Banke lošije za građane nego firme

Beograd -- Poslovne banke znatno lošije tretiraju stanovništvo u odnosu na preduzeća pri odobravanju kredita jer im zaračunavaju kamate koje su dvostruko i trostruko više.

Izvor: B92, Danas
Pošaljite komentar
 1. Neko rece "Bankarska mafija"? Pa zar to nije pleonazam?
  (hm, 17. februar 2010 14:54)

  # Link komentara

 2. Pa sta mislite ko placa sve one propale kredite koje banka ne moze da naplati adm zabranom i troskove vracenih lizing vozila? Sve to kumulativno povecava rizik investiranja u kredite stanovnistvu i samim tim rastu kamate da se rizik pokrije. Nasa nesreca je samo sto ne postoji kreditni skor kao na zapadu pa da se oni koji vracaju kredite na vreme ne tretiraju kao rizicni i samim tim mogu da dobiju povoljnije kredite. Do pojave kreditnog skora svi ce placati pogresne procene ostalih.
  (nema dzabe, 17. februar 2010 13:13)

  # Link komentara

 3. Ja sam to odavno osetio na svojoj kozi,smogao snagu isplatio kredit prevremeno,ukinuo sebi dozvoljeni minus,racune sad uplacujem u posti tako da mi banka sluzi samo da podignem "crkavicu".
  (ivan, 17. februar 2010 13:00)

  # Link komentara

 4. Pa da... ko **** nas obične smrtnike.
  (Nenad, 17. februar 2010 12:50)

  # Link komentara

 5. Kamata od 36 % godisnje na dinarske kredite, veoma povoljno a i guverner NBS nam porucuje da se samo zaduzujemo u dinarima a ne u evrima sa 18 %, kako kog okrenuli kamate su previsoke , govore nam stalno da je to zbog toga sto smo rizicna zemlja , pa kako svi oko nas imaju manje kamate,zar zbog nas onda ne bi trebalo da i oni imaju vise kamate, cini mi se da NBS u ovoj zemlji vise stiti poslovne banke nego sopstvene gradjane, pa skoro sve banke su i u kriznoj 2009 ostarile velike dobiti i to najvise zahvaljujuci visokim kamatama bilo gradjanima bilo privredi.
  (pera, 17. februar 2010 12:39)

  # Link komentara

 6. dobro jutro...tek sada ste to shvatili...da je ovo neka država pa da im daje dozvole za rad samo ako posluju po istim principima (kamatama) kao i u matičnoj državi!
  (mobtel, 17. februar 2010 10:30)

  # Link komentara

 7. Da li postoji "Bankarska mafija"? Otimaju kako god mogu i gde god stignu. Koliko god je to moguce, gledam da nemam ama bas nikakvog posla sa bankama.
  (Besan, 17. februar 2010 09:20)

  # Link komentara