Sreda, 08.06.2016.

15:09

Avion Er Srbije do Hrvatske i CG, pre Njujorka

Avion "erbas A330", kojim će "Er Srbija" od 23. juna saobraćati na liniji između Beograda i Njujorka, imaće prethodno probni let.

Izvor: Veèernje novosti

Avion Er Srbije do Hrvatske i CG, pre Njujorka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

danger

pre 7 godina

Pajo jeste u pravu. Živimo izmedju Frankfurta i Studgarta. Kupujemo karte tamo gde su jeftinije i vec oko dve godine niko nije putovao airsrbijom. Samo zbog cene. A kupili smo u tom prriodu bar 15-20 karata sto za nas ovde, sto za naše prijatelje i rodbinu koji stalno dolaze. Uglavnom je to wizz-air koji leti za Baden-Karlsruhe, ponekad Germanwings koji sezonski leti za Studgart ili lufthansa koja ide za Frankfurt.
Poslednji let Airsrbijom je bio jos iz doba dok su imali normalne cene (zbog konkurencije Germanwingsa). Cim se Germanwings povukao, tako su digli cene žestoko. I ukinuli mogućnost putovanja u jednom pravcu (jedan pravac skuplji nego da se kupi fiktivna povratna).


@Pajo pajoooo, ja neznam de ti rezervišeš karte za srbiju iz nemačke, samo iz frankfurt je sir srbija jeftinija od Lufthanse kad imaš prtljag. Bez prtljaga su tu negde isto, jer Lufthansa naplaćuje prtljag 30€/let/osoba. Meni se to ne isplati.
(Sokrates, 08. jun 2016 22:09)

Dragisa007

pre 7 godina

dr.kadzija@ ... Dozvola je već odavno dodeljena ... a kao drugo u slučaju nekog kvara na našem A330-200 iz Abu Dhabia kao rezerva stiže A340-500 u pomoć. Do kraja godine stize jos jedan A330 u flotu.

novi komentator

pre 7 godina

@Anik
Ti si taj ili ta koji/a pokusava obmanivati javnost, verovatno uz ukusan sendvic. Prvo kazes da je let iz ZAG za Kanadu (zakupljeni)carter, onda kad se utvrdi da nije carter nego redovna linija, tvrdis da sam rekao da se moze vec sada kupiti karta za zimu, sto nisam rekao ni napisao, vec da let trenutno ide kao sezonski ali da CE BITI uskoro produzen i kroz zimu. Dalje, ne komentarises cinjenicu da puno vise kompanija vec godinama leti iz i za ZAG sa sirokotrupnim avionima, sto ce se sa novim terminalom jos samo i povecavati, ali zato nedostatak "kod-ser-a" kod Transata navodis kao manu, "zaboravljavajuci" valjda pritom da ni Er Srbija nema kod-ser sa nijednom kompanijom u SAD. Tuzno, zalosno, jadno, zavidno, svadjalacki, sta da drugo kazem osim da zamolim moderatora da ovaj odgovor objavi buduci sam prozvan kao lazov, sto nisam, i nikada nisma bio

Burgija

pre 7 godina

... iz razloga sto ja iz nemacke kad letim prema srbiji uvek vidim da letim sa air srbijom ali jednostavno su preskupi, pa zato lufthansa mi je jevtinija , a za njujork mozda budu cene prestupacnije, mada neverujem ,, puno srece zelim Air srbija.
(Pajo pajoooo, 8. jun 2016 17:42)

Iz Nemacke, pored Wizz Aira ti bacas pare na preskupu Air Srbiju?
Imas letove iz Memingena, Karlsrue-Badena, sad krece i Ryan Air iz Nemacke za Nis. Samo ne budi lenj i potrazi na njihovom sajtu.

dr.kadzija

pre 7 godina

E jos samo da Ameri izdaju dozvolu kompaniji koja ima jedan avion i nema mogucnost da preveze putnike u slucaju kvara. I pored uvlacenja Velikog Vodje i predaje zemlje na tanjiru, nisam siguran da ce konacna dozvola biti izdata.

Marko NS

pre 7 godina

Nisam hejter, naprotiv, podržavam sve što vodi napretku.

Želim samo da napomenem da se prilikom povratnog leta sleće u Berlin, preseda i nastavlja za Beograd. Pauza je 2,5 sati. To se naravno vidi na sajtu prilikom pokušaja rezervacije.

Pozdrav !

Аник

pre 7 godina

MarkoNS Ако у систему укуцаш правилне датуме односно дан када се обављају ДИРЕКТНИ летови, неће ти избацивати те са преседањем у Берлину. Са преседањем се лети данима када нема директног лета. С обзиром да ће Ер Србија летети 5 пута недељно директно, остају два дана у недељи када се лети са преседањем

Rade

pre 7 godina

Nekada je Jatova desetka,pokupila putnike i u Ljubljani i Zagrebu,pre nego što je poletela u Ameriku.Ne bi bilo to i u buduče loše.

Milos

pre 7 godina

5x nedeljno?
kako kad ima samo jedan erbas ?!?
(Gost, 8. jun 2016 23:33)

Tako sto let u jednom smeru traje izmedju 8 i 10 sati - dakle za oko 20 sati se zavrsi povratni let (racunajuci turnaround na JFK), 4 sata za linijsko odrzavanje i ciscenje je vise nego dovoljno i tako pet puta nedeljno jer u jednom danu ima 24 sata. Dva dana nedeljno su prazan hod - verovatno za ozbiljnije odrzavanje i prilika da A330 leti na nekim drugim destinacijama gde ima dosta putnika.

Аник

pre 7 godina

@novi komentator, nemoj širiti dezinformacije. Let Air Transat-a je sezonski let(nije celogodišnji). Probaj da rezervišeš kartu nakon letnjeg perioda pa ćeš videti da li ćeš uspeti, naravno da ne. A o tome koliko je ozbiljna kompanija govori to da imaju samo jedan let nedeljno, tako prekookenski letovi ne funkcionišu. Prošle godine je taj let obavljao Sky Greece isto čarter kompanija koja je doživela neuspeh na liniji Toronto - Zagreb pa je obustavila letove. Sve u svemu, može se zaključiti da Zagreb nema REDOVAN CELOGODIŠNJI prekookeanski let već samo sezonske letove kojim se uglavnom ciljaju turisti. Da ne pominjem da Air Transat nema code share partnera ni u SAD ni u HR nema saradnju sa Croatia Airlines.

marjan

pre 7 godina

Umesto što se prepiru hrvati i srbi kao i obično bolje je da se dogovore da Air SERBIA iz Beograda leti kao što je nekad Jat-ov DC-10 leteo za ameriku preko Zagreba.
Beograd - NYC sa tačkom medjusletanja u Zagrebu.Pametnije je da pune taj avion i uzimaju zajedno pare a ne samo....ko je ko,ko je šta,zašto oni imaju a mi ne........
Manite se više gluposti.Gledajte interes sa ekonomske a ne sa inat strane.

Sokrates

pre 7 godina

@Pajo pajoooo, ja neznam de ti rezervišeš karte za srbiju iz nemačke, samo iz frankfurt je sir srbija jeftinija od Lufthanse kad imaš prtljag. Bez prtljaga su tu negde isto, jer Lufthansa naplaćuje prtljag 30€/let/osoba. Meni se to ne isplati.

novi komentator

pre 7 godina

postovani komentatori koji pisete ono o cemu nemate pojma - kanadska kompanija Er transat nije carter nego redovna kompanija. Mozete lepo otici na njihov sajt, ili bilo koji drugi koji prodaje aviokarte i kupiti kartu - jednosmernu ili povratnu, sa polaskom iz Zagreba ili iz Toronta. Dakle, REDOVAN let koji se ni po cemu ne razlikuje od onog Er Srbije za Njujork. Interkontinentalni carteri koje spominjete zaista postoje iz Zagreba, ali su za Seul, Juzna Koreja, sa kompanijom KoreanEr, idu vec godinama, i na njima se leti kombinacijom Erbasa 330 i Boinga 777. Za sledecu godinu Katar Ervejz uvodi sirokotrupni avio na letu Doha-Zagreb, a pocinju i direktni letovi za NjuJork i za Kinu. Samo jos ovo : prodaja Er Transata ide tako dobro da su vec uveli prosirenu verziju A33-300 sa vise sedista za ovu godinu, letovi ce biti nastavljeni i u zimskoj sezoni, a sledece godine idu dva leta nedeljno. Puno pozdrava od vazduhoplovca, Srbina iz Hrvatske!

Igor

pre 7 godina

Air Srbija je sasvim ok, BG aerodrom isto. Kad idem za Rumunjsku, to je taman. Jedino kaj nije Star Alliance. Stjuardese su prva liga! Cestitam na avionu!

iKrem

pre 7 godina

с обзиром да једна Атина нема лет за Америку

====

Odakle ti ovo? Ja letos leteo direktno NYC-Atina. Mozda Grcka kompanija nema let, ali Delta sigurno ima.

артиљерац

pre 7 godina

@ 5:0 za Srbiju НАСА је основана 1958,а Михајло Пупин је умро 1935.
@ Тони Старк Из Атине за САД лети American Airlines,директан лет.

Aleksandar Jovanovic

pre 7 godina

marko u vezi Hrvata i leta za Toronto, taj let ne postoji vec je to charter let koji leti samo ako se popuni odredjen broj sedista. Takvih charter letova imas po Kanadi kolko oces pogotovu u novinama.

Mladja

pre 7 godina

A da se potrude politicari pa da nam ne treba milion papira za vikend u New Yorku,njima je lako diplomatski pasos pa gde hoce....Hoce se uvoditi vize za Amerikance i Britance???Bilo bi glupo...

5:0 za Srbiju

pre 7 godina

A zasto se ne zove Mihajlo Pupin? Jedan od osnivaca NASA-e, pa gde ces boljeg razloga od tog da avion nazoves po njemu. Al ne, mora da se trlja na nos Hrvatima da je to avion Tesla, jos samo kandilo da docrtaju i stave neki krst, i pobedili smo.

Аник

pre 7 godina

Nemanja@ Хрвати немају лет за Америку. Имају само сезонски чартер лет за Торонто једном недељно од јуна до краја септембра са компанијом Air Transat и то нема везе са редовним летом, то је чартер(закупљен) лет.

Pilot

pre 7 godina

@nemanja
Hrvati nemaju direktan let za NYC. A ni crnogorci ga nece imati uskoro. Sto se tice isplativosti, prvi meseci reda letenja su popunjeni a nakon toga licno mislim da ce biti cist gubitak i da cemo ga placati mi, poreski obveznici. Rentiranje A330 sa logistikom (posada i odrzavanje) je pola miliona dolara mesecno i ne znam ko ce to da pokrije kad letovi postanu poluprazni od jeseni a da ne ide iz dzepa gradjanina.

Pajo pajoooo

pre 7 godina

Drago mi je da ce leteti za njujork i radujem se, ali nazalost ta linije ce brzo da se ukine, iz razloga sto ja iz nemacke kad letim prema srbiji uvek vidim da letim sa air srbijom ali jednostavno su preskupi, pa zato lufthansa mi je jevtinija , a za njujork mozda budu cene prestupacnije, mada neverujem ,, puno srece zelim Air srbija.

Тони Старк

pre 7 godina

Почетак краја Ер Србије. Зашто? Најбаналнији пример - пет летова недељно, с обзиром да једна Атина нема лет за Америку (вероватно не може са се исплати), многи путници ће ићи преко Београда за Грчку са већ купљеним картама. Само један лет месечно, када би закаснио због олује, штрајка на неком европском аеродрому... значило би да Ер Србија свим путницима мора да обезбеди преноћиште и транспорт што пре, а ако је рентирање месечно око 4.5 милиона €, карта не сме бити већа од 600-700 (јер лагано летите преко Амстердама за 450-500)... Ма почетак краја.

prolaznik

pre 7 godina

Odlično, svaki napredak u Srbiji me raduje, iako zivum u dalekom svetu. Ovaj dogadjaj mi je posebno radostan, jer znam kad poletim iz USA slecem u Drbiju i nemoram da presedam. Samo Napred!!!!!

prolaznik

pre 7 godina

Odlično, svaki napredak u Srbiji me raduje, iako zivum u dalekom svetu. Ovaj dogadjaj mi je posebno radostan, jer znam kad poletim iz USA slecem u Drbiju i nemoram da presedam. Samo Napred!!!!!

Pajo pajoooo

pre 7 godina

Drago mi je da ce leteti za njujork i radujem se, ali nazalost ta linije ce brzo da se ukine, iz razloga sto ja iz nemacke kad letim prema srbiji uvek vidim da letim sa air srbijom ali jednostavno su preskupi, pa zato lufthansa mi je jevtinija , a za njujork mozda budu cene prestupacnije, mada neverujem ,, puno srece zelim Air srbija.

Тони Старк

pre 7 godina

Почетак краја Ер Србије. Зашто? Најбаналнији пример - пет летова недељно, с обзиром да једна Атина нема лет за Америку (вероватно не може са се исплати), многи путници ће ићи преко Београда за Грчку са већ купљеним картама. Само један лет месечно, када би закаснио због олује, штрајка на неком европском аеродрому... значило би да Ер Србија свим путницима мора да обезбеди преноћиште и транспорт што пре, а ако је рентирање месечно око 4.5 милиона €, карта не сме бити већа од 600-700 (јер лагано летите преко Амстердама за 450-500)... Ма почетак краја.

marjan

pre 7 godina

Umesto što se prepiru hrvati i srbi kao i obično bolje je da se dogovore da Air SERBIA iz Beograda leti kao što je nekad Jat-ov DC-10 leteo za ameriku preko Zagreba.
Beograd - NYC sa tačkom medjusletanja u Zagrebu.Pametnije je da pune taj avion i uzimaju zajedno pare a ne samo....ko je ko,ko je šta,zašto oni imaju a mi ne........
Manite se više gluposti.Gledajte interes sa ekonomske a ne sa inat strane.

Аник

pre 7 godina

Nemanja@ Хрвати немају лет за Америку. Имају само сезонски чартер лет за Торонто једном недељно од јуна до краја септембра са компанијом Air Transat и то нема везе са редовним летом, то је чартер(закупљен) лет.

5:0 za Srbiju

pre 7 godina

A zasto se ne zove Mihajlo Pupin? Jedan od osnivaca NASA-e, pa gde ces boljeg razloga od tog da avion nazoves po njemu. Al ne, mora da se trlja na nos Hrvatima da je to avion Tesla, jos samo kandilo da docrtaju i stave neki krst, i pobedili smo.

Pilot

pre 7 godina

@nemanja
Hrvati nemaju direktan let za NYC. A ni crnogorci ga nece imati uskoro. Sto se tice isplativosti, prvi meseci reda letenja su popunjeni a nakon toga licno mislim da ce biti cist gubitak i da cemo ga placati mi, poreski obveznici. Rentiranje A330 sa logistikom (posada i odrzavanje) je pola miliona dolara mesecno i ne znam ko ce to da pokrije kad letovi postanu poluprazni od jeseni a da ne ide iz dzepa gradjanina.

Igor

pre 7 godina

Air Srbija je sasvim ok, BG aerodrom isto. Kad idem za Rumunjsku, to je taman. Jedino kaj nije Star Alliance. Stjuardese su prva liga! Cestitam na avionu!

Mladja

pre 7 godina

A da se potrude politicari pa da nam ne treba milion papira za vikend u New Yorku,njima je lako diplomatski pasos pa gde hoce....Hoce se uvoditi vize za Amerikance i Britance???Bilo bi glupo...

novi komentator

pre 7 godina

postovani komentatori koji pisete ono o cemu nemate pojma - kanadska kompanija Er transat nije carter nego redovna kompanija. Mozete lepo otici na njihov sajt, ili bilo koji drugi koji prodaje aviokarte i kupiti kartu - jednosmernu ili povratnu, sa polaskom iz Zagreba ili iz Toronta. Dakle, REDOVAN let koji se ni po cemu ne razlikuje od onog Er Srbije za Njujork. Interkontinentalni carteri koje spominjete zaista postoje iz Zagreba, ali su za Seul, Juzna Koreja, sa kompanijom KoreanEr, idu vec godinama, i na njima se leti kombinacijom Erbasa 330 i Boinga 777. Za sledecu godinu Katar Ervejz uvodi sirokotrupni avio na letu Doha-Zagreb, a pocinju i direktni letovi za NjuJork i za Kinu. Samo jos ovo : prodaja Er Transata ide tako dobro da su vec uveli prosirenu verziju A33-300 sa vise sedista za ovu godinu, letovi ce biti nastavljeni i u zimskoj sezoni, a sledece godine idu dva leta nedeljno. Puno pozdrava od vazduhoplovca, Srbina iz Hrvatske!

iKrem

pre 7 godina

с обзиром да једна Атина нема лет за Америку

====

Odakle ti ovo? Ja letos leteo direktno NYC-Atina. Mozda Grcka kompanija nema let, ali Delta sigurno ima.

Aleksandar Jovanovic

pre 7 godina

marko u vezi Hrvata i leta za Toronto, taj let ne postoji vec je to charter let koji leti samo ako se popuni odredjen broj sedista. Takvih charter letova imas po Kanadi kolko oces pogotovu u novinama.

Аник

pre 7 godina

@novi komentator, nemoj širiti dezinformacije. Let Air Transat-a je sezonski let(nije celogodišnji). Probaj da rezervišeš kartu nakon letnjeg perioda pa ćeš videti da li ćeš uspeti, naravno da ne. A o tome koliko je ozbiljna kompanija govori to da imaju samo jedan let nedeljno, tako prekookenski letovi ne funkcionišu. Prošle godine je taj let obavljao Sky Greece isto čarter kompanija koja je doživela neuspeh na liniji Toronto - Zagreb pa je obustavila letove. Sve u svemu, može se zaključiti da Zagreb nema REDOVAN CELOGODIŠNJI prekookeanski let već samo sezonske letove kojim se uglavnom ciljaju turisti. Da ne pominjem da Air Transat nema code share partnera ni u SAD ni u HR nema saradnju sa Croatia Airlines.

артиљерац

pre 7 godina

@ 5:0 za Srbiju НАСА је основана 1958,а Михајло Пупин је умро 1935.
@ Тони Старк Из Атине за САД лети American Airlines,директан лет.

Sokrates

pre 7 godina

@Pajo pajoooo, ja neznam de ti rezervišeš karte za srbiju iz nemačke, samo iz frankfurt je sir srbija jeftinija od Lufthanse kad imaš prtljag. Bez prtljaga su tu negde isto, jer Lufthansa naplaćuje prtljag 30€/let/osoba. Meni se to ne isplati.

Rade

pre 7 godina

Nekada je Jatova desetka,pokupila putnike i u Ljubljani i Zagrebu,pre nego što je poletela u Ameriku.Ne bi bilo to i u buduče loše.

Milos

pre 7 godina

5x nedeljno?
kako kad ima samo jedan erbas ?!?
(Gost, 8. jun 2016 23:33)

Tako sto let u jednom smeru traje izmedju 8 i 10 sati - dakle za oko 20 sati se zavrsi povratni let (racunajuci turnaround na JFK), 4 sata za linijsko odrzavanje i ciscenje je vise nego dovoljno i tako pet puta nedeljno jer u jednom danu ima 24 sata. Dva dana nedeljno su prazan hod - verovatno za ozbiljnije odrzavanje i prilika da A330 leti na nekim drugim destinacijama gde ima dosta putnika.

dr.kadzija

pre 7 godina

E jos samo da Ameri izdaju dozvolu kompaniji koja ima jedan avion i nema mogucnost da preveze putnike u slucaju kvara. I pored uvlacenja Velikog Vodje i predaje zemlje na tanjiru, nisam siguran da ce konacna dozvola biti izdata.

Marko NS

pre 7 godina

Nisam hejter, naprotiv, podržavam sve što vodi napretku.

Želim samo da napomenem da se prilikom povratnog leta sleće u Berlin, preseda i nastavlja za Beograd. Pauza je 2,5 sati. To se naravno vidi na sajtu prilikom pokušaja rezervacije.

Pozdrav !

Аник

pre 7 godina

MarkoNS Ако у систему укуцаш правилне датуме односно дан када се обављају ДИРЕКТНИ летови, неће ти избацивати те са преседањем у Берлину. Са преседањем се лети данима када нема директног лета. С обзиром да ће Ер Србија летети 5 пута недељно директно, остају два дана у недељи када се лети са преседањем

Burgija

pre 7 godina

... iz razloga sto ja iz nemacke kad letim prema srbiji uvek vidim da letim sa air srbijom ali jednostavno su preskupi, pa zato lufthansa mi je jevtinija , a za njujork mozda budu cene prestupacnije, mada neverujem ,, puno srece zelim Air srbija.
(Pajo pajoooo, 8. jun 2016 17:42)

Iz Nemacke, pored Wizz Aira ti bacas pare na preskupu Air Srbiju?
Imas letove iz Memingena, Karlsrue-Badena, sad krece i Ryan Air iz Nemacke za Nis. Samo ne budi lenj i potrazi na njihovom sajtu.

novi komentator

pre 7 godina

@Anik
Ti si taj ili ta koji/a pokusava obmanivati javnost, verovatno uz ukusan sendvic. Prvo kazes da je let iz ZAG za Kanadu (zakupljeni)carter, onda kad se utvrdi da nije carter nego redovna linija, tvrdis da sam rekao da se moze vec sada kupiti karta za zimu, sto nisam rekao ni napisao, vec da let trenutno ide kao sezonski ali da CE BITI uskoro produzen i kroz zimu. Dalje, ne komentarises cinjenicu da puno vise kompanija vec godinama leti iz i za ZAG sa sirokotrupnim avionima, sto ce se sa novim terminalom jos samo i povecavati, ali zato nedostatak "kod-ser-a" kod Transata navodis kao manu, "zaboravljavajuci" valjda pritom da ni Er Srbija nema kod-ser sa nijednom kompanijom u SAD. Tuzno, zalosno, jadno, zavidno, svadjalacki, sta da drugo kazem osim da zamolim moderatora da ovaj odgovor objavi buduci sam prozvan kao lazov, sto nisam, i nikada nisma bio

danger

pre 7 godina

Pajo jeste u pravu. Živimo izmedju Frankfurta i Studgarta. Kupujemo karte tamo gde su jeftinije i vec oko dve godine niko nije putovao airsrbijom. Samo zbog cene. A kupili smo u tom prriodu bar 15-20 karata sto za nas ovde, sto za naše prijatelje i rodbinu koji stalno dolaze. Uglavnom je to wizz-air koji leti za Baden-Karlsruhe, ponekad Germanwings koji sezonski leti za Studgart ili lufthansa koja ide za Frankfurt.
Poslednji let Airsrbijom je bio jos iz doba dok su imali normalne cene (zbog konkurencije Germanwingsa). Cim se Germanwings povukao, tako su digli cene žestoko. I ukinuli mogućnost putovanja u jednom pravcu (jedan pravac skuplji nego da se kupi fiktivna povratna).


@Pajo pajoooo, ja neznam de ti rezervišeš karte za srbiju iz nemačke, samo iz frankfurt je sir srbija jeftinija od Lufthanse kad imaš prtljag. Bez prtljaga su tu negde isto, jer Lufthansa naplaćuje prtljag 30€/let/osoba. Meni se to ne isplati.
(Sokrates, 08. jun 2016 22:09)

Dragisa007

pre 7 godina

dr.kadzija@ ... Dozvola je već odavno dodeljena ... a kao drugo u slučaju nekog kvara na našem A330-200 iz Abu Dhabia kao rezerva stiže A340-500 u pomoć. Do kraja godine stize jos jedan A330 u flotu.

Тони Старк

pre 7 godina

Почетак краја Ер Србије. Зашто? Најбаналнији пример - пет летова недељно, с обзиром да једна Атина нема лет за Америку (вероватно не може са се исплати), многи путници ће ићи преко Београда за Грчку са већ купљеним картама. Само један лет месечно, када би закаснио због олује, штрајка на неком европском аеродрому... значило би да Ер Србија свим путницима мора да обезбеди преноћиште и транспорт што пре, а ако је рентирање месечно око 4.5 милиона €, карта не сме бити већа од 600-700 (јер лагано летите преко Амстердама за 450-500)... Ма почетак краја.

prolaznik

pre 7 godina

Odlično, svaki napredak u Srbiji me raduje, iako zivum u dalekom svetu. Ovaj dogadjaj mi je posebno radostan, jer znam kad poletim iz USA slecem u Drbiju i nemoram da presedam. Samo Napred!!!!!

5:0 za Srbiju

pre 7 godina

A zasto se ne zove Mihajlo Pupin? Jedan od osnivaca NASA-e, pa gde ces boljeg razloga od tog da avion nazoves po njemu. Al ne, mora da se trlja na nos Hrvatima da je to avion Tesla, jos samo kandilo da docrtaju i stave neki krst, i pobedili smo.

marjan

pre 7 godina

Umesto što se prepiru hrvati i srbi kao i obično bolje je da se dogovore da Air SERBIA iz Beograda leti kao što je nekad Jat-ov DC-10 leteo za ameriku preko Zagreba.
Beograd - NYC sa tačkom medjusletanja u Zagrebu.Pametnije je da pune taj avion i uzimaju zajedno pare a ne samo....ko je ko,ko je šta,zašto oni imaju a mi ne........
Manite se više gluposti.Gledajte interes sa ekonomske a ne sa inat strane.

novi komentator

pre 7 godina

postovani komentatori koji pisete ono o cemu nemate pojma - kanadska kompanija Er transat nije carter nego redovna kompanija. Mozete lepo otici na njihov sajt, ili bilo koji drugi koji prodaje aviokarte i kupiti kartu - jednosmernu ili povratnu, sa polaskom iz Zagreba ili iz Toronta. Dakle, REDOVAN let koji se ni po cemu ne razlikuje od onog Er Srbije za Njujork. Interkontinentalni carteri koje spominjete zaista postoje iz Zagreba, ali su za Seul, Juzna Koreja, sa kompanijom KoreanEr, idu vec godinama, i na njima se leti kombinacijom Erbasa 330 i Boinga 777. Za sledecu godinu Katar Ervejz uvodi sirokotrupni avio na letu Doha-Zagreb, a pocinju i direktni letovi za NjuJork i za Kinu. Samo jos ovo : prodaja Er Transata ide tako dobro da su vec uveli prosirenu verziju A33-300 sa vise sedista za ovu godinu, letovi ce biti nastavljeni i u zimskoj sezoni, a sledece godine idu dva leta nedeljno. Puno pozdrava od vazduhoplovca, Srbina iz Hrvatske!

Pajo pajoooo

pre 7 godina

Drago mi je da ce leteti za njujork i radujem se, ali nazalost ta linije ce brzo da se ukine, iz razloga sto ja iz nemacke kad letim prema srbiji uvek vidim da letim sa air srbijom ali jednostavno su preskupi, pa zato lufthansa mi je jevtinija , a za njujork mozda budu cene prestupacnije, mada neverujem ,, puno srece zelim Air srbija.

Pilot

pre 7 godina

@nemanja
Hrvati nemaju direktan let za NYC. A ni crnogorci ga nece imati uskoro. Sto se tice isplativosti, prvi meseci reda letenja su popunjeni a nakon toga licno mislim da ce biti cist gubitak i da cemo ga placati mi, poreski obveznici. Rentiranje A330 sa logistikom (posada i odrzavanje) je pola miliona dolara mesecno i ne znam ko ce to da pokrije kad letovi postanu poluprazni od jeseni a da ne ide iz dzepa gradjanina.

Aleksandar Jovanovic

pre 7 godina

marko u vezi Hrvata i leta za Toronto, taj let ne postoji vec je to charter let koji leti samo ako se popuni odredjen broj sedista. Takvih charter letova imas po Kanadi kolko oces pogotovu u novinama.

Аник

pre 7 godina

Nemanja@ Хрвати немају лет за Америку. Имају само сезонски чартер лет за Торонто једном недељно од јуна до краја септембра са компанијом Air Transat и то нема везе са редовним летом, то је чартер(закупљен) лет.

артиљерац

pre 7 godina

@ 5:0 za Srbiju НАСА је основана 1958,а Михајло Пупин је умро 1935.
@ Тони Старк Из Атине за САД лети American Airlines,директан лет.

iKrem

pre 7 godina

с обзиром да једна Атина нема лет за Америку

====

Odakle ti ovo? Ja letos leteo direktno NYC-Atina. Mozda Grcka kompanija nema let, ali Delta sigurno ima.

Sokrates

pre 7 godina

@Pajo pajoooo, ja neznam de ti rezervišeš karte za srbiju iz nemačke, samo iz frankfurt je sir srbija jeftinija od Lufthanse kad imaš prtljag. Bez prtljaga su tu negde isto, jer Lufthansa naplaćuje prtljag 30€/let/osoba. Meni se to ne isplati.

Marko NS

pre 7 godina

Nisam hejter, naprotiv, podržavam sve što vodi napretku.

Želim samo da napomenem da se prilikom povratnog leta sleće u Berlin, preseda i nastavlja za Beograd. Pauza je 2,5 sati. To se naravno vidi na sajtu prilikom pokušaja rezervacije.

Pozdrav !

Mladja

pre 7 godina

A da se potrude politicari pa da nam ne treba milion papira za vikend u New Yorku,njima je lako diplomatski pasos pa gde hoce....Hoce se uvoditi vize za Amerikance i Britance???Bilo bi glupo...

dr.kadzija

pre 7 godina

E jos samo da Ameri izdaju dozvolu kompaniji koja ima jedan avion i nema mogucnost da preveze putnike u slucaju kvara. I pored uvlacenja Velikog Vodje i predaje zemlje na tanjiru, nisam siguran da ce konacna dozvola biti izdata.

Аник

pre 7 godina

@novi komentator, nemoj širiti dezinformacije. Let Air Transat-a je sezonski let(nije celogodišnji). Probaj da rezervišeš kartu nakon letnjeg perioda pa ćeš videti da li ćeš uspeti, naravno da ne. A o tome koliko je ozbiljna kompanija govori to da imaju samo jedan let nedeljno, tako prekookenski letovi ne funkcionišu. Prošle godine je taj let obavljao Sky Greece isto čarter kompanija koja je doživela neuspeh na liniji Toronto - Zagreb pa je obustavila letove. Sve u svemu, može se zaključiti da Zagreb nema REDOVAN CELOGODIŠNJI prekookeanski let već samo sezonske letove kojim se uglavnom ciljaju turisti. Da ne pominjem da Air Transat nema code share partnera ni u SAD ni u HR nema saradnju sa Croatia Airlines.

Igor

pre 7 godina

Air Srbija je sasvim ok, BG aerodrom isto. Kad idem za Rumunjsku, to je taman. Jedino kaj nije Star Alliance. Stjuardese su prva liga! Cestitam na avionu!

Rade

pre 7 godina

Nekada je Jatova desetka,pokupila putnike i u Ljubljani i Zagrebu,pre nego što je poletela u Ameriku.Ne bi bilo to i u buduče loše.

Milos

pre 7 godina

5x nedeljno?
kako kad ima samo jedan erbas ?!?
(Gost, 8. jun 2016 23:33)

Tako sto let u jednom smeru traje izmedju 8 i 10 sati - dakle za oko 20 sati se zavrsi povratni let (racunajuci turnaround na JFK), 4 sata za linijsko odrzavanje i ciscenje je vise nego dovoljno i tako pet puta nedeljno jer u jednom danu ima 24 sata. Dva dana nedeljno su prazan hod - verovatno za ozbiljnije odrzavanje i prilika da A330 leti na nekim drugim destinacijama gde ima dosta putnika.

Burgija

pre 7 godina

... iz razloga sto ja iz nemacke kad letim prema srbiji uvek vidim da letim sa air srbijom ali jednostavno su preskupi, pa zato lufthansa mi je jevtinija , a za njujork mozda budu cene prestupacnije, mada neverujem ,, puno srece zelim Air srbija.
(Pajo pajoooo, 8. jun 2016 17:42)

Iz Nemacke, pored Wizz Aira ti bacas pare na preskupu Air Srbiju?
Imas letove iz Memingena, Karlsrue-Badena, sad krece i Ryan Air iz Nemacke za Nis. Samo ne budi lenj i potrazi na njihovom sajtu.

novi komentator

pre 7 godina

@Anik
Ti si taj ili ta koji/a pokusava obmanivati javnost, verovatno uz ukusan sendvic. Prvo kazes da je let iz ZAG za Kanadu (zakupljeni)carter, onda kad se utvrdi da nije carter nego redovna linija, tvrdis da sam rekao da se moze vec sada kupiti karta za zimu, sto nisam rekao ni napisao, vec da let trenutno ide kao sezonski ali da CE BITI uskoro produzen i kroz zimu. Dalje, ne komentarises cinjenicu da puno vise kompanija vec godinama leti iz i za ZAG sa sirokotrupnim avionima, sto ce se sa novim terminalom jos samo i povecavati, ali zato nedostatak "kod-ser-a" kod Transata navodis kao manu, "zaboravljavajuci" valjda pritom da ni Er Srbija nema kod-ser sa nijednom kompanijom u SAD. Tuzno, zalosno, jadno, zavidno, svadjalacki, sta da drugo kazem osim da zamolim moderatora da ovaj odgovor objavi buduci sam prozvan kao lazov, sto nisam, i nikada nisma bio

Аник

pre 7 godina

MarkoNS Ако у систему укуцаш правилне датуме односно дан када се обављају ДИРЕКТНИ летови, неће ти избацивати те са преседањем у Берлину. Са преседањем се лети данима када нема директног лета. С обзиром да ће Ер Србија летети 5 пута недељно директно, остају два дана у недељи када се лети са преседањем

danger

pre 7 godina

Pajo jeste u pravu. Živimo izmedju Frankfurta i Studgarta. Kupujemo karte tamo gde su jeftinije i vec oko dve godine niko nije putovao airsrbijom. Samo zbog cene. A kupili smo u tom prriodu bar 15-20 karata sto za nas ovde, sto za naše prijatelje i rodbinu koji stalno dolaze. Uglavnom je to wizz-air koji leti za Baden-Karlsruhe, ponekad Germanwings koji sezonski leti za Studgart ili lufthansa koja ide za Frankfurt.
Poslednji let Airsrbijom je bio jos iz doba dok su imali normalne cene (zbog konkurencije Germanwingsa). Cim se Germanwings povukao, tako su digli cene žestoko. I ukinuli mogućnost putovanja u jednom pravcu (jedan pravac skuplji nego da se kupi fiktivna povratna).


@Pajo pajoooo, ja neznam de ti rezervišeš karte za srbiju iz nemačke, samo iz frankfurt je sir srbija jeftinija od Lufthanse kad imaš prtljag. Bez prtljaga su tu negde isto, jer Lufthansa naplaćuje prtljag 30€/let/osoba. Meni se to ne isplati.
(Sokrates, 08. jun 2016 22:09)

Dragisa007

pre 7 godina

dr.kadzija@ ... Dozvola je već odavno dodeljena ... a kao drugo u slučaju nekog kvara na našem A330-200 iz Abu Dhabia kao rezerva stiže A340-500 u pomoć. Do kraja godine stize jos jedan A330 u flotu.