- Komentari -
 1. Ni jedna od dve nekada najjače pivare iz centralne Srbije ne radi, Jagodinska i BIP . Jednostavno, svaka pivara može da radi. Ali, kud smo zatrli one silne industrije i ovo neće biti šteta. U mom malom mestu, dva nekadašnja pogona Zastave koji su imali više od 500 radnika su isečeni u sek. sirovine. Država koja gasi škole i centralizuje sve institucije kaže da se brine natalitetu i demografskom oporavku? Tako da propadne još jedna fabrika piva i nije tako strašno s obzirom šta se sve ovde dogodilo.
  (Giška, 5. jul 2019 13:47)

  # Link komentara

 2. Samo da ruski kvas ostane! Jedva sam ga našao pre par dana! Vrhunski kvas! Svi ostali "kvasovi" su nula!
  (Branko, 5. jul 2019 13:34)

  # Link komentara

 3. Najbolje naše pivo je Zaječarsko!
  (Nishwille, 5. jul 2019 13:32)

  # Link komentara

 4. Šteta za BIP. Čuo sam od jednog starijeg tehnologa koji ima doktorat iz proizvodnje piva da je BIP pivo samo jedno od 3 piva ( Valjevsko i treće ne mogu da se setim, ali neko manje komercijalno) koje se pravi onako kako treba, tj, da nije razblaženi ekstrakt, već prirodno vri do te jačine alkohola i to je to, za razliku od drugih koja se prave mnogo jača i posle razvodnjavaju.
  (Icarus87, 5. jul 2019 11:23)

  A ko to odredjuje kako treba i da li je ovako pravilno, a onako nepravilno? Vazno je sta se na kraju dobije, i ako je pivo dobijeno razvodnjavanjem ukusnije od onog koje se ne razvodnjava, onda znaci da treba praviti jace pa razvodnjavati, jer trziste regulise sta je bolje.
  (dragaN, 5. jul 2019 13:15)

  # Link komentara

 5. BIP je najbolje domaće pivo pored Valjevskog i Jagodinskog Čiče. Nažalost ne mogu da izdrže trku sa ovim velikim trovačima čije pivo nije ni za...
  (dumbass, 5. jul 2019 12:53)

  # Link komentara

 6. Najbolje komercijalno pivo koje je moglo da se nadje. Mada, cini mi se da je manje komercijalno od kabineta ali ime jeste, ako nista drugo. Forsirao sam ga u zadnje vreme s namerom da uzivam u dobrom pivu dok se ne iskvare.
  (NeRazumem, 5. jul 2019 12:53)

  # Link komentara

 7. Kako moze propasti pivara, koja proizvodi piće masovne potrosnje? Kakva je ovo budalastina? BIP jedini ima u svom pogodnu živi izvor pitke vode za svoje pivo, ako ga budale nisu zapecatile kad su pravile kafiće u okviru pogona.
  (ne mogu da verujem, 5. jul 2019 11:57)

  # Link komentara

 8. Nefiltrirano Bipovo pivo koje je bilo u pivnicama poslednjih par godina je vrhunsko pivo.Nadam se da ce uspeti da se izbore sa stranim(domacim) pivima proizvedenim po licenci,koja blage veze nemaju sa kvalitetni(ji)m originalom.
  (VidikovcanIn, 5. jul 2019 11:55)

  # Link komentara

 9. Velika steta. U zadnje vreme od kada su ga preuzeli Makedonci, stvarno se pivo poboljsalo, krenuli su i sa marketingom, osecao se napredak pivare. Sta je stvarni razlog odustajanja...to verovatno necemo saznati. Moze biti da im stvarno prodaja piva ipak nije isla dobro bez obzira na poboljsanje kvaliteta piva(ipak ga prati losa reputacija kao lose pivo) ili je stvarno mafija zapretila Makedoncima da se odustanu od pivare zbog atraktivnog prostora....Sve u svemu, nije mi jasno zasto stecajni upravnik nije prodao pivara zajedno sa zemljistem pa bi se sigurno od tih para mogli namiriti poverioci jer samo zemljiste vredi pravo bogatstvo
  (JEBIGA, 5. jul 2019 11:49)

  # Link komentara

 10. Samo nemojte Ruski Kvas da mi ukidate :(
  (ironicar, 5. jul 2019 11:42)

  # Link komentara

 11. Steta. U poslednje vreme su pravili odlicno pivo, mozda i najbolje.
  (Igor, 5. jul 2019 11:33)

  # Link komentara

 12. Steta, bio je to 90' odlican lager, pa onda i nefiltriran. Ako drzava uopste bude zelela da spase BiP, jedino resenje je da ga da nekim craft entuzijastima, gde bi uslov bio da sacuvaju tu osnovnu recepturu lagera, a usput da razvijaju nova piva. Naravno, treba tu neki normalan biznismen da vodi celu pricu, a ne mafija. Mada, danas je sve to mafija, sta ces.
  (Gon, 5. jul 2019 11:28)

  # Link komentara

 13. To je atraktivna građevinska lokacija na koju su određene osobe bliske vrhu vlasti odavno bacile oko. Zbog toga se svima koji polušavaju da ponovo pokrenu proizvodnju maksimalno otežava rad na sve moguće načine raspoložive državnim organima. Investitor prestaje da bude bitan, kao i radna mesta i proizvodnja, ako neko blizak vlasti ima drugačije planove.
  (Kabinet, 5. jul 2019 11:25)

  # Link komentara

 14. Šteta za BIP. Čuo sam od jednog starijeg tehnologa koji ima doktorat iz proizvodnje piva da je BIP pivo samo jedno od 3 piva ( Valjevsko i treće ne mogu da se setim, ali neko manje komercijalno) koje se pravi onako kako treba, tj, da nije razblaženi ekstrakt, već prirodno vri do te jačine alkohola i to je to, za razliku od drugih koja se prave mnogo jača i posle razvodnjavaju.
  BIP je trebao poraditi na marketingu, reklami, kao što je MB tamo 2000tih. Ja nikad nisam naleteo u prodavnicama na BIP pivo u poslednjih par godina
  (Icarus87, 5. jul 2019 11:23)

  # Link komentara

 15. zasto zakup? zasto stecajni ne objavi prodaju da namiri poverioce sto mu je obaveza??
  (ne razumem, 5. jul 2019 11:21)

  # Link komentara

 16. Rekao bih da je samo lokacija problem.Nemože se oko elitnih hotela nalaziti nekakve fabrike pa ni pivare.Strani investitori pritiskaju a vlast izmišlja problem poslovanja.Na kraju će se BIP izmestiti u najboljem slučaju i to negde u Krnjaču Padinsku skelu ili Surčin.
  (misko, 5. jul 2019 11:19)

  # Link komentara

 17. Da je bolje pivo bila bi i 13-ta plata.
  (vitez, 5. jul 2019 10:55)

  # Link komentara

 18. Idealan "strateski" partner bi bio najveci InBev, jerbo je zaduzen do guse (preko 100 milijardi! Da, toliko!), da bi mu mali BIP legao kao kec na desetku da opere nesto parica, pa.makar preko ledja nasih cinovnika! Radnici bi bar bili koliko toliko placeni nekih 5-6 godina, da se snadju za buducnost!
  (Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime, 5. jul 2019 10:55)

  # Link komentara