1. Zaista bi bilo korektno kada neke piše Zakone da u njima reguliše prelazne odredbe tako da naknadne vanredne izmene tablica i bilo konih drugih papira koji su greska vladavine i upravljanja ne idu na teret gradjana niti lično niti kolektivno. Tri puta sam menjao vanredno ličnu kartu i plaćao taksw nizašta (te mora plaatična, te mora da je slika crno bela, a stara mi je bažila do 2017.)
  Može to da bude bolje.
  (Milan, 9. januar 2018 18:50)

  # Link komentara

 2. U novembru sam registrovao auto. Kazu mora nova saobracajna zbog ne slaganja sedista sa pojasima za vezivanje.Ko je upisao da je za pet a cetiri pojasa , pitam ja. Nemamo pojma kazu oni ali morate da platite. Platim ja ali dobijem saobracajnu koja vazi isto kao stara. Ove godine ponovo nova saobracajna I nove tablice. I da , verovatno I dva tehnicka pregleda.Mozda jos nesto smisle ?
  (promaja ubiVa, 9. januar 2018 14:30)

  # Link komentara

 3. Shvatite vec jednom, da smo mi poslodavac politicarima. Ako nesto zabrljaju ili na ove nacine se lihvarisu, momentalno mozemo da im damo otkaz. Jel' kapirate ili mora jos prostije da vam se objasni?
   (NoName, 9. januar 2018 09:38)

  # Link komentara

 4. Pa, ovo znači da će svi taksisti (TX) biti u problemu !?
  (Tata, 9. januar 2018 07:49)

  # Link komentara

 5. Ispadoše Bosanci pametniji...
   (Roko, 9. januar 2018 07:36)

  # Link komentara

 6. jedna rec: pljacka.
   (toliko, 9. januar 2018 06:24)

  # Link komentara

 7. Ова замена би.требало.да кошта свега 100 динара. Довољно је малтретирање што мораш.да.радиш нешто због туђе бандоглавости. За ово са "куку,ама и квачицама" упозоравано је одмах приликом дизајнирања нових таблица али тадашњи паметњаковићи нису уважавали мишљење грађана. Онд су дошли нови који су се сетили да ограниче трајање таблица и саобраћајне ( иако лим и пластика практично могу вечно да трају). Све се своди на ону стару добру српску пословицу „отимај раји колико год можеш зато што је раја". Па у Британији постоје аутомобили с таблицана од пре 70 година које стоје на аутомобилима и још су важеће а код нас се мењајј сваких пар година. Мало су пара узели када је 5 милиона аутомобила у Србији урадило замену таблица па ће сад опет да мењају Срам вас било, незајажљиви лихвари.
   (Индијанополис, 9. januar 2018 06:01)

  # Link komentara

 8. Obozavam ovaj narod. Toliko je neslozan, da to nije normalno...Na internetu se busa u grudi... JA cu im ovo, ja necu ono, a na kraju svi kao telad pred klanje i MUUU…UU . Prosle godine bese narod izasao na ulicu... Dodje Uskrs najeli se napili i zdravo protesti... Treba sve to svariti...
  (Dovla, 9. januar 2018 01:25)

  # Link komentara

 9. За боље и нисмо.
   (ЗаБољеИнисмо, 9. januar 2018 01:23)

  # Link komentara

 10. Slovenija: uzmes bilo koju tablicu, iako ne zivis naprimer u Mariboru. Tablica u slucaju prodaje ide sa autom, kupac je moze zadrzati, iako ne stanuje gde je tablica izdata. Odjavis auto, koji je bio registrovan naprimer 180 dana, vrate ti pare za 185 preostalih. Tehnicki pregled uradis, i registrujes auto kad god u tih godinu dana dok vazi, pa makar zadnji dan samo. Itd itd....
  (Slovenac, 9. januar 2018 00:50)

  # Link komentara

 11. (Cirilica, 8. januar 2018 21:43)
  1. Rusi, koji nemaju (svoju) latinicu, imaju latinicna slova na tablicama (bez kvacica)
  2. Do skora nam je na pasosu pisalo samo "пасош" pa su se krstili svi po inostranstvu (i Arapi) sto mi eto moramo da budemo "specijalni" (slucajevi)
  3. licne karte su nam uglavnom cirilicne pa ti verifikuj neki online account sa tom licnom kartom - ne moze. Moras da saljes scan pasosa, koji ako ti maznu nadrljo si ko zuti. A da ti maznu scan LK, bolelo bi te uvo...
  4. Putokazi/table i linije busa/voza su nam cirilicne - to onako nezvanicno pod*ebavanje turista i putnika u tranzitu.
  5. I kvacice su uveli da bi "pokazali" njima tamo (u EU) kako smo mi Srbi pametni. Pa tebe onda trkeljisu 2h na autobahn-u zato sto je isti model auta sa istim tablicama (bez kvacica, koje njihov sistem ni ne vidi) pobegao posle neke pljacke/sverca gudre...

  Sve radimo nakaradno i iz inata, takvi su nam i rezultati
  (nestrucni duduci, 9. januar 2018 00:10)

  # Link komentara

 12. Dokle će više ova država svoju nesposobnost naplaćivati građanima?

  Gospoda u Skupštini su verovatno zbog ovakvih uspeha dobila 5% povišicu?

  Smuljaš propis - 3.500,00 meni po džepu.

  Daš budalama da zidaju zgrade - sad ja da ih tužim.

  Uletiš u dilove sa mafijašima - ja ne smem ni na ulicu a kamoli na utakmicu kad je derbi.

  Predlažem da se troškovi ove svemirske gluposti sa tablicama namire ukidanjem skupštinskog restorana!

  Nek gospoda poslanici glođu suve kifle ko sav radni narod, možda se sete zašto su izabrani.

  Državo Srbijo, popićeš otkaz! Nisi ti mene, već ja tebe napravila.
  (Dakle više, MILOŠEVIĆI?, 8. januar 2018 23:13)

  # Link komentara

 13. Na racun drzave oni su pogresili...a ne ja
   (Lud, zbunjen, normalan, 8. januar 2018 23:13)

  # Link komentara

 14. Uh brate....umoran sam vec od ovoga....prvo su mi izdali stari obrazac vozacke 2 godine nakon stupanja na snagu novog pravilnika po kome su trebali da mi izdaju plasticnu....pa menjaj, placaj ko te sisa. Sada isto sa tablicama, mrtvi ladni su u stanju danas da ti izdaju tablicu koju su vec proglasili nevazecom i vec sutra pod prisilom kazne mogu da te nateraju da je menjas o sopstvenom trosku za drugu....
   (Bane, 8. januar 2018 22:16)

  # Link komentara

 15. Ako sumiramo, do sada smo imali ovakve situacije: izdate saobraćajne dozvole bez ograničenja - gradjani sami morali da zamene o svom trošku zbog greške države. Izdate tablice sa karakterima ćčžšyw (iako je bez tih karaktera u našoj latinici moglo da se napravi mnoooštvo kombinacija), sada se gradjani primoravaju da menjaju tablice i saobraćajne dozvole pre vremena. Dodati na ovo i zamenu svih zdravstvenih knjižica i to pod hitno, da i dan danas ne bismo imali pogodnosti koje bi te kartice trebalo da pruže. Jedino smo sa ličnim kartama koliko toliko mogli da se izborimo sa državom.
  (NapreDno, 8. januar 2018 22:06)

  # Link komentara

 16. Sta mi da radimo iz Knjaževca? KŽ???
   (knjaževcanin, 8. januar 2018 21:50)

  # Link komentara

 17. A zasto u opste mora da stoji oznaka grada (Bg, NS,...)? Registarski broj mora da bude jedinstven i to je sve.
  Ali, ne mogu nadi MegaTrendasi da se sete toga.
  U Bosni se odmah posle rata pojavila bojazan da ce ljudima razbijati auta ako vide da je tablica iz "neprijateljskog" grada. Pametni stranci im uvedose ne-odredjene tablice i nijedno auto nije unisteno iz tog razloga.
   (Sendvic, 8. januar 2018 21:47)

  # Link komentara

 18. Hocemo cirilicu!
  Ma gde bre jos ima ovakvo nesto nego u srbiju.
  Namerno sam ispisao imenicu sa malim slovom, zasto ne bi?
  Nemamo nase pismo tamo gde bi trebalo, nemamo veru tamo gde bi trebalo, nemamo vise nizemlju nasu tamo gde bi trebalo pa zasto bi i tablice imali ili pasos ili licnio dokumenta koje se ne moze citati i identifikovati tamo gde su ih izdali...
  Banana drzava.
  Bravo Vucicu!
  Bravo Sinisa!
  Bravo svi ministri i ministarke!
  Samo tako napred.
  (Cirilica, 8. januar 2018 21:43)

  # Link komentara

 19. Bez brige, sad ce Mesija da se pojavi i kaze ne treba da se menjaju tablice.
  (jack, 8. januar 2018 21:43)

  # Link komentara

 20. Nisu rešili korišćenje kvačica u nazivima registracionih područja, tako da i dalje postoje BČ = Bečej i BĆ = Bogatić. Čikam svakog da pravilno razlikuje ove dve oznake sa više od 30 metara udaljenosti.
  (phreak, 8. januar 2018 21:22)

  # Link komentara

 21. A šta ćemo mi koji smo iz Kruševca i tablice su nam KŠ?
   (Nikola, 8. januar 2018 20:54)

  # Link komentara

 22. A usput pitajte i onog pametnjakovica koji je napravio nas pasos tako da na koricama samo cirilicom pise “pasos”.
  (Srrrrrrrrrdjan, 8. januar 2018 18:35)

  Zapravo, od prošle godine je odlukom ministra unutrašnjih poslova - jednom od retko pametnih - korica pasoša izmenjena i sada stoji odgovarajući tekst i na engleskom i francuskom jeziku.

  Naravno, retro nacional dizajn sa kraja XIX veka je i dalje živ i zdrav.
  (Miloš, 8. januar 2018 20:33)

  # Link komentara

 23. Ovakvim propisom krsi se ustav i nacelo ravnopravnosti gradjana pred zakonom. Dolazi do diskriminacije gradjana po osnovi troskova za promenu tablica a koje su svima deljene pod jednakim uslovima. Sada ce jedni placati, a drugi ne! (???) Izuzetak cine posebno naplacene tablice dodeljene po izricitom zahtevu. Ali, takvih je daleko manje od svih ostalih koji su podizali tablice sa oznakama koje im drzavni organi dodele. Nisu birane. Dakle, priprema se neustavan i diskriminisuci namet vecem broju gradjana. Takoreci - pljacka!
  (Zeka Bgd, 8. januar 2018 20:14)

  # Link komentara

 24. Ovo je klasični slučaj za ombudsmana, gradjanin ne sme da plaća greške administracije. Ali, ovaj ombudsman neće reagovati na to.
  (Pera, 8. januar 2018 20:01)

  # Link komentara

 25. Ma samo kopirajte sistem koji se koristi u BiH i Bog da vas vidi...
  (Dr., 8. januar 2018 19:17)

  # Link komentara

 26. Još jedan od bisera vezan za tablice. Dok su tablice bile u formatu AB*123-456, kamionske prikolice su imale tablice u formatu 123-456*AB da bi se jasno razlikovale. Sada tu tablice u formatu BG123AB; tablice za prikolice su po starom pravilu okrenute naopako - pa smo posle rotacije dobili format AB123BG. Sto ce reci, glavna prednost naopakog formata - da se lako primeti koja je vrsta tablice u pitanju - je nestala i to niko od nadleznih nije primetio kao problem.
  (T, 8. januar 2018 19:06)

  # Link komentara

 27. Mene interesuje kako ce sad da se obelezava Kruševac ako vise nema Š? Do sad je bilo KŠ. A sa druge strane zasto zakonodavac nije tablice ispisao ćirilicom pa to je nase pismo. I evropa priznaje ćirilicu a mi ne
  (Goran, 8. januar 2018 18:58)

  # Link komentara

 28. Besplatna zamena slanjem nove tablice i odgovarajuce dokumentacije na kucnu adresu. Jer nemam nameru da trosim svoj novac i da gubim vreme zbog tudje gluposti. I ocekujem da se odgovorni smene i degradiraju. Tako se to radi da se vise ne bi ponovilo.
  A usput pitajte i onog pametnjakovica koji je napravio nas pasos tako da na koricama samo cirilicom pise “pasos”. Kao da nam ta isprava sluzi za putovanje od Valjeva do Leskovca a ne za kretanje po zemljama koje ne razumeju cirilicu i ne govore srpski. Imate gomilu takvih nelogicnosti, putokaze (samo) na cirilici, semafore iza znakova pa se ne vide, .... Sve to mi placamo!
  (Srrrrrrrrrdjan, 8. januar 2018 18:35)

  # Link komentara

 29. Za dve godine ce da se sete da izbace kvacice i iz naziva gradova, ili da je u stvari najbolje resenje da se gradovi ni ne obelezavaju nego da imamo samo kombinacije slova i brojki. Jos 30 evra, molim lepo. Klacicna otimacina gde narod placa zbog zato.
  (eki, 8. januar 2018 18:31)

  # Link komentara

 30. A kako može u Nemačkoj ö i ü , a u Srbiji ne može č i ć?

  Može, naravno, ali neko se setio da uzme kintu.

  U nekim zemljama EU važe tablice stare i više decenija (Italija na primer).

  Važe tablice dok se auto ne pretopi u gvožđe.

  Na Novom Zelandu vam vrate deo novca od registracije ako prodate auto jer niste iskoristili svih 12 meseci.
   (Petar, 8. januar 2018 18:28)

  # Link komentara

 31. Da, logično je da je ŠA Šabac (kao što je, recimo ŠI Šibenik u Hrvatskoj), ali onda ne sme da se pusti i SA (Senta), kao što u Hrvatskoj nema recimo SI (Sinj). (Miloš, 8. januar 2018 16:11)

  SI je zapravo bio Sisak. Ali, u pravu si. Sisak je sada SK, upravo da bi se izbegao problem koji opisuješ. Naravno, kod nas će biti VŠ i VS, BĆ i BČ... I opet će za neku godinu građani da plaćaju te gluposti.

  Pitam se samo kada će se dosetiti da porez na luksuz naplaćuju već od 1.000 kubika...
  (Paul Kersey, 8. januar 2018 18:27)

  # Link komentara

 32. jesam li ja kriv sto sam dobio kvacicu?????
   (mi, 8. januar 2018 18:23)

  # Link komentara

 33. Holandija:
  1. Tablice nemaju oznaku grada.
  2. Svaka tablica važi zauvek, bez obzira kada je izdata i bez obzira koliko je vlasnika auto promenio.
  Kraj.
  (DP, 8. januar 2018 18:22)

  # Link komentara

 34. Super, ali zasto da mi placamo njihove greske? Ako zele da menjaju neka plati onaj ko menja. Drzava tj. ministarstvo koje uvodi i menja. Zasto gradjani da placaju?
   (Homer, 8. januar 2018 18:19)

  # Link komentara

 35. Na stranu ova budalastina, ali, u svim zemljama tablica prati automobil, koji zadrzava tablicu dok je u voznom stanju, ako se promeni vlasnik, ona ostaje, a menja se saobracajna dozvola!

  Ogranicenje vaznosti tablica je cista pljacka gradjana!
  (Srbija - zemlja cuda!, 8. januar 2018 18:14)

  # Link komentara

 36. @khm Bugari koriste samo ona slova koja se isto pisu i u cirilicnom i latinicnom pismu: A, B, C, E, H itd. U svakom slucaju je odlicna ideja, nema zabune, trebalo bi i kod nas to. Neko je spomenuo da Šabac sad ne moze sa ŠA, a ne moze ni SA zbog Sente, ali moze SB ili SC, za Pozegu PG, Prizren PZ.
  (risus sardonicus, 8. januar 2018 18:13)

  # Link komentara

 37. Neko ti lupi šamar a ti mu još platiš da bi mu se izvinio što si mu to omogućio?
   (brainfuck, 8. januar 2018 18:11)

  # Link komentara

 38. Naravno.samo u drzavi srbiji.gde ima zakona i pametnih ljudi ovakve stvari su za verovali ili ne
  (Czv, 8. januar 2018 17:40)

  # Link komentara

 39. dokle ja da placam tudje greske?
   (srb, 8. januar 2018 17:27)

  # Link komentara

 40. Svako ko zbog ovoga bude bio prinuđen da menja registarske tablice pre isteka registracije ima pravni osnov da tuži nadležne organe.
  (Dragan, 8. januar 2018 17:23)

  # Link komentara

 41. Sećam se dobro kad su se uvodile nove tablice i APSOLUTNO SVI su smatrali glupošču to što se koriste i naša slova, ali birokrate iz Ministarstva saobraćaja jednostavno nisu hteli da slušaju glas razuma. Progurali su ovu besmislicu za koju je odmah bilo jasno da će morati da se rešava posle nekoliko godina. Mislim da sada treba pozvati one koji su o ovome tada odlučili na odgovorost. Ne krivičnu (oni nisu ništa prekršili, samo su bili bahati), već političku. To bi značilo da novinar sazna ko, kako i zašto je baš tako odlučio i zašto je glas razuma koji je dolazio sa svih strana ignorisan.
  (Goran, 8. januar 2018 17:21)

  # Link komentara

 42. HOCE LI NEKO VISE KRIVICNO ODGOVARATI ZBOG OVE SAOBRACAJNE MUP MAFIJE?
  Dokle vise svake godine neki novi izmisljeni nameti?Oni izgleda imaju bujniju mastu od svakog deteta kada treba naci nacin da narodu izmuzu pare.
  Muka mi je bre vise.Kosa mi se digne na glavi kada pomislim sta me ceka u MUP-u,na izgubljene sate,zivce,pare...
  Jel moguce da ne postoji neki zakon u ovoj drzavi koji bi sve to regulisao nego je MUP-u dozvoljeno da nekakvim pravilnicima po svom nahodjenju odredjuje sta,kako i koliko?
  (dejanche, 8. januar 2018 17:08)

  # Link komentara

 43. Nisu gradjani krivi sto su dobijali tablice sa kvacicama, neka ih plati ko ih je delio !
   (Besplatna zamena, 8. januar 2018 16:59)

  # Link komentara

 44. Neće niko propasti za 30€ ali zašto su ubacili ta slova kad su znali da će morati da menjaju,takva slova koristi 1% EU!
   (Butragenjo, 8. januar 2018 16:58)

  # Link komentara

 45. @khm - u vasim komentarima se vidi sva glupost ovog sveta!
  Ne radi se ovde o bedi (a vecina jeste bedna) od 30 evra (za ko zna koliko godina - kod nas se ispostavilo 1 godina) vec o ODGOVORNOSTI! Oni koji su zabrljali jer su mnogo pametni (i nisu slusali druge - glupe, koji su inace u pravu) i dalje su na POTPUNO ISTIM MESTIMA i donose istu ovu odluku!
   (svasta, 8. januar 2018 16:57)

  # Link komentara

 46. treba izbaciti imena gradova sa tablica. kombinacija 3 broja i 3 slova i SRB sa zastavom.
  (lakše, 8. januar 2018 16:40)

  # Link komentara

 47. @Marko Tablice sa kvacicama menjaju samo oni kojima su tablice izdate 2011. Tablice koje su kasnije izdate vaze do isteka sedam godina, tj do datuma na zadnjoj strani saobracajne dozvole. Vlasnicima bez kvacica su produzene jos dve godine tj vaze devet uz potvrdu.

  OK Marko, a sada mi molim te odgovori kako mozes da govoris o roku vazenja tablica kada su ministri i (tada) premijer rekli da su "ONI PRE NJIH" doneli zakon o roku trajanja tablica i da oni (citaj SNS) nece raditi stvari stetne po gradjane i da je vaznost tablica promenjena na 9 god, a da ce se tablice menjati SAMO U SLUCAJU DA SU OSTECENE! Posle godinu dana se ponasaju kao da niko nista nije rekao i da je najnormalnija stvar da se SVE tablice menjaju posle 7 odnosno 9 godina.
  (Milos, 8. januar 2018 16:35)

  # Link komentara

 48. Kada platite ove tablice posle godinu-dve moraće da se ponovo menjaju tablice sa dodatkom slova EU. Naše tablice izgledaju kao Glišićeva glava šećera a znam ko je i "Uzlović"samo ne smem da kažem.
  (kum Žoržo, 8. januar 2018 16:29)

  # Link komentara

 49. Odavno je napisano da je ovo država u kojoj se i najveće gadarije objašnjavaju vremenom, u smislu "takvo je vreme bilo" (Borislav Pekić). Imali smo preregistraciju kad se raspala SFRJ. Pa se raspala SRJ. Pa se raspala SCG. Pa preregistraciju kola iz Krajine (npr. Beli Manastir). Pa prebacivanje kola sa "desnog" na "levi" volan. Pa preregistracija sa Kosmeta. Pa ubacivanje plina. Pa atest plina. Pa vađenje plina. Pa atest vađenja plina. Pa registracija na invalide. Pa na ekonomske tablice (firme iz Bugarske). Pa registracija na teretno vozilo. Imali smo tablice sa ČĆŠĐŽ. Sve smo to platili. Sad ima da platimo i promenu, tablice bez ČĆŠĐŽ. Jer sad je tak'o vreme. Ono što je fascinantno je da se sve može promeniti - i država, i granice, i ljudi na vlasti, i političke stranke, i ime i prezime, i vera, i pol, i pasoš, i žena/muž - JEDINO što se nikada ne menja je stalna želja države da nas nekako ošašavi za pare. To je stalna opsesija svakoga ko se ikada uhvatio politike. Ne postoji NI JEDNA vlas' koja nam za nešto nije zavukla ruku u džep i izvukla koliko joj je potrebno. A uvek im je potrebno, prokletinjama. Ne može čovek više ni da se ljuti, može samo da se nasmeje u neverici i da im oda priznanje - svet da propada, srpska vlas' će se setiti kako da od toga naplati taksu. Pre četvrt veka, vrate me sa šaltera za produžetak lične karte jer "imam stari obrazac, sa SFRJ". Mora SRJ, ne važi mi taksa. Plati opet. I onda mi izdaju ličnu kartu na starom obrascu, sa SFRJ. Majstori :)
  (Hmh..., 8. januar 2018 16:27)

  # Link komentara

 50. Iskreno čim sam video predlog za vaše registarske pločice odmah sam znao da to neće biti dugotrajno. I to baš zbog sada spornih slova.
  (pozdrav iz hr, 8. januar 2018 16:21)

  # Link komentara

 51. Sve nam je drugo u drzavi po svetskim standardima, jos samo ovo da resimo i sve smo zavrsili.
  (Deksa, 8. januar 2018 16:14)

  # Link komentara

 52. Ја не видим проблем да се таблице пребаце на ћирилицу. Отиђите у нпр. Либију, или др. арапску државу и видећете на таблицама арабицу. Они такве аутомобиле возе по европским државама сасвим нормално. Зашто морамо уопште да користимо латиницу? Бугари нпр. не користе латиницу већ само ћирилична слова такође. С тим да користе она која су заједничка са латиницом да би неписмени са запада, који су лењи да науче ћирилицу, замислите још 15 знакова, лакше записивали. Осто је и у БиХ.
   (кхм, 8. januar 2018 16:12)

  # Link komentara

 53. Jao boze koliko ljudi ne razmisljaju, doduse to ne pise u ovom tekstu, ali oznake sa kvacicama ostaju za oznake gradova poput Sida, Vrsca, Cacka itd, skidaju se samo sa zadnja dva slova.
  (zekonja, 8. januar 2018 15:50)

  Pa super su to smislili. Rešićemo problem na drugoj polovini tablice, ali ovaj na prvoj ostavljamo za sledeću godinu, da možemo još jednom da naplatimo promenu tablica - ovog puta svih na jednom registracionom području...

  Da, logično je da je ŠA Šabac (kao što je, recimo ŠI Šibenik u Hrvatskoj), ali onda ne sme da se pusti i SA (Senta), kao što u Hrvatskoj nema recimo SI (Sinj).
  (Miloš, 8. januar 2018 16:11)

  # Link komentara

 54. Како не схватате да су МУП, држава итд. заправо грађани, односно ви! Ако трошак иде на њихов рачун то значи да иде на терет буџета а тај буџет пуните ви вашим новцем. Како не схватате да држава није председник или политичар или партија. Држава, то је народ.
   (кхм, 8. januar 2018 16:07)

  # Link komentara

 55. колко смо бедни када се диже фрка око трошка од 30е који се сноси једном у не знам колико година за имовину важности аутомобила.
   (кхм, 8. januar 2018 16:04)

  # Link komentara

 56. E pa ovako, svaka roba ima svoj rok vaznosti ili garancije. Prema tome, ja sam robu platio pod uslovima koji su tada vazili. To je isto kada kupim novi bmw i posle godinu ili dve se utvrdi neka serijska greska, ljudi normalno pozovu kupce da se jave za besplatnu popravku ili zamenu. Oni propise mogu da menjaju svaki dan, a ja para za bacanje nemam.
   (Milos, 8. januar 2018 16:03)

  # Link komentara

 57. Kriminal države. Svake godine menjaju propise da bi nam uzimali pare. Ovo nema nigde.
   (Srba, 8. januar 2018 16:02)

  # Link komentara

 58. plaćaš nekog da uvodi novitete a onda plaćaš njegovu grešku
   (sremčica511512, 8. januar 2018 15:53)

  # Link komentara

 59. Kada sam prvi put registrovao auto, strahujuci upravo od ovoga, sam pitao sluzbenike da mi daju tablice bez kvacica, medjutim rekli su mi da trenutno imaju samo tablice sa kukicama i da uzmem sta mi se nudi. I eto ispao sam magarac po ko zna koji put zbog nesposobnosti vlasti da razmisljaju unapred i predvide ovakve situacije. Lepo boga mi, sad opet 10tak sati cekanja u redu za nove tablice.
   (bw, 8. januar 2018 15:53)

  # Link komentara

 60. (Nikola, 8. januar 2018 14:56)

  Nikola, SA (Senta) je vec zauzeto, tako da bi šapcani bili srecni da mogu da dobiju tablicu SA. Ovako me zivo zanima kakvu ce oznaku dobiti Šabac.

  ŠA Šabac - SA Senta
  VŠ Vršac - VS Vrbas
  PŽ Požega - PZ Prizren

  Jao boze koliko ljudi ne razmisljaju, doduse to ne pise u ovom tekstu, ali oznake sa kvacicama ostaju za oznake gradova poput Sida, Vrsca, Cacka itd, skidaju se samo sa zadnja dva slova. A kao drugo secam se vrlo dobro da je Zorana Mihajlovic rekla da gradjani nece snositi ove troskove zamene, e bas da vidimo, ako im i ovo prodje onda smo mi stvarno ovce od naroda i treba da nam rade to sto nam rade, i to jos vise, jer smo glupi do zla boga...
  (zekonja, 8. januar 2018 15:50)

  # Link komentara

 61. Napredno, od Seselja utemeljitelja taksi do dana danasnjeg
   (u vremenu...., 8. januar 2018 15:45)

  # Link komentara

 62. Od kada je "Q" srpsko latinicno slovo?
  (Bane, 08. januar 2018 15:31)

  Q nije ni bilo u opticaju, bila su pored nasih slova jos W, Y, X
   (blago, 8. januar 2018 15:41)

  # Link komentara

 63. A sta je cuvenim srpskim "W"??? I jos cuvenijim "Q" i "Y"??? To ostavljate za dogodine? Da i sledece godine ima cime da se puni budzet?!
   (delpiero, 8. januar 2018 15:39)

  # Link komentara

 64. Banda lopovska!!!!
   (znam 100%, 8. januar 2018 15:37)

  # Link komentara

 65. Od kada je "Q" srpsko latinicno slovo?
  (Bane, 8. januar 2018 15:31)

  # Link komentara

 66. Evo ovako da ne bude zabune. Među prvima - pre 7 godina sam dobio famoznu kvačicu - Ć . Pred Novu godinu sam predao za nove tablice i saobraćajnu. Svi oni koji su hteli samo saobraćajnu su vraćeni da upate i tablice. O tome da mi koji smo prvi bili - tj saobračajna nam važi 5 dana kraće nego registracija kroz koje dodatne probleme smo prošli ne želim da pričam. Totalno rasulo i konfuzija. Sramota!
  (Til Ojlenšpigel, 8. januar 2018 15:31)

  # Link komentara

 67. Намерно то раде само да узму паре народу. Брука и срамота!
   (милош, 8. januar 2018 15:28)

  # Link komentara

 68. ŠID je, dakle, SI. Jako glupo!
  (MonteDushano, 8. januar 2018 15:27)

  # Link komentara

 69. u nekim zemljama tuze apple zbog usporavanja telefona... kod nas ti redovno siluju mozak i nikom nista...
   (jasam, 8. januar 2018 15:26)

  # Link komentara

 70. Hajde ljudi da se organizujemo da napravimo grupu i da kolektivno podnesemo tuzbu protiv MUP a i da trazimo da oni snose troskove novih tablica i saobracajne. Ne dozvolimo da mi placamo tudje greske.
   (goram, 8. januar 2018 15:26)

  # Link komentara

 71. Tužiti državu, nema druge. Sami su uveli slova sami neka ih i skinu.
   (jovan, 8. januar 2018 15:25)

  # Link komentara

 72. (Nikola, 8. januar 2018 14:56)

  Nikola, SA (Senta) je vec zauzeto, tako da bi šapcani bili srecni da mogu da dobiju tablicu SA. Ovako me zivo zanima kakvu ce oznaku dobiti Šabac.

  ŠA Šabac - SA Senta
  VŠ Vršac - VS Vrbas
  PŽ Požega - PZ Prizren
  (miki, 8. januar 2018 15:25)

  # Link komentara

 73. Plaćaj sirotinjo i glasaj.
   (Sent, 8. januar 2018 15:25)

  # Link komentara

 74. Ovde uopste nije problem slovo.Ovde se radi na tome da se narodu otme novac na silu.Oni mogu sve, jednostavno svaki zakon ide njima na ruku, zakon kroje onako kako njima odgovara.Za mesec dana mogu da izglasaju novi i da se sve tablice promene i tu mi nista nemozemo.Gde je tu logika?Greska koju je drzava napravila sada placa obican covek.Znaci u Mup-u dobijes tablicu a posle dve godine kazu nemoze vise i umesto da to bude njihov trosak oni se prave ludi.Ladno vlasnik vozila mora da plati tudju gresku.
   (zex, 8. januar 2018 15:23)

  # Link komentara

 75. Tužite MUP, kolektivno. 
  Neko ko je u Novembru 2017 dobio od MUP-a tablice sa ćčšž, zašto bi sada On morao da plati zamenu? Ili bilo ko drugi? 
  Pa nisu građani sami tražili ove besmislene tablice, to im je MUP dao, sada neka MUP snosi trošak zamene. Neverovatno je koliko načina oni mogu da smisle da bi oteli novac ljudima. A ako ćutite i sve ovo prihvatate, niste onda za bolje
  (Igor, 08. januar 2018 15:04)
  Pa nece sada, nego prilikom sledece registracije u Novembru 2018. A sto, pa glasaliste za ove, svake godine mora poneki dokument da se menja, uvede i po neka nova taksa, znas li ti covece koliko kosta taj drzavni aparat, treba platiti desetine hiljada ljudi plate po 100 hiljada plus, a da ti ljudi ne doprinose nista nazad, mora negde da se uzmu te pare. Da ne pricamo onda muljanju iz budzeta na nabavke, tendere i sl to sve kosta. Kad svake godine u istom ministarstvu nabavljas nove racunare na primer iako amortizacija po zakonu istih traje 3 i po godine, a negde se koriste i po 10, medjutim ponegde gde si se dogovorio svake godine, ili kad umesto dva meseca rasveta radi 4.
   (who cares, 8. januar 2018 15:22)

  # Link komentara

 76. OK, skinuće kukice sa dela tablica iza oznake mesta. To bi trebalo da reši probleme sa duplikatima kada se plaća parking ili putarina u inostranstvu. Ali šta ćemo sa dupliranim imenima mesta? Postoje VŠ i VS (Vršac, Vrbas), postoje BČ i BĆ (Bogatić i Bečej), PŽ, PZ (Požega, Prizren). Uz malo pažnje bi duplikati nastali ukucavanjem bez kvačica mogli da budu rešeni (ne izdati tablice VŠ ako postoji ista takva VS), ali da li možemo da verujemo MUP-u posle svih ovih promašaja?
  (T, 8. januar 2018 15:21)

  # Link komentara

 77. Tablice sa kvacicama menjaju samo oni kojima su tablice izdate 2011. Tablice koje su kasnije izdate vaze do isteka sedam godina, tj do datuma na zadnjoj strani saobracajne dozvole. Vlasnicima bez kvacica su produzene jos dve godine tj vaze devet uz potvrdu.
   (Marko, 8. januar 2018 15:12)

  # Link komentara

 78. Prvo kao "povećaju plate", pa onda smisle neku glupost kako bi te pare vratili nazad... Baš nam je napredna ova država... I posle tih novih tablica opet će za 2-3 godine uvesti neku novu glupost pa ćemo opet morati da menjamo i plaćamo i tako ukrug.
  (Lister, 8. januar 2018 15:12)

  # Link komentara

 79. Podneti tuzbu protiv drzave.
   (Radnik, 8. januar 2018 15:10)

  # Link komentara

 80. zasto vesti danas ovako sutra onako? jer u vucistanu zakon, propise itd donosi predsednik, ministar, direktor, salterski sluzbenik...
  a sprovodiga ko hoce. a ne primenjuje ga ko nece.
   (kerefeke, 8. januar 2018 15:08)

  # Link komentara

 81. Tužite MUP, kolektivno.
  Neko ko je u Novembru 2017 dobio od MUP-a tablice sa ćčšž, zašto bi sada On morao da plati zamenu? Ili bilo ko drugi?
  Pa nisu građani sami tražili ove besmislene tablice, to im je MUP dao, sada neka MUP snosi trošak zamene. Neverovatno je koliko načina oni mogu da smisle da bi oteli novac ljudima. A ako ćutite i sve ovo prihvatate, niste onda za bolje
   (Igor, 8. januar 2018 15:04)

  # Link komentara

 82. Pobogu, sta sad smetaju X Y i W!?
   (Aleksandar, 8. januar 2018 14:57)

  # Link komentara

 83. Kako moze SABAC bez kvacice pa nije to SARAJEVO i zasto se nevrate stare tablice posto su placene?????
  (Nikola, 8. januar 2018 14:56)

  # Link komentara

 84. Ogroman problem ce napraviti prevoznicima na medjunarodnim relacijama. Prvo, sto se nova saobracajna ceka 3-7 dana, zatim cekanje za prepravku svih potrebnih dokumenata za vozilo u Ministarstvu, zatim u inostranstvu promena go boxova (uredjaji za placanje putarina)... A sve to kosta.
  (slobodan, 8. januar 2018 14:56)

  # Link komentara

 85. Kako vas nije sramota! Pa to je vasa greska, vi snosite odgovornost. Ili ce opet kao za sve biti krivi oni pre vas.
   (Marko, 8. januar 2018 14:54)

  # Link komentara

 86. I sa i bez, najruznije tablice u evropi.
   (prosto ko pasulj, 8. januar 2018 14:50)

  # Link komentara

 87. A zasto su do sada koristili ta slova? Vec godinama se o tome prica i ja sam prosle godine uvezao auto i dobio jedno od spornih slova na tablici. I na pamet mi ne pada da platim nove tablice i novu dozvolu. I svi to treba da odbijemo jer je sada zaista previse punjenja budzeta drzave preko ledja gradjana.
  (IgyBgd, 8. januar 2018 14:48)

  # Link komentara

 88. A "Y" i to se spominjalo a sad vise ne?
  (urke, 8. januar 2018 14:31)

  # Link komentara

 89. Ja danac registrovah auto sa sve "kvacicom" i niko u MUP-u nije trazio da menjam tablice.Taj propis verovatno tek treba da pocne da se primenjuje od nekog datuma.
  (Profa, 8. januar 2018 14:09)
  Pre ce biti da svaka PU tumaci propis na svoj nacin
  (nestrucni duduci, 8. januar 2018 14:27)

  # Link komentara

 90. Ma uvedite cirilicu, ustvari glagoljicu.
  (kole, 8. januar 2018 14:24)

  # Link komentara

 91. Ja danac registrovah auto sa sve "kvacicom" i niko u MUP-u nije trazio da menjam tablice.Taj propis verovatno tek treba da pocne da se primenjuje od nekog datuma.
  (Profa, 8. januar 2018 14:09)

  # Link komentara

 92. Kako vas(te) nije sramota?
   (klaas-jan huntelaar, 8. januar 2018 13:56)

  # Link komentara

 93. Ja sam auto registrovao u septembru 2017. kupio sam ga "na ime kupca",da li su mi tablicu gde imam slovo Ž,i sad,po kojoj logici ja treba da snosim novčano zamenu tablica.Ocigledni je to propust drzave i neka se ona pobrine za to,e sad kad bi svi ljudi sa ti slovima odbili da plate mozda bi nesto i uradili....
  (Nenad, 8. januar 2018 13:53)

  # Link komentara

 94. znaci svi taksisti moraju da menjaju?
  (switchboard, 8. januar 2018 13:48)

  # Link komentara