Četvrtak, 07.06.2018.

08:11

Ogromne razlike u ceni - evo gde je gorivo najjeftinije

Najjeftinije gorivo u regionu ali i u Evropi je u Republici Srpskoj, gde je cena litra benzina i dizela po jedan evro, prenela je agencija Srna.

Izvor: Beta

Ogromne razlike u ceni - evo gde je gorivo najjeftinije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

rsrsrs

pre 5 godina

U Kozarskoj Dubici nema ispod 2,19 KM, cca 1,12e. Isto tako je i u ostatku regije, možda nešto jeftinije da se nađe oko Bijeljine...

Bolje provjerite informacije

redosled poteza

pre 5 godina

Pročitajte poučan tekst o upotrebi bicikla u Holandiji na Wikipediji. Da skratim, 27% dnevnog saobraćaja na nacionalnom nivou se obavi biciklom, 38% dnevnog saobraćaja u Amsterdamu pa do 46% kao na primer u gradu Zvole (125.000 stanovnika). Zato su zdravi, raspoloženi, priroda je čistija, nema buke, ne troše tuđu naftu jer svoju nemaju. Slična situacija je u Danskoj, Belgiji, Nemačkoj...
(crnimika, 7. jun 2018 11:19)

Kao neko ko zivi u HOlandiji 20 godina moram da kazem da je za tako nesto potrebna infrastruktura, zakonska regulativa itt. Na primer, najteza stvar na ispitu voznje je nauciti kako da ne udarite bicikliste, biciklisticke staze su svuda, svako skretanje kolima udesno mora da se izvede krajnje pazljivo. Sada sa pojavom (sve vise) skutera koji koriste biciklisticke staze, situacija je postala jos komplikovanija.
Dakle, da poentiram, nije to nesto sto se uvodi preko noci. Sve krece od drzave koja treba da napravi biciklisticke staze, da uvede saobracajne propise koji ce da stite bicikliste, da se promene testovi za vozace, da svi koji vec imaju dozvolu moraju da nauce kako da se ophode prema biciklistima i, na kraju, treba ljudi da krenu da voze bicikle (ali, ovo dolazi na kraju, osim ne govorimo o voznji bickle po parkovima)

boki

pre 5 godina

Nisu Vam tačne cijene za RS već skoro mjesec dana dizel 5 na NIS pumpama je 2,19KM a belolovni 95 je 2,21KM. Što je oko 1,12€.
Nije teško raspitati se.

gojko 12

pre 5 godina

Evo rešenja !!!!

Većina nas iz Srema sipa u Republici Srpskoj...dolaze čak i Bačvani često vidim tablice Novi Sad i Bačka Palanka.

Istok i Jug Srbije neka sipaju u Makedoniji i Bugarskoj.

Zapadna Srbija da sipa u Republici Srpskoj...

Žao mi je vas iz Beograda i Šumadije vama se ne isplati putovati pa će te ga uskoro plaćati i 170 dinara za litar...ali tako je većina glasala...

Samo bojkot i točenje u susednim zemljama.
Kada im ubrzo prodaja goriva opadne za 30 - 50 % ima da kapituliraju i spuste akcizu.

berkut

pre 5 godina

Pozivam sve Srbe sa Kosova da pokažu svoj patriotizam i odbiju da sipaju Haradinajev i Tačijev dizel po ceni od
120 dinara za litar i isti sipaju u majčici Srbiji po 165 dinara !!!!

roadrunner

pre 5 godina

@Srbija je jedina država u kojoj je dizel skuplji od benzina!


Na primer nije u USA. A i često manje pumpe nemaju dizel. Plus, nigde nema gasa kao najviše ekološkog od svih. I šta ćemo sad, a USA je uuuubedljivo najveći potrošač goriva za automobile?

Treba dizel da bude skuplji, jer se kod nas se voze dizelaši 15 godina stari (a i na novijim skinu katalizator kod majstor Žike ), i to ne da zagadjuje nego čudo jedno. Samo u poslednja dva dana dva puta se umalo nisam ugušio na uzbrdici iza matorog dizelaša.

Dakle šta je poenta ovih činjenica. Gorivo u Srbiji je negde u nivou cena u regionu, a jeftinije nego na zapadu Evrope. Može jeftinije, naravno...ali nešto ne vidim da su ulice puste, no i po manjim mestima (BG da ne pominjem) ne može se prodje od kola. A od kojih akciza će da se objavljaju i prave novi putevi, i druge državne potrebe finansiraju? Klasika kod Srba, svi gledaju da isfoliraju plaćanje poreza, zdravstvenog itd, a posle kuknjava kako ovo ili ono ne radi u državi i nema se para...Pa ne može tako.

Plus, izgleda ste prespavali da je nafta skočila skoro duplo u odnosu na pre dve godine

slobodni citalac

pre 5 godina

u rs nije gorivo kvalitetno jer se mesa sa onim iz Broda
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (koli, 7. jun 2018 09:37)

Bas naprotiv, kvalitetnije je ili je u rangu s onim boljim iz HR i SRB. Aditivi se dodaju kao i u sva goriva i tu nema pomoci...Premium dizel 5 i G-drive solidno se ponasaju. Inace, cijena dizela u RS nije 1e vec od 1.05 do 1.12

crnimika

pre 5 godina

Pročitajte poučan tekst o upotrebi bicikla u Holandiji na Wikipediji. Da skratim, 27% dnevnog saobraćaja na nacionalnom nivou se obavi biciklom, 38% dnevnog saobraćaja u Amsterdamu pa do 46% kao na primer u gradu Zvole (125.000 stanovnika). Zato su zdravi, raspoloženi, priroda je čistija, nema buke, ne troše tuđu naftu jer svoju nemaju. Slična situacija je u Danskoj, Belgiji, Nemačkoj...

zoran

pre 5 godina

ovo za RS nije tacno, zivim u Banjaluci, cijene variraju od pumpe do pumpe od 2.16 - 2.27 KM, ili otprilike u eurima 1.10 - 1.16, tako da nema sanse da je oko 1 eura cijena goriva

Miloš

pre 5 godina

u rs nije gorivo kvalitetno jer se mesa sa onim iz Broda
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (koli, 7. jun 2018 09:37)

Čisto sumnjam da nije kvalitetno. Sa punim rezervoarom našeg dizela pređem 700km, a sa punim rezervoarom nasutim u RS pređem 900. Em je jeftinije, em se više pređe...

pozz iz Sarajeva

pre 5 godina

U Sarajevu benzin I dizel oko 2.3 marke (1.15-1.2 eura), cijene se razlikuju od pumpe do pumpe.
Za @pitalac,
gorivo u RS je slabijeg kvaliteta nego u Federaciji, uglavnom iz rafinerije Brod, ako je nobo vozilo u pitanju nije za stalno sipanje. Ako je dizel u pitanju, onda BPP, dobro vuce auto I dosta kilometara predje, benzin na BPP nista ne valja, jednom sipao, dok nisam potrosio auto nakon paljenja radilo na 400 obrtaja vise, a I plin je uglavnom los u cijeloj RS. U Federaciji Hifa je mozda najbolji izbor, ima negdje Hifa I u RS-u, plin na Hifi je ubjedljivo najbolji (maksimalna brzina I za 20 km/h veca nego sa plinom na drugim pumpama), dobro je I gorivo na Energopetrolu, auto mirno radi, ali mozda malo manje prelazi nego na Hifi. Mnogi hvale Petrol (slovenacki) pumpe, nisam sipao kod njih pa ne mogu komentarisati.

Srdjan bg

pre 5 godina

A zašto ne napišete da u Italiji koja je možda najveća poljoprivreda Evrope država naplaćuje dizel poljoprivrednicima 0.50 evra?!?

MarkoMB

pre 5 godina

Moja matematika se nikako ne uklapa u ovih 1.36€. Blize je 1.39€ za obican eurodizel, a za eurodizel 5, premijum ili kako mu je koja pumpa vec dala naziv, koji je navodno boljeg kvaliteta, cena je blizu 1.44€. Treba napomenuti da je recimo u Makedoniji, prikazana cena od 1.06€, cena ovog kvalitetnijeg eurodizela, koji to i jeste. Razlika je oko 45 dinara po litri, pa vi vidite kako nam je mnogo dobro i kako nasa privreda i NAPREDNE mere u stvari pune budzet! Smanji plate i penzije, povecaj poreze, akcize, naplate, rekete, pocni da naplacujes sto nikada niko pre tebe nije.... i eto, ekonomsko cudo se desilo!

DEX

pre 5 godina

U Makedoniji je dizel 1,04€. Svuda je dizel jeftiniji od benzina samo je kod nas skuplji, valjda zato sto je dizel najvažniji za transport robe i poljoprivredu. Jer nasa vlada uvek gleda kako da sto vise opeljesi narod i što više oteža privredi i poljoprivredi.

dzaja

pre 5 godina

Nemojte siriti informacije koje nisu provjerene, cijena je preko jednog evra, 1.20E tacno, i dizel i benzin.

Predlazem da provjerite sledeci put.

vrikodara

pre 5 godina

Crna Gora 1.23e dizel i to je dizel sa aditivima! kao nas dizel ultra, koji je jos skuplji.
Takodje je tako i u Makedoniji. Tako da je razlika u ceni jos veca!!!

Briga o mojim seljacima ...

pre 5 godina

Између осталог, дизел је и у Швајцарској слупљи од бензина (не само у Србији, како то неки воле да кажу/прокоментаришу).. А ви се питајте зашто...
(Ладовина, 7. jun 2018 08:59)

Bas me zanima zasto?
Hoces da kazes da vladari ove nase raspaljotke od banane koja vonja i truli, a koju neki zovu drzava, vode brigu o tome sta disemo .... Pa nas motivisu da kupujemo benzince/hibride/el. automobile?

Da, to je ...

смена страже

pre 5 godina

А шта ме брига колико кошта негде друго. Знам да овде не мора да кошта толико, да је реч о пљачки и да то може да буде другачије, али лопови из неспособне Владе то неће да изведу.

alergičan

pre 5 godina

S.Sarajevo,
često vozim kroz R.Srpsku i da ti napomenem da u vas cena varira od pumpe do pumpe i do 25 pfeninga.
Najeftinije gorivo je u Bijeljini i okolini, prošle nedelje sam sipao po 2.1km, za danas ne znam.

BH

pre 5 godina

Ovo za BiH nije tacno. Manje vise je isto i u Federaciji i u RS-u. Stavise, najjeftiniji dizel sam vidio na Stupu u Sarajevu (2.11KM - ali bilo 1.56 u avgustu ali skocile cijene i u Bosni).

nidje veze

pre 5 godina

Da.... Juce udjoh slucajno na neki BiH forum o automobilizmu kad ono spremaju proteste zbog velike cene goriva. A mi..... Cekaj da bude 300 rsd pa cemo onda. MOZDA

gojko

pre 5 godina

u Francuskoj trenutno 1.45€ l , pitam vas kako uspete u Srb kad su plate 3-4 puta manje a cena goriva ista
(ediedi, 07. jun 2018 08:33)

Nisu plate u Srbiji 3-4 puta manje nego su manje 6-7 puta.....radnička plata u Srbiji retko kad prelazi 200 - 250 eura.

copenhagenize.eu

pre 5 godina

u Francuskoj trenutno 1.45€ l , pitam vas kako uspete u Srb kad su plate 3-4 puta manje a cena goriva ista
(ediedi, 7. jun 2018 08:33)

Ja uspevam tako što ga ne kupujem. Vozim bicikl i prevoz mi je besplatan. Ali vidim da što je skuplje gorivo veće su i gužve u gradu... Srbin je takav. 'Leba neće jesti ali svog "limenog ljubimca" neće ostaviti žednog...

novica

pre 5 godina

Da li je moguće da je dizel skuplji u Srbiji nego u Sloveniji?! Ali mi živimo nikad bolje, a očekuje nas i Vučićevo zlatno doba, samo vi čekajte, braćo Srbi.

košarka je samo igra

pre 5 godina

Iz Republike Srpske sam. Litar goriva se ne može naći ispod 1,15 eura ili 2,23KM. Molimo vas da pošaljete svoj tim u RS i da ne verujete ovim lažovima.

Laž

pre 5 godina

U Banjaluci je litar dizela D4 2.24 km. Današnji kurs 1€ = 1.956km. Ne lažite ljude, provjerite informacije prije nego sto ih šturo prenesete.

Coa Bogi

pre 5 godina

Za Republiku Srpsku to je netačna informacija. Dizel i BMB 95 su oko 1,17 evra. Cijena može biti cent viša ili manja, ali to je neki prosjek.

KiMi

pre 5 godina

U Brckom cena dizela i to na najjeftinijoj pumpi je 2.19 km = 1.12 € benzin je nesto skpuplji.. Govorim o najeftinijoj pumpi a mislim da u R. Srpskoj cene nisu nize, tako da ova informacija Srne mislim da nije tacna!

Dejan

pre 5 godina

Srnina informacija je klasični spin. Aktuelna prosječna cijena benzina i dizela u BiH je dostupna na internet stranici Privredne komore BiH i iznosi za oba goriva 2,31 KM, a za BMB 98 je 2,36 KM. I da jeste najjeftinija trebalo bi dodati da su prosječna plata i standard građana, koji žive u BiH najniži u Evropi...

kripto

pre 5 godina

Zaboravili ste zemlje koje su pribliznije nasoj finansijskoj situaciji: makedonija dizel 0,98 bugarska dizel 1,1. Zivim u Nisu i vozim auto na dizel pa sam zbog toga morao da ubacim i ove informacije da se ne dolazi u zabludu da je samo u republici srpskoj jeftinije. Dokle vise ovo spinovanje dokle???

Strucnjak

pre 5 godina

Nije samo nominalna razlika, treba uporediti i kvalitet, posebno sa zapadnim zemljama... nafta koju sam sipao na shell-u u CH je priblizna cena nasoj ali kvalitet drastican. Jos kada se uporede plate, ima li ko skuplje gorivo od nas?

Shigman

pre 5 godina

Dizel svuda jeftiniji od benzina osim kod nas. Dovoljan je samo ovaj primer kako se drzava pljackaski ponasa prema sopstvenim narodom. Prelistali su knjige i videli da ima daleko vise dizel automobila i naravno digli cenu nafte. I posle ce neko da mi kaze kako drzava radi u interesu svojih gradjana.

bosanac

pre 5 godina

Koliko vidim ove cijene svugdje benzin skuplji od dizela osim u Srbiji,
u cemu je fazon, jel to ona klasicna mimo svjeta, ili ima neki normalan razlog.

S.Sarajevo

pre 5 godina

Evo ja iz Republike Srpske citam i ne kontam gdje je ta cijena.
1l obicnog dizela jutros je 2,21KM ili 1,13€
Gdje je evropa a gdje smo mi.
Sta se sa Srnom desava to je strasno.
Rezimski medij

.орг

pre 5 godina

u Francuskoj trenutno 1.45€ l , pitam vas kako uspete u Srb kad su plate 3-4 puta manje a cena goriva ista
(ediedi, 07. jun 2018 08:33)

лерујемо.

Ладовина

pre 5 godina

Између осталог, дизел је и у Швајцарској слупљи од бензина (не само у Србији, како то неки воле да кажу/прокоментаришу).. А ви се питајте зашто...

S.Sarajevo

pre 5 godina

Evo ja iz Republike Srpske citam i ne kontam gdje je ta cijena.
1l obicnog dizela jutros je 2,21KM ili 1,13€
Gdje je evropa a gdje smo mi.
Sta se sa Srnom desava to je strasno.
Rezimski medij

novica

pre 5 godina

Da li je moguće da je dizel skuplji u Srbiji nego u Sloveniji?! Ali mi živimo nikad bolje, a očekuje nas i Vučićevo zlatno doba, samo vi čekajte, braćo Srbi.

kripto

pre 5 godina

Zaboravili ste zemlje koje su pribliznije nasoj finansijskoj situaciji: makedonija dizel 0,98 bugarska dizel 1,1. Zivim u Nisu i vozim auto na dizel pa sam zbog toga morao da ubacim i ove informacije da se ne dolazi u zabludu da je samo u republici srpskoj jeftinije. Dokle vise ovo spinovanje dokle???

gojko

pre 5 godina

u Francuskoj trenutno 1.45€ l , pitam vas kako uspete u Srb kad su plate 3-4 puta manje a cena goriva ista
(ediedi, 07. jun 2018 08:33)

Nisu plate u Srbiji 3-4 puta manje nego su manje 6-7 puta.....radnička plata u Srbiji retko kad prelazi 200 - 250 eura.

nidje veze

pre 5 godina

Da.... Juce udjoh slucajno na neki BiH forum o automobilizmu kad ono spremaju proteste zbog velike cene goriva. A mi..... Cekaj da bude 300 rsd pa cemo onda. MOZDA

bosanac

pre 5 godina

Koliko vidim ove cijene svugdje benzin skuplji od dizela osim u Srbiji,
u cemu je fazon, jel to ona klasicna mimo svjeta, ili ima neki normalan razlog.

Strucnjak

pre 5 godina

Nije samo nominalna razlika, treba uporediti i kvalitet, posebno sa zapadnim zemljama... nafta koju sam sipao na shell-u u CH je priblizna cena nasoj ali kvalitet drastican. Jos kada se uporede plate, ima li ko skuplje gorivo od nas?

.орг

pre 5 godina

u Francuskoj trenutno 1.45€ l , pitam vas kako uspete u Srb kad su plate 3-4 puta manje a cena goriva ista
(ediedi, 07. jun 2018 08:33)

лерујемо.

Srdjan bg

pre 5 godina

A zašto ne napišete da u Italiji koja je možda najveća poljoprivreda Evrope država naplaćuje dizel poljoprivrednicima 0.50 evra?!?

crnimika

pre 5 godina

Pročitajte poučan tekst o upotrebi bicikla u Holandiji na Wikipediji. Da skratim, 27% dnevnog saobraćaja na nacionalnom nivou se obavi biciklom, 38% dnevnog saobraćaja u Amsterdamu pa do 46% kao na primer u gradu Zvole (125.000 stanovnika). Zato su zdravi, raspoloženi, priroda je čistija, nema buke, ne troše tuđu naftu jer svoju nemaju. Slična situacija je u Danskoj, Belgiji, Nemačkoj...

MarkoMB

pre 5 godina

Moja matematika se nikako ne uklapa u ovih 1.36€. Blize je 1.39€ za obican eurodizel, a za eurodizel 5, premijum ili kako mu je koja pumpa vec dala naziv, koji je navodno boljeg kvaliteta, cena je blizu 1.44€. Treba napomenuti da je recimo u Makedoniji, prikazana cena od 1.06€, cena ovog kvalitetnijeg eurodizela, koji to i jeste. Razlika je oko 45 dinara po litri, pa vi vidite kako nam je mnogo dobro i kako nasa privreda i NAPREDNE mere u stvari pune budzet! Smanji plate i penzije, povecaj poreze, akcize, naplate, rekete, pocni da naplacujes sto nikada niko pre tebe nije.... i eto, ekonomsko cudo se desilo!

berkut

pre 5 godina

Pozivam sve Srbe sa Kosova da pokažu svoj patriotizam i odbiju da sipaju Haradinajev i Tačijev dizel po ceni od
120 dinara za litar i isti sipaju u majčici Srbiji po 165 dinara !!!!

DEX

pre 5 godina

U Makedoniji je dizel 1,04€. Svuda je dizel jeftiniji od benzina samo je kod nas skuplji, valjda zato sto je dizel najvažniji za transport robe i poljoprivredu. Jer nasa vlada uvek gleda kako da sto vise opeljesi narod i što više oteža privredi i poljoprivredi.

Briga o mojim seljacima ...

pre 5 godina

Између осталог, дизел је и у Швајцарској слупљи од бензина (не само у Србији, како то неки воле да кажу/прокоментаришу).. А ви се питајте зашто...
(Ладовина, 7. jun 2018 08:59)

Bas me zanima zasto?
Hoces da kazes da vladari ove nase raspaljotke od banane koja vonja i truli, a koju neki zovu drzava, vode brigu o tome sta disemo .... Pa nas motivisu da kupujemo benzince/hibride/el. automobile?

Da, to je ...

BH

pre 5 godina

Ovo za BiH nije tacno. Manje vise je isto i u Federaciji i u RS-u. Stavise, najjeftiniji dizel sam vidio na Stupu u Sarajevu (2.11KM - ali bilo 1.56 u avgustu ali skocile cijene i u Bosni).

alergičan

pre 5 godina

S.Sarajevo,
često vozim kroz R.Srpsku i da ti napomenem da u vas cena varira od pumpe do pumpe i do 25 pfeninga.
Najeftinije gorivo je u Bijeljini i okolini, prošle nedelje sam sipao po 2.1km, za danas ne znam.

смена страже

pre 5 godina

А шта ме брига колико кошта негде друго. Знам да овде не мора да кошта толико, да је реч о пљачки и да то може да буде другачије, али лопови из неспособне Владе то неће да изведу.

gojko 12

pre 5 godina

Evo rešenja !!!!

Većina nas iz Srema sipa u Republici Srpskoj...dolaze čak i Bačvani često vidim tablice Novi Sad i Bačka Palanka.

Istok i Jug Srbije neka sipaju u Makedoniji i Bugarskoj.

Zapadna Srbija da sipa u Republici Srpskoj...

Žao mi je vas iz Beograda i Šumadije vama se ne isplati putovati pa će te ga uskoro plaćati i 170 dinara za litar...ali tako je većina glasala...

Samo bojkot i točenje u susednim zemljama.
Kada im ubrzo prodaja goriva opadne za 30 - 50 % ima da kapituliraju i spuste akcizu.

KiMi

pre 5 godina

U Brckom cena dizela i to na najjeftinijoj pumpi je 2.19 km = 1.12 € benzin je nesto skpuplji.. Govorim o najeftinijoj pumpi a mislim da u R. Srpskoj cene nisu nize, tako da ova informacija Srne mislim da nije tacna!

košarka je samo igra

pre 5 godina

Iz Republike Srpske sam. Litar goriva se ne može naći ispod 1,15 eura ili 2,23KM. Molimo vas da pošaljete svoj tim u RS i da ne verujete ovim lažovima.

Shigman

pre 5 godina

Dizel svuda jeftiniji od benzina osim kod nas. Dovoljan je samo ovaj primer kako se drzava pljackaski ponasa prema sopstvenim narodom. Prelistali su knjige i videli da ima daleko vise dizel automobila i naravno digli cenu nafte. I posle ce neko da mi kaze kako drzava radi u interesu svojih gradjana.

Miloš

pre 5 godina

u rs nije gorivo kvalitetno jer se mesa sa onim iz Broda
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (koli, 7. jun 2018 09:37)

Čisto sumnjam da nije kvalitetno. Sa punim rezervoarom našeg dizela pređem 700km, a sa punim rezervoarom nasutim u RS pređem 900. Em je jeftinije, em se više pređe...

zoran

pre 5 godina

ovo za RS nije tacno, zivim u Banjaluci, cijene variraju od pumpe do pumpe od 2.16 - 2.27 KM, ili otprilike u eurima 1.10 - 1.16, tako da nema sanse da je oko 1 eura cijena goriva

slobodni citalac

pre 5 godina

u rs nije gorivo kvalitetno jer se mesa sa onim iz Broda
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (koli, 7. jun 2018 09:37)

Bas naprotiv, kvalitetnije je ili je u rangu s onim boljim iz HR i SRB. Aditivi se dodaju kao i u sva goriva i tu nema pomoci...Premium dizel 5 i G-drive solidno se ponasaju. Inace, cijena dizela u RS nije 1e vec od 1.05 do 1.12

Laž

pre 5 godina

U Banjaluci je litar dizela D4 2.24 km. Današnji kurs 1€ = 1.956km. Ne lažite ljude, provjerite informacije prije nego sto ih šturo prenesete.

vrikodara

pre 5 godina

Crna Gora 1.23e dizel i to je dizel sa aditivima! kao nas dizel ultra, koji je jos skuplji.
Takodje je tako i u Makedoniji. Tako da je razlika u ceni jos veca!!!

copenhagenize.eu

pre 5 godina

u Francuskoj trenutno 1.45€ l , pitam vas kako uspete u Srb kad su plate 3-4 puta manje a cena goriva ista
(ediedi, 7. jun 2018 08:33)

Ja uspevam tako što ga ne kupujem. Vozim bicikl i prevoz mi je besplatan. Ali vidim da što je skuplje gorivo veće su i gužve u gradu... Srbin je takav. 'Leba neće jesti ali svog "limenog ljubimca" neće ostaviti žednog...

Dejan

pre 5 godina

Srnina informacija je klasični spin. Aktuelna prosječna cijena benzina i dizela u BiH je dostupna na internet stranici Privredne komore BiH i iznosi za oba goriva 2,31 KM, a za BMB 98 je 2,36 KM. I da jeste najjeftinija trebalo bi dodati da su prosječna plata i standard građana, koji žive u BiH najniži u Evropi...

dzaja

pre 5 godina

Nemojte siriti informacije koje nisu provjerene, cijena je preko jednog evra, 1.20E tacno, i dizel i benzin.

Predlazem da provjerite sledeci put.

redosled poteza

pre 5 godina

Pročitajte poučan tekst o upotrebi bicikla u Holandiji na Wikipediji. Da skratim, 27% dnevnog saobraćaja na nacionalnom nivou se obavi biciklom, 38% dnevnog saobraćaja u Amsterdamu pa do 46% kao na primer u gradu Zvole (125.000 stanovnika). Zato su zdravi, raspoloženi, priroda je čistija, nema buke, ne troše tuđu naftu jer svoju nemaju. Slična situacija je u Danskoj, Belgiji, Nemačkoj...
(crnimika, 7. jun 2018 11:19)

Kao neko ko zivi u HOlandiji 20 godina moram da kazem da je za tako nesto potrebna infrastruktura, zakonska regulativa itt. Na primer, najteza stvar na ispitu voznje je nauciti kako da ne udarite bicikliste, biciklisticke staze su svuda, svako skretanje kolima udesno mora da se izvede krajnje pazljivo. Sada sa pojavom (sve vise) skutera koji koriste biciklisticke staze, situacija je postala jos komplikovanija.
Dakle, da poentiram, nije to nesto sto se uvodi preko noci. Sve krece od drzave koja treba da napravi biciklisticke staze, da uvede saobracajne propise koji ce da stite bicikliste, da se promene testovi za vozace, da svi koji vec imaju dozvolu moraju da nauce kako da se ophode prema biciklistima i, na kraju, treba ljudi da krenu da voze bicikle (ali, ovo dolazi na kraju, osim ne govorimo o voznji bickle po parkovima)

Coa Bogi

pre 5 godina

Za Republiku Srpsku to je netačna informacija. Dizel i BMB 95 su oko 1,17 evra. Cijena može biti cent viša ili manja, ali to je neki prosjek.

pozz iz Sarajeva

pre 5 godina

U Sarajevu benzin I dizel oko 2.3 marke (1.15-1.2 eura), cijene se razlikuju od pumpe do pumpe.
Za @pitalac,
gorivo u RS je slabijeg kvaliteta nego u Federaciji, uglavnom iz rafinerije Brod, ako je nobo vozilo u pitanju nije za stalno sipanje. Ako je dizel u pitanju, onda BPP, dobro vuce auto I dosta kilometara predje, benzin na BPP nista ne valja, jednom sipao, dok nisam potrosio auto nakon paljenja radilo na 400 obrtaja vise, a I plin je uglavnom los u cijeloj RS. U Federaciji Hifa je mozda najbolji izbor, ima negdje Hifa I u RS-u, plin na Hifi je ubjedljivo najbolji (maksimalna brzina I za 20 km/h veca nego sa plinom na drugim pumpama), dobro je I gorivo na Energopetrolu, auto mirno radi, ali mozda malo manje prelazi nego na Hifi. Mnogi hvale Petrol (slovenacki) pumpe, nisam sipao kod njih pa ne mogu komentarisati.

roadrunner

pre 5 godina

@Srbija je jedina država u kojoj je dizel skuplji od benzina!


Na primer nije u USA. A i često manje pumpe nemaju dizel. Plus, nigde nema gasa kao najviše ekološkog od svih. I šta ćemo sad, a USA je uuuubedljivo najveći potrošač goriva za automobile?

Treba dizel da bude skuplji, jer se kod nas se voze dizelaši 15 godina stari (a i na novijim skinu katalizator kod majstor Žike ), i to ne da zagadjuje nego čudo jedno. Samo u poslednja dva dana dva puta se umalo nisam ugušio na uzbrdici iza matorog dizelaša.

Dakle šta je poenta ovih činjenica. Gorivo u Srbiji je negde u nivou cena u regionu, a jeftinije nego na zapadu Evrope. Može jeftinije, naravno...ali nešto ne vidim da su ulice puste, no i po manjim mestima (BG da ne pominjem) ne može se prodje od kola. A od kojih akciza će da se objavljaju i prave novi putevi, i druge državne potrebe finansiraju? Klasika kod Srba, svi gledaju da isfoliraju plaćanje poreza, zdravstvenog itd, a posle kuknjava kako ovo ili ono ne radi u državi i nema se para...Pa ne može tako.

Plus, izgleda ste prespavali da je nafta skočila skoro duplo u odnosu na pre dve godine

boki

pre 5 godina

Nisu Vam tačne cijene za RS već skoro mjesec dana dizel 5 na NIS pumpama je 2,19KM a belolovni 95 je 2,21KM. Što je oko 1,12€.
Nije teško raspitati se.

rsrsrs

pre 5 godina

U Kozarskoj Dubici nema ispod 2,19 KM, cca 1,12e. Isto tako je i u ostatku regije, možda nešto jeftinije da se nađe oko Bijeljine...

Bolje provjerite informacije

Ладовина

pre 5 godina

Између осталог, дизел је и у Швајцарској слупљи од бензина (не само у Србији, како то неки воле да кажу/прокоментаришу).. А ви се питајте зашто...

roadrunner

pre 5 godina

@Srbija je jedina država u kojoj je dizel skuplji od benzina!


Na primer nije u USA. A i često manje pumpe nemaju dizel. Plus, nigde nema gasa kao najviše ekološkog od svih. I šta ćemo sad, a USA je uuuubedljivo najveći potrošač goriva za automobile?

Treba dizel da bude skuplji, jer se kod nas se voze dizelaši 15 godina stari (a i na novijim skinu katalizator kod majstor Žike ), i to ne da zagadjuje nego čudo jedno. Samo u poslednja dva dana dva puta se umalo nisam ugušio na uzbrdici iza matorog dizelaša.

Dakle šta je poenta ovih činjenica. Gorivo u Srbiji je negde u nivou cena u regionu, a jeftinije nego na zapadu Evrope. Može jeftinije, naravno...ali nešto ne vidim da su ulice puste, no i po manjim mestima (BG da ne pominjem) ne može se prodje od kola. A od kojih akciza će da se objavljaju i prave novi putevi, i druge državne potrebe finansiraju? Klasika kod Srba, svi gledaju da isfoliraju plaćanje poreza, zdravstvenog itd, a posle kuknjava kako ovo ili ono ne radi u državi i nema se para...Pa ne može tako.

Plus, izgleda ste prespavali da je nafta skočila skoro duplo u odnosu na pre dve godine

Ладовина

pre 5 godina

Између осталог, дизел је и у Швајцарској слупљи од бензина (не само у Србији, како то неки воле да кажу/прокоментаришу).. А ви се питајте зашто...

pozz iz Sarajeva

pre 5 godina

U Sarajevu benzin I dizel oko 2.3 marke (1.15-1.2 eura), cijene se razlikuju od pumpe do pumpe.
Za @pitalac,
gorivo u RS je slabijeg kvaliteta nego u Federaciji, uglavnom iz rafinerije Brod, ako je nobo vozilo u pitanju nije za stalno sipanje. Ako je dizel u pitanju, onda BPP, dobro vuce auto I dosta kilometara predje, benzin na BPP nista ne valja, jednom sipao, dok nisam potrosio auto nakon paljenja radilo na 400 obrtaja vise, a I plin je uglavnom los u cijeloj RS. U Federaciji Hifa je mozda najbolji izbor, ima negdje Hifa I u RS-u, plin na Hifi je ubjedljivo najbolji (maksimalna brzina I za 20 km/h veca nego sa plinom na drugim pumpama), dobro je I gorivo na Energopetrolu, auto mirno radi, ali mozda malo manje prelazi nego na Hifi. Mnogi hvale Petrol (slovenacki) pumpe, nisam sipao kod njih pa ne mogu komentarisati.

S.Sarajevo

pre 5 godina

Evo ja iz Republike Srpske citam i ne kontam gdje je ta cijena.
1l obicnog dizela jutros je 2,21KM ili 1,13€
Gdje je evropa a gdje smo mi.
Sta se sa Srnom desava to je strasno.
Rezimski medij

copenhagenize.eu

pre 5 godina

u Francuskoj trenutno 1.45€ l , pitam vas kako uspete u Srb kad su plate 3-4 puta manje a cena goriva ista
(ediedi, 7. jun 2018 08:33)

Ja uspevam tako što ga ne kupujem. Vozim bicikl i prevoz mi je besplatan. Ali vidim da što je skuplje gorivo veće su i gužve u gradu... Srbin je takav. 'Leba neće jesti ali svog "limenog ljubimca" neće ostaviti žednog...

slobodni citalac

pre 5 godina

u rs nije gorivo kvalitetno jer se mesa sa onim iz Broda
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (koli, 7. jun 2018 09:37)

Bas naprotiv, kvalitetnije je ili je u rangu s onim boljim iz HR i SRB. Aditivi se dodaju kao i u sva goriva i tu nema pomoci...Premium dizel 5 i G-drive solidno se ponasaju. Inace, cijena dizela u RS nije 1e vec od 1.05 do 1.12

berkut

pre 5 godina

Pozivam sve Srbe sa Kosova da pokažu svoj patriotizam i odbiju da sipaju Haradinajev i Tačijev dizel po ceni od
120 dinara za litar i isti sipaju u majčici Srbiji po 165 dinara !!!!

Dejan

pre 5 godina

Srnina informacija je klasični spin. Aktuelna prosječna cijena benzina i dizela u BiH je dostupna na internet stranici Privredne komore BiH i iznosi za oba goriva 2,31 KM, a za BMB 98 je 2,36 KM. I da jeste najjeftinija trebalo bi dodati da su prosječna plata i standard građana, koji žive u BiH najniži u Evropi...

novica

pre 5 godina

Da li je moguće da je dizel skuplji u Srbiji nego u Sloveniji?! Ali mi živimo nikad bolje, a očekuje nas i Vučićevo zlatno doba, samo vi čekajte, braćo Srbi.

Miloš

pre 5 godina

u rs nije gorivo kvalitetno jer se mesa sa onim iz Broda
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (koli, 7. jun 2018 09:37)

Čisto sumnjam da nije kvalitetno. Sa punim rezervoarom našeg dizela pređem 700km, a sa punim rezervoarom nasutim u RS pređem 900. Em je jeftinije, em se više pređe...

Srdjan bg

pre 5 godina

A zašto ne napišete da u Italiji koja je možda najveća poljoprivreda Evrope država naplaćuje dizel poljoprivrednicima 0.50 evra?!?

gojko 12

pre 5 godina

Evo rešenja !!!!

Većina nas iz Srema sipa u Republici Srpskoj...dolaze čak i Bačvani često vidim tablice Novi Sad i Bačka Palanka.

Istok i Jug Srbije neka sipaju u Makedoniji i Bugarskoj.

Zapadna Srbija da sipa u Republici Srpskoj...

Žao mi je vas iz Beograda i Šumadije vama se ne isplati putovati pa će te ga uskoro plaćati i 170 dinara za litar...ali tako je većina glasala...

Samo bojkot i točenje u susednim zemljama.
Kada im ubrzo prodaja goriva opadne za 30 - 50 % ima da kapituliraju i spuste akcizu.

MarkoMB

pre 5 godina

Moja matematika se nikako ne uklapa u ovih 1.36€. Blize je 1.39€ za obican eurodizel, a za eurodizel 5, premijum ili kako mu je koja pumpa vec dala naziv, koji je navodno boljeg kvaliteta, cena je blizu 1.44€. Treba napomenuti da je recimo u Makedoniji, prikazana cena od 1.06€, cena ovog kvalitetnijeg eurodizela, koji to i jeste. Razlika je oko 45 dinara po litri, pa vi vidite kako nam je mnogo dobro i kako nasa privreda i NAPREDNE mere u stvari pune budzet! Smanji plate i penzije, povecaj poreze, akcize, naplate, rekete, pocni da naplacujes sto nikada niko pre tebe nije.... i eto, ekonomsko cudo se desilo!

crnimika

pre 5 godina

Pročitajte poučan tekst o upotrebi bicikla u Holandiji na Wikipediji. Da skratim, 27% dnevnog saobraćaja na nacionalnom nivou se obavi biciklom, 38% dnevnog saobraćaja u Amsterdamu pa do 46% kao na primer u gradu Zvole (125.000 stanovnika). Zato su zdravi, raspoloženi, priroda je čistija, nema buke, ne troše tuđu naftu jer svoju nemaju. Slična situacija je u Danskoj, Belgiji, Nemačkoj...

gojko

pre 5 godina

u Francuskoj trenutno 1.45€ l , pitam vas kako uspete u Srb kad su plate 3-4 puta manje a cena goriva ista
(ediedi, 07. jun 2018 08:33)

Nisu plate u Srbiji 3-4 puta manje nego su manje 6-7 puta.....radnička plata u Srbiji retko kad prelazi 200 - 250 eura.

KiMi

pre 5 godina

U Brckom cena dizela i to na najjeftinijoj pumpi je 2.19 km = 1.12 € benzin je nesto skpuplji.. Govorim o najeftinijoj pumpi a mislim da u R. Srpskoj cene nisu nize, tako da ova informacija Srne mislim da nije tacna!

bosanac

pre 5 godina

Koliko vidim ove cijene svugdje benzin skuplji od dizela osim u Srbiji,
u cemu je fazon, jel to ona klasicna mimo svjeta, ili ima neki normalan razlog.

Shigman

pre 5 godina

Dizel svuda jeftiniji od benzina osim kod nas. Dovoljan je samo ovaj primer kako se drzava pljackaski ponasa prema sopstvenim narodom. Prelistali su knjige i videli da ima daleko vise dizel automobila i naravno digli cenu nafte. I posle ce neko da mi kaze kako drzava radi u interesu svojih gradjana.

košarka je samo igra

pre 5 godina

Iz Republike Srpske sam. Litar goriva se ne može naći ispod 1,15 eura ili 2,23KM. Molimo vas da pošaljete svoj tim u RS i da ne verujete ovim lažovima.

kripto

pre 5 godina

Zaboravili ste zemlje koje su pribliznije nasoj finansijskoj situaciji: makedonija dizel 0,98 bugarska dizel 1,1. Zivim u Nisu i vozim auto na dizel pa sam zbog toga morao da ubacim i ove informacije da se ne dolazi u zabludu da je samo u republici srpskoj jeftinije. Dokle vise ovo spinovanje dokle???

nidje veze

pre 5 godina

Da.... Juce udjoh slucajno na neki BiH forum o automobilizmu kad ono spremaju proteste zbog velike cene goriva. A mi..... Cekaj da bude 300 rsd pa cemo onda. MOZDA

Coa Bogi

pre 5 godina

Za Republiku Srpsku to je netačna informacija. Dizel i BMB 95 su oko 1,17 evra. Cijena može biti cent viša ili manja, ali to je neki prosjek.

смена страже

pre 5 godina

А шта ме брига колико кошта негде друго. Знам да овде не мора да кошта толико, да је реч о пљачки и да то може да буде другачије, али лопови из неспособне Владе то неће да изведу.

DEX

pre 5 godina

U Makedoniji je dizel 1,04€. Svuda je dizel jeftiniji od benzina samo je kod nas skuplji, valjda zato sto je dizel najvažniji za transport robe i poljoprivredu. Jer nasa vlada uvek gleda kako da sto vise opeljesi narod i što više oteža privredi i poljoprivredi.

zoran

pre 5 godina

ovo za RS nije tacno, zivim u Banjaluci, cijene variraju od pumpe do pumpe od 2.16 - 2.27 KM, ili otprilike u eurima 1.10 - 1.16, tako da nema sanse da je oko 1 eura cijena goriva

Briga o mojim seljacima ...

pre 5 godina

Између осталог, дизел је и у Швајцарској слупљи од бензина (не само у Србији, како то неки воле да кажу/прокоментаришу).. А ви се питајте зашто...
(Ладовина, 7. jun 2018 08:59)

Bas me zanima zasto?
Hoces da kazes da vladari ove nase raspaljotke od banane koja vonja i truli, a koju neki zovu drzava, vode brigu o tome sta disemo .... Pa nas motivisu da kupujemo benzince/hibride/el. automobile?

Da, to je ...

vrikodara

pre 5 godina

Crna Gora 1.23e dizel i to je dizel sa aditivima! kao nas dizel ultra, koji je jos skuplji.
Takodje je tako i u Makedoniji. Tako da je razlika u ceni jos veca!!!

Laž

pre 5 godina

U Banjaluci je litar dizela D4 2.24 km. Današnji kurs 1€ = 1.956km. Ne lažite ljude, provjerite informacije prije nego sto ih šturo prenesete.

alergičan

pre 5 godina

S.Sarajevo,
često vozim kroz R.Srpsku i da ti napomenem da u vas cena varira od pumpe do pumpe i do 25 pfeninga.
Najeftinije gorivo je u Bijeljini i okolini, prošle nedelje sam sipao po 2.1km, za danas ne znam.

BH

pre 5 godina

Ovo za BiH nije tacno. Manje vise je isto i u Federaciji i u RS-u. Stavise, najjeftiniji dizel sam vidio na Stupu u Sarajevu (2.11KM - ali bilo 1.56 u avgustu ali skocile cijene i u Bosni).

dzaja

pre 5 godina

Nemojte siriti informacije koje nisu provjerene, cijena je preko jednog evra, 1.20E tacno, i dizel i benzin.

Predlazem da provjerite sledeci put.

Strucnjak

pre 5 godina

Nije samo nominalna razlika, treba uporediti i kvalitet, posebno sa zapadnim zemljama... nafta koju sam sipao na shell-u u CH je priblizna cena nasoj ali kvalitet drastican. Jos kada se uporede plate, ima li ko skuplje gorivo od nas?

redosled poteza

pre 5 godina

Pročitajte poučan tekst o upotrebi bicikla u Holandiji na Wikipediji. Da skratim, 27% dnevnog saobraćaja na nacionalnom nivou se obavi biciklom, 38% dnevnog saobraćaja u Amsterdamu pa do 46% kao na primer u gradu Zvole (125.000 stanovnika). Zato su zdravi, raspoloženi, priroda je čistija, nema buke, ne troše tuđu naftu jer svoju nemaju. Slična situacija je u Danskoj, Belgiji, Nemačkoj...
(crnimika, 7. jun 2018 11:19)

Kao neko ko zivi u HOlandiji 20 godina moram da kazem da je za tako nesto potrebna infrastruktura, zakonska regulativa itt. Na primer, najteza stvar na ispitu voznje je nauciti kako da ne udarite bicikliste, biciklisticke staze su svuda, svako skretanje kolima udesno mora da se izvede krajnje pazljivo. Sada sa pojavom (sve vise) skutera koji koriste biciklisticke staze, situacija je postala jos komplikovanija.
Dakle, da poentiram, nije to nesto sto se uvodi preko noci. Sve krece od drzave koja treba da napravi biciklisticke staze, da uvede saobracajne propise koji ce da stite bicikliste, da se promene testovi za vozace, da svi koji vec imaju dozvolu moraju da nauce kako da se ophode prema biciklistima i, na kraju, treba ljudi da krenu da voze bicikle (ali, ovo dolazi na kraju, osim ne govorimo o voznji bickle po parkovima)

.орг

pre 5 godina

u Francuskoj trenutno 1.45€ l , pitam vas kako uspete u Srb kad su plate 3-4 puta manje a cena goriva ista
(ediedi, 07. jun 2018 08:33)

лерујемо.

boki

pre 5 godina

Nisu Vam tačne cijene za RS već skoro mjesec dana dizel 5 na NIS pumpama je 2,19KM a belolovni 95 je 2,21KM. Što je oko 1,12€.
Nije teško raspitati se.

rsrsrs

pre 5 godina

U Kozarskoj Dubici nema ispod 2,19 KM, cca 1,12e. Isto tako je i u ostatku regije, možda nešto jeftinije da se nađe oko Bijeljine...

Bolje provjerite informacije