- Komentari -

Švajcarska zamrzla Rusima 7,5 milijardi franaka

Državni Sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske (SECO) objavio je danas da je ukupna vrednost zamrznutih ruskih sredstava dostigla 7,5 milijardi franaka.

Izvor: B92.net, J.J.
Pošaljite komentar
 1. Tati putinu zima
  Smrzo se
  (M,K., 2. decembar 2022 19:29)

  # Link komentara

 2. Treba da se zna da je ovo samo jedna strana priče medijske propagande da izgleda da je Zapad moćniji. Druga strana priče koje nema u našim medijima je da je veći kapital švajcarskih banaka koji je zamrznut u Rusiji. Zamislite da sada sve naše kompanije i građani više ne vraćaju novac nemačkim, francuskim i italijanskim bankama već narodnoj banci Srbije. Daleko je veći pozajmljeni kapital od stranih banaka u Rusiji i Srbiji nego što se čuva negde napolju. Tačno je da ima dosta bogatih koji čuvaju novac negde napolju ali je daleko veći pozajmljeni novac. U Srbiji ima na stotine hiljada stambenih kredita. Postoji takođe na stotine hiljada raznoraznih poslovnih kredita. Ista stvar je i sa kompanijama. Zamislite da sada sve strane kompanije u Srbiji postanu naše. Iz tog razloga priča se samo o zamrzavanju. Zapad ne sme da pokrene oduzimanje novca.
  (milan, 1. decembar 2022 17:52)

  # Link komentara

 3. Bravo svajcarci tako se to radi i pokazuje da se ne sedi na dve stolice.
  (zlatni, 1. decembar 2022 17:48)

  # Link komentara

 4. pa što su nosili novce na truli zapad mogli su u Kinu ili Bjelorusiju ili Sj Koreju.
  (Marko, 1. decembar 2022 14:32)

  Зато што су западне државе више поштовале приватну својину и због тога биле безбедније место за складиштење новца ... до сад. Сад су показали да ни код њих новац више није безбедан, па ће убудуће далеко мање људи трчати да га тамо оставља.
  (Тољага, 1. decembar 2022 16:11)

  # Link komentara

 5. A sta ce ruske pare tamo? Imaju li oni svoje banke?
  (Neka, 1. decembar 2022 15:32)

  # Link komentara

 6. Na duže staze, ovo će koštati Švajcarsku koja ovim potezom izgubila sve buduće klijente koji su u nekom vidu sukoba sa Zapadom. Je l' ima još nekoga da mu nije jasno šta se dešava sa planetom. Mislim da smo poslednja generacija "onih vremena", tj. vremena kad se koliko-toliko znao neki red.
  (Legionar, 1. decembar 2022 14:57)

  # Link komentara

 7. pa što su nosili novce na truli zapad mogli su u Kinu ili Bjelorusiju ili Sj Koreju.
  (Marko, 1. decembar 2022 14:32)

  # Link komentara

 8. Švajcarska bi trebalo da bude neutralna. Ako se stave na stranu zapada, onda će ih istočni kapital izbegavati da ne bi i njima jednom oduzeli imovinu.
  (realno357, 1. decembar 2022 12:55)

  # Link komentara

 9. toliko o suzdrzanosti i nezavisnoj svici..
  (mozaks, 1. decembar 2022 11:51)

  # Link komentara