Sreda, 03.07.2019.

19:09

Kazne maksimalne: Ode cela plata ili penzija ako ne čistite za psom, ili je bez povoca VIDEO

Gradske vlasti u Novom Sadu povećale su kazne za komunalne prekršaje do zakonskog maksimuma.

Izvor: B92, Prva TV

Kazne maksimalne: Ode cela plata ili penzija ako ne èistite za psom, ili je bez povoca VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Mila

pre 4 godine

Sav taj pseći izmet bacaju u kante po gradu.Odvratno smrdi .Kako je tek ljudima koji čiste te kante.Sramota da u centru grada u kantama ima više psećeg izmeta nego papira.To definitivno nije rešenje.

Nenad

pre 4 godine

Ne morate ni ako ste u Medjedju ako je pas čipovan. Ako je labrador onda bi prolaznici trebali da nose povodac ili brnjicu. Ako kaki na travi koja je u šumi i ti treba pokupiti.

stanislav

pre 4 godine

A Beogradom junoše šetaju staforde i pitbulove bez povodca. I kod nas je samo vest kada takav pas nekoga napadne.
Kada bi samo nekada komunalna policija prošetala ujutro Grčkom i Norveškom ulicom.

Gegula

pre 4 godine

Proširite kazne na "savesne" psetodršce koji svoga "voljenog" psa noću drže na terasi i koji svakih nekoliko minuta laje kao besomučan ... A kvart odzvanja. Pa vi spavajte. Po sto hiljadarki godišnje za "registraciju" pseta, pa se švrćkajte. Čoveče držite doge i šarplanince po stanovima, pa je li to normalno?

Ex faca

pre 4 godine

Hajde neko pameta da odgovori: Zašto se propisuju kazne samo za vlasnike pasa koji ne skupe izmet za njima, a ne reaguje se nad vlasnicima konja po istom problemu? E kad budu izjednačeni aršini onda ću smatrati ovu vest ozbiljnom i odgovornom.

krle

pre 4 godine

beograd, grad od 2.000.000 stanovnika. ima barem 100.000 pasa a koliko ima parkova za pse? kako taj pas da se istrči, da se poigra sa drugim psom? ja mislim da ima 4 parka za pse na celom gradu i onda ne smes da pustis psa sa povodnika. nosenje pasosa glupost, pa što sam ga čipovao da bi sad nosio papirnu potvrdu da sam ga čipovao?
skupljanje za psom je stvar lične kulture i slazem se da kaznama treba kultivisati

Nina

pre 4 godine

@ roditelji

Otac mi živi u Belgiji..svako ali svako tamo čisti za svojim psom.
Ne možete da vidite izmet nikad na ulici a maltene svi imaju pse.
Uopšte ne shvatam poentu vašeg komentara..
Treba sve probleme u državi rešavati. Moje dete da izvrši veliku nuždu na javnom mestu ja bih za njim pokupila i to bi svako normalan uradio a za psima ne skupljaju?!

aco.perovic

pre 4 godine

A ima li dovoljno kanti na ulicama gde cemo bacati vrecice sa izmetom?U Bg se nahodas dok nadjes u centru jednu kantu,mogu misliti kako je po manjim mestima!

Aha, važi

pre 4 godine

70% pasa na ulicama su lutalice. Ko će za njima da plati? Grad? Zoohigijena?

Još jedan način čisto da se uzmu pare, pošto problem izmeta na ulicama svakako time neće da se reši, ali pare da se uzmu hoće.

Sloba

pre 4 godine

Kazne trebaju biti proporcionalne primanjima. Cuo sam da je u nordijskim zemljama tako i cini mi se da je to pravedno. Na primer 25% mesecne zarade prekrsioca.

Nikola bg

pre 4 godine

Secam se da su po parkovima i ulicama bile kante za pseci izmet gde ste imali lopaticu i cetku i najlonske rukavice. To je trajalo kratko pa su uklonjene. Ja sada ne vidim ni jednu... Jer ovde sve sto je normalno ne moze da opstane dugo.

zoki

pre 4 godine

Ok, sve ja ovo razumem.

Ali ako ste krenuli sa psima. Tada prvo pohvatajte pse lutalice po svim selima i gradovima sirom Srbije, koji po coporovima predstavljaju opasnost i za mlade i stare!

billy_the_cat

pre 4 godine

Mozda drugacije da probate@ kako drugačije, daj prijedlog? Kod Švaba ne ide drugačije, pucaju kazne za ovo 50€ jer drugačije ne može. Ljudi su bezobrazni i bezobzirni, zato i treba sve kaznama rješavat!

Vetar u ledja..

pre 4 godine

@Pera poskok
Gospodine Pero, culi ste i za lutalice e pa i ti psi isto vrse nuzdu kao i vlasnicki psi i oni doprinose tom izmetu koji spomimjete. Ljubav je nesto drugo i tu nesto morate da znate. Onako kako vas pas voli, tako ne moze niko na ovom svetu da vas voli, bezuslovno i bez rezerve. Nije tacno da su deca oterana iz parkova najpre jer je sada sve vise ogradjenog prostora za pse i drugo, vecina vlasnika postuje vreme kada moze slobodno da pusta pse u parkovima (zimi posle 21 i leti posle 22h). Veliki problem su roditelji u celoj prici. Roditelji koji ne umeju da vaspitaju decu kako se treba ponasati sa psima, kako im treba prici, kojih pasa se treba kloniti. Sa druge strane, vlasnici pasa takodje moraju da shvate da je drzanje psa nosi i veliku drustvenu odgovornost pogotovo ako je pas srednje velicine ili veliki. Kazne su ok ali ne bi trebalo preterivati i kaznjavati za bas sve. Osnovna svrha svake kazne bi trebalo da bude prevencija a ne punjenje budzeta....

Mozzart

pre 4 godine

Treba covek da bude zesce primitivan da zaboravi sta je djubrivo za sve biljke. Izmet nestane za nedelju dana, i donese dobro biljnom svetu, mozda kada ne bi kupovali plastiku ili bacali kese sa smecem pored kontejnera, bilo bi znatno cistije
(Ilija, 3. jul 2019 23:51)
Brate, neka tebi biljke i zelenilo budu u stanu. Na ulici, ima ko ce o tome da brine.

Mali princ

pre 4 godine

A oni koji vode Pit Bulove bez korpe? Da li će za to biti kazne? Neki ih i ne vode vec psi njih vode odnosno vuku. Juce, jedna devojka vodi Pit Bula a on je vuče. Nema kontrolu nad njim.

Mary

pre 4 godine

Apsolutno podržavam većinu ovoga, ali 1) ovo za pasoše je glupost i 2) ovo za broj kesica je glupost - prvo, nema tog psa koji 5 puta obavlja veliku nuždu u jednoj šetnji, a drugo, problem nam svima nije osoba koja ima sa sobom jednu ili dve kesice umesto 5, nego osoba koja sa sobom nema nijednu i nema niti je ikad imala nameru da je ponese.

Uzgred, kad šetam psa, na livadici koja nam je u kraju skupim em ono što pas ostavi za sobom, em razne papiriće, omote od čokoladica, plastične flaše... Ima neki propis za to? Hoćemo kažnjavati debile koji bacaju đubre, jednom za svagda?

je-bote

pre 4 godine

...Čudi me da niko još ne drži konja u zgradi.
(Zema, 03. jul 2019 21:55)

Pune zgrade konja, nego je nova sorta na dve noge. Posmatraj pazljivije.

Rajko Zivotic

pre 4 godine

Pa u Canadi je ovako. Kazna je do 5000 dollars. Ako zavrsis kod sudije on to kaze da bi kazna bila oko 2000 ali ako priznas krivicu bice 500. Ako ne priznajes bolje dodji sledeci put sa pravnim licem (paraligal). Advokat je 400 dolara na sat

drvobradi

pre 4 godine

@Sima
Da probam prosto da ti pojasnim. Pas ne moze da nauči da skuplja svoj izmet, ti treba da naučiš da ga skupljaš. Pusti pasoše, bolje da uvedu dozvole za držanje pasa uz obavezne testove inteligencije.

vlasnik psa (po četvrti put)

pre 4 godine

"Zasto pasos kada su danas psi cipovani?
(Prapredak Jetija, 03. jul 2019 19:52)"

U pravu ste.
Neka inspekcija nabavi čitače čipova.
A vet. ambulante treba da unose podatke, putem interneta, o obaveznoj vakcinaciji psa (besnilo) koji bi bili vezani za broj čipa u jedinstvenu bazu u Srbiji.
Prosto kao pasulj.
Inače nosim fotokopiju Pasoša da mi se original ne raubuje od nošenja, premeštanja po torbicama, odeći, itd.
NIKADA nisam video da je inspekcija kaznila osobe koje vode pse bez povoca a kamoli za nepokupljen pseći izmet.

Ilija

pre 4 godine

Treba covek da bude zesce primitivan da zaboravi sta je djubrivo za sve biljke. Izmet nestane za nedelju dana, i donese dobro biljnom svetu, mozda kada ne bi kupovali plastiku ili bacali kese sa smecem pored kontejnera, bilo bi znatno cistije

Nina

pre 4 godine

Zivim u 63.bloku na Novom Beogradu.
Niko ali niko ne skuplja izmet za svojim psom a kraj je pun ma prepun vlasničkih pasa..
Pozdrav za komšije, nadam se da ste se prepoznali

roditelji

pre 4 godine

Zivim u Holandiji vec dve god i imam psa. Ovde apsolutno niko ne cisti za svojim psom. Na decijim igralistima nemamo pravo da ulazimo sa psom i to je sve. Koliko govanaca na stazama sto od pasa sto od patki i labudova, to je neverovatno. I niko se ne zali. Mada ovde svaki grad ima toliko zelenih povrsina samo za pse, sumica, parkova, kanala gde zive razne ptice, tako da mozda zbog toga niko ni ne cisti. Svako dobro nasoj zemlji, ali mislim da imamo mnogo vecih problema od pasa. Za pocetak malo pravde svima bi dobrodosla.

grobar

pre 4 godine

Jos ce da ljude sa psima pretresa dal imaju kesicu ? A sta ako je covek poneo kesicu, pokupio za svojim psom i u nastavku setnje ga startuje privatni policajac? Ili je predvidjeno da nosi po 5, 6 kesica kao da mu je ker automat za proizvodnju fekalija?

Brano

pre 4 godine

@Verka Da, nošenje lične karte je obavezno i ako bi ovlašćeno lice pokušalo da Vas legitimise, platili biste kaznu ako je nemate. Dešavalo se mojim prijateljima, naročito u mlađem dobu.

Bojana

pre 4 godine

Ko ce da cisti za ulicnim psima? Beograd je prepun pseceg izmeta. Sto se vlasnickih pasa tice,to je vec stvar kulture. I pasa i macaka. Od jedne komsinice pas se istovari ispred kapije,od druge kod mene u travnjak. Nece da pokupe i kraj. Na koji nacin ce da ih kazni komunalna,uzece dnk? Prazne price. Povodac je tek druga prica. Svoje pse koji su na uredno svezani,ne mogu na miru da setam od ovih koji nisu.

Kukatilo

pre 4 godine

Čitam ovde kao svi čiste za svojim psima a parkovima ne možeš da prođeš a da ne nagaziš u *****. Psi odavno proterali decu iz parkova jer pojedinci više vole psa nego dete. Kuda ovo vodi ***** li ga.
(Pera poskok, 03. jul 2019 21:39)

Najmanji problem su mi fekalije u parku. Budu tu 10 dana i istrule. A najlonske kese, plasticne i staklene flase, salvete ostaju mnogo duze.

Verka

pre 4 godine

Imam dva psa i apsolutno podrzavam kaznjavanje za izmet i setanje, cak i vrlo velikih pasa, bez povoca. Ali pasos je smesan zahtev, moze i neko drugi da vam proseta psa i mora da misli na dokumente? Izlazim i ja bez licne karte, hocu li platiti kaznu za to?

dak

pre 4 godine

daj boze da zazivi ovo.moj kraj lici na minsko polje.svi furaju modu,setaju pse,narocito pudle i maltezere,a niko od njih da pocisti njihove fekalije.

Da cirkus bude kompletan

pre 4 godine

Pošto se u komentarima pojavljuje negodovanje zbog obaveze nošenja pasoša psa zato što je glomazan i nepogodan za poneti, predlažem administraciji da razmotri predlog preregistracije pasoša i izdavanje novog dokumenta u formatu lične karte sa čipom. Od dokumenata bi trebalo da se podnese: izvod iz katastra, svedočanstvo iz osnovne škole, uverenje da niste osudjivani.....i na kraju plaćeni računi infostana za zadnjih 6. meseci. Naravno, sve overeno kod notara + uplatnica od 15.000 dinara koja glasi na budžet Srbije.

Марко

pre 4 godine

А коме ја да пријавим што ми сваки дан свраке, голубови, врапци, веверице и остале птице и глодари прљају возило? Дрвеће је свуда око зграде где живим и где радим, лимарија је скоро начисто "изгорела". Није ствар естетике, ствар је економске штете.

slušaj me svetlana

pre 4 godine

@ceca
Zakonski minimum je 5 kesa, trebalo bi to da znaš ako imaš psa.. Nošenje pasoša je glupost, ostalo je ok. Ja imam psa 8god i muka mi je što stalno preskačem tuđa govna da bi pokupio za njim..

Građanin

pre 4 godine

Ovako visoke kazne služe samo da nadležna služba, u ovom slučaju komunalna policija, sa što manje rada uzme što više para.
I do sada su postojale kazne ali se nisu pisale tj. verovatno im je teško da 8 sati provode na terenu. Takođe veoma često kada ih pozovete oni vam kažu kako nisu nadležni za dati slučaj.
Kod visokih iznosa za kazne do izražaja dođe korupcija i selektivno sprovođenje pravde.
Ne podržavam uvećane iznose nego svakodnevni rad na terenu.

Pera poskok

pre 4 godine

Čitam ovde kao svi čiste za svojim psima a parkovima ne možeš da prođeš a da ne nagaziš u *****. Psi odavno proterali decu iz parkova jer pojedinci više vole psa nego dete. Kuda ovo vodi ***** li ga.

Sima

pre 4 godine

A koliko se kazne sto ljudi ne ciste za sobom?Svako jutro ispred kuce nadjem 2 prazne flase,papir od bureka,da ne kazem jos sta sve ne.Kad ljudi nauce da ciste za sobom,naucice i moji psi.

ceca

pre 4 godine

Ceco ti si ocigledno jedna od onih koje nikad ne ciste za psom pa ti ovo sad tesko pada.
(Satro nepravda,
ne sreco, vrlo uredno skupljam izmet, al nemam `skroz fensi` kesice nego obicne pijacne kese i ne nosim 10 komada kad izadjem. i NE NOSIM pasos sa sobom jer ga apsolutno niko ne nosi. ubacili ste mi cip u psa pa proveravajte sto god hocete ali onda vi morate da nosite aparat sa sobom, jer inace ne znam sta ce vam pasos mog psa osim da smislite za sta jos da nam otmete pare.

Tihomir

pre 4 godine

Imam ženku labradora, opasna u vražiju mater. Ali ajde, da je i vodim na povocu, ali da nosim pasoš za čipovanog psa, nema šanse. Ogromna knjižica koja bi se za pet dana po džepovima raspala. Plus, kako brinemo o prirodi kad država inzistira da je zagađujemo kesama. Skupljam isključivo papirom. OK, nosiću papirne kese, ali ono za pasoš ostaje. Neka komunalci nabave čitače.

Stevan

pre 4 godine

Jedino visoke kazne mogu da nateraju ljude da poštuju druge. Ponašamo se kao da smo sami, ne interesuje nas da li naše ponašanje smeta nekom, to nema veze sa politikom već sa kulturom.

Tasa

pre 4 godine

Podrzavam ovo za skupljanje izmeta i za povodac (bar u urbanoj sredini) ali ovo za pasos je glupo, svi psi sa pasosem su cipovani i pride ti pasosi niti su dzepbog formata niti su od materijala koji je pogodan za stalno nosenje po dzepovima i torbama (obican plastificirani karton).

Švedska majka

pre 4 godine

A kad će te da naplaćujete kazne što drže Svinje u zonama blizu centra grada Sombora. Zna se gde se svinje drže mili ljudi na selo ne u grad, ne volim da pametujrm ali treba promene podhitno.

stefan

pre 4 godine

Postoji plasticna kapsula koja se lako nakaci na povodac ili ogrlicu i kosta 300 rsd... Traje godinama... U nju staje klupko od 10 kesa za pseci izmet i klupko kosta 60rsd...a moze da se nadje i za 50 i za 80... Kapsulica je fensi skroz kesice se lako otcepe za svaku upotrebu i nema problema.. Sve se moze kupiti u prvom pet sopu... Pokazao bih i sliku ali ne mogu dakle molim vas najstrozije kazne za setnju BEZ POVODCA a pseci izmet je projekcija drustva u kome zivimo.. Dakle ako vam se ne svidja delite besplatno kesice i kapsulice za psecu kaku i resicete problem.. Vaspitanja manjka ali sa obzirom da srozavate obrazovni sistem ne mozete ocekivati nista bolje...

rog

pre 4 godine

zamisli sad ovako- ponesem 2 kese, pas se.. dva puta, pokupim, bacim, naidje komunjara i ja nemam vise kesa da mu pokazem. jel idemo da vadimo iz kontejnera izmet i radimo dnk za dokaz ili sta?? dajte bre ljudi. koji je zakonski minimum ponetih kesa od kuca na 50m od zgrade ili nemam dzep za pseci pasos??
(ceca, 03. jul 2019 19:52)

Ponesite 5 kesa i resen problem. Prekinite da trazite izgovore za vase bahato ponasanje.

PP

pre 4 godine

Kazne da, ali nase vlasti uvek preteruju sa visinama nekih. Pa kada se uporede plate I kazne na zapadu I kod nas, kazne su mnogp vece kod nas.Da li u Nemackoj za ovavaj prekrsaja uzmu npr 1000 I vise e, jer u NS vecina radi za plate 20-30 hiljada ka I I BGD, a npr izmos socijalne pomoci je 2,5 puta manja od ove kazne, a iznos minmalne zakonske penzike(ako ste srecnik da vam je meko uplacivao 15 gstaza) je 10000 dinara manja od ove kazne od 25000

john brown

pre 4 godine

Imam psa 7 godina i uvek cistim za njim, sve u pomenutome N.Sadu. Podrzavam ciscenje sve i bez kazni, zar moze biti drugacije? Moji problemi: manjak kanti za djubre i javnih kontejnera, pa kesu ponekada nosis i po pola sata dok je ne bacis; neredovno osisana trava, tako da je pronalazenje dr... ponekada jako zahtevno i slozeno; psa sam cipovao i sve to platio vet.inspekciji/drzavi ne zato sto sam ja to hteo, vec zato sto je to zakonska obaveza, a sada, umesto citaca cipova koje bi trebalo da nose kom.policajci ili vec ko, ja sam ovavezan da nosim pasos za psa, koji je, za neupucene, kartonska sveska i nije ni predvidjena da se nosi u dzepu ili torbici.
Istine su uvek na pola puta, i zato i vlast/grad treba da uradi svoj deo posla!

kakva zagonetka

pre 4 godine

Da vucaram pasoš svaki put kad izvedem čipovanog psa u šetnju? Da l ste normalni? Skupiti za psom je stvar elementarne kulture. Ko je nema, treba da plati. A da mi neko broji kese je takođe stupidno, možda skupim izmet maramicom. I zašto je problem šetati psa ponekad bez povoca? Ukoliko nije "opasan" pas, zašto bi to nekome smetalo.

kiza

pre 4 godine

Svako treba da čisti za svojim ljubimcem,u parku je strašno koliko je izmeta po travnatim površinama,svaka čast pojedincima,deci branimo da gaze po travi.

Aleksandar

pre 4 godine

Za one koji ne ciste iza svog psa kazne moraju biti maksimalne. U novobeogradskim blokovima ne mozete da setate normalno, a da ne ugazite u pseci izmet. Jedini problem je sto sam siguran da ce kao i za sve ostalo u ovoj zemlji biti mnogo zloupotreba.

ceca

pre 4 godine

zamisli sad ovako- ponesem 2 kese, pas se.. dva puta, pokupim, bacim, naidje komunjara i ja nemam vise kesa da mu pokazem. jel idemo da vadimo iz kontejnera izmet i radimo dnk za dokaz ili sta?? dajte bre ljudi. koji je zakonski minimum ponetih kesa od kuca na 50m od zgrade ili nemam dzep za pseci pasos??

Igor

pre 4 godine

Pri tome nije i neće još dugo biti rešen problem uličnih pasa i mačaka. Besmisleno je građane maltretirati ovoliko velikim kaznama, dok država ne reši sistemski problem uličnih pasa i mačaka na odgovarajući način.

Drakonski

pre 4 godine

Pa to je prob sa prevelikim kaznama-niko ih ni ne pise jer je greota. Smanjina 500-1000 din, omoguci prijave kroz mob aplikaciju i kameru i daj 100 din po prijavi prijavljivacu i buce reda za mesec dana. Samo ne ovo - kazniti najstrozije! Pa gde ce vam dusa?

MauNtauN

pre 4 godine

Za pse podržavam iako ih volim njihove gazde moraju da budu disciplinovani kako u stanu tako i u kućama ne može kapija u dvorištu otvorena a pas nije vezan .Jednostavno ne može radi sigurnosti gradjanstva

Aleksandar

pre 4 godine

Za one koji ne ciste iza svog psa kazne moraju biti maksimalne. U novobeogradskim blokovima ne mozete da setate normalno, a da ne ugazite u pseci izmet. Jedini problem je sto sam siguran da ce kao i za sve ostalo u ovoj zemlji biti mnogo zloupotreba.

rog

pre 4 godine

zamisli sad ovako- ponesem 2 kese, pas se.. dva puta, pokupim, bacim, naidje komunjara i ja nemam vise kesa da mu pokazem. jel idemo da vadimo iz kontejnera izmet i radimo dnk za dokaz ili sta?? dajte bre ljudi. koji je zakonski minimum ponetih kesa od kuca na 50m od zgrade ili nemam dzep za pseci pasos??
(ceca, 03. jul 2019 19:52)

Ponesite 5 kesa i resen problem. Prekinite da trazite izgovore za vase bahato ponasanje.

kiza

pre 4 godine

Svako treba da čisti za svojim ljubimcem,u parku je strašno koliko je izmeta po travnatim površinama,svaka čast pojedincima,deci branimo da gaze po travi.

john brown

pre 4 godine

Imam psa 7 godina i uvek cistim za njim, sve u pomenutome N.Sadu. Podrzavam ciscenje sve i bez kazni, zar moze biti drugacije? Moji problemi: manjak kanti za djubre i javnih kontejnera, pa kesu ponekada nosis i po pola sata dok je ne bacis; neredovno osisana trava, tako da je pronalazenje dr... ponekada jako zahtevno i slozeno; psa sam cipovao i sve to platio vet.inspekciji/drzavi ne zato sto sam ja to hteo, vec zato sto je to zakonska obaveza, a sada, umesto citaca cipova koje bi trebalo da nose kom.policajci ili vec ko, ja sam ovavezan da nosim pasos za psa, koji je, za neupucene, kartonska sveska i nije ni predvidjena da se nosi u dzepu ili torbici.
Istine su uvek na pola puta, i zato i vlast/grad treba da uradi svoj deo posla!

MauNtauN

pre 4 godine

Za pse podržavam iako ih volim njihove gazde moraju da budu disciplinovani kako u stanu tako i u kućama ne može kapija u dvorištu otvorena a pas nije vezan .Jednostavno ne može radi sigurnosti gradjanstva

Da cirkus bude kompletan

pre 4 godine

Pošto se u komentarima pojavljuje negodovanje zbog obaveze nošenja pasoša psa zato što je glomazan i nepogodan za poneti, predlažem administraciji da razmotri predlog preregistracije pasoša i izdavanje novog dokumenta u formatu lične karte sa čipom. Od dokumenata bi trebalo da se podnese: izvod iz katastra, svedočanstvo iz osnovne škole, uverenje da niste osudjivani.....i na kraju plaćeni računi infostana za zadnjih 6. meseci. Naravno, sve overeno kod notara + uplatnica od 15.000 dinara koja glasi na budžet Srbije.

Tasa

pre 4 godine

Podrzavam ovo za skupljanje izmeta i za povodac (bar u urbanoj sredini) ali ovo za pasos je glupo, svi psi sa pasosem su cipovani i pride ti pasosi niti su dzepbog formata niti su od materijala koji je pogodan za stalno nosenje po dzepovima i torbama (obican plastificirani karton).

stefan

pre 4 godine

Postoji plasticna kapsula koja se lako nakaci na povodac ili ogrlicu i kosta 300 rsd... Traje godinama... U nju staje klupko od 10 kesa za pseci izmet i klupko kosta 60rsd...a moze da se nadje i za 50 i za 80... Kapsulica je fensi skroz kesice se lako otcepe za svaku upotrebu i nema problema.. Sve se moze kupiti u prvom pet sopu... Pokazao bih i sliku ali ne mogu dakle molim vas najstrozije kazne za setnju BEZ POVODCA a pseci izmet je projekcija drustva u kome zivimo.. Dakle ako vam se ne svidja delite besplatno kesice i kapsulice za psecu kaku i resicete problem.. Vaspitanja manjka ali sa obzirom da srozavate obrazovni sistem ne mozete ocekivati nista bolje...

Pera poskok

pre 4 godine

Čitam ovde kao svi čiste za svojim psima a parkovima ne možeš da prođeš a da ne nagaziš u *****. Psi odavno proterali decu iz parkova jer pojedinci više vole psa nego dete. Kuda ovo vodi ***** li ga.

Sima

pre 4 godine

A koliko se kazne sto ljudi ne ciste za sobom?Svako jutro ispred kuce nadjem 2 prazne flase,papir od bureka,da ne kazem jos sta sve ne.Kad ljudi nauce da ciste za sobom,naucice i moji psi.

slušaj me svetlana

pre 4 godine

@ceca
Zakonski minimum je 5 kesa, trebalo bi to da znaš ako imaš psa.. Nošenje pasoša je glupost, ostalo je ok. Ja imam psa 8god i muka mi je što stalno preskačem tuđa govna da bi pokupio za njim..

Igor

pre 4 godine

Pri tome nije i neće još dugo biti rešen problem uličnih pasa i mačaka. Besmisleno je građane maltretirati ovoliko velikim kaznama, dok država ne reši sistemski problem uličnih pasa i mačaka na odgovarajući način.

Verka

pre 4 godine

Imam dva psa i apsolutno podrzavam kaznjavanje za izmet i setanje, cak i vrlo velikih pasa, bez povoca. Ali pasos je smesan zahtev, moze i neko drugi da vam proseta psa i mora da misli na dokumente? Izlazim i ja bez licne karte, hocu li platiti kaznu za to?

Građanin

pre 4 godine

Ovako visoke kazne služe samo da nadležna služba, u ovom slučaju komunalna policija, sa što manje rada uzme što više para.
I do sada su postojale kazne ali se nisu pisale tj. verovatno im je teško da 8 sati provode na terenu. Takođe veoma često kada ih pozovete oni vam kažu kako nisu nadležni za dati slučaj.
Kod visokih iznosa za kazne do izražaja dođe korupcija i selektivno sprovođenje pravde.
Ne podržavam uvećane iznose nego svakodnevni rad na terenu.

Nina

pre 4 godine

Zivim u 63.bloku na Novom Beogradu.
Niko ali niko ne skuplja izmet za svojim psom a kraj je pun ma prepun vlasničkih pasa..
Pozdrav za komšije, nadam se da ste se prepoznali

Tihomir

pre 4 godine

Imam ženku labradora, opasna u vražiju mater. Ali ajde, da je i vodim na povocu, ali da nosim pasoš za čipovanog psa, nema šanse. Ogromna knjižica koja bi se za pet dana po džepovima raspala. Plus, kako brinemo o prirodi kad država inzistira da je zagađujemo kesama. Skupljam isključivo papirom. OK, nosiću papirne kese, ali ono za pasoš ostaje. Neka komunalci nabave čitače.

ceca

pre 4 godine

Ceco ti si ocigledno jedna od onih koje nikad ne ciste za psom pa ti ovo sad tesko pada.
(Satro nepravda,
ne sreco, vrlo uredno skupljam izmet, al nemam `skroz fensi` kesice nego obicne pijacne kese i ne nosim 10 komada kad izadjem. i NE NOSIM pasos sa sobom jer ga apsolutno niko ne nosi. ubacili ste mi cip u psa pa proveravajte sto god hocete ali onda vi morate da nosite aparat sa sobom, jer inace ne znam sta ce vam pasos mog psa osim da smislite za sta jos da nam otmete pare.

drvobradi

pre 4 godine

@Sima
Da probam prosto da ti pojasnim. Pas ne moze da nauči da skuplja svoj izmet, ti treba da naučiš da ga skupljaš. Pusti pasoše, bolje da uvedu dozvole za držanje pasa uz obavezne testove inteligencije.

vlasnik psa (po četvrti put)

pre 4 godine

"Zasto pasos kada su danas psi cipovani?
(Prapredak Jetija, 03. jul 2019 19:52)"

U pravu ste.
Neka inspekcija nabavi čitače čipova.
A vet. ambulante treba da unose podatke, putem interneta, o obaveznoj vakcinaciji psa (besnilo) koji bi bili vezani za broj čipa u jedinstvenu bazu u Srbiji.
Prosto kao pasulj.
Inače nosim fotokopiju Pasoša da mi se original ne raubuje od nošenja, premeštanja po torbicama, odeći, itd.
NIKADA nisam video da je inspekcija kaznila osobe koje vode pse bez povoca a kamoli za nepokupljen pseći izmet.

roditelji

pre 4 godine

Zivim u Holandiji vec dve god i imam psa. Ovde apsolutno niko ne cisti za svojim psom. Na decijim igralistima nemamo pravo da ulazimo sa psom i to je sve. Koliko govanaca na stazama sto od pasa sto od patki i labudova, to je neverovatno. I niko se ne zali. Mada ovde svaki grad ima toliko zelenih povrsina samo za pse, sumica, parkova, kanala gde zive razne ptice, tako da mozda zbog toga niko ni ne cisti. Svako dobro nasoj zemlji, ali mislim da imamo mnogo vecih problema od pasa. Za pocetak malo pravde svima bi dobrodosla.

Kukatilo

pre 4 godine

Čitam ovde kao svi čiste za svojim psima a parkovima ne možeš da prođeš a da ne nagaziš u *****. Psi odavno proterali decu iz parkova jer pojedinci više vole psa nego dete. Kuda ovo vodi ***** li ga.
(Pera poskok, 03. jul 2019 21:39)

Najmanji problem su mi fekalije u parku. Budu tu 10 dana i istrule. A najlonske kese, plasticne i staklene flase, salvete ostaju mnogo duze.

dak

pre 4 godine

daj boze da zazivi ovo.moj kraj lici na minsko polje.svi furaju modu,setaju pse,narocito pudle i maltezere,a niko od njih da pocisti njihove fekalije.

Drakonski

pre 4 godine

Pa to je prob sa prevelikim kaznama-niko ih ni ne pise jer je greota. Smanjina 500-1000 din, omoguci prijave kroz mob aplikaciju i kameru i daj 100 din po prijavi prijavljivacu i buce reda za mesec dana. Samo ne ovo - kazniti najstrozije! Pa gde ce vam dusa?

grobar

pre 4 godine

Jos ce da ljude sa psima pretresa dal imaju kesicu ? A sta ako je covek poneo kesicu, pokupio za svojim psom i u nastavku setnje ga startuje privatni policajac? Ili je predvidjeno da nosi po 5, 6 kesica kao da mu je ker automat za proizvodnju fekalija?

ceca

pre 4 godine

zamisli sad ovako- ponesem 2 kese, pas se.. dva puta, pokupim, bacim, naidje komunjara i ja nemam vise kesa da mu pokazem. jel idemo da vadimo iz kontejnera izmet i radimo dnk za dokaz ili sta?? dajte bre ljudi. koji je zakonski minimum ponetih kesa od kuca na 50m od zgrade ili nemam dzep za pseci pasos??

Švedska majka

pre 4 godine

A kad će te da naplaćujete kazne što drže Svinje u zonama blizu centra grada Sombora. Zna se gde se svinje drže mili ljudi na selo ne u grad, ne volim da pametujrm ali treba promene podhitno.

kakva zagonetka

pre 4 godine

Da vucaram pasoš svaki put kad izvedem čipovanog psa u šetnju? Da l ste normalni? Skupiti za psom je stvar elementarne kulture. Ko je nema, treba da plati. A da mi neko broji kese je takođe stupidno, možda skupim izmet maramicom. I zašto je problem šetati psa ponekad bez povoca? Ukoliko nije "opasan" pas, zašto bi to nekome smetalo.

Stevan

pre 4 godine

Jedino visoke kazne mogu da nateraju ljude da poštuju druge. Ponašamo se kao da smo sami, ne interesuje nas da li naše ponašanje smeta nekom, to nema veze sa politikom već sa kulturom.

Bojana

pre 4 godine

Ko ce da cisti za ulicnim psima? Beograd je prepun pseceg izmeta. Sto se vlasnickih pasa tice,to je vec stvar kulture. I pasa i macaka. Od jedne komsinice pas se istovari ispred kapije,od druge kod mene u travnjak. Nece da pokupe i kraj. Na koji nacin ce da ih kazni komunalna,uzece dnk? Prazne price. Povodac je tek druga prica. Svoje pse koji su na uredno svezani,ne mogu na miru da setam od ovih koji nisu.

Rajko Zivotic

pre 4 godine

Pa u Canadi je ovako. Kazna je do 5000 dollars. Ako zavrsis kod sudije on to kaze da bi kazna bila oko 2000 ali ako priznas krivicu bice 500. Ako ne priznajes bolje dodji sledeci put sa pravnim licem (paraligal). Advokat je 400 dolara na sat

Ilija

pre 4 godine

Treba covek da bude zesce primitivan da zaboravi sta je djubrivo za sve biljke. Izmet nestane za nedelju dana, i donese dobro biljnom svetu, mozda kada ne bi kupovali plastiku ili bacali kese sa smecem pored kontejnera, bilo bi znatno cistije

Brano

pre 4 godine

@Verka Da, nošenje lične karte je obavezno i ako bi ovlašćeno lice pokušalo da Vas legitimise, platili biste kaznu ako je nemate. Dešavalo se mojim prijateljima, naročito u mlađem dobu.

PP

pre 4 godine

Kazne da, ali nase vlasti uvek preteruju sa visinama nekih. Pa kada se uporede plate I kazne na zapadu I kod nas, kazne su mnogp vece kod nas.Da li u Nemackoj za ovavaj prekrsaja uzmu npr 1000 I vise e, jer u NS vecina radi za plate 20-30 hiljada ka I I BGD, a npr izmos socijalne pomoci je 2,5 puta manja od ove kazne, a iznos minmalne zakonske penzike(ako ste srecnik da vam je meko uplacivao 15 gstaza) je 10000 dinara manja od ove kazne od 25000

Марко

pre 4 godine

А коме ја да пријавим што ми сваки дан свраке, голубови, врапци, веверице и остале птице и глодари прљају возило? Дрвеће је свуда око зграде где живим и где радим, лимарија је скоро начисто "изгорела". Није ствар естетике, ствар је економске штете.

Gegula

pre 4 godine

Proširite kazne na "savesne" psetodršce koji svoga "voljenog" psa noću drže na terasi i koji svakih nekoliko minuta laje kao besomučan ... A kvart odzvanja. Pa vi spavajte. Po sto hiljadarki godišnje za "registraciju" pseta, pa se švrćkajte. Čoveče držite doge i šarplanince po stanovima, pa je li to normalno?

krle

pre 4 godine

beograd, grad od 2.000.000 stanovnika. ima barem 100.000 pasa a koliko ima parkova za pse? kako taj pas da se istrči, da se poigra sa drugim psom? ja mislim da ima 4 parka za pse na celom gradu i onda ne smes da pustis psa sa povodnika. nosenje pasosa glupost, pa što sam ga čipovao da bi sad nosio papirnu potvrdu da sam ga čipovao?
skupljanje za psom je stvar lične kulture i slazem se da kaznama treba kultivisati

Nina

pre 4 godine

@ roditelji

Otac mi živi u Belgiji..svako ali svako tamo čisti za svojim psom.
Ne možete da vidite izmet nikad na ulici a maltene svi imaju pse.
Uopšte ne shvatam poentu vašeg komentara..
Treba sve probleme u državi rešavati. Moje dete da izvrši veliku nuždu na javnom mestu ja bih za njim pokupila i to bi svako normalan uradio a za psima ne skupljaju?!

Mary

pre 4 godine

Apsolutno podržavam većinu ovoga, ali 1) ovo za pasoše je glupost i 2) ovo za broj kesica je glupost - prvo, nema tog psa koji 5 puta obavlja veliku nuždu u jednoj šetnji, a drugo, problem nam svima nije osoba koja ima sa sobom jednu ili dve kesice umesto 5, nego osoba koja sa sobom nema nijednu i nema niti je ikad imala nameru da je ponese.

Uzgred, kad šetam psa, na livadici koja nam je u kraju skupim em ono što pas ostavi za sobom, em razne papiriće, omote od čokoladica, plastične flaše... Ima neki propis za to? Hoćemo kažnjavati debile koji bacaju đubre, jednom za svagda?

je-bote

pre 4 godine

...Čudi me da niko još ne drži konja u zgradi.
(Zema, 03. jul 2019 21:55)

Pune zgrade konja, nego je nova sorta na dve noge. Posmatraj pazljivije.

Ex faca

pre 4 godine

Hajde neko pameta da odgovori: Zašto se propisuju kazne samo za vlasnike pasa koji ne skupe izmet za njima, a ne reaguje se nad vlasnicima konja po istom problemu? E kad budu izjednačeni aršini onda ću smatrati ovu vest ozbiljnom i odgovornom.

stanislav

pre 4 godine

A Beogradom junoše šetaju staforde i pitbulove bez povodca. I kod nas je samo vest kada takav pas nekoga napadne.
Kada bi samo nekada komunalna policija prošetala ujutro Grčkom i Norveškom ulicom.

Vetar u ledja..

pre 4 godine

@Pera poskok
Gospodine Pero, culi ste i za lutalice e pa i ti psi isto vrse nuzdu kao i vlasnicki psi i oni doprinose tom izmetu koji spomimjete. Ljubav je nesto drugo i tu nesto morate da znate. Onako kako vas pas voli, tako ne moze niko na ovom svetu da vas voli, bezuslovno i bez rezerve. Nije tacno da su deca oterana iz parkova najpre jer je sada sve vise ogradjenog prostora za pse i drugo, vecina vlasnika postuje vreme kada moze slobodno da pusta pse u parkovima (zimi posle 21 i leti posle 22h). Veliki problem su roditelji u celoj prici. Roditelji koji ne umeju da vaspitaju decu kako se treba ponasati sa psima, kako im treba prici, kojih pasa se treba kloniti. Sa druge strane, vlasnici pasa takodje moraju da shvate da je drzanje psa nosi i veliku drustvenu odgovornost pogotovo ako je pas srednje velicine ili veliki. Kazne su ok ali ne bi trebalo preterivati i kaznjavati za bas sve. Osnovna svrha svake kazne bi trebalo da bude prevencija a ne punjenje budzeta....

Nikola bg

pre 4 godine

Secam se da su po parkovima i ulicama bile kante za pseci izmet gde ste imali lopaticu i cetku i najlonske rukavice. To je trajalo kratko pa su uklonjene. Ja sada ne vidim ni jednu... Jer ovde sve sto je normalno ne moze da opstane dugo.

Aha, važi

pre 4 godine

70% pasa na ulicama su lutalice. Ko će za njima da plati? Grad? Zoohigijena?

Još jedan način čisto da se uzmu pare, pošto problem izmeta na ulicama svakako time neće da se reši, ali pare da se uzmu hoće.

aco.perovic

pre 4 godine

A ima li dovoljno kanti na ulicama gde cemo bacati vrecice sa izmetom?U Bg se nahodas dok nadjes u centru jednu kantu,mogu misliti kako je po manjim mestima!

Sloba

pre 4 godine

Kazne trebaju biti proporcionalne primanjima. Cuo sam da je u nordijskim zemljama tako i cini mi se da je to pravedno. Na primer 25% mesecne zarade prekrsioca.

billy_the_cat

pre 4 godine

Mozda drugacije da probate@ kako drugačije, daj prijedlog? Kod Švaba ne ide drugačije, pucaju kazne za ovo 50€ jer drugačije ne može. Ljudi su bezobrazni i bezobzirni, zato i treba sve kaznama rješavat!

Mali princ

pre 4 godine

A oni koji vode Pit Bulove bez korpe? Da li će za to biti kazne? Neki ih i ne vode vec psi njih vode odnosno vuku. Juce, jedna devojka vodi Pit Bula a on je vuče. Nema kontrolu nad njim.

Mozzart

pre 4 godine

Treba covek da bude zesce primitivan da zaboravi sta je djubrivo za sve biljke. Izmet nestane za nedelju dana, i donese dobro biljnom svetu, mozda kada ne bi kupovali plastiku ili bacali kese sa smecem pored kontejnera, bilo bi znatno cistije
(Ilija, 3. jul 2019 23:51)
Brate, neka tebi biljke i zelenilo budu u stanu. Na ulici, ima ko ce o tome da brine.

zoki

pre 4 godine

Ok, sve ja ovo razumem.

Ali ako ste krenuli sa psima. Tada prvo pohvatajte pse lutalice po svim selima i gradovima sirom Srbije, koji po coporovima predstavljaju opasnost i za mlade i stare!

Nenad

pre 4 godine

Ne morate ni ako ste u Medjedju ako je pas čipovan. Ako je labrador onda bi prolaznici trebali da nose povodac ili brnjicu. Ako kaki na travi koja je u šumi i ti treba pokupiti.

Mila

pre 4 godine

Sav taj pseći izmet bacaju u kante po gradu.Odvratno smrdi .Kako je tek ljudima koji čiste te kante.Sramota da u centru grada u kantama ima više psećeg izmeta nego papira.To definitivno nije rešenje.

ceca

pre 4 godine

zamisli sad ovako- ponesem 2 kese, pas se.. dva puta, pokupim, bacim, naidje komunjara i ja nemam vise kesa da mu pokazem. jel idemo da vadimo iz kontejnera izmet i radimo dnk za dokaz ili sta?? dajte bre ljudi. koji je zakonski minimum ponetih kesa od kuca na 50m od zgrade ili nemam dzep za pseci pasos??

kakva zagonetka

pre 4 godine

Da vucaram pasoš svaki put kad izvedem čipovanog psa u šetnju? Da l ste normalni? Skupiti za psom je stvar elementarne kulture. Ko je nema, treba da plati. A da mi neko broji kese je takođe stupidno, možda skupim izmet maramicom. I zašto je problem šetati psa ponekad bez povoca? Ukoliko nije "opasan" pas, zašto bi to nekome smetalo.

Igor

pre 4 godine

Pri tome nije i neće još dugo biti rešen problem uličnih pasa i mačaka. Besmisleno je građane maltretirati ovoliko velikim kaznama, dok država ne reši sistemski problem uličnih pasa i mačaka na odgovarajući način.

roditelji

pre 4 godine

Zivim u Holandiji vec dve god i imam psa. Ovde apsolutno niko ne cisti za svojim psom. Na decijim igralistima nemamo pravo da ulazimo sa psom i to je sve. Koliko govanaca na stazama sto od pasa sto od patki i labudova, to je neverovatno. I niko se ne zali. Mada ovde svaki grad ima toliko zelenih povrsina samo za pse, sumica, parkova, kanala gde zive razne ptice, tako da mozda zbog toga niko ni ne cisti. Svako dobro nasoj zemlji, ali mislim da imamo mnogo vecih problema od pasa. Za pocetak malo pravde svima bi dobrodosla.

Ilija

pre 4 godine

Treba covek da bude zesce primitivan da zaboravi sta je djubrivo za sve biljke. Izmet nestane za nedelju dana, i donese dobro biljnom svetu, mozda kada ne bi kupovali plastiku ili bacali kese sa smecem pored kontejnera, bilo bi znatno cistije

Марко

pre 4 godine

А коме ја да пријавим што ми сваки дан свраке, голубови, врапци, веверице и остале птице и глодари прљају возило? Дрвеће је свуда око зграде где живим и где радим, лимарија је скоро начисто "изгорела". Није ствар естетике, ствар је економске штете.

rog

pre 4 godine

zamisli sad ovako- ponesem 2 kese, pas se.. dva puta, pokupim, bacim, naidje komunjara i ja nemam vise kesa da mu pokazem. jel idemo da vadimo iz kontejnera izmet i radimo dnk za dokaz ili sta?? dajte bre ljudi. koji je zakonski minimum ponetih kesa od kuca na 50m od zgrade ili nemam dzep za pseci pasos??
(ceca, 03. jul 2019 19:52)

Ponesite 5 kesa i resen problem. Prekinite da trazite izgovore za vase bahato ponasanje.

Kukatilo

pre 4 godine

Čitam ovde kao svi čiste za svojim psima a parkovima ne možeš da prođeš a da ne nagaziš u *****. Psi odavno proterali decu iz parkova jer pojedinci više vole psa nego dete. Kuda ovo vodi ***** li ga.
(Pera poskok, 03. jul 2019 21:39)

Najmanji problem su mi fekalije u parku. Budu tu 10 dana i istrule. A najlonske kese, plasticne i staklene flase, salvete ostaju mnogo duze.

Drakonski

pre 4 godine

Pa to je prob sa prevelikim kaznama-niko ih ni ne pise jer je greota. Smanjina 500-1000 din, omoguci prijave kroz mob aplikaciju i kameru i daj 100 din po prijavi prijavljivacu i buce reda za mesec dana. Samo ne ovo - kazniti najstrozije! Pa gde ce vam dusa?

Pera poskok

pre 4 godine

Čitam ovde kao svi čiste za svojim psima a parkovima ne možeš da prođeš a da ne nagaziš u *****. Psi odavno proterali decu iz parkova jer pojedinci više vole psa nego dete. Kuda ovo vodi ***** li ga.

Sima

pre 4 godine

A koliko se kazne sto ljudi ne ciste za sobom?Svako jutro ispred kuce nadjem 2 prazne flase,papir od bureka,da ne kazem jos sta sve ne.Kad ljudi nauce da ciste za sobom,naucice i moji psi.

grobar

pre 4 godine

Jos ce da ljude sa psima pretresa dal imaju kesicu ? A sta ako je covek poneo kesicu, pokupio za svojim psom i u nastavku setnje ga startuje privatni policajac? Ili je predvidjeno da nosi po 5, 6 kesica kao da mu je ker automat za proizvodnju fekalija?

PP

pre 4 godine

Kazne da, ali nase vlasti uvek preteruju sa visinama nekih. Pa kada se uporede plate I kazne na zapadu I kod nas, kazne su mnogp vece kod nas.Da li u Nemackoj za ovavaj prekrsaja uzmu npr 1000 I vise e, jer u NS vecina radi za plate 20-30 hiljada ka I I BGD, a npr izmos socijalne pomoci je 2,5 puta manja od ove kazne, a iznos minmalne zakonske penzike(ako ste srecnik da vam je meko uplacivao 15 gstaza) je 10000 dinara manja od ove kazne od 25000

MauNtauN

pre 4 godine

Za pse podržavam iako ih volim njihove gazde moraju da budu disciplinovani kako u stanu tako i u kućama ne može kapija u dvorištu otvorena a pas nije vezan .Jednostavno ne može radi sigurnosti gradjanstva

kiza

pre 4 godine

Svako treba da čisti za svojim ljubimcem,u parku je strašno koliko je izmeta po travnatim površinama,svaka čast pojedincima,deci branimo da gaze po travi.

Aleksandar

pre 4 godine

Za one koji ne ciste iza svog psa kazne moraju biti maksimalne. U novobeogradskim blokovima ne mozete da setate normalno, a da ne ugazite u pseci izmet. Jedini problem je sto sam siguran da ce kao i za sve ostalo u ovoj zemlji biti mnogo zloupotreba.

Da cirkus bude kompletan

pre 4 godine

Pošto se u komentarima pojavljuje negodovanje zbog obaveze nošenja pasoša psa zato što je glomazan i nepogodan za poneti, predlažem administraciji da razmotri predlog preregistracije pasoša i izdavanje novog dokumenta u formatu lične karte sa čipom. Od dokumenata bi trebalo da se podnese: izvod iz katastra, svedočanstvo iz osnovne škole, uverenje da niste osudjivani.....i na kraju plaćeni računi infostana za zadnjih 6. meseci. Naravno, sve overeno kod notara + uplatnica od 15.000 dinara koja glasi na budžet Srbije.

Verka

pre 4 godine

Imam dva psa i apsolutno podrzavam kaznjavanje za izmet i setanje, cak i vrlo velikih pasa, bez povoca. Ali pasos je smesan zahtev, moze i neko drugi da vam proseta psa i mora da misli na dokumente? Izlazim i ja bez licne karte, hocu li platiti kaznu za to?

Ex faca

pre 4 godine

Hajde neko pameta da odgovori: Zašto se propisuju kazne samo za vlasnike pasa koji ne skupe izmet za njima, a ne reaguje se nad vlasnicima konja po istom problemu? E kad budu izjednačeni aršini onda ću smatrati ovu vest ozbiljnom i odgovornom.

ceca

pre 4 godine

Ceco ti si ocigledno jedna od onih koje nikad ne ciste za psom pa ti ovo sad tesko pada.
(Satro nepravda,
ne sreco, vrlo uredno skupljam izmet, al nemam `skroz fensi` kesice nego obicne pijacne kese i ne nosim 10 komada kad izadjem. i NE NOSIM pasos sa sobom jer ga apsolutno niko ne nosi. ubacili ste mi cip u psa pa proveravajte sto god hocete ali onda vi morate da nosite aparat sa sobom, jer inace ne znam sta ce vam pasos mog psa osim da smislite za sta jos da nam otmete pare.

stefan

pre 4 godine

Postoji plasticna kapsula koja se lako nakaci na povodac ili ogrlicu i kosta 300 rsd... Traje godinama... U nju staje klupko od 10 kesa za pseci izmet i klupko kosta 60rsd...a moze da se nadje i za 50 i za 80... Kapsulica je fensi skroz kesice se lako otcepe za svaku upotrebu i nema problema.. Sve se moze kupiti u prvom pet sopu... Pokazao bih i sliku ali ne mogu dakle molim vas najstrozije kazne za setnju BEZ POVODCA a pseci izmet je projekcija drustva u kome zivimo.. Dakle ako vam se ne svidja delite besplatno kesice i kapsulice za psecu kaku i resicete problem.. Vaspitanja manjka ali sa obzirom da srozavate obrazovni sistem ne mozete ocekivati nista bolje...

Rajko Zivotic

pre 4 godine

Pa u Canadi je ovako. Kazna je do 5000 dollars. Ako zavrsis kod sudije on to kaze da bi kazna bila oko 2000 ali ako priznas krivicu bice 500. Ako ne priznajes bolje dodji sledeci put sa pravnim licem (paraligal). Advokat je 400 dolara na sat

Tihomir

pre 4 godine

Imam ženku labradora, opasna u vražiju mater. Ali ajde, da je i vodim na povocu, ali da nosim pasoš za čipovanog psa, nema šanse. Ogromna knjižica koja bi se za pet dana po džepovima raspala. Plus, kako brinemo o prirodi kad država inzistira da je zagađujemo kesama. Skupljam isključivo papirom. OK, nosiću papirne kese, ali ono za pasoš ostaje. Neka komunalci nabave čitače.

Švedska majka

pre 4 godine

A kad će te da naplaćujete kazne što drže Svinje u zonama blizu centra grada Sombora. Zna se gde se svinje drže mili ljudi na selo ne u grad, ne volim da pametujrm ali treba promene podhitno.

dak

pre 4 godine

daj boze da zazivi ovo.moj kraj lici na minsko polje.svi furaju modu,setaju pse,narocito pudle i maltezere,a niko od njih da pocisti njihove fekalije.

drvobradi

pre 4 godine

@Sima
Da probam prosto da ti pojasnim. Pas ne moze da nauči da skuplja svoj izmet, ti treba da naučiš da ga skupljaš. Pusti pasoše, bolje da uvedu dozvole za držanje pasa uz obavezne testove inteligencije.

Aha, važi

pre 4 godine

70% pasa na ulicama su lutalice. Ko će za njima da plati? Grad? Zoohigijena?

Još jedan način čisto da se uzmu pare, pošto problem izmeta na ulicama svakako time neće da se reši, ali pare da se uzmu hoće.

Građanin

pre 4 godine

Ovako visoke kazne služe samo da nadležna služba, u ovom slučaju komunalna policija, sa što manje rada uzme što više para.
I do sada su postojale kazne ali se nisu pisale tj. verovatno im je teško da 8 sati provode na terenu. Takođe veoma često kada ih pozovete oni vam kažu kako nisu nadležni za dati slučaj.
Kod visokih iznosa za kazne do izražaja dođe korupcija i selektivno sprovođenje pravde.
Ne podržavam uvećane iznose nego svakodnevni rad na terenu.

Stevan

pre 4 godine

Jedino visoke kazne mogu da nateraju ljude da poštuju druge. Ponašamo se kao da smo sami, ne interesuje nas da li naše ponašanje smeta nekom, to nema veze sa politikom već sa kulturom.

Mozzart

pre 4 godine

Treba covek da bude zesce primitivan da zaboravi sta je djubrivo za sve biljke. Izmet nestane za nedelju dana, i donese dobro biljnom svetu, mozda kada ne bi kupovali plastiku ili bacali kese sa smecem pored kontejnera, bilo bi znatno cistije
(Ilija, 3. jul 2019 23:51)
Brate, neka tebi biljke i zelenilo budu u stanu. Na ulici, ima ko ce o tome da brine.

aco.perovic

pre 4 godine

A ima li dovoljno kanti na ulicama gde cemo bacati vrecice sa izmetom?U Bg se nahodas dok nadjes u centru jednu kantu,mogu misliti kako je po manjim mestima!

Nina

pre 4 godine

Zivim u 63.bloku na Novom Beogradu.
Niko ali niko ne skuplja izmet za svojim psom a kraj je pun ma prepun vlasničkih pasa..
Pozdrav za komšije, nadam se da ste se prepoznali

Bojana

pre 4 godine

Ko ce da cisti za ulicnim psima? Beograd je prepun pseceg izmeta. Sto se vlasnickih pasa tice,to je vec stvar kulture. I pasa i macaka. Od jedne komsinice pas se istovari ispred kapije,od druge kod mene u travnjak. Nece da pokupe i kraj. Na koji nacin ce da ih kazni komunalna,uzece dnk? Prazne price. Povodac je tek druga prica. Svoje pse koji su na uredno svezani,ne mogu na miru da setam od ovih koji nisu.

Vetar u ledja..

pre 4 godine

@Pera poskok
Gospodine Pero, culi ste i za lutalice e pa i ti psi isto vrse nuzdu kao i vlasnicki psi i oni doprinose tom izmetu koji spomimjete. Ljubav je nesto drugo i tu nesto morate da znate. Onako kako vas pas voli, tako ne moze niko na ovom svetu da vas voli, bezuslovno i bez rezerve. Nije tacno da su deca oterana iz parkova najpre jer je sada sve vise ogradjenog prostora za pse i drugo, vecina vlasnika postuje vreme kada moze slobodno da pusta pse u parkovima (zimi posle 21 i leti posle 22h). Veliki problem su roditelji u celoj prici. Roditelji koji ne umeju da vaspitaju decu kako se treba ponasati sa psima, kako im treba prici, kojih pasa se treba kloniti. Sa druge strane, vlasnici pasa takodje moraju da shvate da je drzanje psa nosi i veliku drustvenu odgovornost pogotovo ako je pas srednje velicine ili veliki. Kazne su ok ali ne bi trebalo preterivati i kaznjavati za bas sve. Osnovna svrha svake kazne bi trebalo da bude prevencija a ne punjenje budzeta....

Gegula

pre 4 godine

Proširite kazne na "savesne" psetodršce koji svoga "voljenog" psa noću drže na terasi i koji svakih nekoliko minuta laje kao besomučan ... A kvart odzvanja. Pa vi spavajte. Po sto hiljadarki godišnje za "registraciju" pseta, pa se švrćkajte. Čoveče držite doge i šarplanince po stanovima, pa je li to normalno?

slušaj me svetlana

pre 4 godine

@ceca
Zakonski minimum je 5 kesa, trebalo bi to da znaš ako imaš psa.. Nošenje pasoša je glupost, ostalo je ok. Ja imam psa 8god i muka mi je što stalno preskačem tuđa govna da bi pokupio za njim..

john brown

pre 4 godine

Imam psa 7 godina i uvek cistim za njim, sve u pomenutome N.Sadu. Podrzavam ciscenje sve i bez kazni, zar moze biti drugacije? Moji problemi: manjak kanti za djubre i javnih kontejnera, pa kesu ponekada nosis i po pola sata dok je ne bacis; neredovno osisana trava, tako da je pronalazenje dr... ponekada jako zahtevno i slozeno; psa sam cipovao i sve to platio vet.inspekciji/drzavi ne zato sto sam ja to hteo, vec zato sto je to zakonska obaveza, a sada, umesto citaca cipova koje bi trebalo da nose kom.policajci ili vec ko, ja sam ovavezan da nosim pasos za psa, koji je, za neupucene, kartonska sveska i nije ni predvidjena da se nosi u dzepu ili torbici.
Istine su uvek na pola puta, i zato i vlast/grad treba da uradi svoj deo posla!

Tasa

pre 4 godine

Podrzavam ovo za skupljanje izmeta i za povodac (bar u urbanoj sredini) ali ovo za pasos je glupo, svi psi sa pasosem su cipovani i pride ti pasosi niti su dzepbog formata niti su od materijala koji je pogodan za stalno nosenje po dzepovima i torbama (obican plastificirani karton).

zoki

pre 4 godine

Ok, sve ja ovo razumem.

Ali ako ste krenuli sa psima. Tada prvo pohvatajte pse lutalice po svim selima i gradovima sirom Srbije, koji po coporovima predstavljaju opasnost i za mlade i stare!

krle

pre 4 godine

beograd, grad od 2.000.000 stanovnika. ima barem 100.000 pasa a koliko ima parkova za pse? kako taj pas da se istrči, da se poigra sa drugim psom? ja mislim da ima 4 parka za pse na celom gradu i onda ne smes da pustis psa sa povodnika. nosenje pasosa glupost, pa što sam ga čipovao da bi sad nosio papirnu potvrdu da sam ga čipovao?
skupljanje za psom je stvar lične kulture i slazem se da kaznama treba kultivisati

Brano

pre 4 godine

@Verka Da, nošenje lične karte je obavezno i ako bi ovlašćeno lice pokušalo da Vas legitimise, platili biste kaznu ako je nemate. Dešavalo se mojim prijateljima, naročito u mlađem dobu.

Sloba

pre 4 godine

Kazne trebaju biti proporcionalne primanjima. Cuo sam da je u nordijskim zemljama tako i cini mi se da je to pravedno. Na primer 25% mesecne zarade prekrsioca.

Nina

pre 4 godine

@ roditelji

Otac mi živi u Belgiji..svako ali svako tamo čisti za svojim psom.
Ne možete da vidite izmet nikad na ulici a maltene svi imaju pse.
Uopšte ne shvatam poentu vašeg komentara..
Treba sve probleme u državi rešavati. Moje dete da izvrši veliku nuždu na javnom mestu ja bih za njim pokupila i to bi svako normalan uradio a za psima ne skupljaju?!

vlasnik psa (po četvrti put)

pre 4 godine

"Zasto pasos kada su danas psi cipovani?
(Prapredak Jetija, 03. jul 2019 19:52)"

U pravu ste.
Neka inspekcija nabavi čitače čipova.
A vet. ambulante treba da unose podatke, putem interneta, o obaveznoj vakcinaciji psa (besnilo) koji bi bili vezani za broj čipa u jedinstvenu bazu u Srbiji.
Prosto kao pasulj.
Inače nosim fotokopiju Pasoša da mi se original ne raubuje od nošenja, premeštanja po torbicama, odeći, itd.
NIKADA nisam video da je inspekcija kaznila osobe koje vode pse bez povoca a kamoli za nepokupljen pseći izmet.

Mali princ

pre 4 godine

A oni koji vode Pit Bulove bez korpe? Da li će za to biti kazne? Neki ih i ne vode vec psi njih vode odnosno vuku. Juce, jedna devojka vodi Pit Bula a on je vuče. Nema kontrolu nad njim.

stanislav

pre 4 godine

A Beogradom junoše šetaju staforde i pitbulove bez povodca. I kod nas je samo vest kada takav pas nekoga napadne.
Kada bi samo nekada komunalna policija prošetala ujutro Grčkom i Norveškom ulicom.

je-bote

pre 4 godine

...Čudi me da niko još ne drži konja u zgradi.
(Zema, 03. jul 2019 21:55)

Pune zgrade konja, nego je nova sorta na dve noge. Posmatraj pazljivije.

billy_the_cat

pre 4 godine

Mozda drugacije da probate@ kako drugačije, daj prijedlog? Kod Švaba ne ide drugačije, pucaju kazne za ovo 50€ jer drugačije ne može. Ljudi su bezobrazni i bezobzirni, zato i treba sve kaznama rješavat!

Mary

pre 4 godine

Apsolutno podržavam većinu ovoga, ali 1) ovo za pasoše je glupost i 2) ovo za broj kesica je glupost - prvo, nema tog psa koji 5 puta obavlja veliku nuždu u jednoj šetnji, a drugo, problem nam svima nije osoba koja ima sa sobom jednu ili dve kesice umesto 5, nego osoba koja sa sobom nema nijednu i nema niti je ikad imala nameru da je ponese.

Uzgred, kad šetam psa, na livadici koja nam je u kraju skupim em ono što pas ostavi za sobom, em razne papiriće, omote od čokoladica, plastične flaše... Ima neki propis za to? Hoćemo kažnjavati debile koji bacaju đubre, jednom za svagda?

Mila

pre 4 godine

Sav taj pseći izmet bacaju u kante po gradu.Odvratno smrdi .Kako je tek ljudima koji čiste te kante.Sramota da u centru grada u kantama ima više psećeg izmeta nego papira.To definitivno nije rešenje.

Nikola bg

pre 4 godine

Secam se da su po parkovima i ulicama bile kante za pseci izmet gde ste imali lopaticu i cetku i najlonske rukavice. To je trajalo kratko pa su uklonjene. Ja sada ne vidim ni jednu... Jer ovde sve sto je normalno ne moze da opstane dugo.

Nenad

pre 4 godine

Ne morate ni ako ste u Medjedju ako je pas čipovan. Ako je labrador onda bi prolaznici trebali da nose povodac ili brnjicu. Ako kaki na travi koja je u šumi i ti treba pokupiti.