Zanimljivosti 8

19.03.2024.

14:20

Robotaksi bez volana i papučice za gas: Da li biste se provozali? VIDEO

Jedna kompanija u vlasništvu Amazona odlučila je da na nov način pristupi tehnologiji autonomnih vozila.

Izvor: B92

Robotaksi bez volana i papučice za gas: Da li biste se provozali?  VIDEO
Profimedia

Podeli:

U pitanju je marka koja se zove Zoox, i njihova vozila napravljena su tako da nemaju ni volan, ni papučice, a ceo enterijer sređen je samo za putnike.

Već godinu dana Zoox testira svoja vozila u Kaliforniji, u posebno ograničenom delu, što e ujedno bio i prvi slučaj da se jedan ovakav autić vozi javnim putevima u SAD.

Pored Kalifornije, vrše testiranja i u Las Vegasu, a brzina im je bila ograničena na 56 km/h (iako mogu da idu do 120 km/h).

Ovi taksiji mogu da prime četiri putnika, a kako je Zoox objavio na svom blogu, sada voze na širem području Las Vegasa nego ranije, i to brzinom od 70 km/h. Mogu da voze, kažu, i po blagoj kiši ili vlažnim putevima, zbog napretka tehnologije.

Za sad se u ovim autonomnim taksijima voze samo zaposleni, ali u objavi kompanija tvrdi da je sve bliži dan kada će krenuti da naplaćuje vožnje i da pusti malene taksije u promet. Šta vi kažete, da li biste se vozili ovim automobilima?

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: