Sreda, 20.06.2018.

15:54

Ili u mom avionu, ili pešice - lou kost više nije jeftin

Rajaner, Jurovings, Viz... Zvali smo ih "lou kost“ ili "jeftini“ avio-prevoznici.

Izvor: Deutsche Welle

Ili u mom avionu, ili pešice - lou kost više nije jeftin IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 5 godina

Leteo sam jako mnogo puta iz Niša i Sofije sa Wizzair-om i Ryanair-om. Ako se karte uzmu par meseci ranije mogu se naći i po ceni 9.99 eura. Nikad nije bilo kašnjenja a od usluge i konfora dobijete tačno ono što i piše. Milano je veliki hub tako da iz Milana možete leteti po Evropi i šire i uz malo sreće po jako povoljnim cenama. Dodatni prtljag se plaća posebno i ponekad je nadoknada za torbu veća od cene karte i zato se mi uglavnom trudimo da sve stane u dozvoljeni free prtljag :-)

Ptica letacica

pre 5 godina

Ne tako davno u Rimu: u toku priprema za let za Budimpestu zove me zena iz AI da mi kaze da je let otkazan I daje mi mogucnost da me rebukira za Bp preko Beca...i stigoh ja u Bp preko Beca, cak boljim avionom (iz Beca je bio, doduse, onaj sa propelerima ali je taj let bio jako kratak) i sa minimalnim zakasnjenjem od nekih sat i po u odnosu na otkazani let. Ne smem da pomislim kako bi bilo da sam isao Wizzom, verovatno bih sa penom u ustima u poslednjem momentu kupovao novu kartu od 200+E. Za one koji imaju vremena da rostiljaju po Internetu 10 meseci ranije, i za one kojima je svejedno da li put u London pocinju u Temisvaru a zavrsavaju u Birminghamu (zasto niko ne gleda troskove tih transfera kad se hvali da je kupio kartu za 20E?), kao i za one sto im ne smeta da "poravne" na aerodromskom podu dok cekaju ranojutarnji ili prekasnjeli let, lowcosteri su odlicna kombincija. Ako hoces da putujes kratko, odmoran i ispeglan, zna se ko te vozi. Najgore je to sto su se lowcosteri jako izbezobrazili i uzimaju monopol, pa i kada neces, moras da ides sa njima jer alternative nemas. Bas nedavno sam se polomio da nadjem karte iz Londona za Palermo u julu, BA je vec imao neku ludacku cenu od 400-500 funti, a ni kod kod lowcosta karta nigde nije bila ispod 250 funti.

Davidoff

pre 5 godina

Letio sam iz Tuzle za Geteborg u jednom smjeru , naravno Wizz Air jer u Tuzli im je baza, let je bio u 11:30h ja sam došao u 08:00h da kupim kartu, znači 3 i pol šta prije leta, cijena je bila 255 eura plus 60 eura za kofer, znači ukupno 315 eura.
Pa sam poslovno išao za Kopenhagen opet u jednom smjeru , iz Sarajeva ima direktan let (avgust je bio, srce sezone) pitao sam 7 dana prije leta koliko je karta rekli su mi 600 eura, u međuvremenu saznam da iz Tuzle (opet Wizz) ima let za Malme i onda te kombijem prebace u Kopenhagen, oko sat vremena se vozi, tunel u more ulazi, cijena 220 eura i naravno opet Tuzla.
Avioni Ok, čistoća solidna, usluga žigu bigule, ništa nema džaba, sve se plaća...
Jedan kolega je uhvatio last minute za Dortmund i platio kartu čak 9 eura...
Sve je to prihvatljivo ako ne ide porodica od 4-5 članova na odmor, tada te ogule sa koferima...
Letio sam za Istanbul, april je bio, povratna karta je bila 150 eura, Turkish Airlines e to je drastična razlika, u svemu baš u svemu...
Uvijek ima kombinacija, dobar je i voz, a bome i autobus ako imate puno kofera...

hdhdhd

pre 5 godina

London-Budimpešta oko božića Ryanair, platio sam dve karte u jednom pravcu ?22 znaci ?11 po osobi ?BG izbegavati malo polazaka ima i malo destinacija a i preskup je!

abc

pre 5 godina

Wizz je zwiz po usima, uskoro ce i vazduh na udah da naplacuju.
(let let bubamaro, 20. jun 2018 17:32)

pocetkom juna Memmingen-Beograd POVRATNA karta 55e (tamo 10, nazad 45) cena sa Wizz-Club popustom ali doduse, karta kupljena 3 meseca ranije! gde ces jeftinije od toga!?

J.

pre 5 godina

Milano -Chania povratna u septembru Ryanairom 260, Pariz Easyjetom isto toliko. Za Pariz imam za te pare Air France i Alitaliju, za Chaniu nemam izbora...

Adio Pameti

pre 5 godina

@dule
Juce kupio povratnu kartu wizzair BEG HAN.ne 30 dana nego 66 dana.
25 avgust povratak 11 septembar sa koferom 26.148.
28 avgust povratak 11 septembar sa koferom 21,148.
Danas su jos vise.

I ja sam leteo za 45funti (oko 50 evra), kupio kartu 4meseca ranije, van sezone LON DUBLIN povratna.Stigao u LON Gatwick u 23:45 kasnili 155minuta. Izasao, prosao granicu u 12:20.
Autobus koji sam uplatio 16 funti otisao poslednji u 23:55.
Jedva nasao novi za 34funte.
U Dablinu slicno; cekali me prijatelji; kasnili 90 minuta; parking za dodatnih 90minuta 15evra.
Podnevni letovi su najjeftiniji (LON DUB).
U sezoni nema ispod 100funti, jutarnji ili vecernji.

Pera

pre 5 godina

@Vaske
Tacno tako..taj let je bio otkazan jer je posadi proslo radno vreme..leteli su u kontinuitetu dosta sati i imaju svo pravo ovog sveta da se pokupe i odu u hotel. A svi to vrlo dobro znaju koji opsluzuju avione i zato je uvek frka oko kasnjenja jer sve moze da prodje ali ne i prejahano radno vreme posade..dakle, zivi su ljudi. Zbog ko zna kakvog tumbanja i bicevanja od strane menadzmenta su ti ljudi radili tolike sate i jednostavno su probili plafon i tada ispastaju - putnici. Naravno, da je kompanija iole profesionalna, obezbedila bi drugu posadu i stvar resena..ali ne, oni su vas opusteno ostavili na cedilu! Losa reklama..

ankona

pre 5 godina

Loukosteri su fenomenalna opcija. Ko može da leti u sred radne nedelje, još i van sezone, ima da nađe super jeftine karte. Rejkjavik-Budimpešta 50 evra u jednom pravcu. Loukosterom sam išao do Amerike za 400 evra u oba pravca. Samo da nije avgust ili kraj jula, sve ostalo je pristupačno

Predrazek

pre 5 godina

Naravno da je kod Eurowingsa prosek 100 evra kada lete lowcoast za Tajland,Kubu,Jamaiku, Dominikansku Republiku i neke africke zemlje.

Dex

pre 5 godina

Ma sta pricate vi? Nema za svakog povolje low-cost opcije (iz Beograda prakticno nema nicega po normalnim cenama, ali to je problem Beograda), ali za vecinu trazenih destinacija itekako ima. Ja redovno putujem iz mesta u mesto, udaljenost preko 2000km. Cena (povratne) karte najcesce oko 30 eura, do 50 u najgorem slucaju. Sasvim mi odgovara. Stedi mi "tricavih" nekoliko stotina eura po letu. Ma uopste ne treba Srbiji to. Niste vi dovoljno bogati da letite jeftino.

Ivica

pre 5 godina

Jel ovo PR za ove nase? Pa i sa 70€ u proseku (sto bas i nije tacno) opet su 2,5X jeftiniji. Tendeciozno i maliciozno. Letim iz temisvara i nisa i toeto braco, bio do brisela za 16€ povratna, berlin 26, madrid 65. Cao, zdravo

Znalac

pre 5 godina

Svojevremeno je JAT drzao liniju Beograd-Malmö. Momentalno nam je samo VIZZAIR alternativa. Neudobna sedista, los odnos prema putnicima, izuzetno neprilagodjena vremena, i sta vise ako kupim igracke u avionu za moje unuke, izvrse i po trinaest puta naplatu na aerodromu Luton u Londonu. Sa izvestajem od banke zatrazim povracaj novca i izvestaj sjuarda-lopova,dobijem uputu da se obratim WIZZ u u Sofiji. Napišem na makedonskom,dobiajm @mail da ne razumeju jezik (!?!) i upute me na centralu u Budimpešti. Posle šest-sedam postova uplaen (legao) novac na mom racunu u banci. Nikakav izvestaj o kaznjavanju lopova.
VRATITE NAM LET IZ MALMÖA ZA BG. Imamo ga iz Kopenhagena ali nam je podesniji iz Malmöa.

Makki

pre 5 godina

Poskupljenje od 10 do 15 evra je apsolutno tolerantno koliko košta autobus ili voz od aerodroma do grada ako su počeli da sleću na glavne aerodrome kao normalni avioni. Ako nisu, onda možemo da očekujemo lou kost 2 kompanije na tržištu. Sad skoro sam leteo na nekoj kraćoj destinaciji sa air serbiom i to je bio klasičan lou kost tretman - ni čašu vode nismo dobili.

Aksentije22

pre 5 godina

Wizz air leti i za Dubai pa je u ove uvećane procente ušla i cena za tu liniju. Moj drug ode pre neki dan iz Temišvara za Brisel za manje od 10e pa vi vidite. Ostale zemlje dopuštaju lowcosterima da lete dok ih Srbija guši povećanim taksama a sve zbog Er Srbije.

achitwn

pre 5 godina

dalje jako jeftinije nego u Americi.
(Nesha, 20. jun 2018 16:49)
Ne slazem se. south west blujet i par drugiih su poprilicno jeftine.

Vaske

pre 5 godina

Imao sam povratni let sa jednom od gore pomenutih kompanija iz Malmea za Beograd u nedelju 03.06.2018. kada je isti let iz nepoznatih razloga otkazan. Niko nam nije dao tacno i precizno objasnjenje zasto necemo poleteti za Beograd vec su nam na njihovim salterima davali konfuzne i mahom razlicite informacije - od toga da su losi vremenski uslovi za let pa cak do toga da je avion bio u kvaru.

Kako je navedeni let otkazan novi je zakazan za ponedeljak u 13h sa napomenom da moramo da se cekirako dva sata ranije kako ne bi ostali bez povratka kuci jer je ovo vanredan let. I taj let je pomeren a niko nam nije dao nikakvo objasnjenje zastoniti su nas obavestili sms-om ili emailom.

Kasnili smo sa povratkom za Beograd, u ponedeljak nisam otisao na posao a morao sam, nisu mi nadoknadili neplanirane putne troskove ka aerodromu (presao sam preko 700km automobilom), nisu mi obezbedili hotel i hranu... sve je to bioa njihova duznost i obaveza

Na kraju pilot nam je uputio izvinjenje uz napomenu da posada nije zelela da leti jer su te famozne nedelje u kontinuitetu leteli duze od 12 sati. Toliko o njihovom kvalitetu i opravdanosti poskupljenja karata i usluga.
P.S.
I rodjaka je ove nedelje imala isti problem na istoj relaciji sa istom kompanijom...

Moca

pre 5 godina

Pre 2 meseca po prvi put sam leteo Wizzom do Hanovera i nazad. Poletanje u oba smera je kasnilo oko 35-40 min. Povratna karta sa maxi prtljagom (33 kg) i odabirom mesta u avionu 173 evra, i to kupljena 3 meseca unapred. Takva karta za let u sezoni je oko 220 evra. Možda je jeftinije od konkurencije ali samo po sebi nikako nije jeftino.

sir oliver

pre 5 godina

ma bas me briga za hranu i vodu, za tih u proseku 2 sata! zelim jeftine karte i tacnost u poletanju i sletanju! ali ni to vise nije slucaj! povratna karta podgorica milano, od 15. avgusta do 25.avgusta viz erom je 230 eura! to vise nije lou kost!

dule

pre 5 godina

wizz air.. beograd- hanover i hanover-beograd za 50 eur, ako kupite kartu minimum 30 dana ranije, pa zar moze jeftinije,a sa air srbijom to isto kosta 280 eur

CTPAX

pre 5 godina

A sta je sa nasim avio prevoznikom koji je po svemu lou kost osim po ceni. A da nasa premijerka kaze ne bije nas niko po usima da letimo sa njoma.

CTPAX

pre 5 godina

A sta je sa nasim avio prevoznikom koji je po svemu lou kost osim po ceni. A da nasa premijerka kaze ne bije nas niko po usima da letimo sa njoma.

Makki

pre 5 godina

Poskupljenje od 10 do 15 evra je apsolutno tolerantno koliko košta autobus ili voz od aerodroma do grada ako su počeli da sleću na glavne aerodrome kao normalni avioni. Ako nisu, onda možemo da očekujemo lou kost 2 kompanije na tržištu. Sad skoro sam leteo na nekoj kraćoj destinaciji sa air serbiom i to je bio klasičan lou kost tretman - ni čašu vode nismo dobili.

Aksentije22

pre 5 godina

Wizz air leti i za Dubai pa je u ove uvećane procente ušla i cena za tu liniju. Moj drug ode pre neki dan iz Temišvara za Brisel za manje od 10e pa vi vidite. Ostale zemlje dopuštaju lowcosterima da lete dok ih Srbija guši povećanim taksama a sve zbog Er Srbije.

dule

pre 5 godina

wizz air.. beograd- hanover i hanover-beograd za 50 eur, ako kupite kartu minimum 30 dana ranije, pa zar moze jeftinije,a sa air srbijom to isto kosta 280 eur

sir oliver

pre 5 godina

ma bas me briga za hranu i vodu, za tih u proseku 2 sata! zelim jeftine karte i tacnost u poletanju i sletanju! ali ni to vise nije slucaj! povratna karta podgorica milano, od 15. avgusta do 25.avgusta viz erom je 230 eura! to vise nije lou kost!

Dex

pre 5 godina

Ma sta pricate vi? Nema za svakog povolje low-cost opcije (iz Beograda prakticno nema nicega po normalnim cenama, ali to je problem Beograda), ali za vecinu trazenih destinacija itekako ima. Ja redovno putujem iz mesta u mesto, udaljenost preko 2000km. Cena (povratne) karte najcesce oko 30 eura, do 50 u najgorem slucaju. Sasvim mi odgovara. Stedi mi "tricavih" nekoliko stotina eura po letu. Ma uopste ne treba Srbiji to. Niste vi dovoljno bogati da letite jeftino.

Ivica

pre 5 godina

Jel ovo PR za ove nase? Pa i sa 70€ u proseku (sto bas i nije tacno) opet su 2,5X jeftiniji. Tendeciozno i maliciozno. Letim iz temisvara i nisa i toeto braco, bio do brisela za 16€ povratna, berlin 26, madrid 65. Cao, zdravo

Vaske

pre 5 godina

Imao sam povratni let sa jednom od gore pomenutih kompanija iz Malmea za Beograd u nedelju 03.06.2018. kada je isti let iz nepoznatih razloga otkazan. Niko nam nije dao tacno i precizno objasnjenje zasto necemo poleteti za Beograd vec su nam na njihovim salterima davali konfuzne i mahom razlicite informacije - od toga da su losi vremenski uslovi za let pa cak do toga da je avion bio u kvaru.

Kako je navedeni let otkazan novi je zakazan za ponedeljak u 13h sa napomenom da moramo da se cekirako dva sata ranije kako ne bi ostali bez povratka kuci jer je ovo vanredan let. I taj let je pomeren a niko nam nije dao nikakvo objasnjenje zastoniti su nas obavestili sms-om ili emailom.

Kasnili smo sa povratkom za Beograd, u ponedeljak nisam otisao na posao a morao sam, nisu mi nadoknadili neplanirane putne troskove ka aerodromu (presao sam preko 700km automobilom), nisu mi obezbedili hotel i hranu... sve je to bioa njihova duznost i obaveza

Na kraju pilot nam je uputio izvinjenje uz napomenu da posada nije zelela da leti jer su te famozne nedelje u kontinuitetu leteli duze od 12 sati. Toliko o njihovom kvalitetu i opravdanosti poskupljenja karata i usluga.
P.S.
I rodjaka je ove nedelje imala isti problem na istoj relaciji sa istom kompanijom...

Predrazek

pre 5 godina

Naravno da je kod Eurowingsa prosek 100 evra kada lete lowcoast za Tajland,Kubu,Jamaiku, Dominikansku Republiku i neke africke zemlje.

ankona

pre 5 godina

Loukosteri su fenomenalna opcija. Ko može da leti u sred radne nedelje, još i van sezone, ima da nađe super jeftine karte. Rejkjavik-Budimpešta 50 evra u jednom pravcu. Loukosterom sam išao do Amerike za 400 evra u oba pravca. Samo da nije avgust ili kraj jula, sve ostalo je pristupačno

Moca

pre 5 godina

Pre 2 meseca po prvi put sam leteo Wizzom do Hanovera i nazad. Poletanje u oba smera je kasnilo oko 35-40 min. Povratna karta sa maxi prtljagom (33 kg) i odabirom mesta u avionu 173 evra, i to kupljena 3 meseca unapred. Takva karta za let u sezoni je oko 220 evra. Možda je jeftinije od konkurencije ali samo po sebi nikako nije jeftino.

Pera

pre 5 godina

@Vaske
Tacno tako..taj let je bio otkazan jer je posadi proslo radno vreme..leteli su u kontinuitetu dosta sati i imaju svo pravo ovog sveta da se pokupe i odu u hotel. A svi to vrlo dobro znaju koji opsluzuju avione i zato je uvek frka oko kasnjenja jer sve moze da prodje ali ne i prejahano radno vreme posade..dakle, zivi su ljudi. Zbog ko zna kakvog tumbanja i bicevanja od strane menadzmenta su ti ljudi radili tolike sate i jednostavno su probili plafon i tada ispastaju - putnici. Naravno, da je kompanija iole profesionalna, obezbedila bi drugu posadu i stvar resena..ali ne, oni su vas opusteno ostavili na cedilu! Losa reklama..

abc

pre 5 godina

Wizz je zwiz po usima, uskoro ce i vazduh na udah da naplacuju.
(let let bubamaro, 20. jun 2018 17:32)

pocetkom juna Memmingen-Beograd POVRATNA karta 55e (tamo 10, nazad 45) cena sa Wizz-Club popustom ali doduse, karta kupljena 3 meseca ranije! gde ces jeftinije od toga!?

achitwn

pre 5 godina

dalje jako jeftinije nego u Americi.
(Nesha, 20. jun 2018 16:49)
Ne slazem se. south west blujet i par drugiih su poprilicno jeftine.

Znalac

pre 5 godina

Svojevremeno je JAT drzao liniju Beograd-Malmö. Momentalno nam je samo VIZZAIR alternativa. Neudobna sedista, los odnos prema putnicima, izuzetno neprilagodjena vremena, i sta vise ako kupim igracke u avionu za moje unuke, izvrse i po trinaest puta naplatu na aerodromu Luton u Londonu. Sa izvestajem od banke zatrazim povracaj novca i izvestaj sjuarda-lopova,dobijem uputu da se obratim WIZZ u u Sofiji. Napišem na makedonskom,dobiajm @mail da ne razumeju jezik (!?!) i upute me na centralu u Budimpešti. Posle šest-sedam postova uplaen (legao) novac na mom racunu u banci. Nikakav izvestaj o kaznjavanju lopova.
VRATITE NAM LET IZ MALMÖA ZA BG. Imamo ga iz Kopenhagena ali nam je podesniji iz Malmöa.

hdhdhd

pre 5 godina

London-Budimpešta oko božića Ryanair, platio sam dve karte u jednom pravcu ?22 znaci ?11 po osobi ?BG izbegavati malo polazaka ima i malo destinacija a i preskup je!

Davidoff

pre 5 godina

Letio sam iz Tuzle za Geteborg u jednom smjeru , naravno Wizz Air jer u Tuzli im je baza, let je bio u 11:30h ja sam došao u 08:00h da kupim kartu, znači 3 i pol šta prije leta, cijena je bila 255 eura plus 60 eura za kofer, znači ukupno 315 eura.
Pa sam poslovno išao za Kopenhagen opet u jednom smjeru , iz Sarajeva ima direktan let (avgust je bio, srce sezone) pitao sam 7 dana prije leta koliko je karta rekli su mi 600 eura, u međuvremenu saznam da iz Tuzle (opet Wizz) ima let za Malme i onda te kombijem prebace u Kopenhagen, oko sat vremena se vozi, tunel u more ulazi, cijena 220 eura i naravno opet Tuzla.
Avioni Ok, čistoća solidna, usluga žigu bigule, ništa nema džaba, sve se plaća...
Jedan kolega je uhvatio last minute za Dortmund i platio kartu čak 9 eura...
Sve je to prihvatljivo ako ne ide porodica od 4-5 članova na odmor, tada te ogule sa koferima...
Letio sam za Istanbul, april je bio, povratna karta je bila 150 eura, Turkish Airlines e to je drastična razlika, u svemu baš u svemu...
Uvijek ima kombinacija, dobar je i voz, a bome i autobus ako imate puno kofera...

Adio Pameti

pre 5 godina

@dule
Juce kupio povratnu kartu wizzair BEG HAN.ne 30 dana nego 66 dana.
25 avgust povratak 11 septembar sa koferom 26.148.
28 avgust povratak 11 septembar sa koferom 21,148.
Danas su jos vise.

I ja sam leteo za 45funti (oko 50 evra), kupio kartu 4meseca ranije, van sezone LON DUBLIN povratna.Stigao u LON Gatwick u 23:45 kasnili 155minuta. Izasao, prosao granicu u 12:20.
Autobus koji sam uplatio 16 funti otisao poslednji u 23:55.
Jedva nasao novi za 34funte.
U Dablinu slicno; cekali me prijatelji; kasnili 90 minuta; parking za dodatnih 90minuta 15evra.
Podnevni letovi su najjeftiniji (LON DUB).
U sezoni nema ispod 100funti, jutarnji ili vecernji.

J.

pre 5 godina

Milano -Chania povratna u septembru Ryanairom 260, Pariz Easyjetom isto toliko. Za Pariz imam za te pare Air France i Alitaliju, za Chaniu nemam izbora...

Dragan

pre 5 godina

Leteo sam jako mnogo puta iz Niša i Sofije sa Wizzair-om i Ryanair-om. Ako se karte uzmu par meseci ranije mogu se naći i po ceni 9.99 eura. Nikad nije bilo kašnjenja a od usluge i konfora dobijete tačno ono što i piše. Milano je veliki hub tako da iz Milana možete leteti po Evropi i šire i uz malo sreće po jako povoljnim cenama. Dodatni prtljag se plaća posebno i ponekad je nadoknada za torbu veća od cene karte i zato se mi uglavnom trudimo da sve stane u dozvoljeni free prtljag :-)

Ptica letacica

pre 5 godina

Ne tako davno u Rimu: u toku priprema za let za Budimpestu zove me zena iz AI da mi kaze da je let otkazan I daje mi mogucnost da me rebukira za Bp preko Beca...i stigoh ja u Bp preko Beca, cak boljim avionom (iz Beca je bio, doduse, onaj sa propelerima ali je taj let bio jako kratak) i sa minimalnim zakasnjenjem od nekih sat i po u odnosu na otkazani let. Ne smem da pomislim kako bi bilo da sam isao Wizzom, verovatno bih sa penom u ustima u poslednjem momentu kupovao novu kartu od 200+E. Za one koji imaju vremena da rostiljaju po Internetu 10 meseci ranije, i za one kojima je svejedno da li put u London pocinju u Temisvaru a zavrsavaju u Birminghamu (zasto niko ne gleda troskove tih transfera kad se hvali da je kupio kartu za 20E?), kao i za one sto im ne smeta da "poravne" na aerodromskom podu dok cekaju ranojutarnji ili prekasnjeli let, lowcosteri su odlicna kombincija. Ako hoces da putujes kratko, odmoran i ispeglan, zna se ko te vozi. Najgore je to sto su se lowcosteri jako izbezobrazili i uzimaju monopol, pa i kada neces, moras da ides sa njima jer alternative nemas. Bas nedavno sam se polomio da nadjem karte iz Londona za Palermo u julu, BA je vec imao neku ludacku cenu od 400-500 funti, a ni kod kod lowcosta karta nigde nije bila ispod 250 funti.

Znalac

pre 5 godina

Svojevremeno je JAT drzao liniju Beograd-Malmö. Momentalno nam je samo VIZZAIR alternativa. Neudobna sedista, los odnos prema putnicima, izuzetno neprilagodjena vremena, i sta vise ako kupim igracke u avionu za moje unuke, izvrse i po trinaest puta naplatu na aerodromu Luton u Londonu. Sa izvestajem od banke zatrazim povracaj novca i izvestaj sjuarda-lopova,dobijem uputu da se obratim WIZZ u u Sofiji. Napišem na makedonskom,dobiajm @mail da ne razumeju jezik (!?!) i upute me na centralu u Budimpešti. Posle šest-sedam postova uplaen (legao) novac na mom racunu u banci. Nikakav izvestaj o kaznjavanju lopova.
VRATITE NAM LET IZ MALMÖA ZA BG. Imamo ga iz Kopenhagena ali nam je podesniji iz Malmöa.

Moca

pre 5 godina

Pre 2 meseca po prvi put sam leteo Wizzom do Hanovera i nazad. Poletanje u oba smera je kasnilo oko 35-40 min. Povratna karta sa maxi prtljagom (33 kg) i odabirom mesta u avionu 173 evra, i to kupljena 3 meseca unapred. Takva karta za let u sezoni je oko 220 evra. Možda je jeftinije od konkurencije ali samo po sebi nikako nije jeftino.

Aksentije22

pre 5 godina

Wizz air leti i za Dubai pa je u ove uvećane procente ušla i cena za tu liniju. Moj drug ode pre neki dan iz Temišvara za Brisel za manje od 10e pa vi vidite. Ostale zemlje dopuštaju lowcosterima da lete dok ih Srbija guši povećanim taksama a sve zbog Er Srbije.

Ivica

pre 5 godina

Jel ovo PR za ove nase? Pa i sa 70€ u proseku (sto bas i nije tacno) opet su 2,5X jeftiniji. Tendeciozno i maliciozno. Letim iz temisvara i nisa i toeto braco, bio do brisela za 16€ povratna, berlin 26, madrid 65. Cao, zdravo

CTPAX

pre 5 godina

A sta je sa nasim avio prevoznikom koji je po svemu lou kost osim po ceni. A da nasa premijerka kaze ne bije nas niko po usima da letimo sa njoma.

Vaske

pre 5 godina

Imao sam povratni let sa jednom od gore pomenutih kompanija iz Malmea za Beograd u nedelju 03.06.2018. kada je isti let iz nepoznatih razloga otkazan. Niko nam nije dao tacno i precizno objasnjenje zasto necemo poleteti za Beograd vec su nam na njihovim salterima davali konfuzne i mahom razlicite informacije - od toga da su losi vremenski uslovi za let pa cak do toga da je avion bio u kvaru.

Kako je navedeni let otkazan novi je zakazan za ponedeljak u 13h sa napomenom da moramo da se cekirako dva sata ranije kako ne bi ostali bez povratka kuci jer je ovo vanredan let. I taj let je pomeren a niko nam nije dao nikakvo objasnjenje zastoniti su nas obavestili sms-om ili emailom.

Kasnili smo sa povratkom za Beograd, u ponedeljak nisam otisao na posao a morao sam, nisu mi nadoknadili neplanirane putne troskove ka aerodromu (presao sam preko 700km automobilom), nisu mi obezbedili hotel i hranu... sve je to bioa njihova duznost i obaveza

Na kraju pilot nam je uputio izvinjenje uz napomenu da posada nije zelela da leti jer su te famozne nedelje u kontinuitetu leteli duze od 12 sati. Toliko o njihovom kvalitetu i opravdanosti poskupljenja karata i usluga.
P.S.
I rodjaka je ove nedelje imala isti problem na istoj relaciji sa istom kompanijom...

dule

pre 5 godina

wizz air.. beograd- hanover i hanover-beograd za 50 eur, ako kupite kartu minimum 30 dana ranije, pa zar moze jeftinije,a sa air srbijom to isto kosta 280 eur

Dex

pre 5 godina

Ma sta pricate vi? Nema za svakog povolje low-cost opcije (iz Beograda prakticno nema nicega po normalnim cenama, ali to je problem Beograda), ali za vecinu trazenih destinacija itekako ima. Ja redovno putujem iz mesta u mesto, udaljenost preko 2000km. Cena (povratne) karte najcesce oko 30 eura, do 50 u najgorem slucaju. Sasvim mi odgovara. Stedi mi "tricavih" nekoliko stotina eura po letu. Ma uopste ne treba Srbiji to. Niste vi dovoljno bogati da letite jeftino.

Ptica letacica

pre 5 godina

Ne tako davno u Rimu: u toku priprema za let za Budimpestu zove me zena iz AI da mi kaze da je let otkazan I daje mi mogucnost da me rebukira za Bp preko Beca...i stigoh ja u Bp preko Beca, cak boljim avionom (iz Beca je bio, doduse, onaj sa propelerima ali je taj let bio jako kratak) i sa minimalnim zakasnjenjem od nekih sat i po u odnosu na otkazani let. Ne smem da pomislim kako bi bilo da sam isao Wizzom, verovatno bih sa penom u ustima u poslednjem momentu kupovao novu kartu od 200+E. Za one koji imaju vremena da rostiljaju po Internetu 10 meseci ranije, i za one kojima je svejedno da li put u London pocinju u Temisvaru a zavrsavaju u Birminghamu (zasto niko ne gleda troskove tih transfera kad se hvali da je kupio kartu za 20E?), kao i za one sto im ne smeta da "poravne" na aerodromskom podu dok cekaju ranojutarnji ili prekasnjeli let, lowcosteri su odlicna kombincija. Ako hoces da putujes kratko, odmoran i ispeglan, zna se ko te vozi. Najgore je to sto su se lowcosteri jako izbezobrazili i uzimaju monopol, pa i kada neces, moras da ides sa njima jer alternative nemas. Bas nedavno sam se polomio da nadjem karte iz Londona za Palermo u julu, BA je vec imao neku ludacku cenu od 400-500 funti, a ni kod kod lowcosta karta nigde nije bila ispod 250 funti.

Makki

pre 5 godina

Poskupljenje od 10 do 15 evra je apsolutno tolerantno koliko košta autobus ili voz od aerodroma do grada ako su počeli da sleću na glavne aerodrome kao normalni avioni. Ako nisu, onda možemo da očekujemo lou kost 2 kompanije na tržištu. Sad skoro sam leteo na nekoj kraćoj destinaciji sa air serbiom i to je bio klasičan lou kost tretman - ni čašu vode nismo dobili.

sir oliver

pre 5 godina

ma bas me briga za hranu i vodu, za tih u proseku 2 sata! zelim jeftine karte i tacnost u poletanju i sletanju! ali ni to vise nije slucaj! povratna karta podgorica milano, od 15. avgusta do 25.avgusta viz erom je 230 eura! to vise nije lou kost!

Predrazek

pre 5 godina

Naravno da je kod Eurowingsa prosek 100 evra kada lete lowcoast za Tajland,Kubu,Jamaiku, Dominikansku Republiku i neke africke zemlje.

ankona

pre 5 godina

Loukosteri su fenomenalna opcija. Ko može da leti u sred radne nedelje, još i van sezone, ima da nađe super jeftine karte. Rejkjavik-Budimpešta 50 evra u jednom pravcu. Loukosterom sam išao do Amerike za 400 evra u oba pravca. Samo da nije avgust ili kraj jula, sve ostalo je pristupačno

Davidoff

pre 5 godina

Letio sam iz Tuzle za Geteborg u jednom smjeru , naravno Wizz Air jer u Tuzli im je baza, let je bio u 11:30h ja sam došao u 08:00h da kupim kartu, znači 3 i pol šta prije leta, cijena je bila 255 eura plus 60 eura za kofer, znači ukupno 315 eura.
Pa sam poslovno išao za Kopenhagen opet u jednom smjeru , iz Sarajeva ima direktan let (avgust je bio, srce sezone) pitao sam 7 dana prije leta koliko je karta rekli su mi 600 eura, u međuvremenu saznam da iz Tuzle (opet Wizz) ima let za Malme i onda te kombijem prebace u Kopenhagen, oko sat vremena se vozi, tunel u more ulazi, cijena 220 eura i naravno opet Tuzla.
Avioni Ok, čistoća solidna, usluga žigu bigule, ništa nema džaba, sve se plaća...
Jedan kolega je uhvatio last minute za Dortmund i platio kartu čak 9 eura...
Sve je to prihvatljivo ako ne ide porodica od 4-5 članova na odmor, tada te ogule sa koferima...
Letio sam za Istanbul, april je bio, povratna karta je bila 150 eura, Turkish Airlines e to je drastična razlika, u svemu baš u svemu...
Uvijek ima kombinacija, dobar je i voz, a bome i autobus ako imate puno kofera...

achitwn

pre 5 godina

dalje jako jeftinije nego u Americi.
(Nesha, 20. jun 2018 16:49)
Ne slazem se. south west blujet i par drugiih su poprilicno jeftine.

Adio Pameti

pre 5 godina

@dule
Juce kupio povratnu kartu wizzair BEG HAN.ne 30 dana nego 66 dana.
25 avgust povratak 11 septembar sa koferom 26.148.
28 avgust povratak 11 septembar sa koferom 21,148.
Danas su jos vise.

I ja sam leteo za 45funti (oko 50 evra), kupio kartu 4meseca ranije, van sezone LON DUBLIN povratna.Stigao u LON Gatwick u 23:45 kasnili 155minuta. Izasao, prosao granicu u 12:20.
Autobus koji sam uplatio 16 funti otisao poslednji u 23:55.
Jedva nasao novi za 34funte.
U Dablinu slicno; cekali me prijatelji; kasnili 90 minuta; parking za dodatnih 90minuta 15evra.
Podnevni letovi su najjeftiniji (LON DUB).
U sezoni nema ispod 100funti, jutarnji ili vecernji.

hdhdhd

pre 5 godina

London-Budimpešta oko božića Ryanair, platio sam dve karte u jednom pravcu ?22 znaci ?11 po osobi ?BG izbegavati malo polazaka ima i malo destinacija a i preskup je!

J.

pre 5 godina

Milano -Chania povratna u septembru Ryanairom 260, Pariz Easyjetom isto toliko. Za Pariz imam za te pare Air France i Alitaliju, za Chaniu nemam izbora...

abc

pre 5 godina

Wizz je zwiz po usima, uskoro ce i vazduh na udah da naplacuju.
(let let bubamaro, 20. jun 2018 17:32)

pocetkom juna Memmingen-Beograd POVRATNA karta 55e (tamo 10, nazad 45) cena sa Wizz-Club popustom ali doduse, karta kupljena 3 meseca ranije! gde ces jeftinije od toga!?

Pera

pre 5 godina

@Vaske
Tacno tako..taj let je bio otkazan jer je posadi proslo radno vreme..leteli su u kontinuitetu dosta sati i imaju svo pravo ovog sveta da se pokupe i odu u hotel. A svi to vrlo dobro znaju koji opsluzuju avione i zato je uvek frka oko kasnjenja jer sve moze da prodje ali ne i prejahano radno vreme posade..dakle, zivi su ljudi. Zbog ko zna kakvog tumbanja i bicevanja od strane menadzmenta su ti ljudi radili tolike sate i jednostavno su probili plafon i tada ispastaju - putnici. Naravno, da je kompanija iole profesionalna, obezbedila bi drugu posadu i stvar resena..ali ne, oni su vas opusteno ostavili na cedilu! Losa reklama..

Dragan

pre 5 godina

Leteo sam jako mnogo puta iz Niša i Sofije sa Wizzair-om i Ryanair-om. Ako se karte uzmu par meseci ranije mogu se naći i po ceni 9.99 eura. Nikad nije bilo kašnjenja a od usluge i konfora dobijete tačno ono što i piše. Milano je veliki hub tako da iz Milana možete leteti po Evropi i šire i uz malo sreće po jako povoljnim cenama. Dodatni prtljag se plaća posebno i ponekad je nadoknada za torbu veća od cene karte i zato se mi uglavnom trudimo da sve stane u dozvoljeni free prtljag :-)