka odmah raspisu izbore. Sramota da jedna mala, mala grupa ljudi trazi da radi mimo zakoa i mimo sveta.

Ivan

pre 13 godina

Ovo nije NORMALNO !!! Kakvi zahtevi ???

Mislim da im treba dati i besplatan benzin, besplatan automobil a da nam i dalje naplacuju nenormalne cene (narocito sa autobuske stanice i aerodroma).

mladen

pre 13 godina

i ja sam za red medju taksistima ali sledecim merama:

1. uvesti najstroze kasne za neljubazne taksiste kao i one koji ne izdaju uredan racun tj naplacuju vise nego sto treba
2. zabraniti nelicencirane od strane bg taksije sa belim tablama koji najcrnje deru bespomocne gradjane
3. uvesti obavezu starosti taksija do 10 godina tj eur 3 sa minimom komfora za putnije
4. osloboditi cene i broj taksista i tako uvesti slobodnu trzisnu ekonomiju tj konkurenciju medju taksistima

Pex

pre 13 godina

E pa dragi moji sugradjani, taksiste ne mogu ocima da vidim..Ali skidam im kapu ovaj put jer se to tako radi. SKupe se, dogovore se, zakrce grad i DOBIJU sta su trazili. Mislite da nece dobiti subvencije za gorivo? Mislite da nece uspeti da se izbore da ne uvedu fiskalne kase u vozila (koja doduse imaju i taksisti u Indiji)? A mi? Sta cemo mi da radimo taj dan? Da pickaramo zbog nerada GSP-a, zbog zakrcenosti..umesto da i MI izadjemo sa njima i napravimo haos u ovom gradu zbog nemanja mleka, poskupljenja goriva svaka 2 dana...ma ima toliko toga zbog cega se treba naci na ulicama i sve ovo sravniti sa zemljom..

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Svakako su svi zahtevi gospode taksista opravdani, toliko da je najbolje da ih objedine u jedan: gradska i republička vlada ima da im šalju plate na kućne adrese, u visini otsutnih s posla poslanika u Republičkoj skupštini.
Uzgred, tako bi se sprečio organizovan kriminal, korupcija, pljačka naroda...
Pravedno!
PS.
a ako ometaju saobraćaj, policija mora da ih pošteno kazni, oduzme sredstvo kojime narušavaju javni red, i oduzmu radiostanice, obzirom da im služe za organizovano remećenje javnog reda i mira.
Taksiti su jedino zanimanje koji su izdejstvovali monopol: samo oni i niko više, kao da ne postoji ustavna i zakonska odredba o pravu na rad!

z

pre 13 godina

Prakticno traze ozakonjivanje kartelisanja. Zasto neko ne bi davao popuste ako mu se isplati da tako posluje? Zasto neko ne bi bio jeftiniji? Ionako su medju najskupljima u evropi!

mali perica

pre 13 godina

Evo Dejan Mali iz gradske vlasti je vec spremio saopstenje samo da to prvo proveri i aminuje ekipa sa Terazija, Slavije, Aerodroma, Stajge, Juge i Ade. Proslo je nebulozno povecanje i fiksiranje tarife sa/do aerodrom pa se ekipa okurazila a i sto ne bi kada su pokazali da su jaci.

Beogradjanin

pre 13 godina

Krajnje je vreme da se Beogradjani probude i prestanu da trpe teror taksista. Svaki put kada se njihova alavost poveca ne mozemo da se vratimo kuci sa posla satima. Gospodo taksisti ako nastavite sa tim bezobrazlukom lako cemo resiti ako mislite da vas ima previse. Nece vise biti onih vozila koja nam uskracuju slobodu kretanja po nasem gradu. Dosta je bilo!

damir

pre 13 godina

Na zalost, za obicnog gradjanina ovog grada vi ste sinonim za lopovluk, bahatost i sve najgore u saobracaju i poslovanju. Nemate pravo da budete oslobodjeni PDV, registar kasa i ostalog.

dalmos

pre 13 godina

I gradjani bi voleli da se uvede red u taxi prevoz, ali drugim merama... Fiskalizacija, slobodno formiranje cena, drakonske kazne za "divljake" i "cerupanje stranaca" ...
Taxi u Podgorici (da ne pominjem bas uvek NS) , gde je prosecna plata 1,7 puta veca nego u Beogradu, kosta 0.5 evra po kilometru, a start se ne naplacuje !!! I taksisti su prezadovoljni ,jer je po toj ceni voznja svima dostupna, pa imaju dovoljno posla, i sasvim pristojnu zaradu!

Marko

pre 13 godina

Koji zakon i red?
Pa svi zahtevi taksista su protiv zakona, zato zahtevam od redakcije da u ime zdravog razuma koriguje netacan naslov u: Taksisti protestuju protiv uvosjenja zakonitosti i reda u taksi prevozu.

Student

pre 13 godina

Bahato se ponasaju u voznji, ne pridrzavaju se propisa, odbijaju da uvedu fiskalne kase i na svakih mesec dana blokiraju grad sa bezobraznim i besmislenim zahtevima!!! PA DOKLE VISE!!!

marko

pre 13 godina

A zaboravili ste i zahtev da vam se kupi novi auto?
Prvi i osnovni zahtev koji bi svi gradjani trebali da upute gradu je da se taksisti malo uljude, da svoje musave automobile malo srede, da ne izigravaju mangupe, da se ne ponasaju coporativno, da im se propise ponasanje, takodje bi trebalo i da im se propise koji auto sme da taksira, takodje da ko u normalnom svetu ofarbaju automobile ako hoce olaksice, takodje da se dozvoli svima koji hoce da naprave taxi udruzenje da to i urade a ne da grad odredjuje broj taksija u gradu. I ja bi voleo da grad ogranici konkurenciju u poslu kojim se ja bavim, ali eto, nemoguce, pa sto bi onda ovom coporu to dozvolili.

O

pre 13 godina

Hahaha... I garantovanu zaradu od minimum 1000€
Mislim da je vreme da mi Beogradjani odrzimo kontra protest jer je ovog bahatisanja zaista previse! Makar ostali i bez taksi prevoza u gradu..

Jovan

pre 13 godina

Na stranu opravdan zahtev za eliminacijom divljih taksista i akiza, ali zasto bi vam iko dozvolio da pravite kartele? Nadam se da ce vam gradske vlasti, ako opet budete blokirali glavne ulice, oduzeti vozila na licu mesta.

Sale

pre 13 godina

Evo ja predlazem da jos nesto dodaju u svoje zahteve: da dobijaju dzabe gorivo, da ne placaju porez ni registraciju, da se oslobode tehnickog pregleda vozila i da im se dozvoli da preticu kolone i prolaze na crveno.

ja

pre 13 godina

Aman dokle vise...
Slazem se sa cinjenicom da treba uvesti neke novine i to:
1. Omoguciti im da na laksi nacin dodju do sredstva za rad (kola) i dati im neke beneficije u vezi njihovog odrzavanja
2. Izdati im licence za rad koje bi se strogo kontrolisale (svaka prijava protiv nosioca licence, prvi put zabrana rada 3 meseca, sledeci put 12 meseci, a treci put trajna zabrana bavljenja taxi prevozom)
3. Voznja iskljucivo po taksimetru
4. Uvodjenje fiskalnih racuna u svako vozilo

Pa da vidis nakon toga kako bi se izkristalisalo ko ce biti taksista, a ko ne !!!
Naravno, podrazumeva se uctivost, kultura, higijena, nacin oblacenja i ophodjenja prema klijentima...
E jedino tako ce se uvesti red u ovu bandu (cast izuzecima) koja sebe naziva taksistima !!!

Sale

pre 13 godina

Evo ja predlazem da jos nesto dodaju u svoje zahteve: da dobijaju dzabe gorivo, da ne placaju porez ni registraciju, da se oslobode tehnickog pregleda vozila i da im se dozvoli da preticu kolone i prolaze na crveno.

Student

pre 13 godina

Bahato se ponasaju u voznji, ne pridrzavaju se propisa, odbijaju da uvedu fiskalne kase i na svakih mesec dana blokiraju grad sa bezobraznim i besmislenim zahtevima!!! PA DOKLE VISE!!!

ja

pre 13 godina

Aman dokle vise...
Slazem se sa cinjenicom da treba uvesti neke novine i to:
1. Omoguciti im da na laksi nacin dodju do sredstva za rad (kola) i dati im neke beneficije u vezi njihovog odrzavanja
2. Izdati im licence za rad koje bi se strogo kontrolisale (svaka prijava protiv nosioca licence, prvi put zabrana rada 3 meseca, sledeci put 12 meseci, a treci put trajna zabrana bavljenja taxi prevozom)
3. Voznja iskljucivo po taksimetru
4. Uvodjenje fiskalnih racuna u svako vozilo

Pa da vidis nakon toga kako bi se izkristalisalo ko ce biti taksista, a ko ne !!!
Naravno, podrazumeva se uctivost, kultura, higijena, nacin oblacenja i ophodjenja prema klijentima...
E jedino tako ce se uvesti red u ovu bandu (cast izuzecima) koja sebe naziva taksistima !!!

Jovan

pre 13 godina

Na stranu opravdan zahtev za eliminacijom divljih taksista i akiza, ali zasto bi vam iko dozvolio da pravite kartele? Nadam se da ce vam gradske vlasti, ako opet budete blokirali glavne ulice, oduzeti vozila na licu mesta.

damir

pre 13 godina

Na zalost, za obicnog gradjanina ovog grada vi ste sinonim za lopovluk, bahatost i sve najgore u saobracaju i poslovanju. Nemate pravo da budete oslobodjeni PDV, registar kasa i ostalog.

dalmos

pre 13 godina

I gradjani bi voleli da se uvede red u taxi prevoz, ali drugim merama... Fiskalizacija, slobodno formiranje cena, drakonske kazne za "divljake" i "cerupanje stranaca" ...
Taxi u Podgorici (da ne pominjem bas uvek NS) , gde je prosecna plata 1,7 puta veca nego u Beogradu, kosta 0.5 evra po kilometru, a start se ne naplacuje !!! I taksisti su prezadovoljni ,jer je po toj ceni voznja svima dostupna, pa imaju dovoljno posla, i sasvim pristojnu zaradu!

O

pre 13 godina

Hahaha... I garantovanu zaradu od minimum 1000€
Mislim da je vreme da mi Beogradjani odrzimo kontra protest jer je ovog bahatisanja zaista previse! Makar ostali i bez taksi prevoza u gradu..

z

pre 13 godina

Prakticno traze ozakonjivanje kartelisanja. Zasto neko ne bi davao popuste ako mu se isplati da tako posluje? Zasto neko ne bi bio jeftiniji? Ionako su medju najskupljima u evropi!

Marko

pre 13 godina

Koji zakon i red?
Pa svi zahtevi taksista su protiv zakona, zato zahtevam od redakcije da u ime zdravog razuma koriguje netacan naslov u: Taksisti protestuju protiv uvosjenja zakonitosti i reda u taksi prevozu.

marko

pre 13 godina

A zaboravili ste i zahtev da vam se kupi novi auto?
Prvi i osnovni zahtev koji bi svi gradjani trebali da upute gradu je da se taksisti malo uljude, da svoje musave automobile malo srede, da ne izigravaju mangupe, da se ne ponasaju coporativno, da im se propise ponasanje, takodje bi trebalo i da im se propise koji auto sme da taksira, takodje da ko u normalnom svetu ofarbaju automobile ako hoce olaksice, takodje da se dozvoli svima koji hoce da naprave taxi udruzenje da to i urade a ne da grad odredjuje broj taksija u gradu. I ja bi voleo da grad ogranici konkurenciju u poslu kojim se ja bavim, ali eto, nemoguce, pa sto bi onda ovom coporu to dozvolili.

Beogradjanin

pre 13 godina

Krajnje je vreme da se Beogradjani probude i prestanu da trpe teror taksista. Svaki put kada se njihova alavost poveca ne mozemo da se vratimo kuci sa posla satima. Gospodo taksisti ako nastavite sa tim bezobrazlukom lako cemo resiti ako mislite da vas ima previse. Nece vise biti onih vozila koja nam uskracuju slobodu kretanja po nasem gradu. Dosta je bilo!

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Svakako su svi zahtevi gospode taksista opravdani, toliko da je najbolje da ih objedine u jedan: gradska i republička vlada ima da im šalju plate na kućne adrese, u visini otsutnih s posla poslanika u Republičkoj skupštini.
Uzgred, tako bi se sprečio organizovan kriminal, korupcija, pljačka naroda...
Pravedno!
PS.
a ako ometaju saobraćaj, policija mora da ih pošteno kazni, oduzme sredstvo kojime narušavaju javni red, i oduzmu radiostanice, obzirom da im služe za organizovano remećenje javnog reda i mira.
Taksiti su jedino zanimanje koji su izdejstvovali monopol: samo oni i niko više, kao da ne postoji ustavna i zakonska odredba o pravu na rad!

mali perica

pre 13 godina

Evo Dejan Mali iz gradske vlasti je vec spremio saopstenje samo da to prvo proveri i aminuje ekipa sa Terazija, Slavije, Aerodroma, Stajge, Juge i Ade. Proslo je nebulozno povecanje i fiksiranje tarife sa/do aerodrom pa se ekipa okurazila a i sto ne bi kada su pokazali da su jaci.

Zoran

pre 13 godina

Sve samo njima da valja.
Akcize,da ne vaze samo za njih??


Treba uvesti visestruke kazne u sabracaju,samo za njih.

Najgori su vozaci!
Ponasaju se kao da su putevi njihovo vlasnistvo.
Ako nesto mrzim u saobracaju,to su taksisti!

Milan

pre 13 godina

Stvarno preteruju.
Hoce red i zakonitost a nekako im smetaju bas fiskalne kase. A povrh svega traze i prestanak izdavanja novih dozvola. Ko su oni da odredjuju ko moze da bude taksista a ko ne? To bi bilo kao da clanovi Inzenjerske komore izadju na ulicu i traze da se vise nikome ne izdaju diplome inzenjera. Cist bezobrazluk.

bojan

pre 13 godina

Od sada cu svakog taksistu koji prolazi na crveno ili zuto da slikam sa sve tablicom i brojem udrzenja i da saljem medijima te slike.
Takodje, svakog taksistu koji staje tamo gde je to zabranjeno i upali sva cetiri svetla i misli da je to u redu, takodje cu da slikam.Pa kada bacaju opuske i smece iz kola, takodje....Ima toga jos.E moji taksisti....dosta smo vas trpeli, vas i vasu bahatu voznju po gradu, naravno i to cu slikam, u stvari to cu da snimam....
Predlazem da svi to pocnemo da radimo, pa da vidite kako cete da vozite i budete kao bubice.Naravno o prljavim i neispravnim kolima bi moglo svasta da se napise ali to je druga tema....

nece niko racun

pre 13 godina

Ima li ovo logike?
"Na vožnje do 250 dinara popust se ne obračunava, a ako vožnja sa popustom košta manje od 250 dinara, plaća se 250 dinara."
Taxi udruzenje koje je nekad bilo ugledno,i ako cu mu reci ime ovaj citat sa njihovog sajta govori da su pukotic totalni.
Da blokiraju ulice nemaju na to pravo, jer ni firme koje su
u mnogo vecim problemima i buli nemaju nikava prava, osim u satorima i da cekaju da se njihovi problemi rese.
a grad beograd i moze bez taxista, jer je gradski prevoz perfektno organizovan, bar tako tvrde ovi naucnici iz gradske vlasti.

Ivan

pre 13 godina

Ovo nije NORMALNO !!! Kakvi zahtevi ???

Mislim da im treba dati i besplatan benzin, besplatan automobil a da nam i dalje naplacuju nenormalne cene (narocito sa autobuske stanice i aerodroma).

Proka

pre 13 godina

Svuda u svetu prevoznici imaju svoje tablice, sta je tu lose da se odmah vidi ko legalan a ko divlji taksista, uz to uglavnom svuda u svetu su taxi vozila uvek jedne iste boje, a to sto se bune za fiskalnu kasu, pa i ti taksisti kada udju u prodavnicu traze fiskalni racun, ako im drzava popusti stvarno neka odmah raspisu izbore. Sramota da jedna mala, mala grupa ljudi trazi da radi mimo zakoa i mimo sveta.

mladen

pre 13 godina

i ja sam za red medju taksistima ali sledecim merama:

1. uvesti najstroze kasne za neljubazne taksiste kao i one koji ne izdaju uredan racun tj naplacuju vise nego sto treba
2. zabraniti nelicencirane od strane bg taksije sa belim tablama koji najcrnje deru bespomocne gradjane
3. uvesti obavezu starosti taksija do 10 godina tj eur 3 sa minimom komfora za putnije
4. osloboditi cene i broj taksista i tako uvesti slobodnu trzisnu ekonomiju tj konkurenciju medju taksistima

Pex

pre 13 godina

E pa dragi moji sugradjani, taksiste ne mogu ocima da vidim..Ali skidam im kapu ovaj put jer se to tako radi. SKupe se, dogovore se, zakrce grad i DOBIJU sta su trazili. Mislite da nece dobiti subvencije za gorivo? Mislite da nece uspeti da se izbore da ne uvedu fiskalne kase u vozila (koja doduse imaju i taksisti u Indiji)? A mi? Sta cemo mi da radimo taj dan? Da pickaramo zbog nerada GSP-a, zbog zakrcenosti..umesto da i MI izadjemo sa njima i napravimo haos u ovom gradu zbog nemanja mleka, poskupljenja goriva svaka 2 dana...ma ima toliko toga zbog cega se treba naci na ulicama i sve ovo sravniti sa zemljom..

i avioni i kamioni

pre 13 godina

90% njih koriste gas kao gorivo,
a benzin se koristi u prilikama do pumpe.
Takodje, ako litar goriva kosta oko 120 dinara i to benzina, da 55 din bude km.
jer 8L na 100km u gradu jeste realna potrosnja + start od 140 dinara koji uzima udruzenje, grad i koliko ostane taxisti?
ajde da vidimo listu imaju li oni ta prava na strajk ili nemaju?
Neko drpa, ali sve preko grbace naroda.I da se ukinu udruzenja i od njih napravi jedna gradska centrala koja ce imati apsolutnu kontrolu taxi prevoza i da nema nezavisnih.
A ime da bude taxi grada beograda,da nebudu insinuacije
na ono nadaleko cuveno beo sto love kod z stanice i otkidaju sve koji dodju u bgd, onako za dobrodoslicu

Sale

pre 13 godina

Evo ja predlazem da jos nesto dodaju u svoje zahteve: da dobijaju dzabe gorivo, da ne placaju porez ni registraciju, da se oslobode tehnickog pregleda vozila i da im se dozvoli da preticu kolone i prolaze na crveno.

Student

pre 13 godina

Bahato se ponasaju u voznji, ne pridrzavaju se propisa, odbijaju da uvedu fiskalne kase i na svakih mesec dana blokiraju grad sa bezobraznim i besmislenim zahtevima!!! PA DOKLE VISE!!!

z

pre 13 godina

Prakticno traze ozakonjivanje kartelisanja. Zasto neko ne bi davao popuste ako mu se isplati da tako posluje? Zasto neko ne bi bio jeftiniji? Ionako su medju najskupljima u evropi!

Jovan

pre 13 godina

Na stranu opravdan zahtev za eliminacijom divljih taksista i akiza, ali zasto bi vam iko dozvolio da pravite kartele? Nadam se da ce vam gradske vlasti, ako opet budete blokirali glavne ulice, oduzeti vozila na licu mesta.

marko

pre 13 godina

A zaboravili ste i zahtev da vam se kupi novi auto?
Prvi i osnovni zahtev koji bi svi gradjani trebali da upute gradu je da se taksisti malo uljude, da svoje musave automobile malo srede, da ne izigravaju mangupe, da se ne ponasaju coporativno, da im se propise ponasanje, takodje bi trebalo i da im se propise koji auto sme da taksira, takodje da ko u normalnom svetu ofarbaju automobile ako hoce olaksice, takodje da se dozvoli svima koji hoce da naprave taxi udruzenje da to i urade a ne da grad odredjuje broj taksija u gradu. I ja bi voleo da grad ogranici konkurenciju u poslu kojim se ja bavim, ali eto, nemoguce, pa sto bi onda ovom coporu to dozvolili.

Marko

pre 13 godina

Koji zakon i red?
Pa svi zahtevi taksista su protiv zakona, zato zahtevam od redakcije da u ime zdravog razuma koriguje netacan naslov u: Taksisti protestuju protiv uvosjenja zakonitosti i reda u taksi prevozu.

damir

pre 13 godina

Na zalost, za obicnog gradjanina ovog grada vi ste sinonim za lopovluk, bahatost i sve najgore u saobracaju i poslovanju. Nemate pravo da budete oslobodjeni PDV, registar kasa i ostalog.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Svakako su svi zahtevi gospode taksista opravdani, toliko da je najbolje da ih objedine u jedan: gradska i republička vlada ima da im šalju plate na kućne adrese, u visini otsutnih s posla poslanika u Republičkoj skupštini.
Uzgred, tako bi se sprečio organizovan kriminal, korupcija, pljačka naroda...
Pravedno!
PS.
a ako ometaju saobraćaj, policija mora da ih pošteno kazni, oduzme sredstvo kojime narušavaju javni red, i oduzmu radiostanice, obzirom da im služe za organizovano remećenje javnog reda i mira.
Taksiti su jedino zanimanje koji su izdejstvovali monopol: samo oni i niko više, kao da ne postoji ustavna i zakonska odredba o pravu na rad!

Beogradjanin

pre 13 godina

Krajnje je vreme da se Beogradjani probude i prestanu da trpe teror taksista. Svaki put kada se njihova alavost poveca ne mozemo da se vratimo kuci sa posla satima. Gospodo taksisti ako nastavite sa tim bezobrazlukom lako cemo resiti ako mislite da vas ima previse. Nece vise biti onih vozila koja nam uskracuju slobodu kretanja po nasem gradu. Dosta je bilo!

Pex

pre 13 godina

E pa dragi moji sugradjani, taksiste ne mogu ocima da vidim..Ali skidam im kapu ovaj put jer se to tako radi. SKupe se, dogovore se, zakrce grad i DOBIJU sta su trazili. Mislite da nece dobiti subvencije za gorivo? Mislite da nece uspeti da se izbore da ne uvedu fiskalne kase u vozila (koja doduse imaju i taksisti u Indiji)? A mi? Sta cemo mi da radimo taj dan? Da pickaramo zbog nerada GSP-a, zbog zakrcenosti..umesto da i MI izadjemo sa njima i napravimo haos u ovom gradu zbog nemanja mleka, poskupljenja goriva svaka 2 dana...ma ima toliko toga zbog cega se treba naci na ulicama i sve ovo sravniti sa zemljom..

ja

pre 13 godina

Aman dokle vise...
Slazem se sa cinjenicom da treba uvesti neke novine i to:
1. Omoguciti im da na laksi nacin dodju do sredstva za rad (kola) i dati im neke beneficije u vezi njihovog odrzavanja
2. Izdati im licence za rad koje bi se strogo kontrolisale (svaka prijava protiv nosioca licence, prvi put zabrana rada 3 meseca, sledeci put 12 meseci, a treci put trajna zabrana bavljenja taxi prevozom)
3. Voznja iskljucivo po taksimetru
4. Uvodjenje fiskalnih racuna u svako vozilo

Pa da vidis nakon toga kako bi se izkristalisalo ko ce biti taksista, a ko ne !!!
Naravno, podrazumeva se uctivost, kultura, higijena, nacin oblacenja i ophodjenja prema klijentima...
E jedino tako ce se uvesti red u ovu bandu (cast izuzecima) koja sebe naziva taksistima !!!

O

pre 13 godina

Hahaha... I garantovanu zaradu od minimum 1000€
Mislim da je vreme da mi Beogradjani odrzimo kontra protest jer je ovog bahatisanja zaista previse! Makar ostali i bez taksi prevoza u gradu..

mali perica

pre 13 godina

Evo Dejan Mali iz gradske vlasti je vec spremio saopstenje samo da to prvo proveri i aminuje ekipa sa Terazija, Slavije, Aerodroma, Stajge, Juge i Ade. Proslo je nebulozno povecanje i fiksiranje tarife sa/do aerodrom pa se ekipa okurazila a i sto ne bi kada su pokazali da su jaci.

dalmos

pre 13 godina

I gradjani bi voleli da se uvede red u taxi prevoz, ali drugim merama... Fiskalizacija, slobodno formiranje cena, drakonske kazne za "divljake" i "cerupanje stranaca" ...
Taxi u Podgorici (da ne pominjem bas uvek NS) , gde je prosecna plata 1,7 puta veca nego u Beogradu, kosta 0.5 evra po kilometru, a start se ne naplacuje !!! I taksisti su prezadovoljni ,jer je po toj ceni voznja svima dostupna, pa imaju dovoljno posla, i sasvim pristojnu zaradu!

Ivan

pre 13 godina

Ovo nije NORMALNO !!! Kakvi zahtevi ???

Mislim da im treba dati i besplatan benzin, besplatan automobil a da nam i dalje naplacuju nenormalne cene (narocito sa autobuske stanice i aerodroma).

mladen

pre 13 godina

i ja sam za red medju taksistima ali sledecim merama:

1. uvesti najstroze kasne za neljubazne taksiste kao i one koji ne izdaju uredan racun tj naplacuju vise nego sto treba
2. zabraniti nelicencirane od strane bg taksije sa belim tablama koji najcrnje deru bespomocne gradjane
3. uvesti obavezu starosti taksija do 10 godina tj eur 3 sa minimom komfora za putnije
4. osloboditi cene i broj taksista i tako uvesti slobodnu trzisnu ekonomiju tj konkurenciju medju taksistima

Proka

pre 13 godina

Svuda u svetu prevoznici imaju svoje tablice, sta je tu lose da se odmah vidi ko legalan a ko divlji taksista, uz to uglavnom svuda u svetu su taxi vozila uvek jedne iste boje, a to sto se bune za fiskalnu kasu, pa i ti taksisti kada udju u prodavnicu traze fiskalni racun, ako im drzava popusti stvarno neka odmah raspisu izbore. Sramota da jedna mala, mala grupa ljudi trazi da radi mimo zakoa i mimo sveta.

Milan

pre 13 godina

Stvarno preteruju.
Hoce red i zakonitost a nekako im smetaju bas fiskalne kase. A povrh svega traze i prestanak izdavanja novih dozvola. Ko su oni da odredjuju ko moze da bude taksista a ko ne? To bi bilo kao da clanovi Inzenjerske komore izadju na ulicu i traze da se vise nikome ne izdaju diplome inzenjera. Cist bezobrazluk.

bojan

pre 13 godina

Od sada cu svakog taksistu koji prolazi na crveno ili zuto da slikam sa sve tablicom i brojem udrzenja i da saljem medijima te slike.
Takodje, svakog taksistu koji staje tamo gde je to zabranjeno i upali sva cetiri svetla i misli da je to u redu, takodje cu da slikam.Pa kada bacaju opuske i smece iz kola, takodje....Ima toga jos.E moji taksisti....dosta smo vas trpeli, vas i vasu bahatu voznju po gradu, naravno i to cu slikam, u stvari to cu da snimam....
Predlazem da svi to pocnemo da radimo, pa da vidite kako cete da vozite i budete kao bubice.Naravno o prljavim i neispravnim kolima bi moglo svasta da se napise ali to je druga tema....

nece niko racun

pre 13 godina

Ima li ovo logike?
"Na vožnje do 250 dinara popust se ne obračunava, a ako vožnja sa popustom košta manje od 250 dinara, plaća se 250 dinara."
Taxi udruzenje koje je nekad bilo ugledno,i ako cu mu reci ime ovaj citat sa njihovog sajta govori da su pukotic totalni.
Da blokiraju ulice nemaju na to pravo, jer ni firme koje su
u mnogo vecim problemima i buli nemaju nikava prava, osim u satorima i da cekaju da se njihovi problemi rese.
a grad beograd i moze bez taxista, jer je gradski prevoz perfektno organizovan, bar tako tvrde ovi naucnici iz gradske vlasti.

i avioni i kamioni

pre 13 godina

90% njih koriste gas kao gorivo,
a benzin se koristi u prilikama do pumpe.
Takodje, ako litar goriva kosta oko 120 dinara i to benzina, da 55 din bude km.
jer 8L na 100km u gradu jeste realna potrosnja + start od 140 dinara koji uzima udruzenje, grad i koliko ostane taxisti?
ajde da vidimo listu imaju li oni ta prava na strajk ili nemaju?
Neko drpa, ali sve preko grbace naroda.I da se ukinu udruzenja i od njih napravi jedna gradska centrala koja ce imati apsolutnu kontrolu taxi prevoza i da nema nezavisnih.
A ime da bude taxi grada beograda,da nebudu insinuacije
na ono nadaleko cuveno beo sto love kod z stanice i otkidaju sve koji dodju u bgd, onako za dobrodoslicu

Zoran

pre 13 godina

Sve samo njima da valja.
Akcize,da ne vaze samo za njih??


Treba uvesti visestruke kazne u sabracaju,samo za njih.

Najgori su vozaci!
Ponasaju se kao da su putevi njihovo vlasnistvo.
Ako nesto mrzim u saobracaju,to su taksisti!