Zanimljivosti 1

15.03.2024.

20:43

Mnogi ne znaju za ovaj trik: Rupa na zadnjim vratima kola važnu funkciju

Mnogi automobili imaju skrivene funkcije koje se mogu otkriti samo proučavanjem priručnika. To takođe uključuje i malu rupu na zadnjim vratima automobila.

Izvor: Fenix-magazin

Mnogi ne znaju za ovaj trik: Rupa na zadnjim vratima kola važnu funkciju
Profimedia

Podeli:

To je mesto na koje gotovo nitko ne obraća pažnju - unutrašnja ploča vrata gotovo se nikad ne vidi, jer su uglavnom ona zatvorena. Međutim, može vam biti od velike pomoći pogotovo ako se deca voze.

Mala rupa na zadnjim vratima na automobilima sa petoro vrata iznad sebe ima simbol deteta, jer se radi o bezbednosti dece koja ne mogu samostalno da otvorie vrata. Ovu funkciju možete da aktivirate umetanjem ključa automobila u plastični otvor iza rupe, i okretanjem ulevo.

Nakon toga, trebalo bi da čujete mehanički "škljoc" kad se osigurač zaključa, a za deaktiviranje jednostavno ponovo okrenite ključ udesno.

Novopečeni roditelji koji nikada ranije nisu koristili dječju bravu možda ni ne znaju za ovu skrivenu funkciju – mnogi umesto toga jednostavno koriste sistem centralnog zaključavanja, koji se može aktivirati prekidačem u automobilu, ali ne nudi istu zaštitu.

Prava sigurnosna brava za decu u potpunosti sprečava otvaranje iznutra - dakle, vrata automobila mogu se otvoriti tada samo spolja. Međutim, kod centralnog zaključavanja se vrata često mogu otvoriti iznutra povlačenjem ručke dva puta, pa to ne pruža dovoljan nivo bezbednosti.

Za sisteme bez fizičkog ključa, možda ćete morati da elektroniski uključite dečiju bravu putem menija u vozilu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: