Novinari u borbi protiv monopola

Prošle nedelje je srpskim medijima odjekivala radosna vest: država kreće u borbu protiv monopola! A niko od novinara da se upita – čemu borba, kad samo treba spustiti carine pa da najveći broj monopola sam od sebe nestane? To jest, kad su ih već stvorili tim svojim propisima, zašto ih se na isti način ne oslobode?

Danica Popović, profesorka Ekonomskog fakulteta BU, članica CLDS-a Izvor: Politika
Pošaljite komentar
 1. Profesorka BU bi trebalo da da ostavku na svoju poziciju i da se povuce negde na selo, ili u manastir da malo razmislja o svojim stavovima i znanju.
  Prvi predlog koji je dala vec u sizeu teksta je da drzava "treba samo da spusti carine". Sjajno! Eto recepta kako jos vise i temeljno unistiti zemlju! Kako se toga vec nisu dosetili nasi vajni politicari? Ili vec jesu? Pa zato imamo takav gigantski odliv (u procentima) ono malo para sto se u Srbiji stvori u inostranstvo.
  Jos i razumem zasto kupujemo strane aparate za nuklearnu magnetnu rezonancu. Ali zasto kupujemo strane testenine, ili kineske traktore, pored zivog IMT-a (na aparatima doduse, ali promenom carinske politike ne bi im bili potrebni aparati..)......
  Tuzna, pretuzna, jadna Srbijo, svu si pamet izgubila.
  (Prenerazen, 29. septembar 2010 11:41)

  # Link komentara

 2. Clanak je potpuno na mestu.
  Postavljam pitanje urednicima sajta B92, zasto selektivno objavljujete clanke g-dje Popovic?
  (Milan, 29. septembar 2010 11:03)

  # Link komentara

 3. Bilo bi dobro da objavite spisak akcionara Viktorija grupe. Verujem da bi i 'orva' i 'druga' Srbija bile iznenadjene.
  A onda se vise niko ne bi cudio.
  (Jovan, 29. septembar 2010 03:34)

  # Link komentara