Zanimljivosti 29

26.03.2024.

13:45

Navigacija odvela Beograđane u ćorsokak, jedva se izvukli

Mapu čitaj, lokalca pitaj.

Izvor: RINA

Navigacija odvela Beograđane u ćorsokak, jedva se izvukli
Shutterstock/CC7

Podeli:

Savremene tehnologije u velikoj meri olakšavaju naš život, ali ipak jedna tehnologija neretko je prava noćna mora za vozače.

Navigacija je ta koja mnoge odvede tamo gde nisu planirali, pa često moraju da reguju i vatrogasci-spasioci. Sličan slučaj desio se i mladićima iz Beograda koji su krenuli na Jahorinu.

"Plan je bio da idemo preko Bratunca kako bismo pokupili još jednog drugara u Bratuncu i nastavili put. Obzirom da nam je taj kraj nepoznat, uključili smo navigaciju kako bismo 'dobili' najbržu putanju, međutim u nekom trenutku na oko petnaest kilometara od mesta Pecka navigacija nas je odvela na sporedni, planinski put i sve do Pecke smo putovali jako sporo bez mogućnosti bilo gde da se okrenemo", kaže za RINU Ivan Smiljanić.

On dodaje da je u jednom trenutku navigacija pokušala da ih navede da skrenu "levo" gde se nalazio travnati put.

"Drugar je izašao iz auta da proveri da li stvarno treba da idemo tamo kako bismo izašli na glavni put, međutim bio je ponovo ćorsokak. U nekom trenutku počinjemo da vidimo svetla ali od lokalnih kuća, gde smo na kraju, kako bi izašli na glavni put, morali da prođemo kroz nečije imanje. Sreća pa nas je vreme poslužilo, da je pala kiša, ne bi nas ni spasioci izvukli, ako bi uspeli uopšte da nas pronađu. U Bratunac smo stigli nesto posle 22 h, sa preko dva sata zakašnjenja", kaže Ivan.

Dobro staro pravilo svakako je, da ukoliko se nađete na nepoznatom terenu, uvek za put pitate nekog od lokalnog stanovništa. Oni vas možda pošalju daljim putem, ali sigurno će biti sigurnije i bezbednije od onog koji vam ponekad pokaže navigacija.

Podeli:

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: