- Komentari -

EU ima problem sa ove tri države

U Evropskoj uniji vlada uverenje da je najbolje kada se druge države trude da joj se priključe ili da trguju sa njom, ali ne nužno i nakon što postanu članica.

Izvor: kurir.rs
Pošaljite komentar
 1. A šta je sa klimatsko-trgovinskim udarom na poljoprivrede ovih zemalja upotrebom jeftinog Ukrajinskog žita. Prinosi u Francuskoj, Italiji, Nemačkoj, Holandiji, Španiji su prebijeni usled suša i eutropifikacije zemljišta (nitrati) samim tim i profit, jedan od načina da se problem reši jeste da se dodje do novog tržišta i kontrole nad poljoprivrednom proizvodnjom. Umesto da se trpi šteta i kupuje od drugog, preplaviš evropsko tržište Ukrajinskim žitom (nije samo pitanje ko je vlasnik Ukrajinskog zemljišta, ti je i železnica, silosi, kome je to dato na upravljanje), svojoj polupaciji obezbediš jeftinu hranu ili ti manju inflaciju jer im manjka sopstvenih prinosa, i ujedno napadneš proizvodjača u istočnoj evropi i dodvedeš ga u položaj da propada i spremiš za preuzimanje (kreditima ili direktno) tukući ga jeftinim Ukrajinskim žitom. Tako da ove 3 države pokušavaju da se odbrane najeftinije moguće, preko puke zabrane, što manje košta nego sukob sa onim koji su ovo smislili za svoj džep.
  (velikaške evrope, 25. septembar 2023 12:18)

  # Link komentara

 2. Pitanje je ko je vlasnik poljoprovrednog zemljišta u Ukrajini!?
  (kognitivna disonanca, 25. septembar 2023 09:31)
  Ukrajina ima sluzbu koja je slicna nasem katastru nepokretnosti. Odes tamo i podneses zahtev za uuvid u vlasnistvo zeljene parcele.
  (jasdf, 25. septembar 2023 10:11)

  # Link komentara

 3. EU ima problem sa Ukrajinom, a ne sa Slovačkom, Madjarskom i Poljskom. Zašto se izvrću činjenice, to treba da pitaju Ameriku i Englesku.
  (Igor, 25. septembar 2023 09:31)

  # Link komentara

 4. Pitanje je ko je vlasnik poljoprovrednog zemljišta u Ukrajini!?
  (kognitivna disonanca, 25. septembar 2023 09:31)

  # Link komentara

 5. Ali, zar to žito nije bilo namenjeno gladnima u Africi?
  (Bane, 25. septembar 2023 09:18)

  # Link komentara

 6. EU ima problem sama sa sobom, raspada se svakim danom sve vise i vise. Nesposobni politicari koji guraju EU u totalni haos na svim nivoima.
  (Misa, 25. septembar 2023 08:16)
  Ista prica od kada je osnovana zajednica za ugalj i celik. Evo, vise od pola veka kasnije, oni i dalje samo sto se nisu raspali.
  (jasdf, 25. septembar 2023 09:08)

  # Link komentara

 7. Ukinite im finansiske fondove EU...
  (alex, 25. septembar 2023 08:41)

  # Link komentara

 8. EU ima problem sama sa sobom, raspada se svakim danom sve vise i vise. Nesposobni politicari koji guraju EU u totalni haos na svim nivoima.
  (Misa, 25. septembar 2023 08:16)

  # Link komentara