- Komentari -
 1. U Dubaiu ima svega sa svih strana sveta. Od mesa, povrca, voca i svega ostalog. Dugo sam ovde i uopšte nisam ubedjen da je to tako kako zamislja Nedimovic. Potrebno je organizovati izvoz po njihovim standardima,naci uvoznika. Znam da su probali sa plazmom i nekim supama u kesicama,imao samo jedan lanac i ne sve prodavnice. Kupovali iz nostalgije preskupa za te pare ima boljih keksova onoliko.Zeleo bih da stvarno uspe izvoz ali ovo mi lici na mastariju bez pravog pokrica.
  (boki, 18. mart 2021 08:37)

  # Link komentara

 2. Transport takodje diktira cenu, da bi kontejneri stigli do tamo moraju da prodju pola Sveta, a cena skocila 4-5 puta. Da bi se uopste prodavalo na tom trzistu samo lokalac lihvar moze da bude uvoznik. Mnogi su probali da udju na trziste pa pukli jer ne dozvoljavaju konkurenciju. Spuste cenu istog proizvoda dok firma ne bankrotira pa ponovo dignu. Srbija nema Cargo avione, jos od JATovih B707, tako da nekog ozbiljnijeg pristupa nema. Pitajte vlasnike Voda Voda na koji nacin i kako i kome plasiraju svoju vodu u Qatar, i tako je jedino moguce
  (dr.kadzija, 18. mart 2021 08:31)

  # Link komentara

 3. Ovako poljoprivredu zamislja pravnik. Mislim da jos uvek poljoprivredni i znaju vise o pravu. Kao prvo, ne moze se povećati broj jagnjadi klikom na misa, potrebno je vreme, drugo super ekološka proizvodnja, a pola srbije se gusi u vazduhu koji moze da se vidi. Trece za prodaju mesa ortodoksnim muslimani a potrebne su posebne klanice, sertifikacija, naravno i obrada i pakovanje. Ne moze kao kod nas, hocete but od jagnjeta, moze ako kupite pola glave i pola jetre po ceni buta, dobro vam ne uvale ovcarskog psa pride. I na kraju, najmanja je zarada na sirovom mesu, mnogo veca je ako zaposlite vrhunske tehnologe i vrhunske arapske kuvate koji ce napraviti delikatesna gotova jela.
  (bhinic, 18. mart 2021 08:01)

  # Link komentara

 4. Zivim u UAE, trgovine su pokrivene sa hranom od Australije do Evrope. Meso, voce, povrce mozes da biras iz cijelog svijeta mada malo zavisi i od sezone. Emirati dosta ulazu u sopstvenu organsku proizvodnju i sada ima dosta njihovih proizvoda. Ima takodje dosta proizvoda trenutno iz Srbije i Bosne da se kupi. Vecinom je trziste pokriveno sa vec iskusnim dobavljacima hrane i ne vidim veliki prostor za Srpske proizvode ovdje pored toliko kvalitetne hrane.
  (Neko u masi, 18. mart 2021 04:27)

  # Link komentara

 5. Jedan od sposobnijih ljudi. Svaka cast.
  (rajko iz mezgaja, 18. mart 2021 01:25)

  # Link komentara