- Komentari -

Šta čeka Aerodrom u Trebinju?

Realizacija projekta Aerodroma u Trebinju je u završnoj fazi i trebalo bi da počne kada se prikupe sve potrebne dozvole, potvrdio je direktor Mladen Stanković.

Izvor: Capital/Bojana Ninković
Pošaljite komentar
 1. Tuzla je puno veći grad od Trebinja.
  (Ohoho, 21. mart 2023 11:39)

  # Link komentara

 2. @Dalmatinac

  Ima nas koji bi rado leteli za Trebinje. Ako može raditi Tuzla može i Trebinje.
  (nenad ch, 20. mart 2023 20:41)

  # Link komentara

 3. Zbog bure ne bi bilo loše pored dubrovačkog imati još jedan aerodrom u susjedstvu ali do toga neće doći prije nego BiH uđe u EU i Schengen zonu. Pa zamislite da putujete iz Londona i letite 3 sata za Dubrovnik, a onda nakon slijetanja čekate još par sati da prijeđete granicu na Ivanici i potom Brgatu, koliko se već i bez aerodroma čeka a biti će sve gore i gore. Dubrovački aerodrom je građen za prihvat 4 milijuna putnika godišnje, a već se razmišlja o 24 satnom radnom vremenu aerodroma čime bi se broj putnika mogao povećati na oko 6 milijuna godišnje. Rekordni godišnji promet dubrovačkog aerodroma je 2,9 milijuna putnika što znači da ima više nego dovoljno prostora da sadašnji aerodrom zadovolji potrebe narednih barem 15-20 godina. Trebinjski aerodrom bi uglavnom služio putnicima koji putuju u Hrvatsku, dio njih bi putovao i za Crnu Goru, a najmanje za Istočnu Hercegovinu, što znači da bi aerodrom bio totalno nerentabilan.
  (Dalmatinac, 20. mart 2023 20:30)

  # Link komentara

 4. Sljedeće izbore
  (boban, 20. mart 2023 19:02)

  # Link komentara

 5. Nikada BiH neće dati saglasnost za aerodrom u vlasništvu Srbije na njezinoj teritoriji a bez saglasnosti domicilne zemlje ne mogu se vršiti međunarodni letovi sa aerodroma. Mogu jedino unutrašnji letovi Istočno Sarajevo - Trebinje ili Bijeljina - Trebinje. Aerodrom Trebinje će deliti sudbinu ulaska BiH u NATO i EU.
  (Luis, 20. mart 2023 19:02)

  # Link komentara