Utorak, 11.05.2010.

14:34

Srbija plaća 36 mil. EUR za satelit

Srbija će morati da plati 36 miliona evra odštete izraelskoj kompaniji zbog nepoštovanja ugovora o iznajmljivanju špijunskog satelita, odlučio je sud u Londonu.

Izvor: Beta

Srbija plaæa 36 mil. EUR za satelit IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Ambruš Šandor

pre 13 godina

....objavljenoj vesti o "uspešnosti" pregovora Pregovaračkog tima Vlade Srbije sa Izraelskom kompanijom, od koje je odavno, više godina unazad, iz "neutvrđenih razloga", na osnovu "nepoznatih odluka" i "nepoznatih davaoca i izvršilaca naloga", zakupljen jedan izraelski satelit, uspela da smanji "ničim izazvani dug", sa 40-ak miliona evra, na nešto više od 28 miliona evra, Narod Srbije treba da se raduje. Ostaće Narodu Srbije više od 10 miliona evra, za zdravstvo, školstvo, penzionere,........I, posle proslave ovog "velikog uspeha", sve će pasti u zaborav, osim što će se tih 28 miliona evra morati platiti...Jer, "Afera Satelit" i dalje je "državna tajna" i ostaće tako. I, zbog "državne tajne" i suđenja neće biti ili će biti "fingiranog suđenja"....da se zadovolji "radoznali deo" Naroda Srbije...A, zašto je konačni dug oko 28 miliona evra? Zbod, kako u informaciji se kaže "Izraelskog poklona od tri leteća, za nkakva špijunska snimanja, balona i 500 satelitskih snimaka", sigurno nije. Jer, ako je poklon, on je uvek "džabe"....Ali, neko zna strukturu konačnog duga od 28 mil evra,na primer 20+5+ostatak...ili 15+5+5+ ostatak,...ili 10+10+5+ostatak,...Bilo bi dobro da Pregovarački tim i to saopšti...Istine radi i buđetskog novca radi, koji će ipak Srpski narod morati da sakupi, kroz veći porez na kuću i okućnicu, južno voće,....

Aleksandar71

pre 13 godina

Prodati i Davinića i sve što ima, pošto za njeb+ga nećemo dobiti veše od 5 evra, prodati imovinu svih ministara i članova Vlade i njihovih familija a naročito svih iz stranke koja ga je postavila kao ministra. Trabalo bi da se namakne da se plati to.

brana

pre 13 godina

ljudi, pa niko se ne pita sledece - koliko Crna Gora treba da plati ? Doduse, Srbija je preuzela obaveze, ali zar Sveto Marovic nije bio na celu SCG ? Osim toga, Davinic je bio ministar SCG, a ne Srbije ?........ipak je Srbija lider u regionu - po gluposti..

Momčilo Vasić

pre 13 godina

I na ovom sajtu sam (već) imao komentar na ovu temu: iznajmiti američki satelit, od najrevnosnijeg američkog saveznika, da se špijuniraju Amerikanci u bazi Bonstil - je mentalna idiotija kakve nema ravne! Ali, pošto je u pitanju organizovani kriminal jedne stranke, sve je jasno, ako ima iole pravne države - šteta se može nadoknaditi oduzimanjem imovine po spisku - od Predsednika pa do ministara i rukovodilaca po državnim firmama, pa ako zatreba i do opštinskih rukovodstava!
Sve je jasno - oko materijalne nadoknade, a za političku krivicu - SVE (ama baš SVE) članove tadašnje Vlade pohapsiti i strankama koje su sačinjavale vladu zabraniti političku aktivnost!

milance

pre 13 godina

Mogla bi drzava i da se otvori sa po jedniom milioncetom i na moj tekuci racun , bio bih joj zahvalan a i bolje da daju nekom nasem nego sve pare dadosmo strancima.Moze i preventivno planiram putu inostarnstvo pa cisto da ne napravim kakvu glupost.

wldo

pre 13 godina

mozete vi da davite davinica i dinkica, optuzujete, ali zna se po cijem su nalogu radili samo da ostanu u vladi...KOSTUNICE VRACAJ PARE !

Milovan

pre 13 godina

Minut je do dvanaest. Shvatimo to dok nije prekasno. Više nije pitanje kako ćemo platiti štete koje su nam napravili nesavesni i nesposobni vlastodršci. Pitanje je kako da zaustavimo ovaj strašni trend upropašćivanja i sunovrata. Kako naterati "odgovorne" da ZAISTA odgovaraju. Kako ih smenjivati kada je to potrebno ? Kako ih potom procesuirati po hitnom postupku? Kako uspostaviti mehanizam transparentnosti i sprovođenja slova zakona. Svi smo pred Bogom jednaki, pa ne dozvolimo da budemo robovi ljudima, a pogotovo ljudskoj gluposti i despotizmu.
Probudimo se iz košmara dok nije kasno, prepoznajmo uljeze i ne dozvolimo im da dovrše naumljeno - uništavanje naše, i našoj deci jedine prave kuće - Srbije.
Kad biramo, birajmo savesne i dokazano poštene; ako ih je vlast promenila - odmah ih smenjujmo. Ne čekajmo da nam isisaju poslednju kap krvi,i sa njom i snagu da se uspravimo i uhvatimo korak sa normalnim svetom.
Bolest je u nama, ali i ozdravljenje je još uvek moguće. Moramo to najpre poželeti. I delovati bez kukavičluka i oklevanja.

Zoran

pre 13 godina

U pravni proces se ulazi ako sagledavaš kakvu štetu možeš prouzrokovati.Pravni tim koji je vodio ovaj slučaj nema više kredita za dalnji rad u procesima.

Voyager

pre 13 godina

Davinic potpisao ugovor, uzeo procenat, potrosio i nikom nista! Da li ce ide u zatvor zbog toga?
Isto tako se potisuju ugovori u ime firmi i na kraju firme odu u stecaj a pojedince koji su stavljali potpise i uzeli pare niko ne goni.
Da li je postoji krvicno delo pronevera, prevara, obmana... ?

Milan

pre 13 godina

Zamisljam Davinica posle svega, (naravno nije osudjen)u nekom finom dzempericu pored kamina se igra sa unucima nasmejan i trosi svoju proviziju potpuno bezbrizan...

Striza

pre 13 godina

Nema ova "opozicija" pojma sa zivotom niti postoji ikakva pristojna alternativa ovim buzdovanima na vlasti. Inace... peti oktobar za par meseci...

zoran

pre 13 godina

Kuku meni. Sta ce nama satelit shpijunski..?? Koga se plashimo..?? Koga pratimo..??

Popnesh se na Rtanj i vidish celu Srbiju kao na dlanu i preko. Kakav crni satelit.

Ovo me podseca na "Balkansgog shpijuna"..- "Djuro brate dodji da nesto poprichamo...ma dodji, ne mogu preko telefona.."

Sateliti trebaju Rusima i USA da motre jedni na druge, jer jedino oni mogu da nas dovedu do unishtenja...ostaloj boraniji dovoljno je i par jedrilica da nadgleda svoju teritoriju.

Aleksandar

pre 13 godina

Hteo covek da spijunira da vidi kako svi ostali imaju vise od dve vijuge u glavi a mi samo vakum.Onaj gore nam podvalio kad nas stvorio

ZNBg

pre 13 godina

Nebrojeno mnogo je onih koji su se izvlacili posle slicnih gluposti kojima su ostecivali ovu zemlju i sve njene stanovnike. Krajnje je vreme da se s tim prekine. Mislim da je ovo lepa prilika za to i da bi Davinic trebao da bude onaj na kome ce se slomiti kola (kao sto su se slomila na U. Misicu). Opravdanja nema, Davinic je imao dosta iskustva i sam je kriv sto se u ovo upetljao.
A sto se tice Dinkica, koliko se secam on je bio prvi koji je trazio smenu i pokretanje postupka protiv Davinica.

Milan

pre 13 godina

Ja samo ne razumem zasto mi i dalje o sebi mislimo da smo pametan narod. Covek uziva u prolecnom danu u Beogradu a porodice od Horgosa do Bujanovca se raspadaju od siromastva. Nema frke, dajte da platimo, pa jos i milion dinara, nema ni za to frke, cisto da kazemo da smo iscrpili pravna sredstva. Koliko stipendija je moglo da se da talentovanoj deci od tih milion dinara kojim smo iscrpljivali pravna sredstva? O Davinicevoj sumi nemam snage da pisem.

Veliki Pozdrav

pre 13 godina

Sasvim normalno za neodgovornu drzavu. Neki baja sklopi stetni ugovor zato sto misli da je faca i na kraju svi placamo cenu. Posle ovoga stvarno moramo da se opametimo i da pocnemo da se ponasamo odgovorno.

Mile

pre 13 godina

To je tacno bacen novac za onaj avion Falcon 900, koji su planirali da kupe, jednu arenu ili fudbalski stadion.Dinkicevi eksperti ocigledno nas i previse kostaju.Davinic nas je zavio u crno.

Aleksandar

pre 13 godina

Ako je u ugovoru pisalo da nepostovanje ugovora delimicno ili u celom kaznjava se novcano pa koje tako pametan onda hteo da ide na sud i pokusa da dobije u svoju korist?
Ajde razumem da imamo paranoju i da nam trebaju sateliti i onda da te satelite ne koristimo ali ovo drugo mi nikako ne ide u glavu da su hteli na sudu da dokazu kako netreba da plate kada lepo u ugovoru pise da se nepostovanje ugovora delimicno ili u celom placa kaznenim poenima tjt novce.

Nista novo od Banan drzave !

Voja

pre 13 godina

Ovo je definitivan kraj G17.
Od Krista, preko Dinkica do Davinica. Vi ste odsvirali svoje.
Ds moze da zaboravi na moj glas udje li opet u koaliciju sa "strucnjacima". I ovako je pitanje ***

Dzivdzan

pre 13 godina

Kakvi paceri rade u nasem sudstvu nije ni cudo da propadamo. Kako moze da se povede postupak protiv nekoga jer je trecem licu pribavio korist??? Valjda se postupak vodi protiv nekoga jer je sebi pribavio protivpravnu korist. Davinic je radio u skladu sa zakonom a za svoju odluku je platio politicku odgovornost i to je to ne mozete da ga teretite ni za sta drugo. Bas me interesuju imena nasih slavnih sudija koji ovako razumeju zakone :))))

nix

pre 13 godina

Ovde je stvar jako sumnjiva, u to vreme je bila afera sa Miletom Dragocem itd. a ministarstvo pre par godina jedva izdvojilo 5 miliona za remont aviona, a ovi bez blama krenuli da potrose 40miliona. Zar taj Davinic vredi 40 miliona??? Neka lepo prizna ko ga je iz te kompanije podmitio i gotova stvar, ako plate tih 40 miliona vlada treba da bude raspustena to je jedina logika...

O, Boze

pre 13 godina

Divni komentarikoji,nazalost,samo evo
nas interesuju,jer ti na koje se odnose nam se smeju.Smeju se oni i pravnom sitemu(To u Srbiji
nije definisano),smeju se narodu,al se smeju i Bogu!
Sve mogu da smuvaju,samo njega ne.Ali stici
ce ih kazna,da se ne zavaravaju! Zasluzili su i to
kaaaakooo!

Mare

pre 13 godina

Cekajte malo. Nemam nameru da branim ovog Davinica. Nit mi je rod nit pomoz` bog. Ali daj da vidimo da li je on ovde uzeo neku proviziju. Napadati ministra odbrane samo zato sto je zakupio satelit nema osnova. Taj satelit je potencijalno potreban Srbiji. Svaka zemlja mora brinuti o svojoj bezbednosti. Ko zna koje sve mafije i teroristicke grupe vrsljaju po Kosovu i regionu. Sta se sve prevozi i svercuje preko granica. Napadati ga samo zato sto je zakupio satelit je smesno. Ako je moglo jeftinije ili ako je uzeo proviziju, onda treba da odgovara. Napadati ga za to sto je radio svoj posao je smesno.

losos

pre 13 godina

I treba da plati!
Mi vodimo spor 54 godine i na kraju skoro svi pomremo dobijemo spor
i ni dinara ne dobiemo od onih sa kojima smo se sudili kao naknadu za izgubljeni spor!
Onis ni takse nisu placali u pravnoj Srbiji.
E sad Srbije treba da plati takse i za nas!

saveur

pre 13 godina

Sad sve to lepo naplatite od Davinića !!!

Ja ne pristajem da pare koje dajem državi na ime bezbroj poreza i taksi budu potrošene na takav način!!!

Genije

pre 13 godina

Bio je mi mistar SCG, znači nas dug je samo 18 Miladina...
Nije njemu G17 bio poslodavac, nego Skupština SCG! Zanimljivo je da cujemo koliko je daleko doguralo i sudjenje expertu...

zoran

pre 13 godina

E,Davinicu,Davinicu...imash ti srece da si u Srbiji...***

DA li ti ljudi imaju grama savesti..?? Toliko siromashtvo i oni oduzimaju od gladnih usta. Horor..

UruRuck

pre 13 godina

Mali "spijunski" satelit moze da se KUPI za 3 miliona evra.
U troskove je uracunato i lansiranje i postavljanje u LEO (nizu orbitu).
Rok trajanja: 3-4 godine.
S-AIS protok / obrada podataka.
Proizvodjac je renomiran, svetski lider u svemirskoj tehnologiji sa iskustvom od 35 godina, u Severnoj Americi.

Znaci, za 36 miliona evra, Srbija moze da dobije sopstvenu mrezu mikro-satelita za narednih pola veka.
Hocete da vam organizujem inicijalni kontakt?

Otac

pre 13 godina

I tako se ja prosle godine setam jednog lepog dana centrom Beograda, kad gle gospodin Davinic ispija kaficu u jednom popularnom kaficu sav bezbrizan i nasmejan isto kao kad moj deda dobije penziju. A ja se onda zapitah sta bi sa njegovim famoznim pancirima i satelitima......tuga ali stvarno tuga.

CekajBre

pre 13 godina

Onaj osinuo Velju i dobio godinu dana. Onaj drugi gurao baklju policajcu u usta i dobio 10. Nemas zakacen pojas u autu, placas 50Evra. Koliko treba da dobije neko ko upropasti 45 miliona evra? Premestaj u drugu fotelju?

Alex

pre 13 godina

Mogu Davinića i da uhapse ali G17 neće posustati, ima on još mnogo ovakvih eksperata. Samo da narodu bude dobro, da bude vakcinisan i da mu ne bude dosadno.

Vlada

pre 13 godina

36 miliona za uslugu koju nismo ni koristili, a nije nam ni trebala...
Trebalo je videti ko je podmitio Davinica i oboriti time ugovor. A on je za kaznu poslat da bude ambasador u Svajcarskoj, e gde mi zivimo...

baki

pre 13 godina

Opet na delu kratkovidi komentari. Sta smo dobili? Nista!! Bolje je bilo nastaviti upotrebu satelita, nego baciti 39mil!! Cuo sam da se 17 mart ne bi dogodio da je bilo ovog satelita, ali sta reci sirotinjski mentalitet ce nas pratiti do kraja zivota...

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Secam se ove price. To je bilo za vreme patriotske vlade koja je htela po svaku cenu da brani Kosovo i da nabudzi vojsku. Ova prica sa satelitom im je sluzila cisto da se malko ***...medjutim, izgleda ima i ozbiljnih ljudi - ako su nas tuzili, i treba da platimo...e sad, odakle...

Simke

pre 13 godina

Gledam ga pre neki dan kako se veselo setka i kupuje po Merkatoru sa suprugom. Burberry mantil, negovana kosa, mlaki pogled.. I mislim se.."eee Srbijo". Doticni je inace Expert iz G17, vise od dvadeset godina proveo u raznim medjunarodnim institucijama, UN-u itd.. U tandemu sa Svetom Marovicem nas je upropastio.. I onda kazem ponovo sebi "eee Srbijo".

Aleksandar

pre 13 godina

Hteo covek da spijunira da vidi kako svi ostali imaju vise od dve vijuge u glavi a mi samo vakum.Onaj gore nam podvalio kad nas stvorio

...

pre 13 godina

Znam da ne bi nista pomoglo, ali Davinicu sad treba oduzeti svu, ali svu imovinu, da se naplati bar promil, mrvica od tih 36 miliona evra. Na kraju bivseg ministra treba ostaviti na ulici, neka bude i beskucnik, pa sta? I neka to sluzi za primer svim sadasnjim i buducim ministrima.

MIladin, satelit, Erbas

pre 13 godina

36 od 45 miliona evra! Bog te mazo! Jos malo pa kao da smo ga zaista i koristili!

Bar nam je ostalo 9 milioncica. Ali i ovih 36 miliona stete je nista prema onome sto nas tek ceka za JAT-ove nesudjene "Erbase", tamo je u igri jedno dvadeset puta ovoliko.

purenjak

pre 13 godina

Davinic na robiju!! Porodica uza i sira na ulicu.Imovina pokretna i nepokretna na zaplenu. Razliku da nadoknadi Ministar sa porodicom i prijateljima kako zna i ume!!

Don Kihot

pre 13 godina

Da smo u Japanu, Davinic bi momentalno presudio samom sebi. Ovako, naci ce covek razlicite izgovore, mozda ce da dobije koju godinu, ali steta koju je napravio je ogromna. Pa, on je zeznuo Miladina K. za 35 miliona dolara.

Taj novac je mogao da bude ulozen u puteve, sredjivanje bolnica, skola, kanala, puteva...ili da bude poklonjen najsiromasnijima...

Da se ja pitam, najmanje sto bi trebalo da dobije je dozivotna robija, jer pretpostavljam da nema drugog nacina da nadoknadi stetu. Naravno, prethodno proveriti koliku je proviziju dobio i sve mu oduzeti, za primer ostalima.

...

pre 13 godina

Znam da ne bi nista pomoglo, ali Davinicu sad treba oduzeti svu, ali svu imovinu, da se naplati bar promil, mrvica od tih 36 miliona evra. Na kraju bivseg ministra treba ostaviti na ulici, neka bude i beskucnik, pa sta? I neka to sluzi za primer svim sadasnjim i buducim ministrima.

Simke

pre 13 godina

Gledam ga pre neki dan kako se veselo setka i kupuje po Merkatoru sa suprugom. Burberry mantil, negovana kosa, mlaki pogled.. I mislim se.."eee Srbijo". Doticni je inace Expert iz G17, vise od dvadeset godina proveo u raznim medjunarodnim institucijama, UN-u itd.. U tandemu sa Svetom Marovicem nas je upropastio.. I onda kazem ponovo sebi "eee Srbijo".

UruRuck

pre 13 godina

Mali "spijunski" satelit moze da se KUPI za 3 miliona evra.
U troskove je uracunato i lansiranje i postavljanje u LEO (nizu orbitu).
Rok trajanja: 3-4 godine.
S-AIS protok / obrada podataka.
Proizvodjac je renomiran, svetski lider u svemirskoj tehnologiji sa iskustvom od 35 godina, u Severnoj Americi.

Znaci, za 36 miliona evra, Srbija moze da dobije sopstvenu mrezu mikro-satelita za narednih pola veka.
Hocete da vam organizujem inicijalni kontakt?

Don Kihot

pre 13 godina

Da smo u Japanu, Davinic bi momentalno presudio samom sebi. Ovako, naci ce covek razlicite izgovore, mozda ce da dobije koju godinu, ali steta koju je napravio je ogromna. Pa, on je zeznuo Miladina K. za 35 miliona dolara.

Taj novac je mogao da bude ulozen u puteve, sredjivanje bolnica, skola, kanala, puteva...ili da bude poklonjen najsiromasnijima...

Da se ja pitam, najmanje sto bi trebalo da dobije je dozivotna robija, jer pretpostavljam da nema drugog nacina da nadoknadi stetu. Naravno, prethodno proveriti koliku je proviziju dobio i sve mu oduzeti, za primer ostalima.

CekajBre

pre 13 godina

Onaj osinuo Velju i dobio godinu dana. Onaj drugi gurao baklju policajcu u usta i dobio 10. Nemas zakacen pojas u autu, placas 50Evra. Koliko treba da dobije neko ko upropasti 45 miliona evra? Premestaj u drugu fotelju?

purenjak

pre 13 godina

Davinic na robiju!! Porodica uza i sira na ulicu.Imovina pokretna i nepokretna na zaplenu. Razliku da nadoknadi Ministar sa porodicom i prijateljima kako zna i ume!!

MIladin, satelit, Erbas

pre 13 godina

36 od 45 miliona evra! Bog te mazo! Jos malo pa kao da smo ga zaista i koristili!

Bar nam je ostalo 9 milioncica. Ali i ovih 36 miliona stete je nista prema onome sto nas tek ceka za JAT-ove nesudjene "Erbase", tamo je u igri jedno dvadeset puta ovoliko.

Otac

pre 13 godina

I tako se ja prosle godine setam jednog lepog dana centrom Beograda, kad gle gospodin Davinic ispija kaficu u jednom popularnom kaficu sav bezbrizan i nasmejan isto kao kad moj deda dobije penziju. A ja se onda zapitah sta bi sa njegovim famoznim pancirima i satelitima......tuga ali stvarno tuga.

Alex

pre 13 godina

Mogu Davinića i da uhapse ali G17 neće posustati, ima on još mnogo ovakvih eksperata. Samo da narodu bude dobro, da bude vakcinisan i da mu ne bude dosadno.

zoran

pre 13 godina

E,Davinicu,Davinicu...imash ti srece da si u Srbiji...***

DA li ti ljudi imaju grama savesti..?? Toliko siromashtvo i oni oduzimaju od gladnih usta. Horor..

Vlada

pre 13 godina

36 miliona za uslugu koju nismo ni koristili, a nije nam ni trebala...
Trebalo je videti ko je podmitio Davinica i oboriti time ugovor. A on je za kaznu poslat da bude ambasador u Svajcarskoj, e gde mi zivimo...

Voja

pre 13 godina

Ovo je definitivan kraj G17.
Od Krista, preko Dinkica do Davinica. Vi ste odsvirali svoje.
Ds moze da zaboravi na moj glas udje li opet u koaliciju sa "strucnjacima". I ovako je pitanje ***

saveur

pre 13 godina

Sad sve to lepo naplatite od Davinića !!!

Ja ne pristajem da pare koje dajem državi na ime bezbroj poreza i taksi budu potrošene na takav način!!!

nix

pre 13 godina

Ovde je stvar jako sumnjiva, u to vreme je bila afera sa Miletom Dragocem itd. a ministarstvo pre par godina jedva izdvojilo 5 miliona za remont aviona, a ovi bez blama krenuli da potrose 40miliona. Zar taj Davinic vredi 40 miliona??? Neka lepo prizna ko ga je iz te kompanije podmitio i gotova stvar, ako plate tih 40 miliona vlada treba da bude raspustena to je jedina logika...

Aleksandar

pre 13 godina

Hteo covek da spijunira da vidi kako svi ostali imaju vise od dve vijuge u glavi a mi samo vakum.Onaj gore nam podvalio kad nas stvorio

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Secam se ove price. To je bilo za vreme patriotske vlade koja je htela po svaku cenu da brani Kosovo i da nabudzi vojsku. Ova prica sa satelitom im je sluzila cisto da se malko ***...medjutim, izgleda ima i ozbiljnih ljudi - ako su nas tuzili, i treba da platimo...e sad, odakle...

Veliki Pozdrav

pre 13 godina

Sasvim normalno za neodgovornu drzavu. Neki baja sklopi stetni ugovor zato sto misli da je faca i na kraju svi placamo cenu. Posle ovoga stvarno moramo da se opametimo i da pocnemo da se ponasamo odgovorno.

Aleksandar

pre 13 godina

Ako je u ugovoru pisalo da nepostovanje ugovora delimicno ili u celom kaznjava se novcano pa koje tako pametan onda hteo da ide na sud i pokusa da dobije u svoju korist?
Ajde razumem da imamo paranoju i da nam trebaju sateliti i onda da te satelite ne koristimo ali ovo drugo mi nikako ne ide u glavu da su hteli na sudu da dokazu kako netreba da plate kada lepo u ugovoru pise da se nepostovanje ugovora delimicno ili u celom placa kaznenim poenima tjt novce.

Nista novo od Banan drzave !

Genije

pre 13 godina

Bio je mi mistar SCG, znači nas dug je samo 18 Miladina...
Nije njemu G17 bio poslodavac, nego Skupština SCG! Zanimljivo je da cujemo koliko je daleko doguralo i sudjenje expertu...

baki

pre 13 godina

Opet na delu kratkovidi komentari. Sta smo dobili? Nista!! Bolje je bilo nastaviti upotrebu satelita, nego baciti 39mil!! Cuo sam da se 17 mart ne bi dogodio da je bilo ovog satelita, ali sta reci sirotinjski mentalitet ce nas pratiti do kraja zivota...

Mare

pre 13 godina

Cekajte malo. Nemam nameru da branim ovog Davinica. Nit mi je rod nit pomoz` bog. Ali daj da vidimo da li je on ovde uzeo neku proviziju. Napadati ministra odbrane samo zato sto je zakupio satelit nema osnova. Taj satelit je potencijalno potreban Srbiji. Svaka zemlja mora brinuti o svojoj bezbednosti. Ko zna koje sve mafije i teroristicke grupe vrsljaju po Kosovu i regionu. Sta se sve prevozi i svercuje preko granica. Napadati ga samo zato sto je zakupio satelit je smesno. Ako je moglo jeftinije ili ako je uzeo proviziju, onda treba da odgovara. Napadati ga za to sto je radio svoj posao je smesno.

losos

pre 13 godina

I treba da plati!
Mi vodimo spor 54 godine i na kraju skoro svi pomremo dobijemo spor
i ni dinara ne dobiemo od onih sa kojima smo se sudili kao naknadu za izgubljeni spor!
Onis ni takse nisu placali u pravnoj Srbiji.
E sad Srbije treba da plati takse i za nas!

O, Boze

pre 13 godina

Divni komentarikoji,nazalost,samo evo
nas interesuju,jer ti na koje se odnose nam se smeju.Smeju se oni i pravnom sitemu(To u Srbiji
nije definisano),smeju se narodu,al se smeju i Bogu!
Sve mogu da smuvaju,samo njega ne.Ali stici
ce ih kazna,da se ne zavaravaju! Zasluzili su i to
kaaaakooo!

Milan

pre 13 godina

Ja samo ne razumem zasto mi i dalje o sebi mislimo da smo pametan narod. Covek uziva u prolecnom danu u Beogradu a porodice od Horgosa do Bujanovca se raspadaju od siromastva. Nema frke, dajte da platimo, pa jos i milion dinara, nema ni za to frke, cisto da kazemo da smo iscrpili pravna sredstva. Koliko stipendija je moglo da se da talentovanoj deci od tih milion dinara kojim smo iscrpljivali pravna sredstva? O Davinicevoj sumi nemam snage da pisem.

Voyager

pre 13 godina

Davinic potpisao ugovor, uzeo procenat, potrosio i nikom nista! Da li ce ide u zatvor zbog toga?
Isto tako se potisuju ugovori u ime firmi i na kraju firme odu u stecaj a pojedince koji su stavljali potpise i uzeli pare niko ne goni.
Da li je postoji krvicno delo pronevera, prevara, obmana... ?

Milan

pre 13 godina

Zamisljam Davinica posle svega, (naravno nije osudjen)u nekom finom dzempericu pored kamina se igra sa unucima nasmejan i trosi svoju proviziju potpuno bezbrizan...

Milovan

pre 13 godina

Minut je do dvanaest. Shvatimo to dok nije prekasno. Više nije pitanje kako ćemo platiti štete koje su nam napravili nesavesni i nesposobni vlastodršci. Pitanje je kako da zaustavimo ovaj strašni trend upropašćivanja i sunovrata. Kako naterati "odgovorne" da ZAISTA odgovaraju. Kako ih smenjivati kada je to potrebno ? Kako ih potom procesuirati po hitnom postupku? Kako uspostaviti mehanizam transparentnosti i sprovođenja slova zakona. Svi smo pred Bogom jednaki, pa ne dozvolimo da budemo robovi ljudima, a pogotovo ljudskoj gluposti i despotizmu.
Probudimo se iz košmara dok nije kasno, prepoznajmo uljeze i ne dozvolimo im da dovrše naumljeno - uništavanje naše, i našoj deci jedine prave kuće - Srbije.
Kad biramo, birajmo savesne i dokazano poštene; ako ih je vlast promenila - odmah ih smenjujmo. Ne čekajmo da nam isisaju poslednju kap krvi,i sa njom i snagu da se uspravimo i uhvatimo korak sa normalnim svetom.
Bolest je u nama, ali i ozdravljenje je još uvek moguće. Moramo to najpre poželeti. I delovati bez kukavičluka i oklevanja.

Dzivdzan

pre 13 godina

Kakvi paceri rade u nasem sudstvu nije ni cudo da propadamo. Kako moze da se povede postupak protiv nekoga jer je trecem licu pribavio korist??? Valjda se postupak vodi protiv nekoga jer je sebi pribavio protivpravnu korist. Davinic je radio u skladu sa zakonom a za svoju odluku je platio politicku odgovornost i to je to ne mozete da ga teretite ni za sta drugo. Bas me interesuju imena nasih slavnih sudija koji ovako razumeju zakone :))))

zoran

pre 13 godina

Kuku meni. Sta ce nama satelit shpijunski..?? Koga se plashimo..?? Koga pratimo..??

Popnesh se na Rtanj i vidish celu Srbiju kao na dlanu i preko. Kakav crni satelit.

Ovo me podseca na "Balkansgog shpijuna"..- "Djuro brate dodji da nesto poprichamo...ma dodji, ne mogu preko telefona.."

Sateliti trebaju Rusima i USA da motre jedni na druge, jer jedino oni mogu da nas dovedu do unishtenja...ostaloj boraniji dovoljno je i par jedrilica da nadgleda svoju teritoriju.

Striza

pre 13 godina

Nema ova "opozicija" pojma sa zivotom niti postoji ikakva pristojna alternativa ovim buzdovanima na vlasti. Inace... peti oktobar za par meseci...

Momčilo Vasić

pre 13 godina

I na ovom sajtu sam (već) imao komentar na ovu temu: iznajmiti američki satelit, od najrevnosnijeg američkog saveznika, da se špijuniraju Amerikanci u bazi Bonstil - je mentalna idiotija kakve nema ravne! Ali, pošto je u pitanju organizovani kriminal jedne stranke, sve je jasno, ako ima iole pravne države - šteta se može nadoknaditi oduzimanjem imovine po spisku - od Predsednika pa do ministara i rukovodilaca po državnim firmama, pa ako zatreba i do opštinskih rukovodstava!
Sve je jasno - oko materijalne nadoknade, a za političku krivicu - SVE (ama baš SVE) članove tadašnje Vlade pohapsiti i strankama koje su sačinjavale vladu zabraniti političku aktivnost!

Mile

pre 13 godina

To je tacno bacen novac za onaj avion Falcon 900, koji su planirali da kupe, jednu arenu ili fudbalski stadion.Dinkicevi eksperti ocigledno nas i previse kostaju.Davinic nas je zavio u crno.

Zoran

pre 13 godina

U pravni proces se ulazi ako sagledavaš kakvu štetu možeš prouzrokovati.Pravni tim koji je vodio ovaj slučaj nema više kredita za dalnji rad u procesima.

milance

pre 13 godina

Mogla bi drzava i da se otvori sa po jedniom milioncetom i na moj tekuci racun , bio bih joj zahvalan a i bolje da daju nekom nasem nego sve pare dadosmo strancima.Moze i preventivno planiram putu inostarnstvo pa cisto da ne napravim kakvu glupost.

wldo

pre 13 godina

mozete vi da davite davinica i dinkica, optuzujete, ali zna se po cijem su nalogu radili samo da ostanu u vladi...KOSTUNICE VRACAJ PARE !

brana

pre 13 godina

ljudi, pa niko se ne pita sledece - koliko Crna Gora treba da plati ? Doduse, Srbija je preuzela obaveze, ali zar Sveto Marovic nije bio na celu SCG ? Osim toga, Davinic je bio ministar SCG, a ne Srbije ?........ipak je Srbija lider u regionu - po gluposti..

Aleksandar

pre 13 godina

Hteo covek da spijunira da vidi kako svi ostali imaju vise od dve vijuge u glavi a mi samo vakum.Onaj gore nam podvalio kad nas stvorio

ZNBg

pre 13 godina

Nebrojeno mnogo je onih koji su se izvlacili posle slicnih gluposti kojima su ostecivali ovu zemlju i sve njene stanovnike. Krajnje je vreme da se s tim prekine. Mislim da je ovo lepa prilika za to i da bi Davinic trebao da bude onaj na kome ce se slomiti kola (kao sto su se slomila na U. Misicu). Opravdanja nema, Davinic je imao dosta iskustva i sam je kriv sto se u ovo upetljao.
A sto se tice Dinkica, koliko se secam on je bio prvi koji je trazio smenu i pokretanje postupka protiv Davinica.

Aleksandar71

pre 13 godina

Prodati i Davinića i sve što ima, pošto za njeb+ga nećemo dobiti veše od 5 evra, prodati imovinu svih ministara i članova Vlade i njihovih familija a naročito svih iz stranke koja ga je postavila kao ministra. Trabalo bi da se namakne da se plati to.

Ambruš Šandor

pre 13 godina

....objavljenoj vesti o "uspešnosti" pregovora Pregovaračkog tima Vlade Srbije sa Izraelskom kompanijom, od koje je odavno, više godina unazad, iz "neutvrđenih razloga", na osnovu "nepoznatih odluka" i "nepoznatih davaoca i izvršilaca naloga", zakupljen jedan izraelski satelit, uspela da smanji "ničim izazvani dug", sa 40-ak miliona evra, na nešto više od 28 miliona evra, Narod Srbije treba da se raduje. Ostaće Narodu Srbije više od 10 miliona evra, za zdravstvo, školstvo, penzionere,........I, posle proslave ovog "velikog uspeha", sve će pasti u zaborav, osim što će se tih 28 miliona evra morati platiti...Jer, "Afera Satelit" i dalje je "državna tajna" i ostaće tako. I, zbog "državne tajne" i suđenja neće biti ili će biti "fingiranog suđenja"....da se zadovolji "radoznali deo" Naroda Srbije...A, zašto je konačni dug oko 28 miliona evra? Zbod, kako u informaciji se kaže "Izraelskog poklona od tri leteća, za nkakva špijunska snimanja, balona i 500 satelitskih snimaka", sigurno nije. Jer, ako je poklon, on je uvek "džabe"....Ali, neko zna strukturu konačnog duga od 28 mil evra,na primer 20+5+ostatak...ili 15+5+5+ ostatak,...ili 10+10+5+ostatak,...Bilo bi dobro da Pregovarački tim i to saopšti...Istine radi i buđetskog novca radi, koji će ipak Srpski narod morati da sakupi, kroz veći porez na kuću i okućnicu, južno voće,....

Mare

pre 13 godina

Cekajte malo. Nemam nameru da branim ovog Davinica. Nit mi je rod nit pomoz` bog. Ali daj da vidimo da li je on ovde uzeo neku proviziju. Napadati ministra odbrane samo zato sto je zakupio satelit nema osnova. Taj satelit je potencijalno potreban Srbiji. Svaka zemlja mora brinuti o svojoj bezbednosti. Ko zna koje sve mafije i teroristicke grupe vrsljaju po Kosovu i regionu. Sta se sve prevozi i svercuje preko granica. Napadati ga samo zato sto je zakupio satelit je smesno. Ako je moglo jeftinije ili ako je uzeo proviziju, onda treba da odgovara. Napadati ga za to sto je radio svoj posao je smesno.

baki

pre 13 godina

Opet na delu kratkovidi komentari. Sta smo dobili? Nista!! Bolje je bilo nastaviti upotrebu satelita, nego baciti 39mil!! Cuo sam da se 17 mart ne bi dogodio da je bilo ovog satelita, ali sta reci sirotinjski mentalitet ce nas pratiti do kraja zivota...

purenjak

pre 13 godina

Davinic na robiju!! Porodica uza i sira na ulicu.Imovina pokretna i nepokretna na zaplenu. Razliku da nadoknadi Ministar sa porodicom i prijateljima kako zna i ume!!

Dzivdzan

pre 13 godina

Kakvi paceri rade u nasem sudstvu nije ni cudo da propadamo. Kako moze da se povede postupak protiv nekoga jer je trecem licu pribavio korist??? Valjda se postupak vodi protiv nekoga jer je sebi pribavio protivpravnu korist. Davinic je radio u skladu sa zakonom a za svoju odluku je platio politicku odgovornost i to je to ne mozete da ga teretite ni za sta drugo. Bas me interesuju imena nasih slavnih sudija koji ovako razumeju zakone :))))

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Secam se ove price. To je bilo za vreme patriotske vlade koja je htela po svaku cenu da brani Kosovo i da nabudzi vojsku. Ova prica sa satelitom im je sluzila cisto da se malko ***...medjutim, izgleda ima i ozbiljnih ljudi - ako su nas tuzili, i treba da platimo...e sad, odakle...

Don Kihot

pre 13 godina

Da smo u Japanu, Davinic bi momentalno presudio samom sebi. Ovako, naci ce covek razlicite izgovore, mozda ce da dobije koju godinu, ali steta koju je napravio je ogromna. Pa, on je zeznuo Miladina K. za 35 miliona dolara.

Taj novac je mogao da bude ulozen u puteve, sredjivanje bolnica, skola, kanala, puteva...ili da bude poklonjen najsiromasnijima...

Da se ja pitam, najmanje sto bi trebalo da dobije je dozivotna robija, jer pretpostavljam da nema drugog nacina da nadoknadi stetu. Naravno, prethodno proveriti koliku je proviziju dobio i sve mu oduzeti, za primer ostalima.

...

pre 13 godina

Znam da ne bi nista pomoglo, ali Davinicu sad treba oduzeti svu, ali svu imovinu, da se naplati bar promil, mrvica od tih 36 miliona evra. Na kraju bivseg ministra treba ostaviti na ulici, neka bude i beskucnik, pa sta? I neka to sluzi za primer svim sadasnjim i buducim ministrima.

O, Boze

pre 13 godina

Divni komentarikoji,nazalost,samo evo
nas interesuju,jer ti na koje se odnose nam se smeju.Smeju se oni i pravnom sitemu(To u Srbiji
nije definisano),smeju se narodu,al se smeju i Bogu!
Sve mogu da smuvaju,samo njega ne.Ali stici
ce ih kazna,da se ne zavaravaju! Zasluzili su i to
kaaaakooo!

Simke

pre 13 godina

Gledam ga pre neki dan kako se veselo setka i kupuje po Merkatoru sa suprugom. Burberry mantil, negovana kosa, mlaki pogled.. I mislim se.."eee Srbijo". Doticni je inace Expert iz G17, vise od dvadeset godina proveo u raznim medjunarodnim institucijama, UN-u itd.. U tandemu sa Svetom Marovicem nas je upropastio.. I onda kazem ponovo sebi "eee Srbijo".

Voja

pre 13 godina

Ovo je definitivan kraj G17.
Od Krista, preko Dinkica do Davinica. Vi ste odsvirali svoje.
Ds moze da zaboravi na moj glas udje li opet u koaliciju sa "strucnjacima". I ovako je pitanje ***

ZNBg

pre 13 godina

Nebrojeno mnogo je onih koji su se izvlacili posle slicnih gluposti kojima su ostecivali ovu zemlju i sve njene stanovnike. Krajnje je vreme da se s tim prekine. Mislim da je ovo lepa prilika za to i da bi Davinic trebao da bude onaj na kome ce se slomiti kola (kao sto su se slomila na U. Misicu). Opravdanja nema, Davinic je imao dosta iskustva i sam je kriv sto se u ovo upetljao.
A sto se tice Dinkica, koliko se secam on je bio prvi koji je trazio smenu i pokretanje postupka protiv Davinica.

UruRuck

pre 13 godina

Mali "spijunski" satelit moze da se KUPI za 3 miliona evra.
U troskove je uracunato i lansiranje i postavljanje u LEO (nizu orbitu).
Rok trajanja: 3-4 godine.
S-AIS protok / obrada podataka.
Proizvodjac je renomiran, svetski lider u svemirskoj tehnologiji sa iskustvom od 35 godina, u Severnoj Americi.

Znaci, za 36 miliona evra, Srbija moze da dobije sopstvenu mrezu mikro-satelita za narednih pola veka.
Hocete da vam organizujem inicijalni kontakt?

nix

pre 13 godina

Ovde je stvar jako sumnjiva, u to vreme je bila afera sa Miletom Dragocem itd. a ministarstvo pre par godina jedva izdvojilo 5 miliona za remont aviona, a ovi bez blama krenuli da potrose 40miliona. Zar taj Davinic vredi 40 miliona??? Neka lepo prizna ko ga je iz te kompanije podmitio i gotova stvar, ako plate tih 40 miliona vlada treba da bude raspustena to je jedina logika...

wldo

pre 13 godina

mozete vi da davite davinica i dinkica, optuzujete, ali zna se po cijem su nalogu radili samo da ostanu u vladi...KOSTUNICE VRACAJ PARE !

Alex

pre 13 godina

Mogu Davinića i da uhapse ali G17 neće posustati, ima on još mnogo ovakvih eksperata. Samo da narodu bude dobro, da bude vakcinisan i da mu ne bude dosadno.

Genije

pre 13 godina

Bio je mi mistar SCG, znači nas dug je samo 18 Miladina...
Nije njemu G17 bio poslodavac, nego Skupština SCG! Zanimljivo je da cujemo koliko je daleko doguralo i sudjenje expertu...

MIladin, satelit, Erbas

pre 13 godina

36 od 45 miliona evra! Bog te mazo! Jos malo pa kao da smo ga zaista i koristili!

Bar nam je ostalo 9 milioncica. Ali i ovih 36 miliona stete je nista prema onome sto nas tek ceka za JAT-ove nesudjene "Erbase", tamo je u igri jedno dvadeset puta ovoliko.

Vlada

pre 13 godina

36 miliona za uslugu koju nismo ni koristili, a nije nam ni trebala...
Trebalo je videti ko je podmitio Davinica i oboriti time ugovor. A on je za kaznu poslat da bude ambasador u Svajcarskoj, e gde mi zivimo...

zoran

pre 13 godina

Kuku meni. Sta ce nama satelit shpijunski..?? Koga se plashimo..?? Koga pratimo..??

Popnesh se na Rtanj i vidish celu Srbiju kao na dlanu i preko. Kakav crni satelit.

Ovo me podseca na "Balkansgog shpijuna"..- "Djuro brate dodji da nesto poprichamo...ma dodji, ne mogu preko telefona.."

Sateliti trebaju Rusima i USA da motre jedni na druge, jer jedino oni mogu da nas dovedu do unishtenja...ostaloj boraniji dovoljno je i par jedrilica da nadgleda svoju teritoriju.

CekajBre

pre 13 godina

Onaj osinuo Velju i dobio godinu dana. Onaj drugi gurao baklju policajcu u usta i dobio 10. Nemas zakacen pojas u autu, placas 50Evra. Koliko treba da dobije neko ko upropasti 45 miliona evra? Premestaj u drugu fotelju?

saveur

pre 13 godina

Sad sve to lepo naplatite od Davinića !!!

Ja ne pristajem da pare koje dajem državi na ime bezbroj poreza i taksi budu potrošene na takav način!!!

Veliki Pozdrav

pre 13 godina

Sasvim normalno za neodgovornu drzavu. Neki baja sklopi stetni ugovor zato sto misli da je faca i na kraju svi placamo cenu. Posle ovoga stvarno moramo da se opametimo i da pocnemo da se ponasamo odgovorno.

Aleksandar

pre 13 godina

Hteo covek da spijunira da vidi kako svi ostali imaju vise od dve vijuge u glavi a mi samo vakum.Onaj gore nam podvalio kad nas stvorio

losos

pre 13 godina

I treba da plati!
Mi vodimo spor 54 godine i na kraju skoro svi pomremo dobijemo spor
i ni dinara ne dobiemo od onih sa kojima smo se sudili kao naknadu za izgubljeni spor!
Onis ni takse nisu placali u pravnoj Srbiji.
E sad Srbije treba da plati takse i za nas!

Aleksandar

pre 13 godina

Ako je u ugovoru pisalo da nepostovanje ugovora delimicno ili u celom kaznjava se novcano pa koje tako pametan onda hteo da ide na sud i pokusa da dobije u svoju korist?
Ajde razumem da imamo paranoju i da nam trebaju sateliti i onda da te satelite ne koristimo ali ovo drugo mi nikako ne ide u glavu da su hteli na sudu da dokazu kako netreba da plate kada lepo u ugovoru pise da se nepostovanje ugovora delimicno ili u celom placa kaznenim poenima tjt novce.

Nista novo od Banan drzave !

Otac

pre 13 godina

I tako se ja prosle godine setam jednog lepog dana centrom Beograda, kad gle gospodin Davinic ispija kaficu u jednom popularnom kaficu sav bezbrizan i nasmejan isto kao kad moj deda dobije penziju. A ja se onda zapitah sta bi sa njegovim famoznim pancirima i satelitima......tuga ali stvarno tuga.

zoran

pre 13 godina

E,Davinicu,Davinicu...imash ti srece da si u Srbiji...***

DA li ti ljudi imaju grama savesti..?? Toliko siromashtvo i oni oduzimaju od gladnih usta. Horor..

Milan

pre 13 godina

Ja samo ne razumem zasto mi i dalje o sebi mislimo da smo pametan narod. Covek uziva u prolecnom danu u Beogradu a porodice od Horgosa do Bujanovca se raspadaju od siromastva. Nema frke, dajte da platimo, pa jos i milion dinara, nema ni za to frke, cisto da kazemo da smo iscrpili pravna sredstva. Koliko stipendija je moglo da se da talentovanoj deci od tih milion dinara kojim smo iscrpljivali pravna sredstva? O Davinicevoj sumi nemam snage da pisem.

Mile

pre 13 godina

To je tacno bacen novac za onaj avion Falcon 900, koji su planirali da kupe, jednu arenu ili fudbalski stadion.Dinkicevi eksperti ocigledno nas i previse kostaju.Davinic nas je zavio u crno.

Aleksandar

pre 13 godina

Hteo covek da spijunira da vidi kako svi ostali imaju vise od dve vijuge u glavi a mi samo vakum.Onaj gore nam podvalio kad nas stvorio

Striza

pre 13 godina

Nema ova "opozicija" pojma sa zivotom niti postoji ikakva pristojna alternativa ovim buzdovanima na vlasti. Inace... peti oktobar za par meseci...

Milan

pre 13 godina

Zamisljam Davinica posle svega, (naravno nije osudjen)u nekom finom dzempericu pored kamina se igra sa unucima nasmejan i trosi svoju proviziju potpuno bezbrizan...

Voyager

pre 13 godina

Davinic potpisao ugovor, uzeo procenat, potrosio i nikom nista! Da li ce ide u zatvor zbog toga?
Isto tako se potisuju ugovori u ime firmi i na kraju firme odu u stecaj a pojedince koji su stavljali potpise i uzeli pare niko ne goni.
Da li je postoji krvicno delo pronevera, prevara, obmana... ?

Zoran

pre 13 godina

U pravni proces se ulazi ako sagledavaš kakvu štetu možeš prouzrokovati.Pravni tim koji je vodio ovaj slučaj nema više kredita za dalnji rad u procesima.

Milovan

pre 13 godina

Minut je do dvanaest. Shvatimo to dok nije prekasno. Više nije pitanje kako ćemo platiti štete koje su nam napravili nesavesni i nesposobni vlastodršci. Pitanje je kako da zaustavimo ovaj strašni trend upropašćivanja i sunovrata. Kako naterati "odgovorne" da ZAISTA odgovaraju. Kako ih smenjivati kada je to potrebno ? Kako ih potom procesuirati po hitnom postupku? Kako uspostaviti mehanizam transparentnosti i sprovođenja slova zakona. Svi smo pred Bogom jednaki, pa ne dozvolimo da budemo robovi ljudima, a pogotovo ljudskoj gluposti i despotizmu.
Probudimo se iz košmara dok nije kasno, prepoznajmo uljeze i ne dozvolimo im da dovrše naumljeno - uništavanje naše, i našoj deci jedine prave kuće - Srbije.
Kad biramo, birajmo savesne i dokazano poštene; ako ih je vlast promenila - odmah ih smenjujmo. Ne čekajmo da nam isisaju poslednju kap krvi,i sa njom i snagu da se uspravimo i uhvatimo korak sa normalnim svetom.
Bolest je u nama, ali i ozdravljenje je još uvek moguće. Moramo to najpre poželeti. I delovati bez kukavičluka i oklevanja.

milance

pre 13 godina

Mogla bi drzava i da se otvori sa po jedniom milioncetom i na moj tekuci racun , bio bih joj zahvalan a i bolje da daju nekom nasem nego sve pare dadosmo strancima.Moze i preventivno planiram putu inostarnstvo pa cisto da ne napravim kakvu glupost.

Momčilo Vasić

pre 13 godina

I na ovom sajtu sam (već) imao komentar na ovu temu: iznajmiti američki satelit, od najrevnosnijeg američkog saveznika, da se špijuniraju Amerikanci u bazi Bonstil - je mentalna idiotija kakve nema ravne! Ali, pošto je u pitanju organizovani kriminal jedne stranke, sve je jasno, ako ima iole pravne države - šteta se može nadoknaditi oduzimanjem imovine po spisku - od Predsednika pa do ministara i rukovodilaca po državnim firmama, pa ako zatreba i do opštinskih rukovodstava!
Sve je jasno - oko materijalne nadoknade, a za političku krivicu - SVE (ama baš SVE) članove tadašnje Vlade pohapsiti i strankama koje su sačinjavale vladu zabraniti političku aktivnost!

brana

pre 13 godina

ljudi, pa niko se ne pita sledece - koliko Crna Gora treba da plati ? Doduse, Srbija je preuzela obaveze, ali zar Sveto Marovic nije bio na celu SCG ? Osim toga, Davinic je bio ministar SCG, a ne Srbije ?........ipak je Srbija lider u regionu - po gluposti..

Aleksandar71

pre 13 godina

Prodati i Davinića i sve što ima, pošto za njeb+ga nećemo dobiti veše od 5 evra, prodati imovinu svih ministara i članova Vlade i njihovih familija a naročito svih iz stranke koja ga je postavila kao ministra. Trabalo bi da se namakne da se plati to.

Ambruš Šandor

pre 13 godina

....objavljenoj vesti o "uspešnosti" pregovora Pregovaračkog tima Vlade Srbije sa Izraelskom kompanijom, od koje je odavno, više godina unazad, iz "neutvrđenih razloga", na osnovu "nepoznatih odluka" i "nepoznatih davaoca i izvršilaca naloga", zakupljen jedan izraelski satelit, uspela da smanji "ničim izazvani dug", sa 40-ak miliona evra, na nešto više od 28 miliona evra, Narod Srbije treba da se raduje. Ostaće Narodu Srbije više od 10 miliona evra, za zdravstvo, školstvo, penzionere,........I, posle proslave ovog "velikog uspeha", sve će pasti u zaborav, osim što će se tih 28 miliona evra morati platiti...Jer, "Afera Satelit" i dalje je "državna tajna" i ostaće tako. I, zbog "državne tajne" i suđenja neće biti ili će biti "fingiranog suđenja"....da se zadovolji "radoznali deo" Naroda Srbije...A, zašto je konačni dug oko 28 miliona evra? Zbod, kako u informaciji se kaže "Izraelskog poklona od tri leteća, za nkakva špijunska snimanja, balona i 500 satelitskih snimaka", sigurno nije. Jer, ako je poklon, on je uvek "džabe"....Ali, neko zna strukturu konačnog duga od 28 mil evra,na primer 20+5+ostatak...ili 15+5+5+ ostatak,...ili 10+10+5+ostatak,...Bilo bi dobro da Pregovarački tim i to saopšti...Istine radi i buđetskog novca radi, koji će ipak Srpski narod morati da sakupi, kroz veći porez na kuću i okućnicu, južno voće,....