Ponedeljak, 10.06.2019.

19:05

Po novom paprene kazne: Komunalci dolaze zbog laveža pasa, veš-mašine, mrvica, usisivača VIDEO

Žitelje stambenih zgrada u Srbiji uskoro očekuju novi, rigorozni propisi o stanovanju.

Izvor: B92, Prva TV

Po novom paprene kazne: Komunalci dolaze zbog laveža pasa, veš-mašine, mrvica, usisivaèa VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

212 Komentari

Sortiraj po:

Branislav Stokic

pre 4 godine

Сећа ли се неко оне Борине песме ,,правила , правила ,, Будимо реални .Ко од нас , дневно , не прекрши ни један закон , тај није нормалан . Толико закона , толико правила.... Ја сам платио казну,за сулуду вожњу 51 км на час (50 Ограничење ) НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА . Хајде да сви будемо нулто толерантни....

Zoki021

pre 4 godine

Imam Sounmeter aplikaciju na telefonu i kada radi samo tv ,onda mi pokazuje minimun 35 db !!To je onda teški kriminal po novom zakonu!! Kako dokazati nekom ovo ludilo od vlasti??

Tanja

pre 4 godine

Kaznu mogu da napištu samo ako vas zateknu u prekršaju. Džaba vam tužakanje komšiluka ako prekršaj ne traje onoliko koliko komunalcima treba da dođu. U slučaju da dođu i zateknu da se ništa ne dešava mogu samo da vas pozdrave sa "nemojte tako više". Ko može da dokaže da je pas lajao ili dete pravilo buku pre dva sata? Niko. Komšijska reč protiv moje. I ćao.

bice to vrlo profitabilno

pre 4 godine

Али, ова nonsens правила НЕЋУ да поштујем ! Ето нећу !
(Jasmina, 10. jun 2019 23:56)

Ok. Kazne ce biti izrecene u skladu sa zakonom, i naplacene.
Sve vas takve NECU voli Komunalna policija

Brka

pre 4 godine

Hipotetički, koliko bi koštalo npr. 10ak bilmeza da svako veče na parkingu do 1 po ponoći prave haos, piju alkohol, lome flaše i prave smeće, sede na haubama, puštaju glasnu muziku i urlaju iz sveg glasa? I tako dve godine samo ako nije neka mećava napolju.

Ovakvih situacija ima u svakom naselju. Policija i ako jednom u 100 godina dodje, malo popriča sa njma i ostavi "decu da se zabavljaju"... A mi ćemo da se utišamo na 30db, i da se uvučemo u mišiju rupu, jer smo tamo najtiši.

Симке

pre 4 godine

Može li mi samo neko objasniti kako ućutkati psa? Nisam pametan, eto.
(SamoPitam, 10. jun 2019 22:56)


Па Србине пас није украс за двориште или дрво. Дресираш га, редовно шеташ,
храниш како треба, и он неће да лаје целу ноћ безвезе!
А реално, дајте нам плате у просеку 2 хиљаде евра, и видећете како Срби
преко ноћи постају најфинији и најкултурнији народ Европе!
Не можемо ми да преживљавамо, убијени у појам са џепарцем од плата,
нон стоп нервозни и у неким плановима, никад мирни, опуштени,
сигурни у сутра - да гледамо на бон тон и понашање, немамо енергије ни елана за то, а ни воље!

Maja

pre 4 godine

@Dovla

Verovatno si odrastao u kući. Ako takvu naviku imaš i u stanu, moraš da shvatiš da je to bahato i nepristojno. Nisi sam u zgradi. Vreme je ljudi da shvatimo da ne živimo sami. Nema dranja, lupanja,glasne muzike. Zatvarajte vrata od zgrade, to je vaša zgrada, ući će vam lopovi. Ne bacajte smeće po sopstvenom ulazu i dvorištu, jeste zajedničko ali je opet vaše. Na taj način treba da posmatrate i grad. To je vaš grad. Treba da je čist, sređen i kulturan baš vama.

@kako da ne

pre 4 godine

pa ne znam u kojoj ti svajcarskoj zivis ali je meni dolazila na vrata police municipale ili ti komunalna policija zbog buke za novu godinu, i to me prijavila baba iz zgrade pored

zapadna evropa

pre 4 godine

A gde to majke ti? Jedino gde ja znam da je zategnuto je Svajzarska, tamo brat brata prijavljuje a u ostalo delu Evrope nema nigde. U kojoj to Zellkulturen covek i zeni dodju komunalci da napisu kaznu jer im se dete igra loptom ili trci po stanu?? Sramota, jad i tuga sta se desava.
(sale, 10. jun 2019 20:20)

O da prijateju, to ima u svim zemljama zapadne evrope (Grcka, Italija, Spanija.. to nije evropa, da se razumemo)
Propisi su veoma strogi (smesno, ali pu stanovima sa tvrdim podom min. 80% poda mora biti pokriveno prostirkama, da se ublazi buka od hodanja)
Naravno da se u praksi zakoni primenjuju fleksibilno. Ako ti policija (ne postiji komunalna policija) dodje na vrata po prijavi i ti objasnis da ti je dete bolesno i zato vristi, verovatno ce ti pomoci da dete odvezes preko reda u hitnu i nece te kazniti, ali ako treci put dolaze zbog glassne muzike, budi siguran da ces popiti kaznu.
Za glasnu muziku i buku se zove policija direktno. I moraju da dodju.
za ostale prekrsaje kucnog reda sa ovog spiska uglanom se reaguje preko upravnika zgrade koji prvo opominje pismeno da bi ostalo traga, pa ako nema rezultata onda ide prijava.
verovao ili ne, ako stanar koji iznajmljuje stan ne moze da se prilagodi kucnol redu, kucni savet (nikako jedan covek) moze da nalozi vlasniku stana da raskine ugovor.
Kultura zajednickog zivljenja, to je kljucna rec. A moze se sazeti u jednoj recenici: ne radi drugima nista sto nebi zeleo drugi da rade tebi.
I tako i treba.

Čiča Miloje

pre 4 godine

Te lenčuge neće da dodju i zbog mnogo ozbiljnijih stvari... Oni nisu tu zbog gradjana, oni su rezevna vojska Aleksandra Vučića... Znam mnoge momke, ili su deca snsovaca ili besposličari koje su pokupili po kafićima za veliku platu... Kakvi bre usisivači, kakve mrvice?! Ovo je zemlja Srbija.

Ogorčeni

pre 4 godine

U vreme kucnog reda vezati decu za radijatore i ugurati im carapu u usta.Tako necemo biti u opasnosti da komsije pozovu zardinjeriju.
Ima li kraja budalastinama ove vlasti?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ostao ovde, 10. jun 2019 19:50)

Malo bolje čitaj: kaže skakanje dece i igranje loptom u vreme odmora, a ne plakanje. Ja imam dvojicu nemirnih, ali su u 9 u krevetu, ma koliko oni želeli da se igraju i koliko god plakali zbog toga. U 10 već spavaju. Ali zato komšije iznad se igraju sa detetom od 10 sati uveče i prete da probude moje klince. Iskren da budem, to ponašanje nije za kaznu već za socijalnu službu. Dvogodišnjak u 9-10 treba da je u krevetu.

Darko

pre 4 godine

Ovakvi zakoni važe u Nemačkoj i Austriji, ako se ne varam, mnogi su sigurno bili u Beču, tamo se uveče bukvalno šapuće, a ni na kraj pameti ne sme da Vam padne na pamet da se tuširate posle 22h.

Što se tiče nedozvoljenih radnji u liftu i hodniku, danas mnoge zgrade imaju 8+ kamera i video nadzor, tako da se taj deo lako može dokazati (neko je prokomentarisao dole i dobio gomilu pluseva).

Dalje, za bicikle, pa gde da ih ostavljamo? Zajedničke prostorije i podrumi su ili prodati privatnim licima ili premali, a nema zajedničkog parkinga.

Za veš-mašinu i slično, pazite da neću po skupoj struji da je uključujem.

Što neko reče, ovo je pisao neko ko živi u kući i ovo ga ne dotiče ni 0,1%.

navijac

pre 4 godine

@Čekaj bre, ako pas bude glasno lajao? Pa ne upravljamo mi psima, oni imaju svoju prirodu, ne možeš im reći da ućute. Kakva bolest od strane vlasti...
(Šta da radim?!, 10. jun 2019 21:53)

Stavis mu korpu na usta, postoje cak i neke ogrlice protiv lajanja. Srbinu je najlakse da kaze 'jao pa kako cu, pa to ne moze'. Moze sve brate, raspitaj se malo.

Milan

pre 4 godine

Ali kazna zbog lajanja psa i dečje igre. Ma šta će nam deca i ljubimci, i zašto da se hladite noću kada možete kvalitetno da spavate u znoju i ukutru odmorni da idete na posao da tamo spavate. Ovo je zaista definicija bezumlja. Kao da je Vesić lično pisao i za druge gradove.

Siki

pre 4 godine

Nemam nista protiv uvodjenja novog zakona. Jedino sto ne podrzavam je sto se tice dece. Oni imaju slabu paznju i ponekada ih je tesko zadrzati na jednom mestu duze od pola sata. Zakon nam je zabranio i vikanje na njih i batine. Tako da ce pedijatri imati vise posla kako bi nam prepisivali tablete za smirenje.

Masha

pre 4 godine

Da se vecina ne ljuti, ali veliki problem predstavljaju porodice koje su se doselile u Beograd iz raznih mesta gde su uglavnom ziveli u kucama. Ko god je odrastao u Beogradu po stanovima, od malena je naucio neka pravila ponasanja. Kada smo mi kao deca stalno smetali jednoj komsinici u prizemlju, ona je uzela vodu i polila nas sa terase. Mislite da su se roditelji bunili? Ne. Rekli su pa sta zena da radi od vas? covek se nauci da ne treba lupati po stanu, bacati djubre, ne pustati glasnu muziku jer neko drugi ima prava na drugu vrstu muzike ili tisinu itd. Sto se tice ves masina, desavalo se da pustim oko 23h, ali me zaista blam, mislim se kada pocne da centrifugira da li ce komsija moci lepo da spava? i zato vise ne pustam, tek ujutru od 7h. Sve ostalo sto ste naveli je OK. Deca moraju od malena da postuju pravila. Ukoliko ne, neka roditelji plate kaznu. Ja bih jako volela da ova pravila zazive, ali bojim se nista od toga. Mi smo prosto jedan nedisciplinovan narod sa malo postovanja prema drugim ljudima.

Dokle?

pre 4 godine

Hoće li biti nadležni i za buku iz kuhinje restorana koji je otvoren u mojoj stambenoj zgradi? Pri tome je vlasnica restorana i nelegalne bašte ćerka investitora (velikog Beogradskog građevinca)?
Hoće li pisati kazne i direktoru škole u čijem dvorištu privatni sportsko-rekreativni klub ima balon za fudbal, preko puta naše zgrade, gde se deru i piju "rekreativci" do iza ponoći?
Hoće li iko rešiti da radi svoj posao i sprovodi zakon, bez protekcije, ikada???

vlada

pre 4 godine

susenje vesa na terasi 25.000 ?
curenje klime 75.000 ?
lavez 100.000 ?
U zemlji srbiji minimalac je ispod toga:(
Donosioci odluka definitivno nisu isli na alko test...
Ovde su dve opcije najverovatnije... ili se zakon nece postovati ili ce crna hronika da se podeblja za dva lista...

Jasmina

pre 4 godine

БОЖЕЕЕЕ, КОЛИКО ЕВРОСЛИНАВАЦА И УЛИЗИЦА ЖИВИ У СРБИЈИ !!!
За те и такве имам поруку -
најлепша српска реч је НЕЋУ ... Немам пса, усисавам после 23 само изнимно, ако сам тако касно испратила госте, што је врло ретко, машину за веш укључујем и дању, и ноћу, деца су ми одрасла, нико не баца лопту по стану, веш сушим унутар своје терасе, нисам пушач, понекад истресем мрвице кроз прозор - покупиће их врапчићи, не бацам, међутим, вреће са смећем кроз прозор, каткад говорим врло гласно, посебно када сам љута на мужа, али мислим да ни прави европски комшилук не би имао шта да ми замери ... Али, ова nonsens правила НЕЋУ да поштујем ! Ето нећу !

gg

pre 4 godine

4 godine živim ispod ljudi koji hodaju isključivo na petama i isključivo bosi, a imaju 3 djece koji najviše vole da se igraju kečera i bacanja o pod trupački. Volimo svi djecu ali djeca treba da se vaspitavaju gospodo! Samo bog mi daje snagu da ne odšetam jedan dan gore i poravnam sve račune u životu.

commie

pre 4 godine

Ups, komunalci na zalost nisu ovlasceni ni strucno osposobljeni za merenje nivoa buke, tako da njihovu slobodnu procenu, kao i procenu nervoznog komsije sta je buka mozete slobodno okaciti macku o rep.
(Aca, 10. jun 2019 20:06)

Merač nivoa buke ima jedno on/off dugme koje pritisneš i uređaj izmeri buku. Za "stručno osposobljavanje" potrebno je nepunih 10 sekundi, ali pošto su policajci u pitanju biće dovoljno sat, dva...

zoran ch

pre 4 godine

Ma ostavite se kerova i vesmasine to se moze dogovorom resiti. Nego stacemo sa silnim teretanama i fitnes centrima koji rade u zgradi za stanovanje sedam dana u nedelji,svima smetaju i niko im nemoze nista,a sve zato sto ih drze lokalni mafijasi kod njih policija nesme ni da dodje a kako ce taj problem da resi kominalna policija mogu da zamislim nikako.pozdrav za sve ugrozene stanare a ima nas dosta.

Stevan

pre 4 godine

Ništa neće biti od ovih propisa. Svojevremeno sam zvao komunalnu policiju zbog laveza pasa noću i dobio odgovor da su oni nadležni samo ako je pas na ulici, ako je u dvorištu onda je nadležna komunalna inspekcija. E ovi drugi su stalno na terenu i niko ne diže slušalicu. Znači, propisi i kazne su jedno a realizacija nešto sasvim deseto.

Gazi ga

pre 4 godine

To, to, samo gazi divljake, gazi na glavu. Ako im se ne svidja da se nauce redu.ako hoce da zive u civilizaciji slobodno neka se vrate u sume iz kojih su dosli. Niko ih nije ni zvao da dodju.

Hrisa

pre 4 godine

Samo ne znam kako će da kazne moju komšinicu koja nanulama čekića po plafonu od 6 ujutru svako jutro. Znači meni treba dokaz za to odakle mi? A baš će i da dodju ...koliko smo ih samo zvali zbog buke u dvorištu dodju kada buka prodje.

Marko

pre 4 godine

Sudeci po komentarima apsolutno se odricem srpstva. Ovo nisu Srbi ovo je necivilizovano pleme koje bi da se ponasa kao da je sabor trubaca 24 h dnevno 365 dana u godini. Bruka i sramota sta je lstalo da zivi u Srbiji. Kultura ni u tragovima. Au.

Remus

pre 4 godine

U stanu moga prvoga komsije se skupljaju narkodileri i uterivaci. Razilaze se oko 05 ujutro a do tada prave nesnosnu galamu, piju, potezu pistolje i ponekada se tuku. Uvek ih je pun stan i prilicno su nervozni a bogami i veliki. Da li ce komunalna policija reagovati ako budu pozvani tj. sta oni mogu tu uopste da urade?

Haralampije

pre 4 godine

Zaista me ne dotiče ništa od ovog, radio sam u civilizovanim zemljama
i sve ovo što je nabrojano da se kažnjava može da se posmatra kao
korektivna mera koja bi trebala da doprinese da gradovi budu normalna
mesta za život. Problem je što mislim da je ovo lovačka dozvola
za "podobne" a otvara se sezona lova na one koji to baš i nisu.
I uvek pobesnim kada počne da se pravda buka u smislu ovo je velegrad
pa šta bi vi hteli i tome slično. Uvedite zvučnu izolaciju i prečišćavanje
vazduhau u noćne klubove pa onda neka "kosmopoliti" uzmu ekstazi i
udare rejv na 150 dB do smrti j..e mi sa samo da mogu da se naspavam
ako me sutra čeka naporan radni dan.

Zivka

pre 4 godine

Banovo brdo prijavljujem komunalcima - nn lice koje je dozvolilo da avioni tako nisko nadlecu Banovo brdo iznad stambenih zgrada, prijavljujem gradsko zelenilo sto nisu na vreme i na mnogim mestima osisali travu, prijavljujem gradsku cistocu sto ima smeca na sve strane, prijavljujem opet gradsku cistocu sto ne ciste oko kontejnera, prijavljujem lica koja se bave reciklazom i istresaju kante i kontejnere u potrazi za limenkama i sve to ostave. Prijavljuem gradsku vlast sto su im podzemni prolazi na terazijama za svaku osudu, sto Bezistan izgleda kako izgleda - to je centar grada jedne drzave. Prijavljujem gradsku vlast sto im radovi traju unedogled. Ceracemo se jos....

bough

pre 4 godine

Nemam nista protiv ovih zabrana, vecina je zdravorazumska, ali imam veliki problem s tim ko ih uvodi i propisuje, kao i redosled zabrana. PRVO je trebalo zabraniti partokratiju. Negativna selekcija koju ona proizvodi obesmisljava sve u ovoj zemlji.

Trmke

pre 4 godine

Imam li pravo da zovem KP zato što iz komsijine kuhinje dopiru mirisi kuvane hrane dok ja jedem suvu hranu? To je po meni gurmanska diskriminacija.

Yi

pre 4 godine

Super sto je neko prokometarisao slicna pravila za Svajcarsku i sto nas porede sa njom..Axaxxxaaaa..
Ne verujem da se taj zakon primenjuje isto u Londonu ili NY u elitnim i centralnim delovima i npr u nekim njihovim socijalnim delovima. Tako da ne brinite..ipak je ovde vecina socijala.

Aleksandar

pre 4 godine

Ljudi,krajnji cilj ove drzave jeste da otme novac na bilo koji nacin.Bilo koji.Oteli su novac od tehnickog pregleda pod izgovorom sigurnosti u saobracaju.Akcize,baksis za lekare,komunalna policija.Sve je svrha otimanja novca.Probudi se Srbijo.

CVele

pre 4 godine

Uveliko učim mog psa da govori umesto što laje.Ukoliko uspem javiću kom.policiji i molim za savet,pas mi je u godinama pa ponekad hrče-šta činiti?

Obzir građani, obzir, pa vam ne treba zakon

pre 4 godine

Hoce li komunalci ili politicari da nam plate razliku u ceni struje, posto jeftina struja pocinje u 00h, a ves masina tada mora da radi? Ili hoce mozda deci da uvaljuju Ritalin da se smire.
(NoName, 10. jun 2019 20:12)

Ma ne Rumenka, nego rokaj od 24:00 do 3 ujutru kao kafana, da bi uštedela 300 dindži mesečno, a to da li neko može da spava,ne obaziri se... i pozdravi Radovana III.
U EU, 'oćeš da uđeš, a ne znaš da uđeš ni u lift.

Bane17

pre 4 godine

Ma sve može al kučiće ne smete da pominjete ni slučajno!

Dece i onako sve manje ima, kučići su sad u prvom planu... Njima se ništa ne sme uskratiti. Njihovi vlasnici (sluge) su neizmerno osetljivi kad su oni u pitanju.

Pera

pre 4 godine

Хахахахахахаа.. Мајко моја мила.. Ципирипи држава.. па ово нема нигде бре.
(хаос, 10. jun 2019 19:52)

Ovoga ima svugde, a nije bilo do usvajanja SAMO u SRBIJI.

Odlicno, samo da se sprovodi, bez trunke milosti, do poslednje pare kazniti svaku zgadiju zbog koje nas citav svet smatra necivilizovanim varvarima.

Ikac

pre 4 godine

Meni smetaju samo bušilice rano ujutru, kad mi neke pijandure urlaju u parku ispod prozora i lik koji falšira uživo iz kafane preko puta zgrade. Ove sitnice, tipa pas zalaje ili dete zaplače s vremena na vreme, uglavnom ni ne primećujem. Pre ću da se ponudim komšiji da mu pričuvam psa kad ode negde pa isti možda laje od anksioznosti nego da zovem policiju da mu piše kazne. A ovo za veš mašine mi je presmešno, pa blago vama koliko ste odmorni kad ne možete da zaspite od veš mašine. Zatvoriš vrata od kupatila i eto. Svi smo se pretvorili u one namrgođene babetine iz prizemlja što su nam bušile lopte kao klincima.

PROFA

pre 4 godine

Ne uzbunjujete vi komsiju ako pricate normalnim tonom u svom stanu sa svojim ukucanima ili ako razgovarate telefonom. Ali ako pustite glasnu muziku da ljudi ne mogu spavati, onda je to problem. Ima mnogo nepristojnog i primitivnog sveta, koji pusi u hodniku zgrade, pljuje po stepenistu, baca kese sa smecem sa sprata ili ispred svojih ulaznih vrata. Ima zaista primitivaca koji ne shvataju da nisu sami. Takodje, roditelji moraju deci od malih nogu da stave do znanja, da se sportovi sa loptom sprovode na sportskim terenima, da se bicikl vozi napolju u parku, a da se u kuci igraju neke druge igre. Ne moze niko da vas tuzi jer vam je malo dete zaplakalo, jer to ne mozete da kontrolisete, ali vristanje i urlanje je nesto drugo. Mi smo izgubili osecaj za druge, sebi dajemo za pravo da radimo sta nam je volja. Sto se pasa tice, nije problem da zalaje jednom ili dva puta, ali ako laje i zavija citavu noc, onda to nije u redu. Moj otac je nekoliko godina radio u Moskvi, svaki drugi stan ima psa, ali nikada nije cuo lavez. A sto se tice polaska na posao, jedino drzavni sluzbenici, idu u 9 sati na posao, ali oni koji istinski rade, moraju mnogo ranije da ustanu. Pa dok sam radio u skoli, morao sam ustajem u 5h ujutro, da bih stigao na vreme u skolu, jer samo koristio 3 prevoza. Drugo, ko moze da vam zabrani da i u to vreme odmora, popijete casu vode ili da obavite fizioloske potrebe i pustite vodu po "obavljenom" poslu? Reda mora biti, ali zgrada nije sok soba.

Miloš

pre 4 godine

Apsolutno sve podrzavam, ovako se uređuje država, donosiš zakone koji onemogućavaju pojedince da se ponašaju kao da poseduju ceo kvart. Bune se oni koji nikad ništa nisu radili u životu i koji su navikli da rade šta hoće u bilo koje vreme.

steva

pre 4 godine

Nije ovo država izmislila nego su to opšta pravila koja se odavno primenjuju u Evropi i sad što bi mi hteli evropske plate i standard ali ne i red i kulturu koju nam nameću to je naš problem. Jedan moj rođak koji živi u nemačkoj je pkatio kaznu zato što je na ranču zapalio suvu travu pa ga je prijavila komšinica koja je nekih 200 metara udaljena od toga mesta.Zatim drugi slučaj, kada je rođak bio opomenut od milicije zato što mu petao kukuriče u jutarnjim satima.Sve se to dogodilo 1983-86 godine i to polako stiže do nas,i neznam šta nam tu nije jasno ?

# kojekude činis'voliko BobmarkSRB

pre 4 godine

Nemam nista protiv ovih zabrana, vecina je zdravorazumska, ali imam veliki problem s tim ko ih uvodi i propisuje, kao i redosled zabrana. PRVO je trebalo zabraniti partokratiju. Negativna selekcija koju ona proizvodi obesmisljava sve u ovoj zemlji.
(bough, 10. jun 2019 22:29)

Kralju 1000% se slazem sa tobom !!!

ako

pre 4 godine

Meni komsija dodje na na gajbu u 22 15 na najavljenu proslavu tokom novogodisnjih praznika jer ima malo dete a muzika glasna! A njegovo malo dete treska loptom bilo kad, vristi bilo kad, pa jos kad mu dodju drugari pa svi skacu i vriste kao u parku i to je ok??? Bar ovako da se zna red, a ne da nas ovi sa malom decom terorišu po ceo dan!

Aca

pre 4 godine

Vidim ljudi se uzvrpoljili oko nicega. Ne vidim ko normalan usisava kucu posle 22 sata kada ljudi spavaju. Mala deca su uveliko u krevetu, tako da buku moze samo da pravi vas primitivizam. Ako pas zalaje niko nece platiti kaznu, zbog toga, ali je sasvim normalno da ce te videti zbog cega vas vas pas zove. Mozda mu niste dali hrane, vode ili ga niste izveli u setnju. Sto se tice ves masine ako nije neka krsina ona se ne cuje pa ne vidim sta je problem. Prema uskladjivanju sa zakonima EU uskoro ce ukinuti jeftinu struju (posto je to samo u srbiji) onda mozete paliti ves masinu u sred bela dana jer isto placate.

Marija

pre 4 godine

Debilizam.
Po ovome je definitivno potrebno kazniti odmah sve ako slucajno imaju decu.
Pas ako laje u periodu kad nema nikog kuci, ili ti u periodu kucnog reda jer mu vlasnici rade, gospodi kojoj smeta neka nadje posao pa ih nece ometati niciji pas.
Radno vreme je vecini do 17 i ne stizu kuci do 18. kucni red do 18 ne znaci tim ljudima nista, a gluve dede mogu da gledaju dnevnik na maksimumu kad bas njima treba odmor.

majstor

pre 4 godine

@Doktor : kkakve gluposti pisu ljudi i plase narod njemackom ili eu plase narod. Garantujem da nosa nisi zavirio u eu a pises nebuloze. Jes bajo njemacki Doktor koji radi u privatnoj ordinaciji do8 a kuci je u 9 uveče ne sme da se kupa jer si ti tako protumačio njamcke zakone. Jadna li si Srbijo kad mislis da je EU nacisticka disciplina i da srbija treba da postane takva ne bi li je primili!

Drakče

pre 4 godine

@Doktor
Da ne preteruješ malo? Ja se redovno kupam oko 23h i niko mi ništa nije rekao, a puna zgrada baba i deda. Štaviše, komšije su mi vrlo pristojno skretali pažnju na neka pravila za koja nisam znao, umesto da me odmah prijave Ordnungsamtu.

Šta zna dete šta je decibel

pre 4 godine

Deca nisu krivično odgovorna. Fizičko kažnjavanje dece je nedavno zabranjeno. Skači sine, a ako dođe čika policajac, tata podnosi tužbu za zlostavljanje maloletnog lica, po novom zakonu :)

Hm

pre 4 godine

Tako se radi u normalnim zemljama u koje hrle “Odlazim zauvek” Srbi! Zasto vam smeta red u sopstvenoj zemlji?!?
(Ccc, 10. jun 2019 19:42)

To nije red nego definicija fasizma, tj mesanja drzave u zivot ljudi zarad samoproklamovanog dobra i napredka. Red ti je verovano bio i kad su jevrejima stavljali zute trake oko ruke,jel? Ono sto prosecan mozak ne shvata da kada nesto jednom prodje moze biti samo gore. Rekao sam da ja kriminal dozvoliti naplatu pakinga, uterivaza, agencije za uterivanje,komunalce, upranvike zgrade i jos mnogo toga. Izgubili ste slobodu ne samo na ulici sa kamerama i nadzorom,nego sad ai u kuci gde ce vam govoriti kako da pricate,,kada a uskoro i o cemu. Nevervatno slepilo naroda.
(Peki, 10. jun 2019 20:32)

Lepo ti rekao covek, takvi su propisi u Svajcarskoj odavno. Samo ovdasnjoj raji je to odjednom “fasizam”.

Pancevac

pre 4 godine

selim se... 
(neko, 10. jun 2019 19:38) 

Neće ti to pomoći, jer je ovo odavno na snazi u uređenim državama. Npr u Nemačkoj naveče ne smeš ni da se kupaš, a sušenje veša na terasi je mnogo skuplje od kupovine mašine za sušenje...
(Doktor, 10. jun 2019 20:18)
Jeste al u Nemackoj ne moze da se preuredi vesernica u stan i da se to proda. Kad gradis zgradu ne moze bez mesta za veš mašinu koja se retko i stavlja u stan skoro nikada u novoj gradnji. Bitno da si odmah ovo pomenuo, al tamo ima zakona i za ovr sto grade stanove, a ne kao kod nas.

Sandra

pre 4 godine

Живела сам у новоградњи (лошој наравно, јер другачија не постоји) испод породице са децом. Гори терор нисам доживела. По цео дан су вриштали и скакали, возили ролере по кући и сл. Викендом ме будили од 7 ујутру. Родитељи више не знају да васпитају децу, него им је то још и слатко. И онда сам схватила да су то све људи који су одрасли у кућама и који не знају која су правила живљења у стану. Ја сам одрасла у стану и мени као детету је било стриктно забрањено трчање по кући, као и лопта у кући. Мрзите ме колико хоћете, али ја напокон разумем све оне приче о строгом животу у Аустрији и Немачкој, типа да долази полиција ако ти дете дуго плаче и сл.

.

pre 4 godine

A taman sam razmišljao da se vratim u grad... Imam skoro 3 hektara samo dvorišta, komšiju ne mogu dozvati koliko je daleko, imam nekoliko pasa.. dosadilo mi da kosim travu, potkresujem drveće, komarci mi dosadili, kad je zima bude blata, pomislih da sve lepo prodam pa u grad. Al ne lezi vraže, kad ovo pročitah neće da mi padne skoro na pamet da idem odavde.. Tužna će biti detinjstva te dece koja budu odrastala tako da ne mogu ni da se poigraju u stanu.

Srbijo med sljivama

pre 4 godine

Хахахахахахаа.. Мајко моја мила.. Ципирипи држава.. па ово нема нигде бре.
(хаос, 10. jun 2019 19:52)
Itekako ima burazeru!!! Hoces da zivis u Evropi ili Aziji i Africi???

Ekolog

pre 4 godine

Ok, znaci dete razbije staklenu casu u kuhinji u 11h, (spavalo, probudilo se zedno i otislo da pije vodu), ja posegnem za usisivacem, i onda ding dong komunalci. Da necu mozda da zatvorim vrata i oatavim staklo do ujutru. Ma idi begaj.

zoran

pre 4 godine

To kao nije postojalo do sad ?
Pa kod nas sve to postoji u zakonu ali nema ko da primeni.
Inace sve smo probleme resili pa je ostalo da se skinu pelene sa terase , centrifuga posle 00h kada je jeftinija tarifa.

Šta da radim?!

pre 4 godine

Čekaj bre, ako pas bude glasno lajao? Pa ne upravljamo mi psima, oni imaju svoju prirodu, ne možeš im reći da ućute. Kakva bolest od strane vlasti...

koraci u prazno

pre 4 godine

Hoce li doci u Lazarevacki drum na Cukarickoj padini gde nas psihicki unistava svojom bukom kompresor u stampariji Sluzbenog glasnika. I to 24 sata jeci i bruji 'fabrika' u sred stambenog kompleksa sto je po EU propisima nedozvoljeno. Dalje, sta je sa klima uredjajima koji su postavljeni nasuprot nekih stanova ili ventilatorima radnji brze hrane koji razvejavaju i buku i mirise na okolne stanove. A njih brinu ves masine...strasno.

achitwn

pre 4 godine

Pa dal mozete nize!!!!! Gde ce vam dusa!!!! Pa zar ima jos nesto sto mozete da uvedete ovom napacenom i siromasnom narodu??? Da li ste bre vi normalni!!!!!Ovo znate, da maltretirate sopstveni narod. Sto se tako ne k...... u evropi i na Kosovu, pametnjakovici!!!!
(Au, 10. jun 2019 19:34)
Ma ajde. Toliko smo bezobrazan i nepristojqn narod da samo kandzija i po dzepu mogu nas dovesti u red. Sva balkanska plemena. Peking je cist ko suza jer za pljuvanke naplate vam kaznu. Tako i kod nas treba. Ko je npristojan ovo ga i ne tangira

freality

pre 4 godine

Tako je bre!!! Stop psihickom teroru !!! Najvise mislim na pse koji laju pod prozorom po celu noc, bude mi klince od 8 meseci 5x u toku noci i ako ih volim vise od ljudi..

jadno

pre 4 godine

Stupamo u eru informbiroa kao za vreme Staljina.Svako moze da prijavi suseda ako mu se taj ne svidjabez ikakvog dokaza pa ti dokazuj koliko zelis da si nevin.Polako ali sigurno idemo ka totalnoj diktaturi a narod bleji i ovo mu odgovara.Tako nam i treba.Pametni odu,ostaju samo ovce i stariji ljudi.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 4 godine

E bas bih voleo da komunalci lupe mojim roditeljima kaznu. Majka redovno pusta gosn precednika a otac bodri Djokovica, pri tome pas laje na zvono, telefon i interfon jer moje bole uvo uzivaju u tv. Jos ako je neki realiti i svadja u istom eto veselja. Inace da mi lupe kaznu zbog masine za ves nocu ili sad za klimu po ovom vremenu imam da ih oteram u tri lepe sargarepe....

Boban

pre 4 godine

A sta cemo ako gradjani budu tuzili drzavu zbog buke koju konstantno trpe u stanovima/ kucama pored auto- puta, koja je znatno iznad 30 dB? Posto prepisuju EU zakone, onda treba da znaju da moraju postojati zastitne barijere duz auto- puteva kroz naseljena mesta. Npr, Beograd, izuzev dela kod GAK-a i bolnice na Bez. kosi, uopste nema zastitnih barijera duz auto- puta!

nikos

pre 4 godine

"Za lavež psa kazna je i do 100.000 dinara. Upravnici veruju da pravila sada deluju preterano, ali da će zaživeti."
Upravnici su paraziti koji su takodje preziveli. U drzavi Srbiji uzeti TRI prosecne plate za lavez psa koga ne mozete da iskontrolisete! Ocito drzava ide za tim da potpuno zatruje ionako vec lose odnose medju stanarima kako bi se ovi tuzili a drzava ubirala porez na usijane glave. Mene vec godinama kafici u kraju dovode do ludila svojom tehno muzikom koja ne prestaje do 2-3 ujutro i sta je drzava ucinila? NISTA. Policija nije nadlezna, komunalna kao dodje, popije pice u kaficu o trosku firme i kad oni odu sve po starom. I sada ce takva drzava da naplacuje kaznu ako se necija deca loptaju u stanu!
Srbija postaje opako feudalno drustvo.

miloš

pre 4 godine

Dragi "komunalci" znači poslije 159 prijava prošle i već više od trideset ove godine jurišaćete u čoporima na splavove koji od 23.30 do 05.00 svakodnevno proizvode buku u mom stanu ne manju od 60 decibela.Da li ćete i dalje biti nenadležni za tu torturu ,a kažnjavati za veš mašine?

Canuck

pre 4 godine

Nije posao komunalne policije da zavodi red u zgradi. Nisu sve zgrade iste. Neka se stanari zgrade dogovore i naprave svoja pravila, koja moraju biti u skladu za zakonom i lokalnim propisima. Npr. ako je zabranjeno pušenje u liftu onda ne mogu stanari da ga odobre. Ali ako im odgovara da usisavaju u ponoć, neka usisavaju. Posao komunalne inspekcije je da se brine o tome šta se događa izvan zgrade, a u zgradu ne bi trebali da imaju pristup bez odobrenja upravnika zgrade.

achitwn

pre 4 godine

Samo kazne, akcize I putarine. Njima dosta.. A od cega da zivi obican narod?
(Holden Kolfild, 10. jun 2019 19:39)
Od kulture i postovanja zakona...za pocetak. Moze li?

Reziel

pre 4 godine

Ne ide mi u glavu kome ovo smeta? Čekajte jel vama normalno da palite mašinu za veš posle 22h, ili da usisavate oko ponoći? Lavež pasa, kao i igra dece po stanu sa loptom i slično, takođe ne vidim problem. Odvedite dete u park pa neka se istrči i izigra. Moja ćerka je imala neki svemirski broj koji je svirao i pištao, zaista je bio glasan. Došao komšija, zamolio da ako ne može da se utiša da izvadimo baterije ili nešto, čak nas zvao i kod sebe da čujemo koliko je to zapravo glasno. I čovek je bio u pravu...
Ovo su sve neke normalne civilizacijske tekovine koje se ogledaju u onome "živi slobodno sve dok ne remetiš slobodu i mir onoga do tebe". Samo treba imati u vidu da postoji i neko osim tebe i tvojih potreba, pa da shvatiš da neke radnje ni tebi ne bi prijale. O radovima u zgradama da ne govorim. Konkretno u Beču znam da je potrebno odobrenje stanara da započnete neke krupnije građevinske radove u stanu, i to se obično radi tako što se dogovori od-do datum i tada svi koji su planirali u naredne tri godine da renoviraju, lome, lupaju i buše. A kod nas kad se podele, može se lako desiti da 12 meseci uvek barem jedan stan bude u radovima.

Uvek nekoga nerviram

pre 4 godine

Genijalan način za oboriti cene stanova jer budite sigurni, tolerantan i racionalan komšija je misaona imenica za Srbiju.
Kuća je zakon, sam na svome bez nadrndanih komšija!

Sone

pre 4 godine

Za bacanje smeca i za ostavljanje ispred vrata i kojesta slicno podrzavam ali za ovu pricu da ne sme da se pere nocu je smesno kao bioskop... A da ne pricam o deci kojoj moze da bude lose pa da placu ako su manja ma samo da neko prijavi odrobijao bih ga sutra ne bi mu pomogla ni komunalna niti obicna policija... A za pse sta cemo gospodo sa onima koji laju poslenjih 15 godina ispod moje terase a lutalice su? Kome ce tu kazna? Kome ce kazna za raspale kante od gsp autobusa koji prave 330 decibela? Hocete da svi nabavimo uredjaje za merenje jacine zvuka pa da se uvezemo svi u centralni sistem komunalne policije pa cim se prekoraci odmah da izdje pajser ekpa ona iz Savamale naprimer? Ccccc...

Rokatanski

pre 4 godine

Pa, kada je u "radnom odnosu" 90% birokratije a samo 10% istinskih radnika koji nešto doprinose, onda je sve ovo normalno. Počistite birokratiju pa da vidite kako ima sredstava i za mnogo veće penzije, za ljudskiji odnos među komšijama, da svi u vlasti "rade samo o svom trošku", bez ikakvih dodatnih prihoda, kako bi se napunio budžet, ne bi bilo siromaštva uopšte. Kada lopovluk "uđe u krv" onda se to rešava samo na jedan način. Pozdrav!

Viki

pre 4 godine

Zivim u Kanadi i to funkcionise ovako:
-izolacija stanova je 5x bolja
-vrata od stana i terase ne propustaju zvukove
-ljudi su kulturni i obzirni per se

S druge strane:
-menadzment zgrade zaista reaguje na zalbe
-postoji zasebno mesto za cuvanje bicikla koje se placa
-nista ne sme da se cuva u hodnicima zbog evakuacije ako dodje do pozara
-nikome ne pada na pamet da susi ves na terasi jer imamo susilice u stanovima
-s tim u vezi, terasa se zaista koristi samo za sedenje a ne kao skladiste i vesernica jer postoji opasnost da stvari odlete ako dune vetar. Ne samo sto se cuvaju tudji zivoti, vec terase izgledaju uljudno spolja.
-psi se uce od malena da ne laju. Deca isto (namig)
-niko ne pali ni jednu masinu nakon 22h i nikome ne fali struje zbog toga
-pusenje je zabranjeno ne samo u hodnicima, vec i na terasama
-zna se da se mrve bacaju u kantu.

Postujuci pravila, vecina komsija su srecni, uljudno se javljaju svima, paze na druge jer su i oni pazeni i zive pristojnim zivotom.

Razmislite o tome.

Dovla

pre 4 godine

Igranje loptom! :)
Sjetih se kad sam bio klinac, ja i otac razmaknemo stvari po kuhinji, moj gol vrata od špajza, njegov gol električni šporet i udri! Jači fudbal nego na derbiju!

paradox

pre 4 godine

kad nelegalni spalvovi prestanu da rokaju vatromet svakog dana u ponoc tada ce i moj pas prestati da laje kasno u noc.

cik da vidim komunalce da im dodju. terorisu 3 bloka uzduz i popreko glasnom muzikom radnim danima do ranih jutarnjih sati. JAVASLUK!

rex

pre 4 godine

Vrlo dobar set zakona. Samo treba usisavanje zabraniti od npr. 17 casova, a isrtesanje posteljine sa terase treba prosiriti da bude zabranjeno i u krugu zgrade od npr. 200 metara (mislim na ono lupanje po tepisima, jer se em dize prasina, em se pravi buka). Treba zabraniti i usisivace proizvedene posle npr. 2015. jer su bucniji i trose vise struje. U tom smislu bi komunalac mogao da vam zakuca na vrata i naplati kaznu.Skakanje dece treba poostriti u smislu da se i jedan skok kaznjava sa npr. 3000 dinara. Ne znam ni zasto nije kaznjivo ako neko pusti vrata od lifta da se sama zalupe umesto da ih pridrzi rukom. U svakom slucaju sam zadovoljan jer ce biti i novih radnih mesta za komunalne policajce, a i budzet se puni (opravdanim) kaznama.

dusan

pre 4 godine

Ono sto treba rade da sprecavaju nelegalnu gradnju i gradnju bez dozvole to ne radi ,kao i policija koja nista ne preduzima. Mi smo u vecem problemu kao zemlja zbog nelegalne gradnje ,nezakonitog izvođenja nego ovi prekršaji. Cilj nije represija i
kažnjavanje ljudi za male prekršaje nego prevencija i edukacija. A nezakonita gradnja ,pa nju niko ne sprečava. Policajci i komunalna kazu to nije njihova stvar a građevinska ne moze nista da preduzme. Pa dokle cemo da budemo divlji zapad a hocemo u Evropu. Ministarka nista ne preduzima.

Xyz

pre 4 godine

Niko normalan nema ništa protiv reda, ali kada nenormalni i nestručni sa lažnim diplomama izglasavaju zakone i propisuju pravila "po ugledu" na razvijene zemlje, a da prvo nisu doneli i sproveli osnovni zakon koji omogućava narodu u Srbiji pravo na isti takav standard života, samo govori u prilog tome da se sve radi iz čiste koristi poznate ekipe pod plaštom zavođenja reda. E, vala doći će i to vreme kada ćemo i mi obrazovani njima da čitamo zakon!!! Ja sigurno neću prijavljivati svoje komšije, njihovu decu i kućne ljubimce, a svako kome smeta život: pravac u šumu ili neku zabit!

Idemo redom gospodo

pre 4 godine

Kafići koji nisu u stambenim zgradama ali su okruženi istim? Splavovi koji ne daju hiljadama ljudi mira noću? To je previše komplikovano da se reguliše? Ej uvode nam neke eu propise iz uredjenih i kulturnih zemalja a ne mogu da srede vašar i pakao kroz koji prolaze ljudi koji imaju neki gorepomenuti objekat u blizini? Moje mišljenje: da se rešiti ta rupa u zakonu odgovarajućim podzakonskim aktom bez većeg problema ALI vlastodršci su duboko umočili svoje masne prstiće u ugostiteljske objekte.

Game of thrones

pre 4 godine

Zašto je u Banatskom Dvoru nemoguće disati, ovde treba ozbiljan prilog o tome napraviti, da se vidi ko se s kim tali i dozvoljava ovo, počev od inspekcije pa na dalje...

moje

pre 4 godine

meni samo nije jasno ovo za decu?kako neko da objasni detetu da ne sme da hoda,place i ne znam sta jos deca rade!?a, pritom kazu bela kuga pravite decu itd!sad roditelji ima da rade da bi placali kazne!pa ovo je sou!

Peki

pre 4 godine

Tako se radi u normalnim zemljama u koje hrle “Odlazim zauvek” Srbi! Zasto vam smeta red u sopstvenoj zemlji?!?
(Ccc, 10. jun 2019 19:42)

To nije red nego definicija fasizma, tj mesanja drzave u zivot ljudi zarad samoproklamovanog dobra i napredka. Red ti je verovano bio i kad su jevrejima stavljali zute trake oko ruke,jel? Ono sto prosecan mozak ne shvata da kada nesto jednom prodje moze biti samo gore. Rekao sam da ja kriminal dozvoliti naplatu pakinga, uterivaza, agencije za uterivanje,komunalce, upranvike zgrade i jos mnogo toga. Izgubili ste slobodu ne samo na ulici sa kamerama i nadzorom,nego sad ai u kuci gde ce vam govoriti kako da pricate,,kada a uskoro i o cemu. Nevervatno slepilo naroda.

salepeta

pre 4 godine

Pametnije je usmerite avione koji dolaze ...da ne nadleću B.Brdo.Užas.
Preko 120 decibela prave, mrtve diže.
Nedao bog da dobijemo olimpijadu ili slično.
Neka okreću iznad auto puta i onih njiva.
Em što prave buku na svakih desetak minuta i usput zagađuju.

Nišlija

pre 4 godine

Za bele medvede, iz nehigijenskog bespravnog naselja ne važi zakon. Buka od preko 100 decibela, razglas, a komunalci ne žele da intervenišu. Užas. Tužiću državu, makar do Strasbourg-a.

salepeta

pre 4 godine

Šta ako neko pravi slavlje.... ili gledam derbi i SP....pa nismo bre mule.

Penzioneri moraju preko dana da dremaju i treba im mir jer celu noć gledaju onu propast od zadruge i parova.

Pa šta ako trese mrve, važno da ne lete kašike i noževi....

Veš mašine nove su nečujne ...

Širenje veša zabraniti svima kome terase gledaju na važne ulice.Glupo da važi za nekog u Umčarima ili na Pevcu.

Poreklo

pre 4 godine

Kako ne idu na prijave o paekiranju na zelenoj površini savskog keja u blokovima? Kako ne idu na prijave o vožnji po savskom nasipu, bespravnoj gradnji na savskom keju u blokovima, na savskom nasipu kod reni bunara prema Galovici? Kako ne idu na prijave za buku sa savskih splavova? Tamo ne smeju ni da priđu. Ali zato će da urvrdjuju da li masina za ves koja pere po jeftinoj struju uznemirava nekoga, skace po kupatilu i pravi vecu buku od 30 db. Umesto da love bahato parkirane u Strahinjica bana i po dunavskom keju oni jure babe koje prodaju cvece na bulevaru. Hrabri momci pa biraju lakši plen.

davor

pre 4 godine

Ha ha ha, komunalci ce da dodju? Kakva je to sala? Zvao sam 20x zbog preglasne muzike pa nista. Slao oko 10 prijava za divlje taxy vozila, pa nista,...

Marija

pre 4 godine

Bilo bi bolje da se prvo obezbedi postovanje postojecih zakona,na primer bacanje djubreta gde ko stigne i ne skupljanje izmeta kucnih ljubimaca -pasa.Ovi novi zakoni ce pre sluziti da se komsije " zabave medjusobno i zavade",pa da ne obracaju paznju na pr. na poskupljenja i ostale stvari bitne za zivot.

Zoran

pre 4 godine

A kazne za cajke i lelekanje sa splavova i ostalih burdelja po gradu koje se čuje u pola Beograda do zore svake noći?

Ah da! Tu odlaze da se zabavljaju i traže starlete raznorazni sinovi raznoraznih političara, bivših političara i sadašnjih mafijaša. Da kažem u tri reči - Oni su NJIHOVI!

komunalna milicija

pre 4 godine

Nista od toga. Mi te odluke imamo odavno.bez dva svedoka, komsije koje zive pored da svedoce, nema nista od prekrsajnog naloga.

sale

pre 4 godine

tako je u dosta zemalja, kućni red se to zove, svi ga uglavnom poštuju, čak je negde i tuširanje "zabranjeno", naravno osim posle nekih obaveza ili tako nešto, gleda se da se obavi većina stvari pre 22 ili 23.
A gde to majke ti? Jedino gde ja znam da je zategnuto je Svajzarska, tamo brat brata prijavljuje a u ostalo delu Evrope nema nigde. U kojoj to Zellkulturen covek i zeni dodju komunalci da napisu kaznu jer im se dete igra loptom ili trci po stanu?? Sramota, jad i tuga sta se desava.

Komsija

pre 4 godine

Nemojte molim vas.

Centar, zona 2 u Beogradu. Kafana/restoran radi skoro 24h dnevno, nema istaknuto radno vreme. Pola komsiluka prijavljuje non stop. Komunalci dodju i jedu. Radi svake noci do 3-4 ujutru, vikendom do 4-5 i meseci nista, jedno veliko nista!

I onda ovaj tekst. A kome da prijavimo komunalnu policiju pravo je pitanje?

Aca

pre 4 godine

Nema od toga nista. Pravim buku i komsija pozove komunalce. Kada dodju pripreticu im prijavom zato sto me uznemiravaju i narusavaju ugled u zgradi, jer kada pozvone ljudi u plavom nekom na vrata, on je automatski za celu zgradu kriminalac. Ako pravim buku treba da platim kaznu, ali treba prvo razdvojiti sta je buka, a sta nervozan komsija kome smeta i sopstvena senka. Ukoliko pravim buku neka komunalci idu prvo kod tog komsije koji ih je pozvao pa neka izmere sta je to toliko bucno, a onda mogu slobodno da dodju da mi pisu kaznu. Ups, komunalci na zalost nisu ovlasceni ni strucno osposobljeni za merenje nivoa buke, tako da njihovu slobodnu procenu, kao i procenu nervoznog komsije sta je buka mozete slobodno okaciti macku o rep.

A.P.

pre 4 godine

nisu problem nikakve kazne nego korupcija u vlasti i selektivno primenivenje SVAKOG zakona.
(zbogom srbijo, 10. jun 2019 19:56)

Tacno tako i dodao bih da zbog toga narod ne sme da prijavi bahatog komsiju zato sto ce bahatnik od policajca saznati ko ga je prijavio, a onda ce vam zivot postati pakao.

Bb

pre 4 godine

Kad sam znao da ce reakcija ljudi biti kao da im vadis grkljan, a u sustini ovo se ne tice 99% normalnih ljudi, vec samo onih kod kojih cete moci da dokazete prekrsaj, a za sta morate biti bas bahati. Uvek sam se pitao odakle tolika razlika u ponasanju domaceg zivlja u rodjenoj zemlji i inostranstvu (svi odmah krenu u ona glupa opravdanja - pa ako je drzava korumpirana, nisam lud da postujem pravila, onda smem da budem stoka).

A

pre 4 godine

Apsolutno podrzavam ovo. Susenje vesa, mrvice sa terase, pusenje... Ovo se nigde ne moze videti sem u istocnom bloku. Ako meni deluje gnusno ko zna kako izgleda turistima.

onaj koji želi normalnu državu normalnih građana

pre 4 godine

Konačno! Tako treba! Dobar deo naših ljudi je po prirodi primitivan i navikao je da bukom maltretira sve oko sebe... što je još gore sebe nazivaju "veseljacima". Nisu ni svesni koliko su iritantni, tako de ne vredi apelovati na njih već je jedino delotvorno rešenje da ih lupiš po džepu. Toga se naši ljudi jedino plaše. Evo, što se bahatosti tiče npr. kod nas u komšiluku "pab" otvoren u sred stambene zone, na svega 30m od zgrada, maltretira ljude glasnom živom muzikom (zvučnici odvrnuti do daske), ne samo petkom i subotom do 3h, već i U RADNE DANE, sredom i četvrtkom, sve do pola dva u noć. To se sve događa zahvaljujući KORUPCIJI u opštinskim strukturama OPŠTINE. Spomenuti "klub" niti poštuje propise po pitanju zvučne izolacije, bespravno se proširio, i NIKO da reaguje. Zanima me KO je njemu dao dozvolu da radi kao bar ili noćni klub. PO KOM osnovu. To što radni narod mora da ustaje u 5 ujutru nikog nije briga. Zato se nadam da će ovo da zaživi, da i mi normalni (nas 80%) malo odmorimo od bahatosti samožive primitivne manjine za koje je buka način života (ta "gospoda" ležu u 6h ujutru i spavaju do kasno popodne). Jedino na taj način možemo biti normalna zemlja normalnih ljudi. U suprotnom, većina će da napusti ovu prćiju i ode u normalnije zemlje koji poštuju većinu svojih sugrađana a ne da glume servis kriminogene manjine, koji se mahom bavi ugostiteljstvom, jer ništa drugo ni ne zna.

mandarin

pre 4 godine

Ajde, to je jedna strana medalje. A šta ćemo sa besnim turiranim automobilima i motociklima , sa neasfaltiranim trotoarima posle javnih radova, da izbrisanom belim linijama na pešačkim prelazima bez asfaltne pristupnice...itd. Ko za to odgovara?

stefan

pre 4 godine

U vreme kucnog reda vezati decu za radijatore i ugurati im carapu u usta.Tako necemo biti u opasnosti da komsije pozovu zardinjeriju. 
Ima li kraja budalastinama ove vlasti?
(Ostao ovde, 10. jun 2019 19:50)

Ne nego im posvetis vreme i odvedes ih u park u grad.. Bilo gde... a ne pustis na ulicu da vriste i prave haos

NoName

pre 4 godine

Hoce li komunalci ili politicari da nam plate razliku u ceni struje, posto jeftina struja pocinje u 00h, a ves masina tada mora da radi? Ili hoce mozda deci da uvaljuju Ritalin da se smire?

kako da ne

pre 4 godine

Hahahahahah, komedija. Jos komunalna, izmisljena za kadrove. U Svajcarskoj pozovite policiju zbog laveza pasa, samo ce vam poruciti da ih ne uznemiravate zbog toga, to nije njihova nadleznost, niti bilo kakva buka oko toga vodi racuna agencija koja vodi racuna o zgradi i koja njome upravlja, oni i imaju prava da vam naplate kaznu ali od 7 ujutru do 22h nista vam ne mogu. Tad mozete da busite, galamite itd. Policajci ne mogu nista jer je to privatan posed.

Scary

pre 4 godine

Ali, bahacenje motorima, prebucnim sportskim masinama ispod tih istih terasa na kojima ne smes da susis ves je nedefinisano zakonom. Molicu ih onda da mi svojim auspuhom osuse ves i oduvaju mrve sa iste, pa smo onda u nekom pravnom vakumu.

ognjen

pre 4 godine

Sve je glupost osim kazne za tzv kućne ljubimce e samo njih treba kažnjavati jer vrše nuždu gde hoćeš a njihove gazde ni ne okrenu se!!! malo je 5000 kazna za to!!!

volim zivotinje al sta je mnogo - mnogo je

pre 4 godine

Fala Bogu! Napokon da pocinjemo da licimo na civilizovanu, uredjenu drzavu. Ludak u kuci pored mene ima 7 pasa (imo ih je 15), nit su vezani, pola placa mu otvoreno, jure svugde okolo. Ajd to ali sto ceo dan i noc laju... Bas cu da testiram, da vidim dal vlast postuje zakone koje je propisala...

logično

pre 4 godine

Kako da koristim prednosti jeftine struje ako mašine za veš i sudove ne smeju da rade noću? Sve ostalo potpuno podržavam. Ovi što mi budu lupali minuse zbog dece i pasa nisu svesni da ih je moguće vaspitati da ne bi bili glasni

Genije

pre 4 godine

https://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=1553249#k30541434

Tacno je, postoji uredjaj koji nase institucije ne poseduju osim jedne gde se merenje placa i mora da se pokrece sudski postupak. Svi ovi zakoni su u teoriji dobri, u praksi komunalci zazmure za 1000din i u dilu su sa 99.8% kafica.

Mr. Bojangles

pre 4 godine

Pazite ovako: živim u zgradi gde se 60% stanova izdaje. Da li svi vi imate bilo kakvu ideju na šta sve to liči?!?! Da li imate ideju kakav je to polu-svet, i ovi što izdaju stanove i ovi što ih iznajmljuju?!?!
Da li imate ideju koliko puta sam molio i jedne i druge da se upristoje... ali ne, sve je gore i gore.
Stoga, udri moja (komunalna) milicijo - ali samo po džepu. Srbenda je jedino u stanju da razume takvu poruku.

Mara

pre 4 godine

Hoce grad da nam doplati za skupu struju posto sada ne smemo da koristimo ves masine po jeftinoj tarifi... Boli njih za gradjane, smislili jos jedan nacin da opravdaju postojanje komunalne milicije i otmu pare od gradjana...

Коначно

pre 4 godine

Шта је суграђани, прпа? Хоћете ред, али у туђој кући.
Хоћете да уђете у ЕУ, а проблем вам је да уђете у трамвај.

kraja

pre 4 godine

...da...
...ali ako imate gradiliste pored vase zgrade, oni mogu:

da rade 24h dnevno
da prljaju
da lupaju i do 120dB
da vam nafta iz motora smrdi od jutra do kasne veceri
da istovaruju gradjevinski materijal kad hoce
da pomeraju kontejnere
da odlazu materijal i djubre pod vas prozor, naslanjaju na vas zid
da galame i dernjaju se koliko mogu i hoce

...ni komunalna, ni redovna policija, ni jedna inspekcija nece izaci na teren ni posle 100 pozziva...
...zasto...???
...zato sto prvo provere u gradu ko gradi, ko mu je veza, ko je investitor...
...a potom mozete da dobijete i batine, jer ce bizmismen od inspekcije i policije dobiti sve vase podatke...
...manite me evrope i sveta...
...ovo je naprednjacka terapija za vaspitavanje stoke...

...treba svi da izadjemo na ulice i pitamo ciji je objekat na kopaoniku koji niko ne sme da pipne od tolikih propisa i zakona...
...cije su kafane koje mogu da tandrcu koliko i kada hoce...
...imena inspektora koji nisu izasli po prijavi na teren...
...zapisnik sa svakog izlaska - probajte da ga dobijete...

Torrente

pre 4 godine

Ja živim pored dve žene koje nisu sve svoje i koje redovno zovu policiju
zato što šuška kesa na terasi, smeta im kada zatvaram prozore, divljaju i lupaju u zidove kada mi neko dođe u kuću i kada razgovaramo normalnim tonom u 8 uveče.
Hodam na prstima po kući da mi ne bi uznemiravali ukućanje i goste.
Normalan sam čovek koji se ni sa kim ne svađa i ne tera inat.
Policija izađe po prijavi, konstatuje stanje i ode. Sve je u redu sa njihove strane.
Sada ću izgleda morati da se selim, jer kada vide novi zakon i kada me i pred Komunalnom policijom budu optuživali za sve i svašta ja ću morati da spavam ispod nekog mosta.

Da li ću ja da plaćam po 5.000 din svaki put kada čuju moj glas, ili ako neko (zaiste ne namerno) napravi korak na petu?

ps
Ovo na žalost, nije šala.

Slaven

pre 4 godine

Sta cu ja da radim na svojoj terasi, na mom licnom vlasnistvu, nema koga da bude briga ili interesovanje (naravno sve dok ne ugrozavam prava drugih).
Ako to nekome smeta - pravac na sud!
ps - u SAD i Nemackoj su sudovi presudili da je i stavljanje kazni na vozilo neustavno jer se dira u licno vlasnistvo bez naloga nadleznog suda!

Sodak

pre 4 godine

Ovo su zakoni Evropske unije, svidjalo se to nama ili ne, mi to moramo prihvatiti. Za mene su prihvatljivi, jer ne bi zeleo da mi neko trese mrve na glavu sa prozorail ili da usisava u vreme kucnog odmora kada dodjem sa posla. Boze moj, pa mi zelimo u EU, a nas bas vole ovakvi kakvi smo sa ovim manirima. Za nekulturan narod i jesu ovakvi zakoni!!! Bunice se samo onaj ko se ponasa ovako!!!

bla bla

pre 4 godine

A kolika je kazna za grad što se ne kosi trava i korov oko moje zgrade i u čitavom naselju, koje je na 5 minuta šetnje od samog centra? Evo ima je skoro metar visine. Pipnuli nisu od kad se zazelenilo. Kao u prašumi da živim.

sasa

pre 4 godine

zgubidani, bave se glupostima, a pola grada je kao smetliste.....cvetkova pijaca primer br jedan....uzas, stalno nesto pogresno i naopacke!!!!

Doktor

pre 4 godine

selim se...
(neko, 10. jun 2019 19:38)

Neće ti to pomoći, jer je ovo odavno na snazi u uređenim državama. Npr u Nemačkoj naveče ne smeš ni da se kupaš, a sušenje veša na terasi je mnogo skuplje od kupovine mašine za sušenje...

los anđeles

pre 4 godine

Meni ova buka ne smeta preko dana. smeta mi kad komsija dovede drustvo pa puste muziku posle ponoci, pa onda moram da idem da ih molim u 4h ujutru da smanje jer nam smeta, jer inace smo neispavani zbog bebe., a i da nismo, zaboga, poštujte.Ali ne! Oni se izvinu i nastave po starom. ološ!

Ostao ovde

pre 4 godine

U vreme kucnog reda vezati decu za radijatore i ugurati im carapu u usta.Tako necemo biti u opasnosti da komsije pozovu zardinjeriju.
Ima li kraja budalastinama ove vlasti?

Dejan

pre 4 godine

Hvala bogu,od klompi koje krecu u 5 ujutru nema vise spavanja cak i sa čepićima za usi. Molio sam babu od 75 i cerku od 50 da ne hodaju obuvene bar do 7 i nista. Jedino ovako sa polusvetom moze.

Jan Vertonghen #5

pre 4 godine

ove kazne su idio...rija 5000 tresenje carsava a nista za coveka koji je namerno napravio pozar
da se ja pitam ne bi im naplacivao kazne
nego drustveno korisni rad gde izgubis vreme i energija a za vece prekrsaje zatvor i kaznu koju odredjuju komsije

Nebojša

pre 4 godine

Kako su neki ljudi tvrdili na jednoj vesti pre par meseci bolje stan na iznajmljivanje nego nego kuća ja u mojoj kući mogu sve ovo da radim i niko neće da se žali plus imam veliko dvorište od 1000 kvadrata dok vam u stanu samo zabrane ovoga i onoga plus gledaju kako da vam izvuku pare i zašta treba i zašta ne treba.

rebro

pre 4 godine

@Lošmi, u Češkoj gde ja živim može da se buši u stanu od 7-22h svak9g dana uključujući i vikend. Mogu kakvu god buku da pravim u tom periodu i policija ne može ništa da uradi, a komunalna policija ne postoji.

Lošmi

pre 4 godine

tako je u dosta zemalja, kućni red se to zove, svi ga uglavnom poštuju, čak je negde i tuširanje "zabranjeno", naravno osim posle nekih obaveza ili tako nešto, gleda se da se obavi većina stvari pre 22 ili 23.

Miki

pre 4 godine

Beograd ima ogroman problem sa bukom lajanja vlasnickih pasa. Sve polazi od toga da svako može da drži psa u dvoristu zgrade uz saglasnost svih stanara te zgrade. I to je stvar koja se zloupotrebljava. Naime, bahati vlasnici kupe psa obicno detetu i postave ga u dvorište zgrade, ali sebi ugode tako sto ga postave na stranu zgrade gde njima ne laje. To je obično strana gde su kupatila, hodnik itd tako da to ne smeta stanarima zgrade i saglasnost nije problem. Medjutim, za stanare susednih zgrada to je pakao jer psi laju danju-nocu. Delovi grada koji su vazili za najmirnije sada su lajaonice jer iz svake druge kuce laje neki pas. To je prevazislo sve granice. Znam primere da ljudi namerno postave psa na neku stranu dvorišta gde njima ne smeta samo da bi maltretirali komsije. A sve kao pa deca da se igraju, a ono dete se igra 15 minuta dnevno, a preostalih 23 sata i 45 min komsije treba da slušaju lajanje i cviljenje? Jedan veliki bezobrazluk i vlasnika koji neće psa u svom stanu jer tamo prlja i smrdi im, i komunalaca koji se prave blesavi. Ali, nadajmo se da ce se sada nesto promeniti.

Zohan

pre 4 godine

Bas da vidim ko ce to zvati komunalnu policiji. Kako meni nista ne smeta. Ljudi zive, mora malo buke da se pravi. Kome smete neka ide gde je mir i tisina. U nekim delivima Ciriha ne sme da se povlaci vodokotlic posle 22h. Ko jos zeli da zivi tako?

Jhgh

pre 4 godine

Ma važi. U praksi ću ja da popijem kaznu jer ću da upalim usisivač na minut da sredim neki haos za decom u deset i pet, a komšinica prostakuša čija pijana družina urla po celu noć ima da se očas posla dogovori sa komunalcima, jer su od iste fele.

kele®

pre 4 godine

Ko u gradu postigne 30dB po danu, a da ne živi u olovnom bunkeru tri sprata ispod zemlje, treba da dobije Nobelovu nagradu. FYI komarac proizvodi zvuk od oko 20dB. Sve do 50dB se smatra vrlo tihim.

Au

pre 4 godine

Pa dal mozete nize!!!!! Gde ce vam dusa!!!! Pa zar ima jos nesto sto mozete da uvedete ovom napacenom i siromasnom narodu??? Da li ste bre vi normalni!!!!!
Ovo znate, da maltretirate sopstveni narod. Sto se tako ne k...... u evropi i na Kosovu, pametnjakovici!!!!

anonymous

pre 4 godine

Ako svi počnu da se pridržavaju pravila u vezi paljenja veš mašine, to znači da će sve veš mašine da rade preko kada kada je skuplja tarifa za struju. A jeftinija tarifa postoji baš zato da bi se neko trošenje električne energije prebacilo na noćne sate kada je opšta potrošnja manja.
Dakle, porašće potrošnja električne energije preko dana pa ćemo imati problema sa nedostatkom iste. A noću ćemo imati viška električne energije ali nećemo smeti tada da je trošimo. Ali ko još o tome brine...

Aida

pre 4 godine

A zbog bespravne gradnje? Seče drveća? Kioska? Da li će posati kazne za ruženje grada novogodišnjim ukrasima u septembru? Vizuelno i estetsko sakaćenje grada odvratnim, preplaćenim kič fontanama koje mahom ne rade? Rušenje zgrada preko noći pod pretnjom? Infrastrukturne radove užasnog kvaliteta?

Dragan Tomasevac

pre 4 godine

A po starom ljudi odlaze zbog korupcije,beznadja,loseg standarda,namrgodjenih ljudi,nemogucnosti da se vodi normalan zivot i da se udogledno vreme vidi boljitak... na kraju ce ostati samo partijske birokrate bez naroda...

golubh

pre 4 godine

Jel to znaci da cete zaposliti jos 30000 komunalnih policajaca.
Jel da bi makar koliko toliko pokrili sve prituzbe Beogradske kosmopolitske komune, treba da ih ima jos najmanje toliko.

Stanar

pre 4 godine

Da bas ne preterujemo... za pusenje i izmet ljubimaca u redu, ali za decu i ves masinu, bas i ne. Gore je kad imate komsinicu iznad u klompama (klompe se nose u holandskim stalama) ili neizivljenog klinca koji pravi zurke do 4 ujutro. To je za 100.000 i vise, uz privodjenje.

Zoki

pre 4 godine

Sve predlozeno je skoro kao u Svedskoj vec godinama, samo sto je ovo predlozeno jos malo bolje (bar po meni). U Svedskoj tesko da se dobije kazna zbog laveza psa recimo a to je po meni skroz pogresno, jer imati psa u stanu i ostaviti ga dok je covek na poslu je po meni zlostavljanje zivotinja. Ovde cete tesko dobiti kaznu zbog dece i njihovog skakanja sto je mozda donekle pogresno ili zbog susenja vesa na balkonu. A ovo za pusenje po liftovima, curenje klime, ostavljanja bicikala po ulazima itd samo nek deru dok se narod ne opameti.

Marko

pre 4 godine

Da budem skroz objektivan, kazne su ok i treba da se sprovode. U celoj Evropi je ovo odavno uvedeno i gradjani ta pravila postuju. Samo smo ovde navikli da bacamo mrve kroz prozor, skacemo i lupamo kao da smo sami, pusimo u hodnicima... Nadam se da ce kazne striktno primenjivati. Iznos kazne nije velik ali svaki udar po dzepu ce biti dovoljan da ta osoba ne pomisli opet da to uradi.

Normalan prosecan gradjanin

pre 4 godine

Najbolje je da nam zabrane i da disemo u stanu.Taj ko je to izmislio ima kucu na Dedinju,opasanu zidom od 4 metra visine i nema malu decu i tezak je osobenjak.Bruka i sramota !!!

stefan

pre 4 godine

Ahahahahaahahahahah... Pa 27 godina komsija sece metal u dvoristu pored mog.. .. U mirnom porodicnom kraju... Tuzili zalili se svima redom pisali predsedniku licno... Inspekcija dolazila x puta... Niko nista... Ja rekoh mojima ostaje samo glavu da mu slomim i nece mi biti zao... Fino u planskoj akciji... Moji odbili moju ponudu nagrdili me i iskreno navikao sam se da nema dremke popodne i da prozori na toj strani budu zatvoreni non stop... E sad ako komunalci rese ovaj problem srbija ce uci u eu do kraja godine

Ostao ovde

pre 4 godine

U vreme kucnog reda vezati decu za radijatore i ugurati im carapu u usta.Tako necemo biti u opasnosti da komsije pozovu zardinjeriju.
Ima li kraja budalastinama ove vlasti?

Jhgh

pre 4 godine

Ma važi. U praksi ću ja da popijem kaznu jer ću da upalim usisivač na minut da sredim neki haos za decom u deset i pet, a komšinica prostakuša čija pijana družina urla po celu noć ima da se očas posla dogovori sa komunalcima, jer su od iste fele.

Au

pre 4 godine

Pa dal mozete nize!!!!! Gde ce vam dusa!!!! Pa zar ima jos nesto sto mozete da uvedete ovom napacenom i siromasnom narodu??? Da li ste bre vi normalni!!!!!
Ovo znate, da maltretirate sopstveni narod. Sto se tako ne k...... u evropi i na Kosovu, pametnjakovici!!!!

Aida

pre 4 godine

A zbog bespravne gradnje? Seče drveća? Kioska? Da li će posati kazne za ruženje grada novogodišnjim ukrasima u septembru? Vizuelno i estetsko sakaćenje grada odvratnim, preplaćenim kič fontanama koje mahom ne rade? Rušenje zgrada preko noći pod pretnjom? Infrastrukturne radove užasnog kvaliteta?

stefan

pre 4 godine

Ahahahahaahahahahah... Pa 27 godina komsija sece metal u dvoristu pored mog.. .. U mirnom porodicnom kraju... Tuzili zalili se svima redom pisali predsedniku licno... Inspekcija dolazila x puta... Niko nista... Ja rekoh mojima ostaje samo glavu da mu slomim i nece mi biti zao... Fino u planskoj akciji... Moji odbili moju ponudu nagrdili me i iskreno navikao sam se da nema dremke popodne i da prozori na toj strani budu zatvoreni non stop... E sad ako komunalci rese ovaj problem srbija ce uci u eu do kraja godine

Stanar

pre 4 godine

Da bas ne preterujemo... za pusenje i izmet ljubimaca u redu, ali za decu i ves masinu, bas i ne. Gore je kad imate komsinicu iznad u klompama (klompe se nose u holandskim stalama) ili neizivljenog klinca koji pravi zurke do 4 ujutro. To je za 100.000 i vise, uz privodjenje.

rebro

pre 4 godine

@Lošmi, u Češkoj gde ja živim može da se buši u stanu od 7-22h svak9g dana uključujući i vikend. Mogu kakvu god buku da pravim u tom periodu i policija ne može ništa da uradi, a komunalna policija ne postoji.

Normalan prosecan gradjanin

pre 4 godine

Najbolje je da nam zabrane i da disemo u stanu.Taj ko je to izmislio ima kucu na Dedinju,opasanu zidom od 4 metra visine i nema malu decu i tezak je osobenjak.Bruka i sramota !!!

Zivka

pre 4 godine

Banovo brdo prijavljujem komunalcima - nn lice koje je dozvolilo da avioni tako nisko nadlecu Banovo brdo iznad stambenih zgrada, prijavljujem gradsko zelenilo sto nisu na vreme i na mnogim mestima osisali travu, prijavljujem gradsku cistocu sto ima smeca na sve strane, prijavljujem opet gradsku cistocu sto ne ciste oko kontejnera, prijavljujem lica koja se bave reciklazom i istresaju kante i kontejnere u potrazi za limenkama i sve to ostave. Prijavljuem gradsku vlast sto su im podzemni prolazi na terazijama za svaku osudu, sto Bezistan izgleda kako izgleda - to je centar grada jedne drzave. Prijavljujem gradsku vlast sto im radovi traju unedogled. Ceracemo se jos....

Dragan Tomasevac

pre 4 godine

A po starom ljudi odlaze zbog korupcije,beznadja,loseg standarda,namrgodjenih ljudi,nemogucnosti da se vodi normalan zivot i da se udogledno vreme vidi boljitak... na kraju ce ostati samo partijske birokrate bez naroda...

anonymous

pre 4 godine

Ako svi počnu da se pridržavaju pravila u vezi paljenja veš mašine, to znači da će sve veš mašine da rade preko kada kada je skuplja tarifa za struju. A jeftinija tarifa postoji baš zato da bi se neko trošenje električne energije prebacilo na noćne sate kada je opšta potrošnja manja.
Dakle, porašće potrošnja električne energije preko dana pa ćemo imati problema sa nedostatkom iste. A noću ćemo imati viška električne energije ali nećemo smeti tada da je trošimo. Ali ko još o tome brine...

vlada

pre 4 godine

susenje vesa na terasi 25.000 ?
curenje klime 75.000 ?
lavez 100.000 ?
U zemlji srbiji minimalac je ispod toga:(
Donosioci odluka definitivno nisu isli na alko test...
Ovde su dve opcije najverovatnije... ili se zakon nece postovati ili ce crna hronika da se podeblja za dva lista...

Dejan

pre 4 godine

Hvala bogu,od klompi koje krecu u 5 ujutru nema vise spavanja cak i sa čepićima za usi. Molio sam babu od 75 i cerku od 50 da ne hodaju obuvene bar do 7 i nista. Jedino ovako sa polusvetom moze.

Jasmina

pre 4 godine

БОЖЕЕЕЕ, КОЛИКО ЕВРОСЛИНАВАЦА И УЛИЗИЦА ЖИВИ У СРБИЈИ !!!
За те и такве имам поруку -
најлепша српска реч је НЕЋУ ... Немам пса, усисавам после 23 само изнимно, ако сам тако касно испратила госте, што је врло ретко, машину за веш укључујем и дању, и ноћу, деца су ми одрасла, нико не баца лопту по стану, веш сушим унутар своје терасе, нисам пушач, понекад истресем мрвице кроз прозор - покупиће их врапчићи, не бацам, међутим, вреће са смећем кроз прозор, каткад говорим врло гласно, посебно када сам љута на мужа, али мислим да ни прави европски комшилук не би имао шта да ми замери ... Али, ова nonsens правила НЕЋУ да поштујем ! Ето нећу !

Čiča Miloje

pre 4 godine

Te lenčuge neće da dodju i zbog mnogo ozbiljnijih stvari... Oni nisu tu zbog gradjana, oni su rezevna vojska Aleksandra Vučića... Znam mnoge momke, ili su deca snsovaca ili besposličari koje su pokupili po kafićima za veliku platu... Kakvi bre usisivači, kakve mrvice?! Ovo je zemlja Srbija.

Zohan

pre 4 godine

Bas da vidim ko ce to zvati komunalnu policiji. Kako meni nista ne smeta. Ljudi zive, mora malo buke da se pravi. Kome smete neka ide gde je mir i tisina. U nekim delivima Ciriha ne sme da se povlaci vodokotlic posle 22h. Ko jos zeli da zivi tako?

Darko

pre 4 godine

Ovakvi zakoni važe u Nemačkoj i Austriji, ako se ne varam, mnogi su sigurno bili u Beču, tamo se uveče bukvalno šapuće, a ni na kraj pameti ne sme da Vam padne na pamet da se tuširate posle 22h.

Što se tiče nedozvoljenih radnji u liftu i hodniku, danas mnoge zgrade imaju 8+ kamera i video nadzor, tako da se taj deo lako može dokazati (neko je prokomentarisao dole i dobio gomilu pluseva).

Dalje, za bicikle, pa gde da ih ostavljamo? Zajedničke prostorije i podrumi su ili prodati privatnim licima ili premali, a nema zajedničkog parkinga.

Za veš-mašinu i slično, pazite da neću po skupoj struji da je uključujem.

Što neko reče, ovo je pisao neko ko živi u kući i ovo ga ne dotiče ni 0,1%.

kele®

pre 4 godine

Ko u gradu postigne 30dB po danu, a da ne živi u olovnom bunkeru tri sprata ispod zemlje, treba da dobije Nobelovu nagradu. FYI komarac proizvodi zvuk od oko 20dB. Sve do 50dB se smatra vrlo tihim.

Miki

pre 4 godine

Beograd ima ogroman problem sa bukom lajanja vlasnickih pasa. Sve polazi od toga da svako može da drži psa u dvoristu zgrade uz saglasnost svih stanara te zgrade. I to je stvar koja se zloupotrebljava. Naime, bahati vlasnici kupe psa obicno detetu i postave ga u dvorište zgrade, ali sebi ugode tako sto ga postave na stranu zgrade gde njima ne laje. To je obično strana gde su kupatila, hodnik itd tako da to ne smeta stanarima zgrade i saglasnost nije problem. Medjutim, za stanare susednih zgrada to je pakao jer psi laju danju-nocu. Delovi grada koji su vazili za najmirnije sada su lajaonice jer iz svake druge kuce laje neki pas. To je prevazislo sve granice. Znam primere da ljudi namerno postave psa na neku stranu dvorišta gde njima ne smeta samo da bi maltretirali komsije. A sve kao pa deca da se igraju, a ono dete se igra 15 minuta dnevno, a preostalih 23 sata i 45 min komsije treba da slušaju lajanje i cviljenje? Jedan veliki bezobrazluk i vlasnika koji neće psa u svom stanu jer tamo prlja i smrdi im, i komunalaca koji se prave blesavi. Ali, nadajmo se da ce se sada nesto promeniti.

golubh

pre 4 godine

Jel to znaci da cete zaposliti jos 30000 komunalnih policajaca.
Jel da bi makar koliko toliko pokrili sve prituzbe Beogradske kosmopolitske komune, treba da ih ima jos najmanje toliko.

Aleksandar

pre 4 godine

Ljudi,krajnji cilj ove drzave jeste da otme novac na bilo koji nacin.Bilo koji.Oteli su novac od tehnickog pregleda pod izgovorom sigurnosti u saobracaju.Akcize,baksis za lekare,komunalna policija.Sve je svrha otimanja novca.Probudi se Srbijo.

Trmke

pre 4 godine

Imam li pravo da zovem KP zato što iz komsijine kuhinje dopiru mirisi kuvane hrane dok ja jedem suvu hranu? To je po meni gurmanska diskriminacija.

Dokle?

pre 4 godine

Hoće li biti nadležni i za buku iz kuhinje restorana koji je otvoren u mojoj stambenoj zgradi? Pri tome je vlasnica restorana i nelegalne bašte ćerka investitora (velikog Beogradskog građevinca)?
Hoće li pisati kazne i direktoru škole u čijem dvorištu privatni sportsko-rekreativni klub ima balon za fudbal, preko puta naše zgrade, gde se deru i piju "rekreativci" do iza ponoći?
Hoće li iko rešiti da radi svoj posao i sprovodi zakon, bez protekcije, ikada???

Masha

pre 4 godine

Da se vecina ne ljuti, ali veliki problem predstavljaju porodice koje su se doselile u Beograd iz raznih mesta gde su uglavnom ziveli u kucama. Ko god je odrastao u Beogradu po stanovima, od malena je naucio neka pravila ponasanja. Kada smo mi kao deca stalno smetali jednoj komsinici u prizemlju, ona je uzela vodu i polila nas sa terase. Mislite da su se roditelji bunili? Ne. Rekli su pa sta zena da radi od vas? covek se nauci da ne treba lupati po stanu, bacati djubre, ne pustati glasnu muziku jer neko drugi ima prava na drugu vrstu muzike ili tisinu itd. Sto se tice ves masina, desavalo se da pustim oko 23h, ali me zaista blam, mislim se kada pocne da centrifugira da li ce komsija moci lepo da spava? i zato vise ne pustam, tek ujutru od 7h. Sve ostalo sto ste naveli je OK. Deca moraju od malena da postuju pravila. Ukoliko ne, neka roditelji plate kaznu. Ja bih jako volela da ova pravila zazive, ali bojim se nista od toga. Mi smo prosto jedan nedisciplinovan narod sa malo postovanja prema drugim ljudima.

Ogorčeni

pre 4 godine

U vreme kucnog reda vezati decu za radijatore i ugurati im carapu u usta.Tako necemo biti u opasnosti da komsije pozovu zardinjeriju.
Ima li kraja budalastinama ove vlasti?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ostao ovde, 10. jun 2019 19:50)

Malo bolje čitaj: kaže skakanje dece i igranje loptom u vreme odmora, a ne plakanje. Ja imam dvojicu nemirnih, ali su u 9 u krevetu, ma koliko oni želeli da se igraju i koliko god plakali zbog toga. U 10 već spavaju. Ali zato komšije iznad se igraju sa detetom od 10 sati uveče i prete da probude moje klince. Iskren da budem, to ponašanje nije za kaznu već za socijalnu službu. Dvogodišnjak u 9-10 treba da je u krevetu.

bough

pre 4 godine

Nemam nista protiv ovih zabrana, vecina je zdravorazumska, ali imam veliki problem s tim ko ih uvodi i propisuje, kao i redosled zabrana. PRVO je trebalo zabraniti partokratiju. Negativna selekcija koju ona proizvodi obesmisljava sve u ovoj zemlji.

Bane17

pre 4 godine

Ma sve može al kučiće ne smete da pominjete ni slučajno!

Dece i onako sve manje ima, kučići su sad u prvom planu... Njima se ništa ne sme uskratiti. Njihovi vlasnici (sluge) su neizmerno osetljivi kad su oni u pitanju.

navijac

pre 4 godine

@Čekaj bre, ako pas bude glasno lajao? Pa ne upravljamo mi psima, oni imaju svoju prirodu, ne možeš im reći da ućute. Kakva bolest od strane vlasti...
(Šta da radim?!, 10. jun 2019 21:53)

Stavis mu korpu na usta, postoje cak i neke ogrlice protiv lajanja. Srbinu je najlakse da kaze 'jao pa kako cu, pa to ne moze'. Moze sve brate, raspitaj se malo.

Ikac

pre 4 godine

Meni smetaju samo bušilice rano ujutru, kad mi neke pijandure urlaju u parku ispod prozora i lik koji falšira uživo iz kafane preko puta zgrade. Ove sitnice, tipa pas zalaje ili dete zaplače s vremena na vreme, uglavnom ni ne primećujem. Pre ću da se ponudim komšiji da mu pričuvam psa kad ode negde pa isti možda laje od anksioznosti nego da zovem policiju da mu piše kazne. A ovo za veš mašine mi je presmešno, pa blago vama koliko ste odmorni kad ne možete da zaspite od veš mašine. Zatvoriš vrata od kupatila i eto. Svi smo se pretvorili u one namrgođene babetine iz prizemlja što su nam bušile lopte kao klincima.

PROFA

pre 4 godine

Ne uzbunjujete vi komsiju ako pricate normalnim tonom u svom stanu sa svojim ukucanima ili ako razgovarate telefonom. Ali ako pustite glasnu muziku da ljudi ne mogu spavati, onda je to problem. Ima mnogo nepristojnog i primitivnog sveta, koji pusi u hodniku zgrade, pljuje po stepenistu, baca kese sa smecem sa sprata ili ispred svojih ulaznih vrata. Ima zaista primitivaca koji ne shvataju da nisu sami. Takodje, roditelji moraju deci od malih nogu da stave do znanja, da se sportovi sa loptom sprovode na sportskim terenima, da se bicikl vozi napolju u parku, a da se u kuci igraju neke druge igre. Ne moze niko da vas tuzi jer vam je malo dete zaplakalo, jer to ne mozete da kontrolisete, ali vristanje i urlanje je nesto drugo. Mi smo izgubili osecaj za druge, sebi dajemo za pravo da radimo sta nam je volja. Sto se pasa tice, nije problem da zalaje jednom ili dva puta, ali ako laje i zavija citavu noc, onda to nije u redu. Moj otac je nekoliko godina radio u Moskvi, svaki drugi stan ima psa, ali nikada nije cuo lavez. A sto se tice polaska na posao, jedino drzavni sluzbenici, idu u 9 sati na posao, ali oni koji istinski rade, moraju mnogo ranije da ustanu. Pa dok sam radio u skoli, morao sam ustajem u 5h ujutro, da bih stigao na vreme u skolu, jer samo koristio 3 prevoza. Drugo, ko moze da vam zabrani da i u to vreme odmora, popijete casu vode ili da obavite fizioloske potrebe i pustite vodu po "obavljenom" poslu? Reda mora biti, ali zgrada nije sok soba.

Stevan

pre 4 godine

Ništa neće biti od ovih propisa. Svojevremeno sam zvao komunalnu policiju zbog laveza pasa noću i dobio odgovor da su oni nadležni samo ako je pas na ulici, ako je u dvorištu onda je nadležna komunalna inspekcija. E ovi drugi su stalno na terenu i niko ne diže slušalicu. Znači, propisi i kazne su jedno a realizacija nešto sasvim deseto.

Remus

pre 4 godine

U stanu moga prvoga komsije se skupljaju narkodileri i uterivaci. Razilaze se oko 05 ujutro a do tada prave nesnosnu galamu, piju, potezu pistolje i ponekada se tuku. Uvek ih je pun stan i prilicno su nervozni a bogami i veliki. Da li ce komunalna policija reagovati ako budu pozvani tj. sta oni mogu tu uopste da urade?

miloš

pre 4 godine

Dragi "komunalci" znači poslije 159 prijava prošle i već više od trideset ove godine jurišaćete u čoporima na splavove koji od 23.30 do 05.00 svakodnevno proizvode buku u mom stanu ne manju od 60 decibela.Da li ćete i dalje biti nenadležni za tu torturu ,a kažnjavati za veš mašine?

Komsija

pre 4 godine

Nemojte molim vas.

Centar, zona 2 u Beogradu. Kafana/restoran radi skoro 24h dnevno, nema istaknuto radno vreme. Pola komsiluka prijavljuje non stop. Komunalci dodju i jedu. Radi svake noci do 3-4 ujutru, vikendom do 4-5 i meseci nista, jedno veliko nista!

I onda ovaj tekst. A kome da prijavimo komunalnu policiju pravo je pitanje?

Lošmi

pre 4 godine

tako je u dosta zemalja, kućni red se to zove, svi ga uglavnom poštuju, čak je negde i tuširanje "zabranjeno", naravno osim posle nekih obaveza ili tako nešto, gleda se da se obavi većina stvari pre 22 ili 23.

CVele

pre 4 godine

Uveliko učim mog psa da govori umesto što laje.Ukoliko uspem javiću kom.policiji i molim za savet,pas mi je u godinama pa ponekad hrče-šta činiti?

zoran ch

pre 4 godine

Ma ostavite se kerova i vesmasine to se moze dogovorom resiti. Nego stacemo sa silnim teretanama i fitnes centrima koji rade u zgradi za stanovanje sedam dana u nedelji,svima smetaju i niko im nemoze nista,a sve zato sto ih drze lokalni mafijasi kod njih policija nesme ni da dodje a kako ce taj problem da resi kominalna policija mogu da zamislim nikako.pozdrav za sve ugrozene stanare a ima nas dosta.

Maja

pre 4 godine

@Dovla

Verovatno si odrastao u kući. Ako takvu naviku imaš i u stanu, moraš da shvatiš da je to bahato i nepristojno. Nisi sam u zgradi. Vreme je ljudi da shvatimo da ne živimo sami. Nema dranja, lupanja,glasne muzike. Zatvarajte vrata od zgrade, to je vaša zgrada, ući će vam lopovi. Ne bacajte smeće po sopstvenom ulazu i dvorištu, jeste zajedničko ali je opet vaše. Na taj način treba da posmatrate i grad. To je vaš grad. Treba da je čist, sređen i kulturan baš vama.

Zoki

pre 4 godine

Sve predlozeno je skoro kao u Svedskoj vec godinama, samo sto je ovo predlozeno jos malo bolje (bar po meni). U Svedskoj tesko da se dobije kazna zbog laveza psa recimo a to je po meni skroz pogresno, jer imati psa u stanu i ostaviti ga dok je covek na poslu je po meni zlostavljanje zivotinja. Ovde cete tesko dobiti kaznu zbog dece i njihovog skakanja sto je mozda donekle pogresno ili zbog susenja vesa na balkonu. A ovo za pusenje po liftovima, curenje klime, ostavljanja bicikala po ulazima itd samo nek deru dok se narod ne opameti.

Sandra

pre 4 godine

Живела сам у новоградњи (лошој наравно, јер другачија не постоји) испод породице са децом. Гори терор нисам доживела. По цео дан су вриштали и скакали, возили ролере по кући и сл. Викендом ме будили од 7 ујутру. Родитељи више не знају да васпитају децу, него им је то још и слатко. И онда сам схватила да су то све људи који су одрасли у кућама и који не знају која су правила живљења у стану. Ја сам одрасла у стану и мени као детету је било стриктно забрањено трчање по кући, као и лопта у кући. Мрзите ме колико хоћете, али ја напокон разумем све оне приче о строгом животу у Аустрији и Немачкој, типа да долази полиција ако ти дете дуго плаче и сл.

Nebojša

pre 4 godine

Kako su neki ljudi tvrdili na jednoj vesti pre par meseci bolje stan na iznajmljivanje nego nego kuća ja u mojoj kući mogu sve ovo da radim i niko neće da se žali plus imam veliko dvorište od 1000 kvadrata dok vam u stanu samo zabrane ovoga i onoga plus gledaju kako da vam izvuku pare i zašta treba i zašta ne treba.

# kojekude činis'voliko BobmarkSRB

pre 4 godine

Nemam nista protiv ovih zabrana, vecina je zdravorazumska, ali imam veliki problem s tim ko ih uvodi i propisuje, kao i redosled zabrana. PRVO je trebalo zabraniti partokratiju. Negativna selekcija koju ona proizvodi obesmisljava sve u ovoj zemlji.
(bough, 10. jun 2019 22:29)

Kralju 1000% se slazem sa tobom !!!

commie

pre 4 godine

Ups, komunalci na zalost nisu ovlasceni ni strucno osposobljeni za merenje nivoa buke, tako da njihovu slobodnu procenu, kao i procenu nervoznog komsije sta je buka mozete slobodno okaciti macku o rep.
(Aca, 10. jun 2019 20:06)

Merač nivoa buke ima jedno on/off dugme koje pritisneš i uređaj izmeri buku. Za "stručno osposobljavanje" potrebno je nepunih 10 sekundi, ali pošto su policajci u pitanju biće dovoljno sat, dva...

kraja

pre 4 godine

...da...
...ali ako imate gradiliste pored vase zgrade, oni mogu:

da rade 24h dnevno
da prljaju
da lupaju i do 120dB
da vam nafta iz motora smrdi od jutra do kasne veceri
da istovaruju gradjevinski materijal kad hoce
da pomeraju kontejnere
da odlazu materijal i djubre pod vas prozor, naslanjaju na vas zid
da galame i dernjaju se koliko mogu i hoce

...ni komunalna, ni redovna policija, ni jedna inspekcija nece izaci na teren ni posle 100 pozziva...
...zasto...???
...zato sto prvo provere u gradu ko gradi, ko mu je veza, ko je investitor...
...a potom mozete da dobijete i batine, jer ce bizmismen od inspekcije i policije dobiti sve vase podatke...
...manite me evrope i sveta...
...ovo je naprednjacka terapija za vaspitavanje stoke...

...treba svi da izadjemo na ulice i pitamo ciji je objekat na kopaoniku koji niko ne sme da pipne od tolikih propisa i zakona...
...cije su kafane koje mogu da tandrcu koliko i kada hoce...
...imena inspektora koji nisu izasli po prijavi na teren...
...zapisnik sa svakog izlaska - probajte da ga dobijete...

gg

pre 4 godine

4 godine živim ispod ljudi koji hodaju isključivo na petama i isključivo bosi, a imaju 3 djece koji najviše vole da se igraju kečera i bacanja o pod trupački. Volimo svi djecu ali djeca treba da se vaspitavaju gospodo! Samo bog mi daje snagu da ne odšetam jedan dan gore i poravnam sve račune u životu.

Brka

pre 4 godine

Hipotetički, koliko bi koštalo npr. 10ak bilmeza da svako veče na parkingu do 1 po ponoći prave haos, piju alkohol, lome flaše i prave smeće, sede na haubama, puštaju glasnu muziku i urlaju iz sveg glasa? I tako dve godine samo ako nije neka mećava napolju.

Ovakvih situacija ima u svakom naselju. Policija i ako jednom u 100 godina dodje, malo popriča sa njma i ostavi "decu da se zabavljaju"... A mi ćemo da se utišamo na 30db, i da se uvučemo u mišiju rupu, jer smo tamo najtiši.

Hrisa

pre 4 godine

Samo ne znam kako će da kazne moju komšinicu koja nanulama čekića po plafonu od 6 ujutru svako jutro. Znači meni treba dokaz za to odakle mi? A baš će i da dodju ...koliko smo ih samo zvali zbog buke u dvorištu dodju kada buka prodje.

Haralampije

pre 4 godine

Zaista me ne dotiče ništa od ovog, radio sam u civilizovanim zemljama
i sve ovo što je nabrojano da se kažnjava može da se posmatra kao
korektivna mera koja bi trebala da doprinese da gradovi budu normalna
mesta za život. Problem je što mislim da je ovo lovačka dozvola
za "podobne" a otvara se sezona lova na one koji to baš i nisu.
I uvek pobesnim kada počne da se pravda buka u smislu ovo je velegrad
pa šta bi vi hteli i tome slično. Uvedite zvučnu izolaciju i prečišćavanje
vazduhau u noćne klubove pa onda neka "kosmopoliti" uzmu ekstazi i
udare rejv na 150 dB do smrti j..e mi sa samo da mogu da se naspavam
ako me sutra čeka naporan radni dan.

Marko

pre 4 godine

Sudeci po komentarima apsolutno se odricem srpstva. Ovo nisu Srbi ovo je necivilizovano pleme koje bi da se ponasa kao da je sabor trubaca 24 h dnevno 365 dana u godini. Bruka i sramota sta je lstalo da zivi u Srbiji. Kultura ni u tragovima. Au.

Pancevac

pre 4 godine

selim se... 
(neko, 10. jun 2019 19:38) 

Neće ti to pomoći, jer je ovo odavno na snazi u uređenim državama. Npr u Nemačkoj naveče ne smeš ni da se kupaš, a sušenje veša na terasi je mnogo skuplje od kupovine mašine za sušenje...
(Doktor, 10. jun 2019 20:18)
Jeste al u Nemackoj ne moze da se preuredi vesernica u stan i da se to proda. Kad gradis zgradu ne moze bez mesta za veš mašinu koja se retko i stavlja u stan skoro nikada u novoj gradnji. Bitno da si odmah ovo pomenuo, al tamo ima zakona i za ovr sto grade stanove, a ne kao kod nas.

Marko

pre 4 godine

Da budem skroz objektivan, kazne su ok i treba da se sprovode. U celoj Evropi je ovo odavno uvedeno i gradjani ta pravila postuju. Samo smo ovde navikli da bacamo mrve kroz prozor, skacemo i lupamo kao da smo sami, pusimo u hodnicima... Nadam se da ce kazne striktno primenjivati. Iznos kazne nije velik ali svaki udar po dzepu ce biti dovoljan da ta osoba ne pomisli opet da to uradi.

Jan Vertonghen #5

pre 4 godine

ove kazne su idio...rija 5000 tresenje carsava a nista za coveka koji je namerno napravio pozar
da se ja pitam ne bi im naplacivao kazne
nego drustveno korisni rad gde izgubis vreme i energija a za vece prekrsaje zatvor i kaznu koju odredjuju komsije

Šta zna dete šta je decibel

pre 4 godine

Deca nisu krivično odgovorna. Fizičko kažnjavanje dece je nedavno zabranjeno. Skači sine, a ako dođe čika policajac, tata podnosi tužbu za zlostavljanje maloletnog lica, po novom zakonu :)

majstor

pre 4 godine

@Doktor : kkakve gluposti pisu ljudi i plase narod njemackom ili eu plase narod. Garantujem da nosa nisi zavirio u eu a pises nebuloze. Jes bajo njemacki Doktor koji radi u privatnoj ordinaciji do8 a kuci je u 9 uveče ne sme da se kupa jer si ti tako protumačio njamcke zakone. Jadna li si Srbijo kad mislis da je EU nacisticka disciplina i da srbija treba da postane takva ne bi li je primili!

Симке

pre 4 godine

Može li mi samo neko objasniti kako ućutkati psa? Nisam pametan, eto.
(SamoPitam, 10. jun 2019 22:56)


Па Србине пас није украс за двориште или дрво. Дресираш га, редовно шеташ,
храниш како треба, и он неће да лаје целу ноћ безвезе!
А реално, дајте нам плате у просеку 2 хиљаде евра, и видећете како Срби
преко ноћи постају најфинији и најкултурнији народ Европе!
Не можемо ми да преживљавамо, убијени у појам са џепарцем од плата,
нон стоп нервозни и у неким плановима, никад мирни, опуштени,
сигурни у сутра - да гледамо на бон тон и понашање, немамо енергије ни елана за то, а ни воље!

Viki

pre 4 godine

Zivim u Kanadi i to funkcionise ovako:
-izolacija stanova je 5x bolja
-vrata od stana i terase ne propustaju zvukove
-ljudi su kulturni i obzirni per se

S druge strane:
-menadzment zgrade zaista reaguje na zalbe
-postoji zasebno mesto za cuvanje bicikla koje se placa
-nista ne sme da se cuva u hodnicima zbog evakuacije ako dodje do pozara
-nikome ne pada na pamet da susi ves na terasi jer imamo susilice u stanovima
-s tim u vezi, terasa se zaista koristi samo za sedenje a ne kao skladiste i vesernica jer postoji opasnost da stvari odlete ako dune vetar. Ne samo sto se cuvaju tudji zivoti, vec terase izgledaju uljudno spolja.
-psi se uce od malena da ne laju. Deca isto (namig)
-niko ne pali ni jednu masinu nakon 22h i nikome ne fali struje zbog toga
-pusenje je zabranjeno ne samo u hodnicima, vec i na terasama
-zna se da se mrve bacaju u kantu.

Postujuci pravila, vecina komsija su srecni, uljudno se javljaju svima, paze na druge jer su i oni pazeni i zive pristojnim zivotom.

Razmislite o tome.

Milan

pre 4 godine

Ali kazna zbog lajanja psa i dečje igre. Ma šta će nam deca i ljubimci, i zašto da se hladite noću kada možete kvalitetno da spavate u znoju i ukutru odmorni da idete na posao da tamo spavate. Ovo je zaista definicija bezumlja. Kao da je Vesić lično pisao i za druge gradove.

Torrente

pre 4 godine

Ja živim pored dve žene koje nisu sve svoje i koje redovno zovu policiju
zato što šuška kesa na terasi, smeta im kada zatvaram prozore, divljaju i lupaju u zidove kada mi neko dođe u kuću i kada razgovaramo normalnim tonom u 8 uveče.
Hodam na prstima po kući da mi ne bi uznemiravali ukućanje i goste.
Normalan sam čovek koji se ni sa kim ne svađa i ne tera inat.
Policija izađe po prijavi, konstatuje stanje i ode. Sve je u redu sa njihove strane.
Sada ću izgleda morati da se selim, jer kada vide novi zakon i kada me i pred Komunalnom policijom budu optuživali za sve i svašta ja ću morati da spavam ispod nekog mosta.

Da li ću ja da plaćam po 5.000 din svaki put kada čuju moj glas, ili ako neko (zaiste ne namerno) napravi korak na petu?

ps
Ovo na žalost, nije šala.

bla bla

pre 4 godine

A kolika je kazna za grad što se ne kosi trava i korov oko moje zgrade i u čitavom naselju, koje je na 5 minuta šetnje od samog centra? Evo ima je skoro metar visine. Pipnuli nisu od kad se zazelenilo. Kao u prašumi da živim.

Aca

pre 4 godine

Vidim ljudi se uzvrpoljili oko nicega. Ne vidim ko normalan usisava kucu posle 22 sata kada ljudi spavaju. Mala deca su uveliko u krevetu, tako da buku moze samo da pravi vas primitivizam. Ako pas zalaje niko nece platiti kaznu, zbog toga, ali je sasvim normalno da ce te videti zbog cega vas vas pas zove. Mozda mu niste dali hrane, vode ili ga niste izveli u setnju. Sto se tice ves masine ako nije neka krsina ona se ne cuje pa ne vidim sta je problem. Prema uskladjivanju sa zakonima EU uskoro ce ukinuti jeftinu struju (posto je to samo u srbiji) onda mozete paliti ves masinu u sred bela dana jer isto placate.

Obzir građani, obzir, pa vam ne treba zakon

pre 4 godine

Hoce li komunalci ili politicari da nam plate razliku u ceni struje, posto jeftina struja pocinje u 00h, a ves masina tada mora da radi? Ili hoce mozda deci da uvaljuju Ritalin da se smire.
(NoName, 10. jun 2019 20:12)

Ma ne Rumenka, nego rokaj od 24:00 do 3 ujutru kao kafana, da bi uštedela 300 dindži mesečno, a to da li neko može da spava,ne obaziri se... i pozdravi Radovana III.
U EU, 'oćeš da uđeš, a ne znaš da uđeš ni u lift.

Gazi ga

pre 4 godine

To, to, samo gazi divljake, gazi na glavu. Ako im se ne svidja da se nauce redu.ako hoce da zive u civilizaciji slobodno neka se vrate u sume iz kojih su dosli. Niko ih nije ni zvao da dodju.

ako

pre 4 godine

Meni komsija dodje na na gajbu u 22 15 na najavljenu proslavu tokom novogodisnjih praznika jer ima malo dete a muzika glasna! A njegovo malo dete treska loptom bilo kad, vristi bilo kad, pa jos kad mu dodju drugari pa svi skacu i vriste kao u parku i to je ok??? Bar ovako da se zna red, a ne da nas ovi sa malom decom terorišu po ceo dan!

Zoran

pre 4 godine

A kazne za cajke i lelekanje sa splavova i ostalih burdelja po gradu koje se čuje u pola Beograda do zore svake noći?

Ah da! Tu odlaze da se zabavljaju i traže starlete raznorazni sinovi raznoraznih političara, bivših političara i sadašnjih mafijaša. Da kažem u tri reči - Oni su NJIHOVI!

Poreklo

pre 4 godine

Kako ne idu na prijave o paekiranju na zelenoj površini savskog keja u blokovima? Kako ne idu na prijave o vožnji po savskom nasipu, bespravnoj gradnji na savskom keju u blokovima, na savskom nasipu kod reni bunara prema Galovici? Kako ne idu na prijave za buku sa savskih splavova? Tamo ne smeju ni da priđu. Ali zato će da urvrdjuju da li masina za ves koja pere po jeftinoj struju uznemirava nekoga, skace po kupatilu i pravi vecu buku od 30 db. Umesto da love bahato parkirane u Strahinjica bana i po dunavskom keju oni jure babe koje prodaju cvece na bulevaru. Hrabri momci pa biraju lakši plen.

Drakče

pre 4 godine

@Doktor
Da ne preteruješ malo? Ja se redovno kupam oko 23h i niko mi ništa nije rekao, a puna zgrada baba i deda. Štaviše, komšije su mi vrlo pristojno skretali pažnju na neka pravila za koja nisam znao, umesto da me odmah prijave Ordnungsamtu.

los anđeles

pre 4 godine

Meni ova buka ne smeta preko dana. smeta mi kad komsija dovede drustvo pa puste muziku posle ponoci, pa onda moram da idem da ih molim u 4h ujutru da smanje jer nam smeta, jer inace smo neispavani zbog bebe., a i da nismo, zaboga, poštujte.Ali ne! Oni se izvinu i nastave po starom. ološ!

davor

pre 4 godine

Ha ha ha, komunalci ce da dodju? Kakva je to sala? Zvao sam 20x zbog preglasne muzike pa nista. Slao oko 10 prijava za divlje taxy vozila, pa nista,...

Peki

pre 4 godine

Tako se radi u normalnim zemljama u koje hrle “Odlazim zauvek” Srbi! Zasto vam smeta red u sopstvenoj zemlji?!?
(Ccc, 10. jun 2019 19:42)

To nije red nego definicija fasizma, tj mesanja drzave u zivot ljudi zarad samoproklamovanog dobra i napredka. Red ti je verovano bio i kad su jevrejima stavljali zute trake oko ruke,jel? Ono sto prosecan mozak ne shvata da kada nesto jednom prodje moze biti samo gore. Rekao sam da ja kriminal dozvoliti naplatu pakinga, uterivaza, agencije za uterivanje,komunalce, upranvike zgrade i jos mnogo toga. Izgubili ste slobodu ne samo na ulici sa kamerama i nadzorom,nego sad ai u kuci gde ce vam govoriti kako da pricate,,kada a uskoro i o cemu. Nevervatno slepilo naroda.

zapadna evropa

pre 4 godine

A gde to majke ti? Jedino gde ja znam da je zategnuto je Svajzarska, tamo brat brata prijavljuje a u ostalo delu Evrope nema nigde. U kojoj to Zellkulturen covek i zeni dodju komunalci da napisu kaznu jer im se dete igra loptom ili trci po stanu?? Sramota, jad i tuga sta se desava.
(sale, 10. jun 2019 20:20)

O da prijateju, to ima u svim zemljama zapadne evrope (Grcka, Italija, Spanija.. to nije evropa, da se razumemo)
Propisi su veoma strogi (smesno, ali pu stanovima sa tvrdim podom min. 80% poda mora biti pokriveno prostirkama, da se ublazi buka od hodanja)
Naravno da se u praksi zakoni primenjuju fleksibilno. Ako ti policija (ne postiji komunalna policija) dodje na vrata po prijavi i ti objasnis da ti je dete bolesno i zato vristi, verovatno ce ti pomoci da dete odvezes preko reda u hitnu i nece te kazniti, ali ako treci put dolaze zbog glassne muzike, budi siguran da ces popiti kaznu.
Za glasnu muziku i buku se zove policija direktno. I moraju da dodju.
za ostale prekrsaje kucnog reda sa ovog spiska uglanom se reaguje preko upravnika zgrade koji prvo opominje pismeno da bi ostalo traga, pa ako nema rezultata onda ide prijava.
verovao ili ne, ako stanar koji iznajmljuje stan ne moze da se prilagodi kucnol redu, kucni savet (nikako jedan covek) moze da nalozi vlasniku stana da raskine ugovor.
Kultura zajednickog zivljenja, to je kljucna rec. A moze se sazeti u jednoj recenici: ne radi drugima nista sto nebi zeleo drugi da rade tebi.
I tako i treba.

Mr. Bojangles

pre 4 godine

Pazite ovako: živim u zgradi gde se 60% stanova izdaje. Da li svi vi imate bilo kakvu ideju na šta sve to liči?!?! Da li imate ideju kakav je to polu-svet, i ovi što izdaju stanove i ovi što ih iznajmljuju?!?!
Da li imate ideju koliko puta sam molio i jedne i druge da se upristoje... ali ne, sve je gore i gore.
Stoga, udri moja (komunalna) milicijo - ali samo po džepu. Srbenda je jedino u stanju da razume takvu poruku.

Idemo redom gospodo

pre 4 godine

Kafići koji nisu u stambenim zgradama ali su okruženi istim? Splavovi koji ne daju hiljadama ljudi mira noću? To je previše komplikovano da se reguliše? Ej uvode nam neke eu propise iz uredjenih i kulturnih zemalja a ne mogu da srede vašar i pakao kroz koji prolaze ljudi koji imaju neki gorepomenuti objekat u blizini? Moje mišljenje: da se rešiti ta rupa u zakonu odgovarajućim podzakonskim aktom bez većeg problema ALI vlastodršci su duboko umočili svoje masne prstiće u ugostiteljske objekte.

Marija

pre 4 godine

Bilo bi bolje da se prvo obezbedi postovanje postojecih zakona,na primer bacanje djubreta gde ko stigne i ne skupljanje izmeta kucnih ljubimaca -pasa.Ovi novi zakoni ce pre sluziti da se komsije " zabave medjusobno i zavade",pa da ne obracaju paznju na pr. na poskupljenja i ostale stvari bitne za zivot.

Nišlija

pre 4 godine

Za bele medvede, iz nehigijenskog bespravnog naselja ne važi zakon. Buka od preko 100 decibela, razglas, a komunalci ne žele da intervenišu. Užas. Tužiću državu, makar do Strasbourg-a.

onaj koji želi normalnu državu normalnih građana

pre 4 godine

Konačno! Tako treba! Dobar deo naših ljudi je po prirodi primitivan i navikao je da bukom maltretira sve oko sebe... što je još gore sebe nazivaju "veseljacima". Nisu ni svesni koliko su iritantni, tako de ne vredi apelovati na njih već je jedino delotvorno rešenje da ih lupiš po džepu. Toga se naši ljudi jedino plaše. Evo, što se bahatosti tiče npr. kod nas u komšiluku "pab" otvoren u sred stambene zone, na svega 30m od zgrada, maltretira ljude glasnom živom muzikom (zvučnici odvrnuti do daske), ne samo petkom i subotom do 3h, već i U RADNE DANE, sredom i četvrtkom, sve do pola dva u noć. To se sve događa zahvaljujući KORUPCIJI u opštinskim strukturama OPŠTINE. Spomenuti "klub" niti poštuje propise po pitanju zvučne izolacije, bespravno se proširio, i NIKO da reaguje. Zanima me KO je njemu dao dozvolu da radi kao bar ili noćni klub. PO KOM osnovu. To što radni narod mora da ustaje u 5 ujutru nikog nije briga. Zato se nadam da će ovo da zaživi, da i mi normalni (nas 80%) malo odmorimo od bahatosti samožive primitivne manjine za koje je buka način života (ta "gospoda" ležu u 6h ujutru i spavaju do kasno popodne). Jedino na taj način možemo biti normalna zemlja normalnih ljudi. U suprotnom, većina će da napusti ovu prćiju i ode u normalnije zemlje koji poštuju većinu svojih sugrađana a ne da glume servis kriminogene manjine, koji se mahom bavi ugostiteljstvom, jer ništa drugo ni ne zna.

paradox

pre 4 godine

kad nelegalni spalvovi prestanu da rokaju vatromet svakog dana u ponoc tada ce i moj pas prestati da laje kasno u noc.

cik da vidim komunalce da im dodju. terorisu 3 bloka uzduz i popreko glasnom muzikom radnim danima do ranih jutarnjih sati. JAVASLUK!

Miloš

pre 4 godine

Apsolutno sve podrzavam, ovako se uređuje država, donosiš zakone koji onemogućavaju pojedince da se ponašaju kao da poseduju ceo kvart. Bune se oni koji nikad ništa nisu radili u životu i koji su navikli da rade šta hoće u bilo koje vreme.

nikos

pre 4 godine

"Za lavež psa kazna je i do 100.000 dinara. Upravnici veruju da pravila sada deluju preterano, ali da će zaživeti."
Upravnici su paraziti koji su takodje preziveli. U drzavi Srbiji uzeti TRI prosecne plate za lavez psa koga ne mozete da iskontrolisete! Ocito drzava ide za tim da potpuno zatruje ionako vec lose odnose medju stanarima kako bi se ovi tuzili a drzava ubirala porez na usijane glave. Mene vec godinama kafici u kraju dovode do ludila svojom tehno muzikom koja ne prestaje do 2-3 ujutro i sta je drzava ucinila? NISTA. Policija nije nadlezna, komunalna kao dodje, popije pice u kaficu o trosku firme i kad oni odu sve po starom. I sada ce takva drzava da naplacuje kaznu ako se necija deca loptaju u stanu!
Srbija postaje opako feudalno drustvo.

Hm

pre 4 godine

Tako se radi u normalnim zemljama u koje hrle “Odlazim zauvek” Srbi! Zasto vam smeta red u sopstvenoj zemlji?!?
(Ccc, 10. jun 2019 19:42)

To nije red nego definicija fasizma, tj mesanja drzave u zivot ljudi zarad samoproklamovanog dobra i napredka. Red ti je verovano bio i kad su jevrejima stavljali zute trake oko ruke,jel? Ono sto prosecan mozak ne shvata da kada nesto jednom prodje moze biti samo gore. Rekao sam da ja kriminal dozvoliti naplatu pakinga, uterivaza, agencije za uterivanje,komunalce, upranvike zgrade i jos mnogo toga. Izgubili ste slobodu ne samo na ulici sa kamerama i nadzorom,nego sad ai u kuci gde ce vam govoriti kako da pricate,,kada a uskoro i o cemu. Nevervatno slepilo naroda.
(Peki, 10. jun 2019 20:32)

Lepo ti rekao covek, takvi su propisi u Svajcarskoj odavno. Samo ovdasnjoj raji je to odjednom “fasizam”.

koraci u prazno

pre 4 godine

Hoce li doci u Lazarevacki drum na Cukarickoj padini gde nas psihicki unistava svojom bukom kompresor u stampariji Sluzbenog glasnika. I to 24 sata jeci i bruji 'fabrika' u sred stambenog kompleksa sto je po EU propisima nedozvoljeno. Dalje, sta je sa klima uredjajima koji su postavljeni nasuprot nekih stanova ili ventilatorima radnji brze hrane koji razvejavaju i buku i mirise na okolne stanove. A njih brinu ves masine...strasno.

Boban

pre 4 godine

A sta cemo ako gradjani budu tuzili drzavu zbog buke koju konstantno trpe u stanovima/ kucama pored auto- puta, koja je znatno iznad 30 dB? Posto prepisuju EU zakone, onda treba da znaju da moraju postojati zastitne barijere duz auto- puteva kroz naseljena mesta. Npr, Beograd, izuzev dela kod GAK-a i bolnice na Bez. kosi, uopste nema zastitnih barijera duz auto- puta!

.

pre 4 godine

A taman sam razmišljao da se vratim u grad... Imam skoro 3 hektara samo dvorišta, komšiju ne mogu dozvati koliko je daleko, imam nekoliko pasa.. dosadilo mi da kosim travu, potkresujem drveće, komarci mi dosadili, kad je zima bude blata, pomislih da sve lepo prodam pa u grad. Al ne lezi vraže, kad ovo pročitah neće da mi padne skoro na pamet da idem odavde.. Tužna će biti detinjstva te dece koja budu odrastala tako da ne mogu ni da se poigraju u stanu.

Yi

pre 4 godine

Super sto je neko prokometarisao slicna pravila za Svajcarsku i sto nas porede sa njom..Axaxxxaaaa..
Ne verujem da se taj zakon primenjuje isto u Londonu ili NY u elitnim i centralnim delovima i npr u nekim njihovim socijalnim delovima. Tako da ne brinite..ipak je ovde vecina socijala.

salepeta

pre 4 godine

Šta ako neko pravi slavlje.... ili gledam derbi i SP....pa nismo bre mule.

Penzioneri moraju preko dana da dremaju i treba im mir jer celu noć gledaju onu propast od zadruge i parova.

Pa šta ako trese mrve, važno da ne lete kašike i noževi....

Veš mašine nove su nečujne ...

Širenje veša zabraniti svima kome terase gledaju na važne ulice.Glupo da važi za nekog u Umčarima ili na Pevcu.

A.P.

pre 4 godine

nisu problem nikakve kazne nego korupcija u vlasti i selektivno primenivenje SVAKOG zakona.
(zbogom srbijo, 10. jun 2019 19:56)

Tacno tako i dodao bih da zbog toga narod ne sme da prijavi bahatog komsiju zato sto ce bahatnik od policajca saznati ko ga je prijavio, a onda ce vam zivot postati pakao.

Uvek nekoga nerviram

pre 4 godine

Genijalan način za oboriti cene stanova jer budite sigurni, tolerantan i racionalan komšija je misaona imenica za Srbiju.
Kuća je zakon, sam na svome bez nadrndanih komšija!

moje

pre 4 godine

meni samo nije jasno ovo za decu?kako neko da objasni detetu da ne sme da hoda,place i ne znam sta jos deca rade!?a, pritom kazu bela kuga pravite decu itd!sad roditelji ima da rade da bi placali kazne!pa ovo je sou!

Sone

pre 4 godine

Za bacanje smeca i za ostavljanje ispred vrata i kojesta slicno podrzavam ali za ovu pricu da ne sme da se pere nocu je smesno kao bioskop... A da ne pricam o deci kojoj moze da bude lose pa da placu ako su manja ma samo da neko prijavi odrobijao bih ga sutra ne bi mu pomogla ni komunalna niti obicna policija... A za pse sta cemo gospodo sa onima koji laju poslenjih 15 godina ispod moje terase a lutalice su? Kome ce tu kazna? Kome ce kazna za raspale kante od gsp autobusa koji prave 330 decibela? Hocete da svi nabavimo uredjaje za merenje jacine zvuka pa da se uvezemo svi u centralni sistem komunalne policije pa cim se prekoraci odmah da izdje pajser ekpa ona iz Savamale naprimer? Ccccc...

Marija

pre 4 godine

Debilizam.
Po ovome je definitivno potrebno kazniti odmah sve ako slucajno imaju decu.
Pas ako laje u periodu kad nema nikog kuci, ili ti u periodu kucnog reda jer mu vlasnici rade, gospodi kojoj smeta neka nadje posao pa ih nece ometati niciji pas.
Radno vreme je vecini do 17 i ne stizu kuci do 18. kucni red do 18 ne znaci tim ljudima nista, a gluve dede mogu da gledaju dnevnik na maksimumu kad bas njima treba odmor.

stefan

pre 4 godine

U vreme kucnog reda vezati decu za radijatore i ugurati im carapu u usta.Tako necemo biti u opasnosti da komsije pozovu zardinjeriju. 
Ima li kraja budalastinama ove vlasti?
(Ostao ovde, 10. jun 2019 19:50)

Ne nego im posvetis vreme i odvedes ih u park u grad.. Bilo gde... a ne pustis na ulicu da vriste i prave haos

sasa

pre 4 godine

zgubidani, bave se glupostima, a pola grada je kao smetliste.....cvetkova pijaca primer br jedan....uzas, stalno nesto pogresno i naopacke!!!!

Totalnodrukcijiodsvih

pre 4 godine

E bas bih voleo da komunalci lupe mojim roditeljima kaznu. Majka redovno pusta gosn precednika a otac bodri Djokovica, pri tome pas laje na zvono, telefon i interfon jer moje bole uvo uzivaju u tv. Jos ako je neki realiti i svadja u istom eto veselja. Inace da mi lupe kaznu zbog masine za ves nocu ili sad za klimu po ovom vremenu imam da ih oteram u tri lepe sargarepe....

ognjen

pre 4 godine

Sve je glupost osim kazne za tzv kućne ljubimce e samo njih treba kažnjavati jer vrše nuždu gde hoćeš a njihove gazde ni ne okrenu se!!! malo je 5000 kazna za to!!!

Ekolog

pre 4 godine

Ok, znaci dete razbije staklenu casu u kuhinji u 11h, (spavalo, probudilo se zedno i otislo da pije vodu), ja posegnem za usisivacem, i onda ding dong komunalci. Da necu mozda da zatvorim vrata i oatavim staklo do ujutru. Ma idi begaj.

bice to vrlo profitabilno

pre 4 godine

Али, ова nonsens правила НЕЋУ да поштујем ! Ето нећу !
(Jasmina, 10. jun 2019 23:56)

Ok. Kazne ce biti izrecene u skladu sa zakonom, i naplacene.
Sve vas takve NECU voli Komunalna policija

NoName

pre 4 godine

Hoce li komunalci ili politicari da nam plate razliku u ceni struje, posto jeftina struja pocinje u 00h, a ves masina tada mora da radi? Ili hoce mozda deci da uvaljuju Ritalin da se smire?

dusan

pre 4 godine

Ono sto treba rade da sprecavaju nelegalnu gradnju i gradnju bez dozvole to ne radi ,kao i policija koja nista ne preduzima. Mi smo u vecem problemu kao zemlja zbog nelegalne gradnje ,nezakonitog izvođenja nego ovi prekršaji. Cilj nije represija i
kažnjavanje ljudi za male prekršaje nego prevencija i edukacija. A nezakonita gradnja ,pa nju niko ne sprečava. Policajci i komunalna kazu to nije njihova stvar a građevinska ne moze nista da preduzme. Pa dokle cemo da budemo divlji zapad a hocemo u Evropu. Ministarka nista ne preduzima.

Xyz

pre 4 godine

Niko normalan nema ništa protiv reda, ali kada nenormalni i nestručni sa lažnim diplomama izglasavaju zakone i propisuju pravila "po ugledu" na razvijene zemlje, a da prvo nisu doneli i sproveli osnovni zakon koji omogućava narodu u Srbiji pravo na isti takav standard života, samo govori u prilog tome da se sve radi iz čiste koristi poznate ekipe pod plaštom zavođenja reda. E, vala doći će i to vreme kada ćemo i mi obrazovani njima da čitamo zakon!!! Ja sigurno neću prijavljivati svoje komšije, njihovu decu i kućne ljubimce, a svako kome smeta život: pravac u šumu ili neku zabit!

Коначно

pre 4 godine

Шта је суграђани, прпа? Хоћете ред, али у туђој кући.
Хоћете да уђете у ЕУ, а проблем вам је да уђете у трамвај.

Aca

pre 4 godine

Nema od toga nista. Pravim buku i komsija pozove komunalce. Kada dodju pripreticu im prijavom zato sto me uznemiravaju i narusavaju ugled u zgradi, jer kada pozvone ljudi u plavom nekom na vrata, on je automatski za celu zgradu kriminalac. Ako pravim buku treba da platim kaznu, ali treba prvo razdvojiti sta je buka, a sta nervozan komsija kome smeta i sopstvena senka. Ukoliko pravim buku neka komunalci idu prvo kod tog komsije koji ih je pozvao pa neka izmere sta je to toliko bucno, a onda mogu slobodno da dodju da mi pisu kaznu. Ups, komunalci na zalost nisu ovlasceni ni strucno osposobljeni za merenje nivoa buke, tako da njihovu slobodnu procenu, kao i procenu nervoznog komsije sta je buka mozete slobodno okaciti macku o rep.

mandarin

pre 4 godine

Ajde, to je jedna strana medalje. A šta ćemo sa besnim turiranim automobilima i motociklima , sa neasfaltiranim trotoarima posle javnih radova, da izbrisanom belim linijama na pešačkim prelazima bez asfaltne pristupnice...itd. Ko za to odgovara?

Scary

pre 4 godine

Ali, bahacenje motorima, prebucnim sportskim masinama ispod tih istih terasa na kojima ne smes da susis ves je nedefinisano zakonom. Molicu ih onda da mi svojim auspuhom osuse ves i oduvaju mrve sa iste, pa smo onda u nekom pravnom vakumu.

jadno

pre 4 godine

Stupamo u eru informbiroa kao za vreme Staljina.Svako moze da prijavi suseda ako mu se taj ne svidjabez ikakvog dokaza pa ti dokazuj koliko zelis da si nevin.Polako ali sigurno idemo ka totalnoj diktaturi a narod bleji i ovo mu odgovara.Tako nam i treba.Pametni odu,ostaju samo ovce i stariji ljudi.

achitwn

pre 4 godine

Pa dal mozete nize!!!!! Gde ce vam dusa!!!! Pa zar ima jos nesto sto mozete da uvedete ovom napacenom i siromasnom narodu??? Da li ste bre vi normalni!!!!!Ovo znate, da maltretirate sopstveni narod. Sto se tako ne k...... u evropi i na Kosovu, pametnjakovici!!!!
(Au, 10. jun 2019 19:34)
Ma ajde. Toliko smo bezobrazan i nepristojqn narod da samo kandzija i po dzepu mogu nas dovesti u red. Sva balkanska plemena. Peking je cist ko suza jer za pljuvanke naplate vam kaznu. Tako i kod nas treba. Ko je npristojan ovo ga i ne tangira

Pera

pre 4 godine

Хахахахахахаа.. Мајко моја мила.. Ципирипи држава.. па ово нема нигде бре.
(хаос, 10. jun 2019 19:52)

Ovoga ima svugde, a nije bilo do usvajanja SAMO u SRBIJI.

Odlicno, samo da se sprovodi, bez trunke milosti, do poslednje pare kazniti svaku zgadiju zbog koje nas citav svet smatra necivilizovanim varvarima.

salepeta

pre 4 godine

Pametnije je usmerite avione koji dolaze ...da ne nadleću B.Brdo.Užas.
Preko 120 decibela prave, mrtve diže.
Nedao bog da dobijemo olimpijadu ili slično.
Neka okreću iznad auto puta i onih njiva.
Em što prave buku na svakih desetak minuta i usput zagađuju.

Šta da radim?!

pre 4 godine

Čekaj bre, ako pas bude glasno lajao? Pa ne upravljamo mi psima, oni imaju svoju prirodu, ne možeš im reći da ućute. Kakva bolest od strane vlasti...

Mara

pre 4 godine

Hoce grad da nam doplati za skupu struju posto sada ne smemo da koristimo ves masine po jeftinoj tarifi... Boli njih za gradjane, smislili jos jedan nacin da opravdaju postojanje komunalne milicije i otmu pare od gradjana...

volim zivotinje al sta je mnogo - mnogo je

pre 4 godine

Fala Bogu! Napokon da pocinjemo da licimo na civilizovanu, uredjenu drzavu. Ludak u kuci pored mene ima 7 pasa (imo ih je 15), nit su vezani, pola placa mu otvoreno, jure svugde okolo. Ajd to ali sto ceo dan i noc laju... Bas cu da testiram, da vidim dal vlast postuje zakone koje je propisala...

kako da ne

pre 4 godine

Hahahahahah, komedija. Jos komunalna, izmisljena za kadrove. U Svajcarskoj pozovite policiju zbog laveza pasa, samo ce vam poruciti da ih ne uznemiravate zbog toga, to nije njihova nadleznost, niti bilo kakva buka oko toga vodi racuna agencija koja vodi racuna o zgradi i koja njome upravlja, oni i imaju prava da vam naplate kaznu ali od 7 ujutru do 22h nista vam ne mogu. Tad mozete da busite, galamite itd. Policajci ne mogu nista jer je to privatan posed.

freality

pre 4 godine

Tako je bre!!! Stop psihickom teroru !!! Najvise mislim na pse koji laju pod prozorom po celu noc, bude mi klince od 8 meseci 5x u toku noci i ako ih volim vise od ljudi..

logično

pre 4 godine

Kako da koristim prednosti jeftine struje ako mašine za veš i sudove ne smeju da rade noću? Sve ostalo potpuno podržavam. Ovi što mi budu lupali minuse zbog dece i pasa nisu svesni da ih je moguće vaspitati da ne bi bili glasni

Canuck

pre 4 godine

Nije posao komunalne policije da zavodi red u zgradi. Nisu sve zgrade iste. Neka se stanari zgrade dogovore i naprave svoja pravila, koja moraju biti u skladu za zakonom i lokalnim propisima. Npr. ako je zabranjeno pušenje u liftu onda ne mogu stanari da ga odobre. Ali ako im odgovara da usisavaju u ponoć, neka usisavaju. Posao komunalne inspekcije je da se brine o tome šta se događa izvan zgrade, a u zgradu ne bi trebali da imaju pristup bez odobrenja upravnika zgrade.

@kako da ne

pre 4 godine

pa ne znam u kojoj ti svajcarskoj zivis ali je meni dolazila na vrata police municipale ili ti komunalna policija zbog buke za novu godinu, i to me prijavila baba iz zgrade pored

Sodak

pre 4 godine

Ovo su zakoni Evropske unije, svidjalo se to nama ili ne, mi to moramo prihvatiti. Za mene su prihvatljivi, jer ne bi zeleo da mi neko trese mrve na glavu sa prozorail ili da usisava u vreme kucnog odmora kada dodjem sa posla. Boze moj, pa mi zelimo u EU, a nas bas vole ovakvi kakvi smo sa ovim manirima. Za nekulturan narod i jesu ovakvi zakoni!!! Bunice se samo onaj ko se ponasa ovako!!!

Bb

pre 4 godine

Kad sam znao da ce reakcija ljudi biti kao da im vadis grkljan, a u sustini ovo se ne tice 99% normalnih ljudi, vec samo onih kod kojih cete moci da dokazete prekrsaj, a za sta morate biti bas bahati. Uvek sam se pitao odakle tolika razlika u ponasanju domaceg zivlja u rodjenoj zemlji i inostranstvu (svi odmah krenu u ona glupa opravdanja - pa ako je drzava korumpirana, nisam lud da postujem pravila, onda smem da budem stoka).

Slaven

pre 4 godine

Sta cu ja da radim na svojoj terasi, na mom licnom vlasnistvu, nema koga da bude briga ili interesovanje (naravno sve dok ne ugrozavam prava drugih).
Ako to nekome smeta - pravac na sud!
ps - u SAD i Nemackoj su sudovi presudili da je i stavljanje kazni na vozilo neustavno jer se dira u licno vlasnistvo bez naloga nadleznog suda!

zoran

pre 4 godine

To kao nije postojalo do sad ?
Pa kod nas sve to postoji u zakonu ali nema ko da primeni.
Inace sve smo probleme resili pa je ostalo da se skinu pelene sa terase , centrifuga posle 00h kada je jeftinija tarifa.

Reziel

pre 4 godine

Ne ide mi u glavu kome ovo smeta? Čekajte jel vama normalno da palite mašinu za veš posle 22h, ili da usisavate oko ponoći? Lavež pasa, kao i igra dece po stanu sa loptom i slično, takođe ne vidim problem. Odvedite dete u park pa neka se istrči i izigra. Moja ćerka je imala neki svemirski broj koji je svirao i pištao, zaista je bio glasan. Došao komšija, zamolio da ako ne može da se utiša da izvadimo baterije ili nešto, čak nas zvao i kod sebe da čujemo koliko je to zapravo glasno. I čovek je bio u pravu...
Ovo su sve neke normalne civilizacijske tekovine koje se ogledaju u onome "živi slobodno sve dok ne remetiš slobodu i mir onoga do tebe". Samo treba imati u vidu da postoji i neko osim tebe i tvojih potreba, pa da shvatiš da neke radnje ni tebi ne bi prijale. O radovima u zgradama da ne govorim. Konkretno u Beču znam da je potrebno odobrenje stanara da započnete neke krupnije građevinske radove u stanu, i to se obično radi tako što se dogovori od-do datum i tada svi koji su planirali u naredne tri godine da renoviraju, lome, lupaju i buše. A kod nas kad se podele, može se lako desiti da 12 meseci uvek barem jedan stan bude u radovima.

achitwn

pre 4 godine

Samo kazne, akcize I putarine. Njima dosta.. A od cega da zivi obican narod?
(Holden Kolfild, 10. jun 2019 19:39)
Od kulture i postovanja zakona...za pocetak. Moze li?

Srbijo med sljivama

pre 4 godine

Хахахахахахаа.. Мајко моја мила.. Ципирипи држава.. па ово нема нигде бре.
(хаос, 10. jun 2019 19:52)
Itekako ima burazeru!!! Hoces da zivis u Evropi ili Aziji i Africi???

steva

pre 4 godine

Nije ovo država izmislila nego su to opšta pravila koja se odavno primenjuju u Evropi i sad što bi mi hteli evropske plate i standard ali ne i red i kulturu koju nam nameću to je naš problem. Jedan moj rođak koji živi u nemačkoj je pkatio kaznu zato što je na ranču zapalio suvu travu pa ga je prijavila komšinica koja je nekih 200 metara udaljena od toga mesta.Zatim drugi slučaj, kada je rođak bio opomenut od milicije zato što mu petao kukuriče u jutarnjim satima.Sve se to dogodilo 1983-86 godine i to polako stiže do nas,i neznam šta nam tu nije jasno ?

Siki

pre 4 godine

Nemam nista protiv uvodjenja novog zakona. Jedino sto ne podrzavam je sto se tice dece. Oni imaju slabu paznju i ponekada ih je tesko zadrzati na jednom mestu duze od pola sata. Zakon nam je zabranio i vikanje na njih i batine. Tako da ce pedijatri imati vise posla kako bi nam prepisivali tablete za smirenje.

Genije

pre 4 godine

https://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=1553249#k30541434

Tacno je, postoji uredjaj koji nase institucije ne poseduju osim jedne gde se merenje placa i mora da se pokrece sudski postupak. Svi ovi zakoni su u teoriji dobri, u praksi komunalci zazmure za 1000din i u dilu su sa 99.8% kafica.

A

pre 4 godine

Apsolutno podrzavam ovo. Susenje vesa, mrvice sa terase, pusenje... Ovo se nigde ne moze videti sem u istocnom bloku. Ako meni deluje gnusno ko zna kako izgleda turistima.

Dovla

pre 4 godine

Igranje loptom! :)
Sjetih se kad sam bio klinac, ja i otac razmaknemo stvari po kuhinji, moj gol vrata od špajza, njegov gol električni šporet i udri! Jači fudbal nego na derbiju!

Rokatanski

pre 4 godine

Pa, kada je u "radnom odnosu" 90% birokratije a samo 10% istinskih radnika koji nešto doprinose, onda je sve ovo normalno. Počistite birokratiju pa da vidite kako ima sredstava i za mnogo veće penzije, za ljudskiji odnos među komšijama, da svi u vlasti "rade samo o svom trošku", bez ikakvih dodatnih prihoda, kako bi se napunio budžet, ne bi bilo siromaštva uopšte. Kada lopovluk "uđe u krv" onda se to rešava samo na jedan način. Pozdrav!

sale

pre 4 godine

tako je u dosta zemalja, kućni red se to zove, svi ga uglavnom poštuju, čak je negde i tuširanje "zabranjeno", naravno osim posle nekih obaveza ili tako nešto, gleda se da se obavi većina stvari pre 22 ili 23.
A gde to majke ti? Jedino gde ja znam da je zategnuto je Svajzarska, tamo brat brata prijavljuje a u ostalo delu Evrope nema nigde. U kojoj to Zellkulturen covek i zeni dodju komunalci da napisu kaznu jer im se dete igra loptom ili trci po stanu?? Sramota, jad i tuga sta se desava.

komunalna milicija

pre 4 godine

Nista od toga. Mi te odluke imamo odavno.bez dva svedoka, komsije koje zive pored da svedoce, nema nista od prekrsajnog naloga.

Tanja

pre 4 godine

Kaznu mogu da napištu samo ako vas zateknu u prekršaju. Džaba vam tužakanje komšiluka ako prekršaj ne traje onoliko koliko komunalcima treba da dođu. U slučaju da dođu i zateknu da se ništa ne dešava mogu samo da vas pozdrave sa "nemojte tako više". Ko može da dokaže da je pas lajao ili dete pravilo buku pre dva sata? Niko. Komšijska reč protiv moje. I ćao.

Doktor

pre 4 godine

selim se...
(neko, 10. jun 2019 19:38)

Neće ti to pomoći, jer je ovo odavno na snazi u uređenim državama. Npr u Nemačkoj naveče ne smeš ni da se kupaš, a sušenje veša na terasi je mnogo skuplje od kupovine mašine za sušenje...

rex

pre 4 godine

Vrlo dobar set zakona. Samo treba usisavanje zabraniti od npr. 17 casova, a isrtesanje posteljine sa terase treba prosiriti da bude zabranjeno i u krugu zgrade od npr. 200 metara (mislim na ono lupanje po tepisima, jer se em dize prasina, em se pravi buka). Treba zabraniti i usisivace proizvedene posle npr. 2015. jer su bucniji i trose vise struje. U tom smislu bi komunalac mogao da vam zakuca na vrata i naplati kaznu.Skakanje dece treba poostriti u smislu da se i jedan skok kaznjava sa npr. 3000 dinara. Ne znam ni zasto nije kaznjivo ako neko pusti vrata od lifta da se sama zalupe umesto da ih pridrzi rukom. U svakom slucaju sam zadovoljan jer ce biti i novih radnih mesta za komunalne policajce, a i budzet se puni (opravdanim) kaznama.

Game of thrones

pre 4 godine

Zašto je u Banatskom Dvoru nemoguće disati, ovde treba ozbiljan prilog o tome napraviti, da se vidi ko se s kim tali i dozvoljava ovo, počev od inspekcije pa na dalje...

Zoki021

pre 4 godine

Imam Sounmeter aplikaciju na telefonu i kada radi samo tv ,onda mi pokazuje minimun 35 db !!To je onda teški kriminal po novom zakonu!! Kako dokazati nekom ovo ludilo od vlasti??

Branislav Stokic

pre 4 godine

Сећа ли се неко оне Борине песме ,,правила , правила ,, Будимо реални .Ко од нас , дневно , не прекрши ни један закон , тај није нормалан . Толико закона , толико правила.... Ја сам платио казну,за сулуду вожњу 51 км на час (50 Ограничење ) НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА . Хајде да сви будемо нулто толерантни....

Au

pre 4 godine

Pa dal mozete nize!!!!! Gde ce vam dusa!!!! Pa zar ima jos nesto sto mozete da uvedete ovom napacenom i siromasnom narodu??? Da li ste bre vi normalni!!!!!
Ovo znate, da maltretirate sopstveni narod. Sto se tako ne k...... u evropi i na Kosovu, pametnjakovici!!!!

Jasmina

pre 4 godine

БОЖЕЕЕЕ, КОЛИКО ЕВРОСЛИНАВАЦА И УЛИЗИЦА ЖИВИ У СРБИЈИ !!!
За те и такве имам поруку -
најлепша српска реч је НЕЋУ ... Немам пса, усисавам после 23 само изнимно, ако сам тако касно испратила госте, што је врло ретко, машину за веш укључујем и дању, и ноћу, деца су ми одрасла, нико не баца лопту по стану, веш сушим унутар своје терасе, нисам пушач, понекад истресем мрвице кроз прозор - покупиће их врапчићи, не бацам, међутим, вреће са смећем кроз прозор, каткад говорим врло гласно, посебно када сам љута на мужа, али мислим да ни прави европски комшилук не би имао шта да ми замери ... Али, ова nonsens правила НЕЋУ да поштујем ! Ето нећу !

Lošmi

pre 4 godine

tako je u dosta zemalja, kućni red se to zove, svi ga uglavnom poštuju, čak je negde i tuširanje "zabranjeno", naravno osim posle nekih obaveza ili tako nešto, gleda se da se obavi većina stvari pre 22 ili 23.

Obzir građani, obzir, pa vam ne treba zakon

pre 4 godine

Hoce li komunalci ili politicari da nam plate razliku u ceni struje, posto jeftina struja pocinje u 00h, a ves masina tada mora da radi? Ili hoce mozda deci da uvaljuju Ritalin da se smire.
(NoName, 10. jun 2019 20:12)

Ma ne Rumenka, nego rokaj od 24:00 do 3 ujutru kao kafana, da bi uštedela 300 dindži mesečno, a to da li neko može da spava,ne obaziri se... i pozdravi Radovana III.
U EU, 'oćeš da uđeš, a ne znaš da uđeš ni u lift.

Marko

pre 4 godine

Da budem skroz objektivan, kazne su ok i treba da se sprovode. U celoj Evropi je ovo odavno uvedeno i gradjani ta pravila postuju. Samo smo ovde navikli da bacamo mrve kroz prozor, skacemo i lupamo kao da smo sami, pusimo u hodnicima... Nadam se da ce kazne striktno primenjivati. Iznos kazne nije velik ali svaki udar po dzepu ce biti dovoljan da ta osoba ne pomisli opet da to uradi.

Ogorčeni

pre 4 godine

U vreme kucnog reda vezati decu za radijatore i ugurati im carapu u usta.Tako necemo biti u opasnosti da komsije pozovu zardinjeriju.
Ima li kraja budalastinama ove vlasti?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ostao ovde, 10. jun 2019 19:50)

Malo bolje čitaj: kaže skakanje dece i igranje loptom u vreme odmora, a ne plakanje. Ja imam dvojicu nemirnih, ali su u 9 u krevetu, ma koliko oni želeli da se igraju i koliko god plakali zbog toga. U 10 već spavaju. Ali zato komšije iznad se igraju sa detetom od 10 sati uveče i prete da probude moje klince. Iskren da budem, to ponašanje nije za kaznu već za socijalnu službu. Dvogodišnjak u 9-10 treba da je u krevetu.

navijac

pre 4 godine

@Čekaj bre, ako pas bude glasno lajao? Pa ne upravljamo mi psima, oni imaju svoju prirodu, ne možeš im reći da ućute. Kakva bolest od strane vlasti...
(Šta da radim?!, 10. jun 2019 21:53)

Stavis mu korpu na usta, postoje cak i neke ogrlice protiv lajanja. Srbinu je najlakse da kaze 'jao pa kako cu, pa to ne moze'. Moze sve brate, raspitaj se malo.

Ostao ovde

pre 4 godine

U vreme kucnog reda vezati decu za radijatore i ugurati im carapu u usta.Tako necemo biti u opasnosti da komsije pozovu zardinjeriju.
Ima li kraja budalastinama ove vlasti?

Zohan

pre 4 godine

Bas da vidim ko ce to zvati komunalnu policiji. Kako meni nista ne smeta. Ljudi zive, mora malo buke da se pravi. Kome smete neka ide gde je mir i tisina. U nekim delivima Ciriha ne sme da se povlaci vodokotlic posle 22h. Ko jos zeli da zivi tako?

Bane17

pre 4 godine

Ma sve može al kučiće ne smete da pominjete ni slučajno!

Dece i onako sve manje ima, kučići su sad u prvom planu... Njima se ništa ne sme uskratiti. Njihovi vlasnici (sluge) su neizmerno osetljivi kad su oni u pitanju.

Hm

pre 4 godine

Tako se radi u normalnim zemljama u koje hrle “Odlazim zauvek” Srbi! Zasto vam smeta red u sopstvenoj zemlji?!?
(Ccc, 10. jun 2019 19:42)

To nije red nego definicija fasizma, tj mesanja drzave u zivot ljudi zarad samoproklamovanog dobra i napredka. Red ti je verovano bio i kad su jevrejima stavljali zute trake oko ruke,jel? Ono sto prosecan mozak ne shvata da kada nesto jednom prodje moze biti samo gore. Rekao sam da ja kriminal dozvoliti naplatu pakinga, uterivaza, agencije za uterivanje,komunalce, upranvike zgrade i jos mnogo toga. Izgubili ste slobodu ne samo na ulici sa kamerama i nadzorom,nego sad ai u kuci gde ce vam govoriti kako da pricate,,kada a uskoro i o cemu. Nevervatno slepilo naroda.
(Peki, 10. jun 2019 20:32)

Lepo ti rekao covek, takvi su propisi u Svajcarskoj odavno. Samo ovdasnjoj raji je to odjednom “fasizam”.

Normalan prosecan gradjanin

pre 4 godine

Najbolje je da nam zabrane i da disemo u stanu.Taj ko je to izmislio ima kucu na Dedinju,opasanu zidom od 4 metra visine i nema malu decu i tezak je osobenjak.Bruka i sramota !!!

Masha

pre 4 godine

Da se vecina ne ljuti, ali veliki problem predstavljaju porodice koje su se doselile u Beograd iz raznih mesta gde su uglavnom ziveli u kucama. Ko god je odrastao u Beogradu po stanovima, od malena je naucio neka pravila ponasanja. Kada smo mi kao deca stalno smetali jednoj komsinici u prizemlju, ona je uzela vodu i polila nas sa terase. Mislite da su se roditelji bunili? Ne. Rekli su pa sta zena da radi od vas? covek se nauci da ne treba lupati po stanu, bacati djubre, ne pustati glasnu muziku jer neko drugi ima prava na drugu vrstu muzike ili tisinu itd. Sto se tice ves masina, desavalo se da pustim oko 23h, ali me zaista blam, mislim se kada pocne da centrifugira da li ce komsija moci lepo da spava? i zato vise ne pustam, tek ujutru od 7h. Sve ostalo sto ste naveli je OK. Deca moraju od malena da postuju pravila. Ukoliko ne, neka roditelji plate kaznu. Ja bih jako volela da ova pravila zazive, ali bojim se nista od toga. Mi smo prosto jedan nedisciplinovan narod sa malo postovanja prema drugim ljudima.

rebro

pre 4 godine

@Lošmi, u Češkoj gde ja živim može da se buši u stanu od 7-22h svak9g dana uključujući i vikend. Mogu kakvu god buku da pravim u tom periodu i policija ne može ništa da uradi, a komunalna policija ne postoji.

Šta da radim?!

pre 4 godine

Čekaj bre, ako pas bude glasno lajao? Pa ne upravljamo mi psima, oni imaju svoju prirodu, ne možeš im reći da ućute. Kakva bolest od strane vlasti...

rex

pre 4 godine

Vrlo dobar set zakona. Samo treba usisavanje zabraniti od npr. 17 casova, a isrtesanje posteljine sa terase treba prosiriti da bude zabranjeno i u krugu zgrade od npr. 200 metara (mislim na ono lupanje po tepisima, jer se em dize prasina, em se pravi buka). Treba zabraniti i usisivace proizvedene posle npr. 2015. jer su bucniji i trose vise struje. U tom smislu bi komunalac mogao da vam zakuca na vrata i naplati kaznu.Skakanje dece treba poostriti u smislu da se i jedan skok kaznjava sa npr. 3000 dinara. Ne znam ni zasto nije kaznjivo ako neko pusti vrata od lifta da se sama zalupe umesto da ih pridrzi rukom. U svakom slucaju sam zadovoljan jer ce biti i novih radnih mesta za komunalne policajce, a i budzet se puni (opravdanim) kaznama.

Miki

pre 4 godine

Beograd ima ogroman problem sa bukom lajanja vlasnickih pasa. Sve polazi od toga da svako može da drži psa u dvoristu zgrade uz saglasnost svih stanara te zgrade. I to je stvar koja se zloupotrebljava. Naime, bahati vlasnici kupe psa obicno detetu i postave ga u dvorište zgrade, ali sebi ugode tako sto ga postave na stranu zgrade gde njima ne laje. To je obično strana gde su kupatila, hodnik itd tako da to ne smeta stanarima zgrade i saglasnost nije problem. Medjutim, za stanare susednih zgrada to je pakao jer psi laju danju-nocu. Delovi grada koji su vazili za najmirnije sada su lajaonice jer iz svake druge kuce laje neki pas. To je prevazislo sve granice. Znam primere da ljudi namerno postave psa na neku stranu dvorišta gde njima ne smeta samo da bi maltretirali komsije. A sve kao pa deca da se igraju, a ono dete se igra 15 minuta dnevno, a preostalih 23 sata i 45 min komsije treba da slušaju lajanje i cviljenje? Jedan veliki bezobrazluk i vlasnika koji neće psa u svom stanu jer tamo prlja i smrdi im, i komunalaca koji se prave blesavi. Ali, nadajmo se da ce se sada nesto promeniti.

Dovla

pre 4 godine

Igranje loptom! :)
Sjetih se kad sam bio klinac, ja i otac razmaknemo stvari po kuhinji, moj gol vrata od špajza, njegov gol električni šporet i udri! Jači fudbal nego na derbiju!

stefan

pre 4 godine

U vreme kucnog reda vezati decu za radijatore i ugurati im carapu u usta.Tako necemo biti u opasnosti da komsije pozovu zardinjeriju. 
Ima li kraja budalastinama ove vlasti?
(Ostao ovde, 10. jun 2019 19:50)

Ne nego im posvetis vreme i odvedes ih u park u grad.. Bilo gde... a ne pustis na ulicu da vriste i prave haos

Zoki

pre 4 godine

Sve predlozeno je skoro kao u Svedskoj vec godinama, samo sto je ovo predlozeno jos malo bolje (bar po meni). U Svedskoj tesko da se dobije kazna zbog laveza psa recimo a to je po meni skroz pogresno, jer imati psa u stanu i ostaviti ga dok je covek na poslu je po meni zlostavljanje zivotinja. Ovde cete tesko dobiti kaznu zbog dece i njihovog skakanja sto je mozda donekle pogresno ili zbog susenja vesa na balkonu. A ovo za pusenje po liftovima, curenje klime, ostavljanja bicikala po ulazima itd samo nek deru dok se narod ne opameti.

Marija

pre 4 godine

Debilizam.
Po ovome je definitivno potrebno kazniti odmah sve ako slucajno imaju decu.
Pas ako laje u periodu kad nema nikog kuci, ili ti u periodu kucnog reda jer mu vlasnici rade, gospodi kojoj smeta neka nadje posao pa ih nece ometati niciji pas.
Radno vreme je vecini do 17 i ne stizu kuci do 18. kucni red do 18 ne znaci tim ljudima nista, a gluve dede mogu da gledaju dnevnik na maksimumu kad bas njima treba odmor.

Srbijo med sljivama

pre 4 godine

Хахахахахахаа.. Мајко моја мила.. Ципирипи држава.. па ово нема нигде бре.
(хаос, 10. jun 2019 19:52)
Itekako ima burazeru!!! Hoces da zivis u Evropi ili Aziji i Africi???

Milan

pre 4 godine

Ali kazna zbog lajanja psa i dečje igre. Ma šta će nam deca i ljubimci, i zašto da se hladite noću kada možete kvalitetno da spavate u znoju i ukutru odmorni da idete na posao da tamo spavate. Ovo je zaista definicija bezumlja. Kao da je Vesić lično pisao i za druge gradove.

Tanja

pre 4 godine

Kaznu mogu da napištu samo ako vas zateknu u prekršaju. Džaba vam tužakanje komšiluka ako prekršaj ne traje onoliko koliko komunalcima treba da dođu. U slučaju da dođu i zateknu da se ništa ne dešava mogu samo da vas pozdrave sa "nemojte tako više". Ko može da dokaže da je pas lajao ili dete pravilo buku pre dva sata? Niko. Komšijska reč protiv moje. I ćao.

Darko

pre 4 godine

Ovakvi zakoni važe u Nemačkoj i Austriji, ako se ne varam, mnogi su sigurno bili u Beču, tamo se uveče bukvalno šapuće, a ni na kraj pameti ne sme da Vam padne na pamet da se tuširate posle 22h.

Što se tiče nedozvoljenih radnji u liftu i hodniku, danas mnoge zgrade imaju 8+ kamera i video nadzor, tako da se taj deo lako može dokazati (neko je prokomentarisao dole i dobio gomilu pluseva).

Dalje, za bicikle, pa gde da ih ostavljamo? Zajedničke prostorije i podrumi su ili prodati privatnim licima ili premali, a nema zajedničkog parkinga.

Za veš-mašinu i slično, pazite da neću po skupoj struji da je uključujem.

Što neko reče, ovo je pisao neko ko živi u kući i ovo ga ne dotiče ni 0,1%.

Pera

pre 4 godine

Хахахахахахаа.. Мајко моја мила.. Ципирипи држава.. па ово нема нигде бре.
(хаос, 10. jun 2019 19:52)

Ovoga ima svugde, a nije bilo do usvajanja SAMO u SRBIJI.

Odlicno, samo da se sprovodi, bez trunke milosti, do poslednje pare kazniti svaku zgadiju zbog koje nas citav svet smatra necivilizovanim varvarima.

Peki

pre 4 godine

Tako se radi u normalnim zemljama u koje hrle “Odlazim zauvek” Srbi! Zasto vam smeta red u sopstvenoj zemlji?!?
(Ccc, 10. jun 2019 19:42)

To nije red nego definicija fasizma, tj mesanja drzave u zivot ljudi zarad samoproklamovanog dobra i napredka. Red ti je verovano bio i kad su jevrejima stavljali zute trake oko ruke,jel? Ono sto prosecan mozak ne shvata da kada nesto jednom prodje moze biti samo gore. Rekao sam da ja kriminal dozvoliti naplatu pakinga, uterivaza, agencije za uterivanje,komunalce, upranvike zgrade i jos mnogo toga. Izgubili ste slobodu ne samo na ulici sa kamerama i nadzorom,nego sad ai u kuci gde ce vam govoriti kako da pricate,,kada a uskoro i o cemu. Nevervatno slepilo naroda.

ako

pre 4 godine

Meni komsija dodje na na gajbu u 22 15 na najavljenu proslavu tokom novogodisnjih praznika jer ima malo dete a muzika glasna! A njegovo malo dete treska loptom bilo kad, vristi bilo kad, pa jos kad mu dodju drugari pa svi skacu i vriste kao u parku i to je ok??? Bar ovako da se zna red, a ne da nas ovi sa malom decom terorišu po ceo dan!

steva

pre 4 godine

Nije ovo država izmislila nego su to opšta pravila koja se odavno primenjuju u Evropi i sad što bi mi hteli evropske plate i standard ali ne i red i kulturu koju nam nameću to je naš problem. Jedan moj rođak koji živi u nemačkoj je pkatio kaznu zato što je na ranču zapalio suvu travu pa ga je prijavila komšinica koja je nekih 200 metara udaljena od toga mesta.Zatim drugi slučaj, kada je rođak bio opomenut od milicije zato što mu petao kukuriče u jutarnjim satima.Sve se to dogodilo 1983-86 godine i to polako stiže do nas,i neznam šta nam tu nije jasno ?

Siki

pre 4 godine

Nemam nista protiv uvodjenja novog zakona. Jedino sto ne podrzavam je sto se tice dece. Oni imaju slabu paznju i ponekada ih je tesko zadrzati na jednom mestu duze od pola sata. Zakon nam je zabranio i vikanje na njih i batine. Tako da ce pedijatri imati vise posla kako bi nam prepisivali tablete za smirenje.

Miloš

pre 4 godine

Apsolutno sve podrzavam, ovako se uređuje država, donosiš zakone koji onemogućavaju pojedince da se ponašaju kao da poseduju ceo kvart. Bune se oni koji nikad ništa nisu radili u životu i koji su navikli da rade šta hoće u bilo koje vreme.

CVele

pre 4 godine

Uveliko učim mog psa da govori umesto što laje.Ukoliko uspem javiću kom.policiji i molim za savet,pas mi je u godinama pa ponekad hrče-šta činiti?

Gazi ga

pre 4 godine

To, to, samo gazi divljake, gazi na glavu. Ako im se ne svidja da se nauce redu.ako hoce da zive u civilizaciji slobodno neka se vrate u sume iz kojih su dosli. Niko ih nije ni zvao da dodju.

Ekolog

pre 4 godine

Ok, znaci dete razbije staklenu casu u kuhinji u 11h, (spavalo, probudilo se zedno i otislo da pije vodu), ja posegnem za usisivacem, i onda ding dong komunalci. Da necu mozda da zatvorim vrata i oatavim staklo do ujutru. Ma idi begaj.

Sodak

pre 4 godine

Ovo su zakoni Evropske unije, svidjalo se to nama ili ne, mi to moramo prihvatiti. Za mene su prihvatljivi, jer ne bi zeleo da mi neko trese mrve na glavu sa prozorail ili da usisava u vreme kucnog odmora kada dodjem sa posla. Boze moj, pa mi zelimo u EU, a nas bas vole ovakvi kakvi smo sa ovim manirima. Za nekulturan narod i jesu ovakvi zakoni!!! Bunice se samo onaj ko se ponasa ovako!!!

Doktor

pre 4 godine

selim se...
(neko, 10. jun 2019 19:38)

Neće ti to pomoći, jer je ovo odavno na snazi u uređenim državama. Npr u Nemačkoj naveče ne smeš ni da se kupaš, a sušenje veša na terasi je mnogo skuplje od kupovine mašine za sušenje...

Šta zna dete šta je decibel

pre 4 godine

Deca nisu krivično odgovorna. Fizičko kažnjavanje dece je nedavno zabranjeno. Skači sine, a ako dođe čika policajac, tata podnosi tužbu za zlostavljanje maloletnog lica, po novom zakonu :)

Aca

pre 4 godine

Nema od toga nista. Pravim buku i komsija pozove komunalce. Kada dodju pripreticu im prijavom zato sto me uznemiravaju i narusavaju ugled u zgradi, jer kada pozvone ljudi u plavom nekom na vrata, on je automatski za celu zgradu kriminalac. Ako pravim buku treba da platim kaznu, ali treba prvo razdvojiti sta je buka, a sta nervozan komsija kome smeta i sopstvena senka. Ukoliko pravim buku neka komunalci idu prvo kod tog komsije koji ih je pozvao pa neka izmere sta je to toliko bucno, a onda mogu slobodno da dodju da mi pisu kaznu. Ups, komunalci na zalost nisu ovlasceni ni strucno osposobljeni za merenje nivoa buke, tako da njihovu slobodnu procenu, kao i procenu nervoznog komsije sta je buka mozete slobodno okaciti macku o rep.

Viki

pre 4 godine

Zivim u Kanadi i to funkcionise ovako:
-izolacija stanova je 5x bolja
-vrata od stana i terase ne propustaju zvukove
-ljudi su kulturni i obzirni per se

S druge strane:
-menadzment zgrade zaista reaguje na zalbe
-postoji zasebno mesto za cuvanje bicikla koje se placa
-nista ne sme da se cuva u hodnicima zbog evakuacije ako dodje do pozara
-nikome ne pada na pamet da susi ves na terasi jer imamo susilice u stanovima
-s tim u vezi, terasa se zaista koristi samo za sedenje a ne kao skladiste i vesernica jer postoji opasnost da stvari odlete ako dune vetar. Ne samo sto se cuvaju tudji zivoti, vec terase izgledaju uljudno spolja.
-psi se uce od malena da ne laju. Deca isto (namig)
-niko ne pali ni jednu masinu nakon 22h i nikome ne fali struje zbog toga
-pusenje je zabranjeno ne samo u hodnicima, vec i na terasama
-zna se da se mrve bacaju u kantu.

Postujuci pravila, vecina komsija su srecni, uljudno se javljaju svima, paze na druge jer su i oni pazeni i zive pristojnim zivotom.

Razmislite o tome.

Dejan

pre 4 godine

Hvala bogu,od klompi koje krecu u 5 ujutru nema vise spavanja cak i sa čepićima za usi. Molio sam babu od 75 i cerku od 50 da ne hodaju obuvene bar do 7 i nista. Jedino ovako sa polusvetom moze.

A

pre 4 godine

Apsolutno podrzavam ovo. Susenje vesa, mrvice sa terase, pusenje... Ovo se nigde ne moze videti sem u istocnom bloku. Ako meni deluje gnusno ko zna kako izgleda turistima.

Sandra

pre 4 godine

Живела сам у новоградњи (лошој наравно, јер другачија не постоји) испод породице са децом. Гори терор нисам доживела. По цео дан су вриштали и скакали, возили ролере по кући и сл. Викендом ме будили од 7 ујутру. Родитељи више не знају да васпитају децу, него им је то још и слатко. И онда сам схватила да су то све људи који су одрасли у кућама и који не знају која су правила живљења у стану. Ја сам одрасла у стану и мени као детету је било стриктно забрањено трчање по кући, као и лопта у кући. Мрзите ме колико хоћете, али ја напокон разумем све оне приче о строгом животу у Аустрији и Немачкој, типа да долази полиција ако ти дете дуго плаче и сл.

volim zivotinje al sta je mnogo - mnogo je

pre 4 godine

Fala Bogu! Napokon da pocinjemo da licimo na civilizovanu, uredjenu drzavu. Ludak u kuci pored mene ima 7 pasa (imo ih je 15), nit su vezani, pola placa mu otvoreno, jure svugde okolo. Ajd to ali sto ceo dan i noc laju... Bas cu da testiram, da vidim dal vlast postuje zakone koje je propisala...

Симке

pre 4 godine

Može li mi samo neko objasniti kako ućutkati psa? Nisam pametan, eto.
(SamoPitam, 10. jun 2019 22:56)


Па Србине пас није украс за двориште или дрво. Дресираш га, редовно шеташ,
храниш како треба, и он неће да лаје целу ноћ безвезе!
А реално, дајте нам плате у просеку 2 хиљаде евра, и видећете како Срби
преко ноћи постају најфинији и најкултурнији народ Европе!
Не можемо ми да преживљавамо, убијени у појам са џепарцем од плата,
нон стоп нервозни и у неким плановима, никад мирни, опуштени,
сигурни у сутра - да гледамо на бон тон и понашање, немамо енергије ни елана за то, а ни воље!

Nebojša

pre 4 godine

Kako su neki ljudi tvrdili na jednoj vesti pre par meseci bolje stan na iznajmljivanje nego nego kuća ja u mojoj kući mogu sve ovo da radim i niko neće da se žali plus imam veliko dvorište od 1000 kvadrata dok vam u stanu samo zabrane ovoga i onoga plus gledaju kako da vam izvuku pare i zašta treba i zašta ne treba.

Jan Vertonghen #5

pre 4 godine

ove kazne su idio...rija 5000 tresenje carsava a nista za coveka koji je namerno napravio pozar
da se ja pitam ne bi im naplacivao kazne
nego drustveno korisni rad gde izgubis vreme i energija a za vece prekrsaje zatvor i kaznu koju odredjuju komsije

Mr. Bojangles

pre 4 godine

Pazite ovako: živim u zgradi gde se 60% stanova izdaje. Da li svi vi imate bilo kakvu ideju na šta sve to liči?!?! Da li imate ideju kakav je to polu-svet, i ovi što izdaju stanove i ovi što ih iznajmljuju?!?!
Da li imate ideju koliko puta sam molio i jedne i druge da se upristoje... ali ne, sve je gore i gore.
Stoga, udri moja (komunalna) milicijo - ali samo po džepu. Srbenda je jedino u stanju da razume takvu poruku.

Marko

pre 4 godine

Sudeci po komentarima apsolutno se odricem srpstva. Ovo nisu Srbi ovo je necivilizovano pleme koje bi da se ponasa kao da je sabor trubaca 24 h dnevno 365 dana u godini. Bruka i sramota sta je lstalo da zivi u Srbiji. Kultura ni u tragovima. Au.

Коначно

pre 4 godine

Шта је суграђани, прпа? Хоћете ред, али у туђој кући.
Хоћете да уђете у ЕУ, а проблем вам је да уђете у трамвај.

moje

pre 4 godine

meni samo nije jasno ovo za decu?kako neko da objasni detetu da ne sme da hoda,place i ne znam sta jos deca rade!?a, pritom kazu bela kuga pravite decu itd!sad roditelji ima da rade da bi placali kazne!pa ovo je sou!

gg

pre 4 godine

4 godine živim ispod ljudi koji hodaju isključivo na petama i isključivo bosi, a imaju 3 djece koji najviše vole da se igraju kečera i bacanja o pod trupački. Volimo svi djecu ali djeca treba da se vaspitavaju gospodo! Samo bog mi daje snagu da ne odšetam jedan dan gore i poravnam sve račune u životu.

Jhgh

pre 4 godine

Ma važi. U praksi ću ja da popijem kaznu jer ću da upalim usisivač na minut da sredim neki haos za decom u deset i pet, a komšinica prostakuša čija pijana družina urla po celu noć ima da se očas posla dogovori sa komunalcima, jer su od iste fele.

sale

pre 4 godine

tako je u dosta zemalja, kućni red se to zove, svi ga uglavnom poštuju, čak je negde i tuširanje "zabranjeno", naravno osim posle nekih obaveza ili tako nešto, gleda se da se obavi većina stvari pre 22 ili 23.
A gde to majke ti? Jedino gde ja znam da je zategnuto je Svajzarska, tamo brat brata prijavljuje a u ostalo delu Evrope nema nigde. U kojoj to Zellkulturen covek i zeni dodju komunalci da napisu kaznu jer im se dete igra loptom ili trci po stanu?? Sramota, jad i tuga sta se desava.

achitwn

pre 4 godine

Samo kazne, akcize I putarine. Njima dosta.. A od cega da zivi obican narod?
(Holden Kolfild, 10. jun 2019 19:39)
Od kulture i postovanja zakona...za pocetak. Moze li?

.

pre 4 godine

A taman sam razmišljao da se vratim u grad... Imam skoro 3 hektara samo dvorišta, komšiju ne mogu dozvati koliko je daleko, imam nekoliko pasa.. dosadilo mi da kosim travu, potkresujem drveće, komarci mi dosadili, kad je zima bude blata, pomislih da sve lepo prodam pa u grad. Al ne lezi vraže, kad ovo pročitah neće da mi padne skoro na pamet da idem odavde.. Tužna će biti detinjstva te dece koja budu odrastala tako da ne mogu ni da se poigraju u stanu.

Canuck

pre 4 godine

Nije posao komunalne policije da zavodi red u zgradi. Nisu sve zgrade iste. Neka se stanari zgrade dogovore i naprave svoja pravila, koja moraju biti u skladu za zakonom i lokalnim propisima. Npr. ako je zabranjeno pušenje u liftu onda ne mogu stanari da ga odobre. Ali ako im odgovara da usisavaju u ponoć, neka usisavaju. Posao komunalne inspekcije je da se brine o tome šta se događa izvan zgrade, a u zgradu ne bi trebali da imaju pristup bez odobrenja upravnika zgrade.

bice to vrlo profitabilno

pre 4 godine

Али, ова nonsens правила НЕЋУ да поштујем ! Ето нећу !
(Jasmina, 10. jun 2019 23:56)

Ok. Kazne ce biti izrecene u skladu sa zakonom, i naplacene.
Sve vas takve NECU voli Komunalna policija

Branislav Stokic

pre 4 godine

Сећа ли се неко оне Борине песме ,,правила , правила ,, Будимо реални .Ко од нас , дневно , не прекрши ни један закон , тај није нормалан . Толико закона , толико правила.... Ја сам платио казну,за сулуду вожњу 51 км на час (50 Ограничење ) НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА . Хајде да сви будемо нулто толерантни....

Stanar

pre 4 godine

Da bas ne preterujemo... za pusenje i izmet ljubimaca u redu, ali za decu i ves masinu, bas i ne. Gore je kad imate komsinicu iznad u klompama (klompe se nose u holandskim stalama) ili neizivljenog klinca koji pravi zurke do 4 ujutro. To je za 100.000 i vise, uz privodjenje.

Reziel

pre 4 godine

Ne ide mi u glavu kome ovo smeta? Čekajte jel vama normalno da palite mašinu za veš posle 22h, ili da usisavate oko ponoći? Lavež pasa, kao i igra dece po stanu sa loptom i slično, takođe ne vidim problem. Odvedite dete u park pa neka se istrči i izigra. Moja ćerka je imala neki svemirski broj koji je svirao i pištao, zaista je bio glasan. Došao komšija, zamolio da ako ne može da se utiša da izvadimo baterije ili nešto, čak nas zvao i kod sebe da čujemo koliko je to zapravo glasno. I čovek je bio u pravu...
Ovo su sve neke normalne civilizacijske tekovine koje se ogledaju u onome "živi slobodno sve dok ne remetiš slobodu i mir onoga do tebe". Samo treba imati u vidu da postoji i neko osim tebe i tvojih potreba, pa da shvatiš da neke radnje ni tebi ne bi prijale. O radovima u zgradama da ne govorim. Konkretno u Beču znam da je potrebno odobrenje stanara da započnete neke krupnije građevinske radove u stanu, i to se obično radi tako što se dogovori od-do datum i tada svi koji su planirali u naredne tri godine da renoviraju, lome, lupaju i buše. A kod nas kad se podele, može se lako desiti da 12 meseci uvek barem jedan stan bude u radovima.

vlada

pre 4 godine

susenje vesa na terasi 25.000 ?
curenje klime 75.000 ?
lavez 100.000 ?
U zemlji srbiji minimalac je ispod toga:(
Donosioci odluka definitivno nisu isli na alko test...
Ovde su dve opcije najverovatnije... ili se zakon nece postovati ili ce crna hronika da se podeblja za dva lista...

anonymous

pre 4 godine

Ako svi počnu da se pridržavaju pravila u vezi paljenja veš mašine, to znači da će sve veš mašine da rade preko kada kada je skuplja tarifa za struju. A jeftinija tarifa postoji baš zato da bi se neko trošenje električne energije prebacilo na noćne sate kada je opšta potrošnja manja.
Dakle, porašće potrošnja električne energije preko dana pa ćemo imati problema sa nedostatkom iste. A noću ćemo imati viška električne energije ali nećemo smeti tada da je trošimo. Ali ko još o tome brine...

Aca

pre 4 godine

Vidim ljudi se uzvrpoljili oko nicega. Ne vidim ko normalan usisava kucu posle 22 sata kada ljudi spavaju. Mala deca su uveliko u krevetu, tako da buku moze samo da pravi vas primitivizam. Ako pas zalaje niko nece platiti kaznu, zbog toga, ali je sasvim normalno da ce te videti zbog cega vas vas pas zove. Mozda mu niste dali hrane, vode ili ga niste izveli u setnju. Sto se tice ves masine ako nije neka krsina ona se ne cuje pa ne vidim sta je problem. Prema uskladjivanju sa zakonima EU uskoro ce ukinuti jeftinu struju (posto je to samo u srbiji) onda mozete paliti ves masinu u sred bela dana jer isto placate.

stefan

pre 4 godine

Ahahahahaahahahahah... Pa 27 godina komsija sece metal u dvoristu pored mog.. .. U mirnom porodicnom kraju... Tuzili zalili se svima redom pisali predsedniku licno... Inspekcija dolazila x puta... Niko nista... Ja rekoh mojima ostaje samo glavu da mu slomim i nece mi biti zao... Fino u planskoj akciji... Moji odbili moju ponudu nagrdili me i iskreno navikao sam se da nema dremke popodne i da prozori na toj strani budu zatvoreni non stop... E sad ako komunalci rese ovaj problem srbija ce uci u eu do kraja godine

freality

pre 4 godine

Tako je bre!!! Stop psihickom teroru !!! Najvise mislim na pse koji laju pod prozorom po celu noc, bude mi klince od 8 meseci 5x u toku noci i ako ih volim vise od ljudi..

kako da ne

pre 4 godine

Hahahahahah, komedija. Jos komunalna, izmisljena za kadrove. U Svajcarskoj pozovite policiju zbog laveza pasa, samo ce vam poruciti da ih ne uznemiravate zbog toga, to nije njihova nadleznost, niti bilo kakva buka oko toga vodi racuna agencija koja vodi racuna o zgradi i koja njome upravlja, oni i imaju prava da vam naplate kaznu ali od 7 ujutru do 22h nista vam ne mogu. Tad mozete da busite, galamite itd. Policajci ne mogu nista jer je to privatan posed.

achitwn

pre 4 godine

Pa dal mozete nize!!!!! Gde ce vam dusa!!!! Pa zar ima jos nesto sto mozete da uvedete ovom napacenom i siromasnom narodu??? Da li ste bre vi normalni!!!!!Ovo znate, da maltretirate sopstveni narod. Sto se tako ne k...... u evropi i na Kosovu, pametnjakovici!!!!
(Au, 10. jun 2019 19:34)
Ma ajde. Toliko smo bezobrazan i nepristojqn narod da samo kandzija i po dzepu mogu nas dovesti u red. Sva balkanska plemena. Peking je cist ko suza jer za pljuvanke naplate vam kaznu. Tako i kod nas treba. Ko je npristojan ovo ga i ne tangira

Trmke

pre 4 godine

Imam li pravo da zovem KP zato što iz komsijine kuhinje dopiru mirisi kuvane hrane dok ja jedem suvu hranu? To je po meni gurmanska diskriminacija.

logično

pre 4 godine

Kako da koristim prednosti jeftine struje ako mašine za veš i sudove ne smeju da rade noću? Sve ostalo potpuno podržavam. Ovi što mi budu lupali minuse zbog dece i pasa nisu svesni da ih je moguće vaspitati da ne bi bili glasni

jadno

pre 4 godine

Stupamo u eru informbiroa kao za vreme Staljina.Svako moze da prijavi suseda ako mu se taj ne svidjabez ikakvog dokaza pa ti dokazuj koliko zelis da si nevin.Polako ali sigurno idemo ka totalnoj diktaturi a narod bleji i ovo mu odgovara.Tako nam i treba.Pametni odu,ostaju samo ovce i stariji ljudi.

Slaven

pre 4 godine

Sta cu ja da radim na svojoj terasi, na mom licnom vlasnistvu, nema koga da bude briga ili interesovanje (naravno sve dok ne ugrozavam prava drugih).
Ako to nekome smeta - pravac na sud!
ps - u SAD i Nemackoj su sudovi presudili da je i stavljanje kazni na vozilo neustavno jer se dira u licno vlasnistvo bez naloga nadleznog suda!

Sone

pre 4 godine

Za bacanje smeca i za ostavljanje ispred vrata i kojesta slicno podrzavam ali za ovu pricu da ne sme da se pere nocu je smesno kao bioskop... A da ne pricam o deci kojoj moze da bude lose pa da placu ako su manja ma samo da neko prijavi odrobijao bih ga sutra ne bi mu pomogla ni komunalna niti obicna policija... A za pse sta cemo gospodo sa onima koji laju poslenjih 15 godina ispod moje terase a lutalice su? Kome ce tu kazna? Kome ce kazna za raspale kante od gsp autobusa koji prave 330 decibela? Hocete da svi nabavimo uredjaje za merenje jacine zvuka pa da se uvezemo svi u centralni sistem komunalne policije pa cim se prekoraci odmah da izdje pajser ekpa ona iz Savamale naprimer? Ccccc...

Xyz

pre 4 godine

Niko normalan nema ništa protiv reda, ali kada nenormalni i nestručni sa lažnim diplomama izglasavaju zakone i propisuju pravila "po ugledu" na razvijene zemlje, a da prvo nisu doneli i sproveli osnovni zakon koji omogućava narodu u Srbiji pravo na isti takav standard života, samo govori u prilog tome da se sve radi iz čiste koristi poznate ekipe pod plaštom zavođenja reda. E, vala doći će i to vreme kada ćemo i mi obrazovani njima da čitamo zakon!!! Ja sigurno neću prijavljivati svoje komšije, njihovu decu i kućne ljubimce, a svako kome smeta život: pravac u šumu ili neku zabit!

Dragan Tomasevac

pre 4 godine

A po starom ljudi odlaze zbog korupcije,beznadja,loseg standarda,namrgodjenih ljudi,nemogucnosti da se vodi normalan zivot i da se udogledno vreme vidi boljitak... na kraju ce ostati samo partijske birokrate bez naroda...

salepeta

pre 4 godine

Šta ako neko pravi slavlje.... ili gledam derbi i SP....pa nismo bre mule.

Penzioneri moraju preko dana da dremaju i treba im mir jer celu noć gledaju onu propast od zadruge i parova.

Pa šta ako trese mrve, važno da ne lete kašike i noževi....

Veš mašine nove su nečujne ...

Širenje veša zabraniti svima kome terase gledaju na važne ulice.Glupo da važi za nekog u Umčarima ili na Pevcu.

nikos

pre 4 godine

"Za lavež psa kazna je i do 100.000 dinara. Upravnici veruju da pravila sada deluju preterano, ali da će zaživeti."
Upravnici su paraziti koji su takodje preziveli. U drzavi Srbiji uzeti TRI prosecne plate za lavez psa koga ne mozete da iskontrolisete! Ocito drzava ide za tim da potpuno zatruje ionako vec lose odnose medju stanarima kako bi se ovi tuzili a drzava ubirala porez na usijane glave. Mene vec godinama kafici u kraju dovode do ludila svojom tehno muzikom koja ne prestaje do 2-3 ujutro i sta je drzava ucinila? NISTA. Policija nije nadlezna, komunalna kao dodje, popije pice u kaficu o trosku firme i kad oni odu sve po starom. I sada ce takva drzava da naplacuje kaznu ako se necija deca loptaju u stanu!
Srbija postaje opako feudalno drustvo.

majstor

pre 4 godine

@Doktor : kkakve gluposti pisu ljudi i plase narod njemackom ili eu plase narod. Garantujem da nosa nisi zavirio u eu a pises nebuloze. Jes bajo njemacki Doktor koji radi u privatnoj ordinaciji do8 a kuci je u 9 uveče ne sme da se kupa jer si ti tako protumačio njamcke zakone. Jadna li si Srbijo kad mislis da je EU nacisticka disciplina i da srbija treba da postane takva ne bi li je primili!

NoName

pre 4 godine

Hoce li komunalci ili politicari da nam plate razliku u ceni struje, posto jeftina struja pocinje u 00h, a ves masina tada mora da radi? Ili hoce mozda deci da uvaljuju Ritalin da se smire?

Aleksandar

pre 4 godine

Ljudi,krajnji cilj ove drzave jeste da otme novac na bilo koji nacin.Bilo koji.Oteli su novac od tehnickog pregleda pod izgovorom sigurnosti u saobracaju.Akcize,baksis za lekare,komunalna policija.Sve je svrha otimanja novca.Probudi se Srbijo.

PROFA

pre 4 godine

Ne uzbunjujete vi komsiju ako pricate normalnim tonom u svom stanu sa svojim ukucanima ili ako razgovarate telefonom. Ali ako pustite glasnu muziku da ljudi ne mogu spavati, onda je to problem. Ima mnogo nepristojnog i primitivnog sveta, koji pusi u hodniku zgrade, pljuje po stepenistu, baca kese sa smecem sa sprata ili ispred svojih ulaznih vrata. Ima zaista primitivaca koji ne shvataju da nisu sami. Takodje, roditelji moraju deci od malih nogu da stave do znanja, da se sportovi sa loptom sprovode na sportskim terenima, da se bicikl vozi napolju u parku, a da se u kuci igraju neke druge igre. Ne moze niko da vas tuzi jer vam je malo dete zaplakalo, jer to ne mozete da kontrolisete, ali vristanje i urlanje je nesto drugo. Mi smo izgubili osecaj za druge, sebi dajemo za pravo da radimo sta nam je volja. Sto se pasa tice, nije problem da zalaje jednom ili dva puta, ali ako laje i zavija citavu noc, onda to nije u redu. Moj otac je nekoliko godina radio u Moskvi, svaki drugi stan ima psa, ali nikada nije cuo lavez. A sto se tice polaska na posao, jedino drzavni sluzbenici, idu u 9 sati na posao, ali oni koji istinski rade, moraju mnogo ranije da ustanu. Pa dok sam radio u skoli, morao sam ustajem u 5h ujutro, da bih stigao na vreme u skolu, jer samo koristio 3 prevoza. Drugo, ko moze da vam zabrani da i u to vreme odmora, popijete casu vode ili da obavite fizioloske potrebe i pustite vodu po "obavljenom" poslu? Reda mora biti, ali zgrada nije sok soba.

Ikac

pre 4 godine

Meni smetaju samo bušilice rano ujutru, kad mi neke pijandure urlaju u parku ispod prozora i lik koji falšira uživo iz kafane preko puta zgrade. Ove sitnice, tipa pas zalaje ili dete zaplače s vremena na vreme, uglavnom ni ne primećujem. Pre ću da se ponudim komšiji da mu pričuvam psa kad ode negde pa isti možda laje od anksioznosti nego da zovem policiju da mu piše kazne. A ovo za veš mašine mi je presmešno, pa blago vama koliko ste odmorni kad ne možete da zaspite od veš mašine. Zatvoriš vrata od kupatila i eto. Svi smo se pretvorili u one namrgođene babetine iz prizemlja što su nam bušile lopte kao klincima.

onaj koji želi normalnu državu normalnih građana

pre 4 godine

Konačno! Tako treba! Dobar deo naših ljudi je po prirodi primitivan i navikao je da bukom maltretira sve oko sebe... što je još gore sebe nazivaju "veseljacima". Nisu ni svesni koliko su iritantni, tako de ne vredi apelovati na njih već je jedino delotvorno rešenje da ih lupiš po džepu. Toga se naši ljudi jedino plaše. Evo, što se bahatosti tiče npr. kod nas u komšiluku "pab" otvoren u sred stambene zone, na svega 30m od zgrada, maltretira ljude glasnom živom muzikom (zvučnici odvrnuti do daske), ne samo petkom i subotom do 3h, već i U RADNE DANE, sredom i četvrtkom, sve do pola dva u noć. To se sve događa zahvaljujući KORUPCIJI u opštinskim strukturama OPŠTINE. Spomenuti "klub" niti poštuje propise po pitanju zvučne izolacije, bespravno se proširio, i NIKO da reaguje. Zanima me KO je njemu dao dozvolu da radi kao bar ili noćni klub. PO KOM osnovu. To što radni narod mora da ustaje u 5 ujutru nikog nije briga. Zato se nadam da će ovo da zaživi, da i mi normalni (nas 80%) malo odmorimo od bahatosti samožive primitivne manjine za koje je buka način života (ta "gospoda" ležu u 6h ujutru i spavaju do kasno popodne). Jedino na taj način možemo biti normalna zemlja normalnih ljudi. U suprotnom, većina će da napusti ovu prćiju i ode u normalnije zemlje koji poštuju većinu svojih sugrađana a ne da glume servis kriminogene manjine, koji se mahom bavi ugostiteljstvom, jer ništa drugo ni ne zna.

kele®

pre 4 godine

Ko u gradu postigne 30dB po danu, a da ne živi u olovnom bunkeru tri sprata ispod zemlje, treba da dobije Nobelovu nagradu. FYI komarac proizvodi zvuk od oko 20dB. Sve do 50dB se smatra vrlo tihim.

ognjen

pre 4 godine

Sve je glupost osim kazne za tzv kućne ljubimce e samo njih treba kažnjavati jer vrše nuždu gde hoćeš a njihove gazde ni ne okrenu se!!! malo je 5000 kazna za to!!!

Bb

pre 4 godine

Kad sam znao da ce reakcija ljudi biti kao da im vadis grkljan, a u sustini ovo se ne tice 99% normalnih ljudi, vec samo onih kod kojih cete moci da dokazete prekrsaj, a za sta morate biti bas bahati. Uvek sam se pitao odakle tolika razlika u ponasanju domaceg zivlja u rodjenoj zemlji i inostranstvu (svi odmah krenu u ona glupa opravdanja - pa ako je drzava korumpirana, nisam lud da postujem pravila, onda smem da budem stoka).

golubh

pre 4 godine

Jel to znaci da cete zaposliti jos 30000 komunalnih policajaca.
Jel da bi makar koliko toliko pokrili sve prituzbe Beogradske kosmopolitske komune, treba da ih ima jos najmanje toliko.

Pancevac

pre 4 godine

selim se... 
(neko, 10. jun 2019 19:38) 

Neće ti to pomoći, jer je ovo odavno na snazi u uređenim državama. Npr u Nemačkoj naveče ne smeš ni da se kupaš, a sušenje veša na terasi je mnogo skuplje od kupovine mašine za sušenje...
(Doktor, 10. jun 2019 20:18)
Jeste al u Nemackoj ne moze da se preuredi vesernica u stan i da se to proda. Kad gradis zgradu ne moze bez mesta za veš mašinu koja se retko i stavlja u stan skoro nikada u novoj gradnji. Bitno da si odmah ovo pomenuo, al tamo ima zakona i za ovr sto grade stanove, a ne kao kod nas.

commie

pre 4 godine

Ups, komunalci na zalost nisu ovlasceni ni strucno osposobljeni za merenje nivoa buke, tako da njihovu slobodnu procenu, kao i procenu nervoznog komsije sta je buka mozete slobodno okaciti macku o rep.
(Aca, 10. jun 2019 20:06)

Merač nivoa buke ima jedno on/off dugme koje pritisneš i uređaj izmeri buku. Za "stručno osposobljavanje" potrebno je nepunih 10 sekundi, ali pošto su policajci u pitanju biće dovoljno sat, dva...

Totalnodrukcijiodsvih

pre 4 godine

E bas bih voleo da komunalci lupe mojim roditeljima kaznu. Majka redovno pusta gosn precednika a otac bodri Djokovica, pri tome pas laje na zvono, telefon i interfon jer moje bole uvo uzivaju u tv. Jos ako je neki realiti i svadja u istom eto veselja. Inace da mi lupe kaznu zbog masine za ves nocu ili sad za klimu po ovom vremenu imam da ih oteram u tri lepe sargarepe....

Zoki021

pre 4 godine

Imam Sounmeter aplikaciju na telefonu i kada radi samo tv ,onda mi pokazuje minimun 35 db !!To je onda teški kriminal po novom zakonu!! Kako dokazati nekom ovo ludilo od vlasti??

Čiča Miloje

pre 4 godine

Te lenčuge neće da dodju i zbog mnogo ozbiljnijih stvari... Oni nisu tu zbog gradjana, oni su rezevna vojska Aleksandra Vučića... Znam mnoge momke, ili su deca snsovaca ili besposličari koje su pokupili po kafićima za veliku platu... Kakvi bre usisivači, kakve mrvice?! Ovo je zemlja Srbija.

Maja

pre 4 godine

@Dovla

Verovatno si odrastao u kući. Ako takvu naviku imaš i u stanu, moraš da shvatiš da je to bahato i nepristojno. Nisi sam u zgradi. Vreme je ljudi da shvatimo da ne živimo sami. Nema dranja, lupanja,glasne muzike. Zatvarajte vrata od zgrade, to je vaša zgrada, ući će vam lopovi. Ne bacajte smeće po sopstvenom ulazu i dvorištu, jeste zajedničko ali je opet vaše. Na taj način treba da posmatrate i grad. To je vaš grad. Treba da je čist, sređen i kulturan baš vama.

Aida

pre 4 godine

A zbog bespravne gradnje? Seče drveća? Kioska? Da li će posati kazne za ruženje grada novogodišnjim ukrasima u septembru? Vizuelno i estetsko sakaćenje grada odvratnim, preplaćenim kič fontanama koje mahom ne rade? Rušenje zgrada preko noći pod pretnjom? Infrastrukturne radove užasnog kvaliteta?

Zivka

pre 4 godine

Banovo brdo prijavljujem komunalcima - nn lice koje je dozvolilo da avioni tako nisko nadlecu Banovo brdo iznad stambenih zgrada, prijavljujem gradsko zelenilo sto nisu na vreme i na mnogim mestima osisali travu, prijavljujem gradsku cistocu sto ima smeca na sve strane, prijavljujem opet gradsku cistocu sto ne ciste oko kontejnera, prijavljujem lica koja se bave reciklazom i istresaju kante i kontejnere u potrazi za limenkama i sve to ostave. Prijavljuem gradsku vlast sto su im podzemni prolazi na terazijama za svaku osudu, sto Bezistan izgleda kako izgleda - to je centar grada jedne drzave. Prijavljujem gradsku vlast sto im radovi traju unedogled. Ceracemo se jos....

Yi

pre 4 godine

Super sto je neko prokometarisao slicna pravila za Svajcarsku i sto nas porede sa njom..Axaxxxaaaa..
Ne verujem da se taj zakon primenjuje isto u Londonu ili NY u elitnim i centralnim delovima i npr u nekim njihovim socijalnim delovima. Tako da ne brinite..ipak je ovde vecina socijala.

Mara

pre 4 godine

Hoce grad da nam doplati za skupu struju posto sada ne smemo da koristimo ves masine po jeftinoj tarifi... Boli njih za gradjane, smislili jos jedan nacin da opravdaju postojanje komunalne milicije i otmu pare od gradjana...

salepeta

pre 4 godine

Pametnije je usmerite avione koji dolaze ...da ne nadleću B.Brdo.Užas.
Preko 120 decibela prave, mrtve diže.
Nedao bog da dobijemo olimpijadu ili slično.
Neka okreću iznad auto puta i onih njiva.
Em što prave buku na svakih desetak minuta i usput zagađuju.

bough

pre 4 godine

Nemam nista protiv ovih zabrana, vecina je zdravorazumska, ali imam veliki problem s tim ko ih uvodi i propisuje, kao i redosled zabrana. PRVO je trebalo zabraniti partokratiju. Negativna selekcija koju ona proizvodi obesmisljava sve u ovoj zemlji.

Drakče

pre 4 godine

@Doktor
Da ne preteruješ malo? Ja se redovno kupam oko 23h i niko mi ništa nije rekao, a puna zgrada baba i deda. Štaviše, komšije su mi vrlo pristojno skretali pažnju na neka pravila za koja nisam znao, umesto da me odmah prijave Ordnungsamtu.

zapadna evropa

pre 4 godine

A gde to majke ti? Jedino gde ja znam da je zategnuto je Svajzarska, tamo brat brata prijavljuje a u ostalo delu Evrope nema nigde. U kojoj to Zellkulturen covek i zeni dodju komunalci da napisu kaznu jer im se dete igra loptom ili trci po stanu?? Sramota, jad i tuga sta se desava.
(sale, 10. jun 2019 20:20)

O da prijateju, to ima u svim zemljama zapadne evrope (Grcka, Italija, Spanija.. to nije evropa, da se razumemo)
Propisi su veoma strogi (smesno, ali pu stanovima sa tvrdim podom min. 80% poda mora biti pokriveno prostirkama, da se ublazi buka od hodanja)
Naravno da se u praksi zakoni primenjuju fleksibilno. Ako ti policija (ne postiji komunalna policija) dodje na vrata po prijavi i ti objasnis da ti je dete bolesno i zato vristi, verovatno ce ti pomoci da dete odvezes preko reda u hitnu i nece te kazniti, ali ako treci put dolaze zbog glassne muzike, budi siguran da ces popiti kaznu.
Za glasnu muziku i buku se zove policija direktno. I moraju da dodju.
za ostale prekrsaje kucnog reda sa ovog spiska uglanom se reaguje preko upravnika zgrade koji prvo opominje pismeno da bi ostalo traga, pa ako nema rezultata onda ide prijava.
verovao ili ne, ako stanar koji iznajmljuje stan ne moze da se prilagodi kucnol redu, kucni savet (nikako jedan covek) moze da nalozi vlasniku stana da raskine ugovor.
Kultura zajednickog zivljenja, to je kljucna rec. A moze se sazeti u jednoj recenici: ne radi drugima nista sto nebi zeleo drugi da rade tebi.
I tako i treba.

sasa

pre 4 godine

zgubidani, bave se glupostima, a pola grada je kao smetliste.....cvetkova pijaca primer br jedan....uzas, stalno nesto pogresno i naopacke!!!!

zoran

pre 4 godine

To kao nije postojalo do sad ?
Pa kod nas sve to postoji u zakonu ali nema ko da primeni.
Inace sve smo probleme resili pa je ostalo da se skinu pelene sa terase , centrifuga posle 00h kada je jeftinija tarifa.

bla bla

pre 4 godine

A kolika je kazna za grad što se ne kosi trava i korov oko moje zgrade i u čitavom naselju, koje je na 5 minuta šetnje od samog centra? Evo ima je skoro metar visine. Pipnuli nisu od kad se zazelenilo. Kao u prašumi da živim.

Torrente

pre 4 godine

Ja živim pored dve žene koje nisu sve svoje i koje redovno zovu policiju
zato što šuška kesa na terasi, smeta im kada zatvaram prozore, divljaju i lupaju u zidove kada mi neko dođe u kuću i kada razgovaramo normalnim tonom u 8 uveče.
Hodam na prstima po kući da mi ne bi uznemiravali ukućanje i goste.
Normalan sam čovek koji se ni sa kim ne svađa i ne tera inat.
Policija izađe po prijavi, konstatuje stanje i ode. Sve je u redu sa njihove strane.
Sada ću izgleda morati da se selim, jer kada vide novi zakon i kada me i pred Komunalnom policijom budu optuživali za sve i svašta ja ću morati da spavam ispod nekog mosta.

Da li ću ja da plaćam po 5.000 din svaki put kada čuju moj glas, ili ako neko (zaiste ne namerno) napravi korak na petu?

ps
Ovo na žalost, nije šala.

Rokatanski

pre 4 godine

Pa, kada je u "radnom odnosu" 90% birokratije a samo 10% istinskih radnika koji nešto doprinose, onda je sve ovo normalno. Počistite birokratiju pa da vidite kako ima sredstava i za mnogo veće penzije, za ljudskiji odnos među komšijama, da svi u vlasti "rade samo o svom trošku", bez ikakvih dodatnih prihoda, kako bi se napunio budžet, ne bi bilo siromaštva uopšte. Kada lopovluk "uđe u krv" onda se to rešava samo na jedan način. Pozdrav!

Haralampije

pre 4 godine

Zaista me ne dotiče ništa od ovog, radio sam u civilizovanim zemljama
i sve ovo što je nabrojano da se kažnjava može da se posmatra kao
korektivna mera koja bi trebala da doprinese da gradovi budu normalna
mesta za život. Problem je što mislim da je ovo lovačka dozvola
za "podobne" a otvara se sezona lova na one koji to baš i nisu.
I uvek pobesnim kada počne da se pravda buka u smislu ovo je velegrad
pa šta bi vi hteli i tome slično. Uvedite zvučnu izolaciju i prečišćavanje
vazduhau u noćne klubove pa onda neka "kosmopoliti" uzmu ekstazi i
udare rejv na 150 dB do smrti j..e mi sa samo da mogu da se naspavam
ako me sutra čeka naporan radni dan.

Stevan

pre 4 godine

Ništa neće biti od ovih propisa. Svojevremeno sam zvao komunalnu policiju zbog laveza pasa noću i dobio odgovor da su oni nadležni samo ako je pas na ulici, ako je u dvorištu onda je nadležna komunalna inspekcija. E ovi drugi su stalno na terenu i niko ne diže slušalicu. Znači, propisi i kazne su jedno a realizacija nešto sasvim deseto.

paradox

pre 4 godine

kad nelegalni spalvovi prestanu da rokaju vatromet svakog dana u ponoc tada ce i moj pas prestati da laje kasno u noc.

cik da vidim komunalce da im dodju. terorisu 3 bloka uzduz i popreko glasnom muzikom radnim danima do ranih jutarnjih sati. JAVASLUK!

Hrisa

pre 4 godine

Samo ne znam kako će da kazne moju komšinicu koja nanulama čekića po plafonu od 6 ujutru svako jutro. Znači meni treba dokaz za to odakle mi? A baš će i da dodju ...koliko smo ih samo zvali zbog buke u dvorištu dodju kada buka prodje.

kraja

pre 4 godine

...da...
...ali ako imate gradiliste pored vase zgrade, oni mogu:

da rade 24h dnevno
da prljaju
da lupaju i do 120dB
da vam nafta iz motora smrdi od jutra do kasne veceri
da istovaruju gradjevinski materijal kad hoce
da pomeraju kontejnere
da odlazu materijal i djubre pod vas prozor, naslanjaju na vas zid
da galame i dernjaju se koliko mogu i hoce

...ni komunalna, ni redovna policija, ni jedna inspekcija nece izaci na teren ni posle 100 pozziva...
...zasto...???
...zato sto prvo provere u gradu ko gradi, ko mu je veza, ko je investitor...
...a potom mozete da dobijete i batine, jer ce bizmismen od inspekcije i policije dobiti sve vase podatke...
...manite me evrope i sveta...
...ovo je naprednjacka terapija za vaspitavanje stoke...

...treba svi da izadjemo na ulice i pitamo ciji je objekat na kopaoniku koji niko ne sme da pipne od tolikih propisa i zakona...
...cije su kafane koje mogu da tandrcu koliko i kada hoce...
...imena inspektora koji nisu izasli po prijavi na teren...
...zapisnik sa svakog izlaska - probajte da ga dobijete...

Boban

pre 4 godine

A sta cemo ako gradjani budu tuzili drzavu zbog buke koju konstantno trpe u stanovima/ kucama pored auto- puta, koja je znatno iznad 30 dB? Posto prepisuju EU zakone, onda treba da znaju da moraju postojati zastitne barijere duz auto- puteva kroz naseljena mesta. Npr, Beograd, izuzev dela kod GAK-a i bolnice na Bez. kosi, uopste nema zastitnih barijera duz auto- puta!

Uvek nekoga nerviram

pre 4 godine

Genijalan način za oboriti cene stanova jer budite sigurni, tolerantan i racionalan komšija je misaona imenica za Srbiju.
Kuća je zakon, sam na svome bez nadrndanih komšija!

# kojekude činis'voliko BobmarkSRB

pre 4 godine

Nemam nista protiv ovih zabrana, vecina je zdravorazumska, ali imam veliki problem s tim ko ih uvodi i propisuje, kao i redosled zabrana. PRVO je trebalo zabraniti partokratiju. Negativna selekcija koju ona proizvodi obesmisljava sve u ovoj zemlji.
(bough, 10. jun 2019 22:29)

Kralju 1000% se slazem sa tobom !!!

Remus

pre 4 godine

U stanu moga prvoga komsije se skupljaju narkodileri i uterivaci. Razilaze se oko 05 ujutro a do tada prave nesnosnu galamu, piju, potezu pistolje i ponekada se tuku. Uvek ih je pun stan i prilicno su nervozni a bogami i veliki. Da li ce komunalna policija reagovati ako budu pozvani tj. sta oni mogu tu uopste da urade?

Scary

pre 4 godine

Ali, bahacenje motorima, prebucnim sportskim masinama ispod tih istih terasa na kojima ne smes da susis ves je nedefinisano zakonom. Molicu ih onda da mi svojim auspuhom osuse ves i oduvaju mrve sa iste, pa smo onda u nekom pravnom vakumu.

Marija

pre 4 godine

Bilo bi bolje da se prvo obezbedi postovanje postojecih zakona,na primer bacanje djubreta gde ko stigne i ne skupljanje izmeta kucnih ljubimaca -pasa.Ovi novi zakoni ce pre sluziti da se komsije " zabave medjusobno i zavade",pa da ne obracaju paznju na pr. na poskupljenja i ostale stvari bitne za zivot.

Zoran

pre 4 godine

A kazne za cajke i lelekanje sa splavova i ostalih burdelja po gradu koje se čuje u pola Beograda do zore svake noći?

Ah da! Tu odlaze da se zabavljaju i traže starlete raznorazni sinovi raznoraznih političara, bivših političara i sadašnjih mafijaša. Da kažem u tri reči - Oni su NJIHOVI!

koraci u prazno

pre 4 godine

Hoce li doci u Lazarevacki drum na Cukarickoj padini gde nas psihicki unistava svojom bukom kompresor u stampariji Sluzbenog glasnika. I to 24 sata jeci i bruji 'fabrika' u sred stambenog kompleksa sto je po EU propisima nedozvoljeno. Dalje, sta je sa klima uredjajima koji su postavljeni nasuprot nekih stanova ili ventilatorima radnji brze hrane koji razvejavaju i buku i mirise na okolne stanove. A njih brinu ves masine...strasno.

zoran ch

pre 4 godine

Ma ostavite se kerova i vesmasine to se moze dogovorom resiti. Nego stacemo sa silnim teretanama i fitnes centrima koji rade u zgradi za stanovanje sedam dana u nedelji,svima smetaju i niko im nemoze nista,a sve zato sto ih drze lokalni mafijasi kod njih policija nesme ni da dodje a kako ce taj problem da resi kominalna policija mogu da zamislim nikako.pozdrav za sve ugrozene stanare a ima nas dosta.

@kako da ne

pre 4 godine

pa ne znam u kojoj ti svajcarskoj zivis ali je meni dolazila na vrata police municipale ili ti komunalna policija zbog buke za novu godinu, i to me prijavila baba iz zgrade pored

Nišlija

pre 4 godine

Za bele medvede, iz nehigijenskog bespravnog naselja ne važi zakon. Buka od preko 100 decibela, razglas, a komunalci ne žele da intervenišu. Užas. Tužiću državu, makar do Strasbourg-a.

Poreklo

pre 4 godine

Kako ne idu na prijave o paekiranju na zelenoj površini savskog keja u blokovima? Kako ne idu na prijave o vožnji po savskom nasipu, bespravnoj gradnji na savskom keju u blokovima, na savskom nasipu kod reni bunara prema Galovici? Kako ne idu na prijave za buku sa savskih splavova? Tamo ne smeju ni da priđu. Ali zato će da urvrdjuju da li masina za ves koja pere po jeftinoj struju uznemirava nekoga, skace po kupatilu i pravi vecu buku od 30 db. Umesto da love bahato parkirane u Strahinjica bana i po dunavskom keju oni jure babe koje prodaju cvece na bulevaru. Hrabri momci pa biraju lakši plen.

Genije

pre 4 godine

https://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=1553249#k30541434

Tacno je, postoji uredjaj koji nase institucije ne poseduju osim jedne gde se merenje placa i mora da se pokrece sudski postupak. Svi ovi zakoni su u teoriji dobri, u praksi komunalci zazmure za 1000din i u dilu su sa 99.8% kafica.

A.P.

pre 4 godine

nisu problem nikakve kazne nego korupcija u vlasti i selektivno primenivenje SVAKOG zakona.
(zbogom srbijo, 10. jun 2019 19:56)

Tacno tako i dodao bih da zbog toga narod ne sme da prijavi bahatog komsiju zato sto ce bahatnik od policajca saznati ko ga je prijavio, a onda ce vam zivot postati pakao.

davor

pre 4 godine

Ha ha ha, komunalci ce da dodju? Kakva je to sala? Zvao sam 20x zbog preglasne muzike pa nista. Slao oko 10 prijava za divlje taxy vozila, pa nista,...

Dokle?

pre 4 godine

Hoće li biti nadležni i za buku iz kuhinje restorana koji je otvoren u mojoj stambenoj zgradi? Pri tome je vlasnica restorana i nelegalne bašte ćerka investitora (velikog Beogradskog građevinca)?
Hoće li pisati kazne i direktoru škole u čijem dvorištu privatni sportsko-rekreativni klub ima balon za fudbal, preko puta naše zgrade, gde se deru i piju "rekreativci" do iza ponoći?
Hoće li iko rešiti da radi svoj posao i sprovodi zakon, bez protekcije, ikada???

Brka

pre 4 godine

Hipotetički, koliko bi koštalo npr. 10ak bilmeza da svako veče na parkingu do 1 po ponoći prave haos, piju alkohol, lome flaše i prave smeće, sede na haubama, puštaju glasnu muziku i urlaju iz sveg glasa? I tako dve godine samo ako nije neka mećava napolju.

Ovakvih situacija ima u svakom naselju. Policija i ako jednom u 100 godina dodje, malo popriča sa njma i ostavi "decu da se zabavljaju"... A mi ćemo da se utišamo na 30db, i da se uvučemo u mišiju rupu, jer smo tamo najtiši.

los anđeles

pre 4 godine

Meni ova buka ne smeta preko dana. smeta mi kad komsija dovede drustvo pa puste muziku posle ponoci, pa onda moram da idem da ih molim u 4h ujutru da smanje jer nam smeta, jer inace smo neispavani zbog bebe., a i da nismo, zaboga, poštujte.Ali ne! Oni se izvinu i nastave po starom. ološ!

dusan

pre 4 godine

Ono sto treba rade da sprecavaju nelegalnu gradnju i gradnju bez dozvole to ne radi ,kao i policija koja nista ne preduzima. Mi smo u vecem problemu kao zemlja zbog nelegalne gradnje ,nezakonitog izvođenja nego ovi prekršaji. Cilj nije represija i
kažnjavanje ljudi za male prekršaje nego prevencija i edukacija. A nezakonita gradnja ,pa nju niko ne sprečava. Policajci i komunalna kazu to nije njihova stvar a građevinska ne moze nista da preduzme. Pa dokle cemo da budemo divlji zapad a hocemo u Evropu. Ministarka nista ne preduzima.

mandarin

pre 4 godine

Ajde, to je jedna strana medalje. A šta ćemo sa besnim turiranim automobilima i motociklima , sa neasfaltiranim trotoarima posle javnih radova, da izbrisanom belim linijama na pešačkim prelazima bez asfaltne pristupnice...itd. Ko za to odgovara?

komunalna milicija

pre 4 godine

Nista od toga. Mi te odluke imamo odavno.bez dva svedoka, komsije koje zive pored da svedoce, nema nista od prekrsajnog naloga.

Komsija

pre 4 godine

Nemojte molim vas.

Centar, zona 2 u Beogradu. Kafana/restoran radi skoro 24h dnevno, nema istaknuto radno vreme. Pola komsiluka prijavljuje non stop. Komunalci dodju i jedu. Radi svake noci do 3-4 ujutru, vikendom do 4-5 i meseci nista, jedno veliko nista!

I onda ovaj tekst. A kome da prijavimo komunalnu policiju pravo je pitanje?

Game of thrones

pre 4 godine

Zašto je u Banatskom Dvoru nemoguće disati, ovde treba ozbiljan prilog o tome napraviti, da se vidi ko se s kim tali i dozvoljava ovo, počev od inspekcije pa na dalje...

Idemo redom gospodo

pre 4 godine

Kafići koji nisu u stambenim zgradama ali su okruženi istim? Splavovi koji ne daju hiljadama ljudi mira noću? To je previše komplikovano da se reguliše? Ej uvode nam neke eu propise iz uredjenih i kulturnih zemalja a ne mogu da srede vašar i pakao kroz koji prolaze ljudi koji imaju neki gorepomenuti objekat u blizini? Moje mišljenje: da se rešiti ta rupa u zakonu odgovarajućim podzakonskim aktom bez većeg problema ALI vlastodršci su duboko umočili svoje masne prstiće u ugostiteljske objekte.

miloš

pre 4 godine

Dragi "komunalci" znači poslije 159 prijava prošle i već više od trideset ove godine jurišaćete u čoporima na splavove koji od 23.30 do 05.00 svakodnevno proizvode buku u mom stanu ne manju od 60 decibela.Da li ćete i dalje biti nenadležni za tu torturu ,a kažnjavati za veš mašine?