1. To ce biti povecanje od oko 16.5 evra mesecno sto ce drzavu kostati 5,6 miliona evra vise mesecno sto su za jednu ozbiljnu drzavu smesne pare ali u Srbiji to predstavljaju kao uspeh !?? U 21. Veku u sred Evrope imati platu u drzavnom preduzecu I raditi po smenama za 250 e je stvarno sramota !
   (Semi Silt, 14. septembar 2020 16:33)

  # Link komentara

 2. Minimalac od oko 272 evra mesečno. U 2021. godini. U Srbiji. Jedna Bugarska ima minimalac od 311 EUR. Svaka čast svim srpskim političarima i strankama od 1980. pa na ovamo.
  (Perica, 14. septembar 2020 14:36)

  # Link komentara

 3. @glava u pesku

  naravno da poslodavci rade iskljucivo za licni profit, ali ako svoje zaposlene nisu u stanju da plate ni toliko da prezive sa tom platom taj mesec i oni da ostvare prpofit onda je pitanje za nih sta uopste rade? da ne pominjemo potpuno pogresnuideju minimalca koji sa smatra najmanjom platom za svakakve poslove - to je minimalna zarada za NEKVALIFIKOVONAG radnika (osnovna skola ili za rad na mestu za koje nije skolovan) i to za 40 sati nedeljno, tj. 5 radnih dana po 8 sati, sto ti isti poslodavci postuju skoro pa nikad
  (marica, kriv, razumevanje..., 14. septembar 2020 13:40)

  # Link komentara

 4. A da malo spustite poreze i doprinose na plate ?
  Al nemojte 1.% uvedite platne razrede i oporezujte po istom one koji primaju preko 1000 e pa preko 1500 pa 2000 ....
  (Alesandros, 14. septembar 2020 13:15)

  # Link komentara

 5. Smatram da je ovakav način povećavanja minimalca duboko pogrešan i da će opteretiti privredu koja će opet morati da podigne cene svojih proizvoda i usluga i da poveća svoju nekonkurentnost prema uvozu i strancima.

  Jedino što je trebalo biti uradjeno za povećanje minimalca je smanjenje opterećenja na zarade. Na primer da su smanjili ukupno porez i doprinose za 4% minimalac je mogao da bude 33000 dinara, sa istim opterećenjem za poslodavca.
  Radnici bi dobili veću zaradu, poslodavac iste troškove, država manje prihode oko 1300 dinara kad prelomiš sa rastom pdv-a zbog veće potrošnje, ali bi i imali rast potrošnje oko 5-6% kao dodatni zamajac privrednom rastu.

  Nije trenutak za rast zarada na teret poslodavca, kriza je ako niste primetili i jos pride i neizvesnost sta ce biti za 1,2,3 meseci.

  A ovako ste opteretili poslodavca u privatnom sektoru, koji su već diskriminisani u odnosu na poslodavce strane investitore koji plaćaju manje poreze i manje doprinose pa čak i bivaju oslobodjeni.

  A posetiocima koji pišu komentare, samo mala napomena ne voze svi poslodavci bahate dzipove i mercedese i bmw i audi, već ima mnogo normalnog sveta medju poslodavcima. I jednom shvatite da poslodavci ne rade da bi zaposleni imali plate već da ostvare profit za sebe i ulaganje koje su napravili.

  Lepo je da plate budu visoke, ali to se ne radi dekretom i dogovorom koji nameće vlast. Visoke plate traže i visoku produktivnost, efikasnost, inovativnost, društveno ekonomsko uredjenje i svasta jos nesto.
   (glava u pesku, 14. septembar 2020 12:53)

  # Link komentara

 6. Znači, 350 hiljada ljudi koji primaju minimalac koji nije dovoljan ni za običnu potrošačku korpu, drži Srbiju i njenu privredu i ekonomiju da ne propadnu!!!!!!....vrhunac sarkazma
  (Bulevar Niš, 14. septembar 2020 12:36)

  # Link komentara