- Komentari -
 1. Posle Servo Mihalja reci da je ovo najveca investicija ikad u Zrenjaninu je ... smesno.
  (Oslo, 22. avgust 2018 13:36)

  # Link komentara

 2. Tačno je da je direktor vizionar Rade Marinković napravio auto gumu Tigar još 70ih godina jer je doveo amerikance Gudrič u Tigar, a kasnije ih je kupio Mišlen.
  To svi znaju.
  Napravio je u to vreme socijalizma i radničko Tigrovo naselje u privatnom vlasništvu zbog čega mu je Komunistička partija i Udba bila za petama.

  Novi direktor jeste hapšen jer je doveo radnike u preostalim fabrikama koje nije kupio Mišelim, obuća,..., bez plate i zdravstvene knjižice.
  (radnik, 22. avgust 2018 09:53)

  # Link komentara

 3. Samo da ne placaju radnikr kao u Kini!
  (Nikad se nezna, 21. avgust 2018 19:35)

  Problem je sto su plate u Kini vece nego u Srbiji. Dok mi stojimo u mestu Kinezi brzo napreduju. 2% rasta kineskog BDP od preko 10 triliona, je mnogo vise nego 2% na srpskih 40 milijardi. Za 10-20 godina Kinezi ce imati jacu ekonomiju i veci BPD nego US, tj. bice najveca svetska ekonomija.
  (Mirko, 22. avgust 2018 09:08)

  # Link komentara

 4. Bićemo Evropska Kina, zemlja fabrika, jeftine tehnologije i zagađenja.
  (A3, 22. avgust 2018 08:58)

  # Link komentara

 5. Ovde je racunica jasna, Kinezima treba jevtina radna snaga bez ikak ih prava i okruzenje koje mnogo ne zateze sto se tice tamo neke ekologije. Gospodaru treba fabrika gde narod moze da se zaposli i da ima tek da prezivi a od njihovih doprinosa da isplacuje penzije. Niska primanja su kljucna stvar za nesmetano vladanje jer se tako siromasan i gladan covek drzi u strahu da i to malo ne izgubi. Kod nekih naroda ovakav rezim bi odavno pao ali ne i kod Srba, oni su navikli da gospodaru budu pokorni i sto je rezim tvrdji a on je pokorniji.
  (Bager, 22. avgust 2018 08:47)

  # Link komentara

 6. pa mi vise ni zid ne umemo da ozidamo.
  (miki, 22. avgust 2018 07:38)

  # Link komentara

 7. U Rakovici je postojala fabrika guma "Rekord"...bio sam tamo poslom...nista prljavije nisam video?
  (pprvi dan skole u Svedskoj, 21. avgust 2018 23:12)

  Bilo tako i u Pirotu dok francuzi nisu kupili Tigar. Jednostavno mi i ekologija nikako ne mozemo zajedno.
  (kimi, 22. avgust 2018 07:12)

  # Link komentara

 8. Nećemo da se bavimo poljoprivredom i ekologijom, već dozvoljavamo prljavu tehnologiju koja će nas dokrajčiti. Ova generacija je zaslužila sve što joj se dešava jer glasa za najgore, ali je problem što će buduće generacije naslediti upropašćenu i zatrovanu zemlju. Naši preci je nama nisu takvu ostavili.
  (Vuk, 22. avgust 2018 04:41)

  # Link komentara

 9. @@@@@
  Neodgovorna ekipa njegovih naslednika prodala je 100% auto gumu Michlenu i taj inače kasnije hapšeni direktor je postavio za direktora Miclenovog Tigar Tajersa svog sina, dinastija Nikolić.
  @@@@@

  Ajde ne lupetaj!
  Ta neodgovorna ekipa o kojoj pišeš - misli 20 godina unapred i zna da u svetu stane pored najjačeg proizvođača, što je i uradila a radnici pored toga što svi rade, su dobili deonice. Inače direktor o kome pričaš je pokojni Dragan Nikolić i za njegovo vreme radnici su dobili najviše. Njegov sin Pera Nikolić ga je nasledio tako što je prvo prošo sito i rešeto kod njegovog oca tako da je sposobniji od 10 direktora zajedno.
  . Još nešto, lično je bio samnom u rezervnom sastavu prilikom nato agresije i jeo onaj obični vojni lebac kao i ja.
  Takođe sada je broj radnika Tigar Tyresa porastao za 1000 i to baš dok je bio on direktor, tako da ostavi se tih priča za malu decu!
  Molim da mi se komentar objavi zbog pokušaja lika da se ostavi ružna slika Tigar Tiresa jednog od najvećih izvoznika u Srbiji!
  (Borg, 22. avgust 2018 04:20)

  # Link komentara

 10. zrenjaninci i ovako nemaju dobru vodu za pice. malo otpada nece naskoditi.
  (vozac, 22. avgust 2018 04:06)

  # Link komentara

 11. Možda se tada neće osećati smrad kafilerije, hah! Svako tu dobije deo kolača a, životna sredina, zagađenje, koga je briga! Imaju "ovi" stručnjake, rešavaju urgentno! Ako je povećano zagađenje, povećaće i skalu dozvoljenog, kao sa "aflatoksinom"! Zašto ne grade fabriku guma n.p. u Vrnjačkoj banji?! Voda ne ispravna, vazduh zagađen, jedina reka,Begej, u kojoj možeš da upecaš jedino leš! A Zrenjaninci ćute i gledaju, kako se bagra, sa kupljenim diplomama i doktoratima, bahati i bogati!
  (Zrenjaninac, 22. avgust 2018 02:00)

  # Link komentara

 12. Divno. U sred Vojvodine koja moze da bude nova Holandija jer ima kapacitete da ozbiljno snabdeva Evropu hranom, mozda cak i organskom.. Mi dizemo fabriku guma koja ce da zagadjuje sve oko sebe. Prodajemo se budzasto, palimo se na price o zaposljavanju a ne shvatamo da ti ljudi nece raditi 8h dnevno 5dana nedeljno za 1500e vec ce rintati za minimalac. Gde je tu ulaganje u buducnost? Na duge staze ovo je jako veliki promasaj! Ulozite u poljoprivredu, pomozite malom seljaku i iskoristite resurse koje Vojvodjanska zemlja ima, umesto sto dovodite trovace i gonice robova!
  (NSadjanin, 22. avgust 2018 00:12)

  # Link komentara

 13. lepo zatvorili domace prehrambene industrije i sad dovode kineske trovace,no coment sve je jasno
  (jang trovac, 22. avgust 2018 00:00)

  # Link komentara

 14. Свака иоле озбиљна држава одавно је забранила производњу аутомобилских гума и осталих производа од гуме пре свега из еколошких разлога. Најпознатији светски произвођачи у овој области одавно су преселили производњу из САД, Француске, Немачке, ... у Србију, Турску, Индију, подсахарску Африку, Кину и Вијетнам где не постоје никакви еколошки стандарди, прописи и казне.(Горан, 21. avgust 2018 20:08)Gumarske kompanije su proizvodnju izmestili u istočnu i južnu Aziju zbog jeftine radne snage,a ne iz ekoloških razloga.Ne znam kakvi su ekološki standardi u SAD-u kad je ta zemlja jedan od njavećih proizvođača nafte,koju većinom dobija eksploatacijom škriljaca i time trajno uništava podzemne vode na celoj teritoriji zemlje.
  (bussiness, 21. avgust 2018 23:51)

  # Link komentara

 15. Ajde ovako

  1.Tigar Tyres ili Tigrov Mishelin koji se nalazi u Pirotu i koji je 100 puta savremeniji od bilo koje kineske firme za gume (zato što su najsavremenije robotizovane mašine prevezene iz francuske) ima sistem za prečišćavanje vazduha koji košta taman pola koliko ovaj kineski gigant namerava da uloži u Srbiju.
  Čisto sumnjam da će u Zrenjaninu kinez da nešto preterano uloži, tako da građani mogu samo da se mole da će tako nešto da ulože.
  2. Ovo na primer na slici u tekstu je Mislenova Pilot guma i njena obeležja. Ovde u Tigru se odavno proizvode gume brzinskih ideksa "W" i "Y" (300 km/h) o kojima kineski proizvodači na proizvodnju na veliko mogu samo da sanjaju! Tek o kvalitetu je glupo bilo šta uporediti, jer će mo njima biti glavni kupci baš mi i 5 zemlje sveta po ekonomiji.
  3. Posao gumara je mnoooooogo težak posao i lebac mnogo korica ima a bez automatizacije i savremenih sredstava posao je gori nego u rudniku!
  Čisto nešto sumnjam da će kinez da ti da automatizaciju i prevozna sredstva a radnici ima da tegle ko sivonje i da padaju u nesvest samo tako.
  4. Kolko li će kinez da plati ? Ne znam. Ali nebi u koži Zrenjanincima gumarima bio uopšte.
  5. Koliko će firma da traje? Nadam se što više ali im nebi dao mnogo.
  Mišlen je sa Tigrom gotivo 50 godina kao saradnik (od 70 i neke) da bi ga preuzeo 100% tek pre oko 7 do 10 godina. A onaj Tigar je bio jedna od najjačih firmi u Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji. E sad Mišlen je ubedljivo najjača firma na svetu stara je 100 godina i drži najveći deo kolača na svetu pa ima nešto što je najbitnije u celoj toj industriji a to su plantaže kaučuka koji se dobija prirodnim putem!
  Šta je ono najbitnije što želim da napišem.? Ja lično nikada nebih stavio gume na svom vozilu u čijoj smesi nema prirodnog kaučuka.
  Tako razmišljaju oni koji znaju ponešto o gumi a oni bogati na zapadu, već imaju cenu koja im ovo garantuje.
  (Borg, 21. avgust 2018 23:41)

  # Link komentara

 16. najsavremenija fabrika guma u Evropi,zato sto nigde na zapadu nema fabrika guma.Oni te prljave fabrike sele u istocnu Evropu,.Mi se ponosimo fabrikom koja ce da nas zagadi
  (janko, 21. avgust 2018 23:37)

  # Link komentara

 17. ... prljave tehnologije... zagađenje i uzbuđenje...
  (andrak, 21. avgust 2018 23:36)

  # Link komentara

 18. Prvu fabrriku auto guma u Srbiji je još 1974. napravio u "Tigru" legendarni direktor dipl. ekonomista Rade Marinković Gala tako što je u sred socijalizma otišao u Ameriku po licencu i dobio od Gudriča zajedničko ulaganje, što je tada bila jeres.
  Preselio je Koblenc u Pirot, jedva dobio odobrenje države, čitaj partije i tako je krenulo.
  Kasnije je Michelin kupio Gudrič i sa 25% ušao u Tigar.
  Neodgovorna ekipa njegovih naslednika prodala je 100% auto gumu Michlenu i taj inače kasnije hapšeni direktor je postavio za direktora Miclenovog Tigar Tajersa svog sina, dinastija Nikolić.
  Prvog zaslužnog direktora proglasili su za komunističkog direktora, a ovaj što je sve to samo prodao bio je valjda moderan menadžer.
  Ali grad i radnici pamte.

  Od sudjenja naravno ništa, sve se zataškalo.
  (bgd, dobro upoznat, 21. avgust 2018 23:33)

  # Link komentara

 19. Za kineze vazi da su najgori poslodavci na svetu. Pride je i brend guma nizerazredan.
  Posto ce plate biti u rangu minimalca, kakva korist od "najmodernije"?!
  Sve u svemu, totalno nebitan momenat u ukupnom skoru propale srpske privrede.
  (White Power, 21. avgust 2018 23:28)

  # Link komentara

 20. Ko da mi sami ne znamo da napravimo fabriku, mosti ili autoput. Tužno je da postajemo jeftina svetska radna snaga i to u sred Evrope.
  (Wlad, 21. avgust 2018 19:07)
  Napraviti fabriku od betona je jedno a plasirati proizvod na globalno trziste i biti konkurentan je sasvim drugo a to mi ne umemo.
  (achitwn, 21. avgust 2018 23:27)

  # Link komentara

 21. Ma ovo propada brzo.. Ako misle za Evropsko tržište jako su se zeznuli.. Možda može kod nas, Makedoniji, BiH, Bulgariji I možda Rununiji.. Niko drugi I'm neće kupiti te gume.. Jednostavno se neisplati.. Ja sam kupio neke kineske Nankang zato što sam mislio da ušparam malo para.. Koštale 59 Evra kontra ContiContact koje su koštale 111 Evra.. Ja ih do sad balansiram 4 puta a 20 Evra.. Jednostavno nestabilne pneumatike.. Nikad više jeftine gume meni..
  (HanSolo, 21. avgust 2018 23:24)

  # Link komentara

 22. Radim za americku firmu koja se bavi prodajom novih i polovnih pneumatika. Linglong ne spada cak ni u srednju kategoriju po kvalitetu....strasno sta sve covek moze da procita....
  (Gumar, 21. avgust 2018 23:20)

  # Link komentara

 23. Imala je Srvija dve vrhunske fabrike guma! Tigar i Trajal!!! Ali...
  (Profesionalac, 21. avgust 2018 22:03)
  .... Tigar prosirio proizvodnju na Riken, Taurus i Orium (plus Tigar), u Trajalu se prave Starfire, sve i dalje radi. Razocaran?
  (zile, 21. avgust 2018 23:18)

  # Link komentara

 24. .....na mestu Rekorda iz Rakovice koja je bila jedan od centara industrije nikao je tržni centar. Ta fabrika je proizvodila gume.....
  (skoza, 21. avgust 2018 23:17)

  # Link komentara

 25. U Rakovici je postojala fabrika guma "Rekord"...bio sam tamo poslom...nista prljavije nisam video?
  (pprvi dan skole u Svedskoj, 21. avgust 2018 23:12)

  # Link komentara

 26. Zamisljam razgovor sa drugarima: "Ljudi, kupio sam 4 nove zimske gume, Sandong Linglong..."
  (Jul Briner, 21. avgust 2018 23:11)

  # Link komentara

 27. (Profesionalac, 21. avgust 2018 22:03)
  Ima ih i sad. Trayal je Cooper Tyres, a Tigar Tyres je vlasništvo Michelina. U ovoj industriji se ne može bez velike firme iza sebe, ali te fabrike rade i nisu subvencionisane.
  (gumar, 21. avgust 2018 22:59)

  # Link komentara

 28. Neko ko je potpuno apolitican,trudim se da stvari sagledam iz perspektive obicnog gradjanina Zrenjanina.Mislim da je ovo odlicna vest za grad.Otvaranje jos jedne fabrike u gradu dovodi do toga da ce poslodavci biti primorani da daju vecu platu ako hoce dobrog radnika.Opste je poznato da se radnici vec uvoze iz Kikinde,Vrsca.Danas ko hoce u Zrenjaninu uvek moze da ima platu od 45.000.To je malo,ali je zo republicki prosek..
  (Patriciodeltoro, 21. avgust 2018 22:59)

  # Link komentara

 29. Lako za gume, ali ovo je veliki zagadjivac. Nesto nisam siguran da ce se drzati i onoga sto bi morali da su fabriku otvorili u EU.
  (hm, 21. avgust 2018 22:57)

  # Link komentara

 30. Kompanija je poznata i jaka u svojoj bransi ali to ne menja cinjenicu da je to jos jedna u nizu subvencionisanih koje ce ovde naci jeftinu radnu snagu. Nazalost, u tekstu smo ostali uskraceni za info koliko novca poreskih obveznika ce nas kostati sve ovo. Na stranu sto je u pitanju prljava industrija.
  (Moca, 21. avgust 2018 22:37)

  # Link komentara

 31. Prve vesti su bile da ce investicija biti oko 500 miliona, sad je investicija "porasla".
  Istina je da su se mnoge drzave borile da bude fabrika kod njih, ukljucujuci i Dansku.
  Fabrika je planirana da snabdeva evropsko trziste, jeftinije je nego transportovati gume iz Kine ili sa Tajlanda.
  Malo je mesta gde moze da se nadje parcela od preko 130ha. Zrenjanin ima takve parcele. Mnogo bi bolje bilo da se tu gradi neki tehnoloski park, a ne fabrika za fizikalisanje.
  (Iks Oks, 21. avgust 2018 22:17)

  # Link komentara

 32. Hahaha... kao sto su arapi uložili 3 milijarde u Beograd na vodi. Ko još može da veruje u ove SNS laži? Svaki dan neke najave, a realizacija nikakva. Nije Vučić ispunio ni 5% onoga sto je obećao, ali narod brzo zaboravlja stara i slepo veruje u nova obecanja. Kada imaš monopol na medije možeš da lažeš šta hoćeš.
  (miki, 21. avgust 2018 22:11)

  # Link komentara

 33. Odlična vest za Banat. U toj industriji su dobre plate. Samo treba tražiti da se poštuju ekološki standardi. Ovi što kukaju bi hteli plate bez rada i industrije. Nema čiste fabrike koja ne zagađuje i bogate države bez dobrih proizvoda i usluga.
  (samo da se zna, 21. avgust 2018 22:05)

  # Link komentara

 34. Imala je Srvija dve vrhunske fabrike guma! Tigar i Trajal!!! Ali...
  (Profesionalac, 21. avgust 2018 22:03)

  # Link komentara

 35. Razumem da su ljudi zabrinuti za svoju okolinu, to je u redu. Ne razumem ove druge sto pljuju da je to niska tehnologija, slabo placeno itd, a kladim se vecina takvih ima treci stepen obrazovanja, pa bih pitao za koju su oni visoki tehnologiju kvalifikovani?
  (miksa, 21. avgust 2018 21:58)

  # Link komentara

 36. Neka dolaze investitori i dobro dosli ali molim vlast samo ako može da dodju o svom trošku da kupe plac plate priključke i ostale džbine kao i srbi pa neka grade i rade samo nemoj da im dajemo kao fijatu donacija veca od plata svake godine i nista ne placaju.
  (jovan, 21. avgust 2018 21:56)

  # Link komentara

 37. Bice plata sigurno 30000
  (Kino, 21. avgust 2018 21:53)

  # Link komentara

 38. Izuzetno prljava industrija u sred zitnice Srbije, tako je!
  (Zeljko R., 21. avgust 2018 21:46)

  # Link komentara

 39. Kinezi imaju kvalitetnu robu to sto mi nemamo oara da kupujemo la nam salju samo skart to je drugo.
  (backoman, 21. avgust 2018 21:41)

  # Link komentara

 40. Још једна, оно баш - еколошка фабрика.
  Ал ће бар плате бити и преко 200 евра...
  (+MAKSIM, 21. avgust 2018 21:39)

  # Link komentara

 41. Свака иоле озбиљна држава одавно је забранила производњу аутомобилских гума и осталих производа од гуме пре свега из еколошких разлога. Најпознатији светски произвођачи у овој области одавно су преселили производњу из САД, Француске, Немачке, ... у Србију, Турску, Индију, подсахарску Африку, Кину и Вијетнам где не постоје никакви еколошки стандарди, прописи и казне.
  Горан
  ******
  Srbinu ne valja motanje kablova, fabrika guma, prerada rude.... sve sto nije samoupravljanje i državni posao....
  Jedino mu odgovara ladovina, javasluk i proizvodnja nacionalizma. I to da je plaćeno najmanje 500€.
  (Prokleta avlija, 21. avgust 2018 21:37)

  # Link komentara

 42. U poslu sa gumama, u Nemačkoj, sam već 22 godine. Linglong se ovde prodaje, kao i u ostatku evrope. To je odgovor na komentar kako se te gume sigurno neće prodavati na evropskom tržištu. Hoće, kao i sve ostale koje se proizvode bilo gde u svetu.

  E sad, daleko je Linglog od visokokvalitetne gume, šta više spada u najjeftiniji segment guma. Ove godine su izdali malo savremeniji profil, ali daleko je to od renomiranih marki.

  Ostatak teksta ne vredi komentarisati, oda vođi kao i svaki drugi tekst.
  (Republikanac, 21. avgust 2018 21:26)

  # Link komentara

 43. A kaže i da će Kinezi da pošume pola Srbije kaučukovim drvetom. Ima Srblji da se obogate zasecajući koru od drveta i skupljajući dragoceni kaučuk. Osim za fabriku guma biće, kaže, i za izvoz na strana tržišta...
  (Zoran, 21. avgust 2018 21:22)

  # Link komentara

 44. Posle se čudite otkuda toliko raka u Srbiji!? Ekonomska korist? Znate li koliko košta lečenje jednog obolelog o trošku državnog fonda zdravstvenog osiguranja? - Koji smo mi degenerici da pored ovakve zemlje ne znamo šta ćemo s njom!
  (Ahtung, 21. avgust 2018 21:20)

  # Link komentara

 45. ja razumem da vecina ne moze da se razume u gume za kamione ako se ne bavi time ali ne razumem odakle vam pravo da pljujete ako se ne razumete? linglong pravi stvarno kvalitetne gume za kamione i prodaje se svuda u evropi i kod nas, to sto vi niste culi ne znaci da ne valja. ako stvarno dolaze to je velika stvar za srbiju ali ne verujem jer im je trziste eu a mi nismo tamo
  (xyz, 21. avgust 2018 21:17)

  # Link komentara

 46. Bravo za moj grad:)
  (alex, 21. avgust 2018 19:42)


  Bravo bravo. A jel osetiš kad smrdi kafilerija?
  A jel znaš da to ne može da se reši?
  Ali ovo je bravo... A jel znaš da ne smeš da piješ vodu sa česme? A jel znaš da kad ne smrdi kafilerija onda smrdi Begej? A jel znaš da je ekstazi ponudjen djacima u osnovnim školama po Zrenjaninu i da niko nista nije preduzeo?
  Bravo za tvoj(naš) grad...
  (Vladimir, 21. avgust 2018 21:17)

  # Link komentara

 47. Kineski investitor hoće da dođe u Zrenjanin, hoće da uloži skoro milijardu dolara u celu investiciju. Čekaju odobrenje svog ministarstva i mi mislimo da neće biti problema i da će oni doći u Zrenjanin", kaže Janjić. 

  Kad procitas ovo, vidis da gradonacelnik nema pojma sta je MILIJARDA, onda shvatis ko nas vodi - za tu milijardu koju ovaj pominje mogu da kupe skoro 10 (DESET) PKB-a koji bi im se otplatio za 6 meseci!
  (svasta, 21. avgust 2018 19:52)

  A vidi se da ti nemas pojma sta je gumarska industrija, jedna od najprljavijih u svetu. Razvijen svet trazi od takvih industrija enormna ulaganja u ekoloski aspekt takve proizvodnje ali toga u Srbiji nema. Kod nas mogu da seku sume, truju zemlju i vodu do mile volje a za to dinar da ne izdvoje. Zato ce ovo biti meka i medina teskoj i prljavoj industriji, em za male pare mogu da uposle nasu nekvalifikovanu radnu snagu (koja masovno i glasa za ovu vlast) em mogu da zagadjuju besplatno koliko hoce.
  (Bane, 21. avgust 2018 21:16)

  # Link komentara

 48. visoko kvalitetne pneumatike đungđong pingpong...
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (eu, 21. avgust 2018 19:27)

  Ovaj sarkastican komentar dolazi od neinformisanosti oko kineskih proizvoda. Evo npr. Huawei je treci najveci proizvodjac mobilnih telefona. Kinezi prave svoje automobile, vozove, brodove. Imaju monumentalne infrastrukturne projekte. Napreduju u svim oblastima, verovatno su i naucili da naprave pristojne gume. A mi? Sta smo mi naucili? Sta to mi kvalitetno proizvodimo? Sve sto je Juga proizvodila bila je neka licenca, sad ni to ne umemo. A kad se vec ismevate, moram da pitam, koji ste vi proizvod dizajnirali, proizveli i prodali?
  (123, 21. avgust 2018 21:15)

  # Link komentara

 49. Kinez dobar sluga zao gazda
  Živi bili pa videli
  (vaste, 21. avgust 2018 21:07)

  # Link komentara

 50. U istom tekstu,a to ovaj clanak ne navodi stoji i sledece:Dolazimo u Srbiju zbog jeftine radne snage i energenata.
  (Miško, 21. avgust 2018 21:00)

  # Link komentara

 51. Zivim u Zrenjaninu i ovo je lepa vest za nas.
  (TheWaskez, 21. avgust 2018 20:58)

  # Link komentara

 52. Samo nam to još fali...i ovako ne možemo da dišemo od kafilerije
  (dvebajage, 21. avgust 2018 20:51)

  # Link komentara

 53. Zamisli koliko smo jeftina radna snaga kad Kinezi prave halu u Srbiji i zaposljavaju nase radnike. Znaci..... dno
  (Gradjanin, 21. avgust 2018 20:47)

  # Link komentara

 54. Ozbiljna firma koja posluje sa solidnom zaradom, deo je grupe koja ima preko 13 000 radnika. Izvozi mnogo i u Evropu. Imaju svoje poslovne i politicke razloge zašto dolaze u Srbiju. To je uspeh za Vućića i za Srbiju.
  (uspeh bez greške, 21. avgust 2018 20:42)

  # Link komentara

 55. Imam gume pomenute kompanije skoro godinu dana, i mogu da kažem da je odnos cena/kvalitetet ODLIČAN.
  (Aleksandar Đorđević, 21. avgust 2018 20:39)

  # Link komentara

 56. Dobro, drugari, sto mora sve tako negativno? DA, HOCE se prodavati u Evropi

  [link]

  Cak nisu ni tako lose gume, ali naravno nisu ni najbolje, ni blizu Continental, Dunlop ili Goodyear ali nisu ni najgore. Njihova ciljna grupa nije premium nego budget, dobra vrednost za manje novca. OK?
  (Horst Ludwig Georg Erich Wessel, 21. avgust 2018 20:35)

  # Link komentara

 57. За оне који незнају, производња гума је једна од најпрљавијих производњи, и многе земље их избацују. Осим тога велики су потрошач енергената, па верујем да су за то тражили посебне услове.
  (Гиле, 21. avgust 2018 20:33)

  # Link komentara

 58. Koje su to gume? El neko zna brend guma?
  (C i n i k, 21. avgust 2018 19:44)

  Ja znam,igrom slucaja. Jeftina i losa guma. Za svako izbegavanje.
  Guma se zove kao i firma Linglong. Tzv. plasticne gume.
  (Slobodni Klikeri, 21. avgust 2018 20:31)

  # Link komentara

 59. Mi smo cudo nad cudima
  (Beli, 21. avgust 2018 20:25)

  # Link komentara

 60. Srbija se razvija, sada više ne motamo kablove, sada radimo sa gumom. Visoka tehnologija, najsavremenija.
  (zli vuk, 21. avgust 2018 20:22)

  # Link komentara

 61. Jedan je veliki Vođa.
  Skoro sam zaplakao od sreće.
  Skoro svaki dan da zaplačem od sreće.
  (SimonVizental, 21. avgust 2018 20:22)

  # Link komentara

 62. Гуме за 20€ и плате од 200€
  (ххх, 21. avgust 2018 20:20)

  # Link komentara

 63. U Zrenjaninu ima sve više posla a lokalni poslodavci se već žale kako Drekslmajer daje prevelike plate. Ako proradi ova fabrika to može biti samo dobro, platiće onoliko koliko budu morali. Sa druge strane zaposlenje je dobrovoljno, nikog neće puškom terati da radi. Treće, da li je fabrika čuveno svetsko ime ili ne, zaposlenima ne znači ništa. Četvrto, kome će i pošto da prodaju gume je briga menadžmenta firme a ne bilo koga drugog. Srbi samoupravljači nikako to da shvate. Svima su puna usta mišlena ili gudjira ali ja koji ih stvarno stavljam na auto imam muku da ih pronađem jer svi nude nekakve marke za koje nikad nisam čuo jer ih svi kupuju zbog cene. Čak me ubeđuju da je nokian premijum brend.
  (Milan, 21. avgust 2018 20:20)

  # Link komentara

 64. Bravo za Zrenjanin!!!
  Sa ukupnih 2,8% zelenih povrsina, gde nam reka izgleda kao mocvara, svaki drugi mesec grad opasno zaudara, mi smo izborili za fabriku guma?!
  a negde u senci stoji i ceka Tenis da digne farme svinja...

  Zelite vrhunsku platu (300-350 eura)
  Idelan cist vazduh
  Kupanje u zelenoj lekovitoj bari
  Organska svinjetina na trpezi
  oblak umesto vasih guma

  Dobrodosli u Zrenjanin ???
  (Dare, 21. avgust 2018 20:18)

  # Link komentara

 65. prljava tehmologija u sred Banata. Bravo.....
  (boris, 21. avgust 2018 20:16)

  # Link komentara

 66. Ekstra, znači odgovara nam da kod kineza radimo za platu ali nam nije odgovaralo da Tigar i Trajal budu u državnom vlasništvu ???
  (sve je propaganda!, 21. avgust 2018 20:16)

  # Link komentara

 67. U Zrenjaninu ne valja voda a uskoro ni vazduh ...
  (komentatorX, 21. avgust 2018 20:14)

  # Link komentara

 68. E tek cemo sada tesko zadrzati radnike.
  (Vidakovic_Impel and Goran_gomex, 21. avgust 2018 20:09)

  # Link komentara

 69. Свака иоле озбиљна држава одавно је забранила производњу аутомобилских гума и осталих производа од гуме пре свега из еколошких разлога. Најпознатији светски произвођачи у овој области одавно су преселили производњу из САД, Француске, Немачке, ... у Србију, Турску, Индију, подсахарску Африку, Кину и Вијетнам где не постоје никакви еколошки стандарди, прописи и казне.
  (Горан, 21. avgust 2018 20:08)

  # Link komentara

 70. Prljavu tehnologiju sele iz Kine u Srbiju. Bravo Srbija.
  (l, 21. avgust 2018 20:08)

  # Link komentara

 71. Лично Вучић координира...Да није тужно било би смешно!
  (Милош, 21. avgust 2018 20:07)

  # Link komentara

 72. svi oni dolaze jer je jeftina radna snaga i to je normalno u biznisu. sta bi nas narod da ima platu kao u nemackoj? ajte budimo realni.
  (ledenjak, 21. avgust 2018 20:06)

  # Link komentara

 73. Prelepo i zdravo iznad svega!
  (kafka, 21. avgust 2018 20:06)

  # Link komentara

 74. Samo da ne placaju radnikr kao u Kini!
  (Nikad se nezna, 21. avgust 2018 19:35)

  E druže, da bar plaćaju radnike ko u Kini!
  (Hamlet, 21. avgust 2018 20:02)

  # Link komentara

 75. E Zrenjaninci, sada cete videti i osetiti, sta znaci imati Kineze kao poslodavce. U medjuvremenu pitajte nase radnice koje rade u njihovim prodavnicama.
  (M. Radisavljevic, 21. avgust 2018 20:01)

  # Link komentara

 76. Александар Вучић је координатор тима који преговара са инвеститором. Откада то спада у обавезе председника?
  (Гералт, 21. avgust 2018 20:00)

  # Link komentara

 77. Da li ste svesni da ni Kina vise ne zeli da truje svoju zemlju, i polako prebacuje proizvodnju u zemlje sa jos jeftinijom radnom snagom? Mi smo zemlja cetvrtog sveta, rupa za djubre.
  (AndyK., 21. avgust 2018 19:58)

  # Link komentara

 78. sjajno! imali smo kaučukaru na 20 km od grada koja nas je trovala i sad će da nas dokrajči fabrika gume
  (vlada, 21. avgust 2018 19:56)

  # Link komentara

 79. najprljavija tehnologija
  UBIJA!
  (ivana, 21. avgust 2018 19:54)

  # Link komentara

 80. Koliko smo dogurali kad smo postai jeftina radma snaga cak i za kineze..
  (anonimus, 21. avgust 2018 19:53)

  # Link komentara

 81. Kod nas svaki put kad se otvori neka " fabrika ", ona je najsavremenija u svetu!
  (MomaSRB, 21. avgust 2018 19:52)

  # Link komentara

 82. Kineski investitor hoće da dođe u Zrenjanin, hoće da uloži skoro milijardu dolara u celu investiciju. Čekaju odobrenje svog ministarstva i mi mislimo da neće biti problema i da će oni doći u Zrenjanin", kaže Janjić.

  Kad procitas ovo, vidis da gradonacelnik nema pojma sta je MILIJARDA, onda shvatis ko nas vodi - za tu milijardu koju ovaj pominje mogu da kupe skoro 10 (DESET) PKB-a koji bi im se otplatio za 6 meseci!
  (svasta, 21. avgust 2018 19:52)

  # Link komentara

 83. Bice i fabrika cipova, a bice i Mercedes autobusi.
  Ovo je zemlja fizikalaca i motaca kablova, manite nas gluposti.
  (djokajlo, 21. avgust 2018 19:44)

  # Link komentara

 84. Koje su to gume? El neko zna brend guma?
  (C i n i k, 21. avgust 2018 19:44)

  # Link komentara

 85. Bravo za moj grad:)
  (alex, 21. avgust 2018 19:42)

  # Link komentara

 86. A hoce li biti i plate savremene ?
  (Realno, 21. avgust 2018 19:42)

  # Link komentara

 87. Plate manje nego u Kini, dabome. Da je drugacije ne bi ni dolazili.
  (Tamo Daleko, 21. avgust 2018 19:42)

  # Link komentara

 88. Najveća investicija ikada, pregovori trajali godinu dana... Plate verovatno bice najveće ikada..
  (200 €, 21. avgust 2018 19:38)

  # Link komentara

 89. A kome će kinezi da prodaju te gume, u Evropi sigurno neće.
  (Nenad, 21. avgust 2018 19:36)

  # Link komentara

 90. Samo da ne placaju radnikr kao u Kini!
  (Nikad se nezna, 21. avgust 2018 19:35)

  # Link komentara

 91. visoko kvalitetne pneumatike đungđong pingpong...
  (eu, 21. avgust 2018 19:27)

  # Link komentara

 92. Dobro znamo kolike su plate kod kineza u Srbiji.
  (200 e, 21. avgust 2018 19:27)

  # Link komentara

 93. Samo kad nisu kablovi.
  (Strah i Mir, 21. avgust 2018 19:26)

  # Link komentara

 94. Renomirano ime. U rangu sa Michelin, Goodyear i Bridgestone. Kad bi se zezali.
  (Boris, 21. avgust 2018 19:10)

  # Link komentara

 95. Dok god su poslovi plaćeni 30 hiljada dinara i radi se prekovremeno i subotom, od stranih investitora nema vajde. Nisu oni došli da nam pomognu već da preko grbače naših radnika zarade. Odjednom se plasira ta lažna priča kako bez stranih investitora ništa ne može. Ko da mi sami ne znamo da napravimo fabriku, mosti ili autoput. Tužno je da postajemo jeftina svetska radna snaga i to u sred Evrope.
  (Wlad, 21. avgust 2018 19:07)

  # Link komentara

 96. А плата? Ако плата буде 300€ онда и није нека инвестиција већ још један доказ да смо робље. Робље 21. века.
  (Ђенерал, 21. avgust 2018 18:53)

  # Link komentara