- Komentari -
 1. Koliko je sa pravne tačke opravdana dupla konverzija?

  Zašto se mora konvertovati iz dolara u dinare pa u evre?

  Svaka banka koja vrši prodaju valuta bi trebala da vrši direktne konverzije između valuta a ne da radi duple konverzije kako bi dodatno zaradila na nepovoljnim kursevima.
  (Igor, 6. jun 2023 10:11)

  # Link komentara

 2. Obracunska valuta je euro. Znaci ako ste karticom platili nesto u dolarima, ne vrsi se preracun iz dolara u dinare pa iz dinara u eure, vec se samo vrsi direktan preracun iz dolara u eure, nema duple konverzije. Zato je bitno da na deviznom racunu imate polozena sredstva u valuti obracuna, a kod nas je to uvek euro. Obavezno procitati sta pise u ugovoru sa bankom da ne dodje do zabune, da ne bude posle "ja sam mislio"....Ne misliti, citati sta je napisano, pitati ako se ne zna!!
  (AA, 6. jun 2023 07:44)

  # Link komentara

 3. evo meni konverzija po srednjem kursu...bar što se tiče Grčke i Crne Gore. Aj da ne reklamiram banku ali sam i ja pozitivno iznenađen
  (Marko, 6. jun 2023 07:28)

  # Link komentara

 4. Niste u pravu. Najbolje je imati devizni račun u EUR, ma gde da idete. Sva zaduženja u inostranstv idu u EUR, pa bi, ako imate devizni račun u nekoj drugoj valuti, bile obračunavane duple konverzije i tada bi to skuplje bilo po vas.
  (BTS, 6. jun 2023 07:01)

  # Link komentara

 5. Ako putujete u Skandinaviju ili Beneluks, mnoga mesta uopšte ne primaju keš. Devizni račun u EUR kod nas i viši paket u banci (oko 350 rsd mesečno), nema provizije, čak iako plaćate u krunama ili drugim valutama. Samo konverzija.
  (toboparaliza, 6. jun 2023 00:38)

  # Link komentara